Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Genieten in de Franse Dordogne

Zonvakantie | Eigen vervoer

Deze 8-daagse reis naar het Beter Uit vakantiepark ‘La Draille’, gelegen in een van de mooiste regio’s van Frankrijk, de Dordogne, is een garantie voor een bijzondere vakantie. Ruige rotsachtige heuvels, groene dalen, prachtige vergezichten, oude kastelen en lieflijke dorpjes: u ziet het allemaal. Met als hoogtepunt van de reis een bezoek aan de  ‘hangende’ vestingstad Rocamadour. U kunt tal van activiteiten ondernemen: varen op de Dordogne, naar de grotten van Lavace of rond snuffelen op de typisch Franse markt in Sarlat. Op zondag beleven we samen ons geloof in onze kerk in Borrèze. Samen de Dordogne ontdekken is een belevenis. Onze beheerders, Alex en Sonja Cuppens, heten u van harte welkom! Gaat u mee?

Bestemming

De Dordogne

De Dordogne is een van de mooiste regio’s van zuid-west Frankrijk. Natuur en cultuur komen hier samen. De gelijknamige rivier stroomt dwars door de vaak schitterende natuur die zich bij uitstek leent om te wandelen, fietsen of een boottocht te maken. De rivier wordt geflankeerd door middeleeuwse stadjes, met indrukwekkende kastelen, maar ook grotten waar u muurschilderingen uit de prehistorie vindt. De Dordogne is uw bezoek meer dan waard! U kunt er dan ook op uit. Een aantal voorbeelden van mogelijke uitstapjes.

 

Sarlat markt

De typische Franse markt in Sarlat is zeker de moeite waard om te bezoeken. Heerlijk struinen langs de marktkraampjes waar marktlui lokale producten verkopen. Geuren en kleuren komen u tegemoet en natuurlijk kunt u verschillende lekkernijen proeven.  Kosten circa 12,50 p.p.

 

Petit Train de Domme & boottocht Dordogne

Domme, een lieflijk middeleeuws dorpje, torent hoog uit over de Dordognevallei. De bastide, de 17e-eeuwse markthal, de grotten en het wandelpad langs de klif met haar uitzichttoren voor een prachtig uitzicht over de vallei, zijn zomaar wat bezienswaardigheden. U gaat Domme per ‘petit train (klein treintje)’ verkennen. En natuurlijk is een bezoek aan de Dordogne niet compleet zonder een boottocht op de gelijknamige rivier. Laat de prachtige vergezichten ontspannen langs u heen glijden. Kosten circa 17,50 p.p.

 

Grotten van Lacave & Rocamadour

De grotten van Lacave zijn een van de mooiste grotten van de Dordogne; een waar visueel spektakel. Stalagmieten en stalactieten wisselen elkaar af, rotsformaties nemen allerlei vormen aan en de meertjes hebben bijzondere kleuren. Het hoogtepunt van het bezoek aan de grotten is de Salle des Merveilles waar lichteffecten de ruimte levend maken. Een bezoek aan Rocamadour is een must tijdens uw verblijf in de Dordogne. Rocamadour biedt een unieke combinatie van historie, gezelligheid, gelegen in een prachtig landschap. Wist u dat Rocamadour over een groot aantal heiligdommen beschikt? Rocamadour is uitgegroeid tot een van de populairste pelgrimsbestemmingen in Frankrijk en maakt deel uit van de bekende Jacobsroute naar Santiago de Compostella.  Kosten circa 17,50 p.p.

 

Turenne & Collonges-la-Rouge

Een bezoek aan Turenne is zeker de moeite waard. Het is een kasteeldorp met een rijke geschiedenis. De indrukwekkende burcht domineert dit dorpje. Collonge-la-Rouge is nog zo’n prachtig middeleeuws dorpje . De rode zandstenen huizen typeren het straatbeeld. Wandel door de smalle straatjes waar u een reis door de tijd maakt. Kosten circa 12,50 p.p.

 

Accommodaties

Vakantiepark La Draille

Het 44 hectare tellende park is prachtig gelegen in het hart van de Dordogne. Gastvrijheid en...

Vakantiepark La Draille

Het 44 hectare tellende park is prachtig gelegen in het hart van de Dordogne. Gastvrijheid en service staan hoog in het vaandel. Geniet van heerlijke maaltijden in restaurant ‘Chez Nous’. Een verwarmd zwembad is aanwezig. U verblijft in een van de comfortabele chalets of mobile homes met een woon-, slaap- en aparte badkamer. Ieder chalet is voorzien van een ruim terras.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in een chalet of mobile home voor 2 personen op vakantiepark La Draille
 • Ontbijt
 • 1x Linnenpakket (per persoon voor de hele week)
 • 2x Handdoekenpakket (1 pakket bestaat uit 2 handdoeken)
 • Eindschoonmaak

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonschalet of – mobile home 140,- (op aanvraag)
 • Toeslag diner 105,-
 • Lunches
 • Excursies en entrees
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Het minimaal aantal deelnemers voor deze reis is 30 personen.

 

Excursies

 • Typisch Franse markt in Sarlat                         12,50
 • Treintje naar Domme & boottocht Dordogne    17,50
 • Grotten van Lacave & Rocamadour                 17,50
 • Turenne & Colognes la Rouge                         12,50

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en uw reisgenoten en ontvangt u, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

 

9 september staat gepland voor zaterdag 22 augustus.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief