Frankrijk, favoriet vakantieland

Frankrijk is het favoriete vakantieland voor veel Nederlanders. Zowel voor natuur- als cultuurliefhebbers valt er heel veel te ontdekken. Wereldsteden, zoals Parijs, authentieke, vaak verstilde dorpjes, eeuwenoude kerken, machtige kastelen, adembenemende berglandschappen, uitgestrekte bossen, een indrukwekkend rivierenlandschap en heerlijke stranden. Frankrijk heeft het! Niet voor niets heeft Beter Uit al 40 jaar een eigen vakantiepark in het hart van de Dordogne, vlakbij de gelijknamige rivier: Vakantiepark La Draille. Een garantie voor een topvakantie, waarin samen geloven, samen beleven centraal staat.

Informatie over Frankrijk

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Frankrijk, officieel de Republiek Frankrijk, grenst in het noorden aan België en Luxemburg. De oostgrens wordt gevormd met Duitsland, Zwitserland en Italië De zuidelijke grens is met de Middellandse Zee, Andorra, Monaco en Spanje. Het westen ligt aan de Atlantische Oceaan. Ook het eiland Corsica hoort bij Frankrijk, net als vele overzeese gebieden. Het landschap bestaat uit laagvlakten, kusten met veel stranden en gebergten. Bergen zijn er vooral in het oosten en zuiden en beslaan bijna 25% van het landoppervlak. Frankrijk is ruwweg in tweeën te delen: het noorden en westen met vooral laagvlaktes en het zuiden en oosten met beboste hoogvlaktes en bergen, waaronder de hoogste Alpentop, Mont Blanc, van ruim 4800 meter. Het hele land wordt doorsneden door rivieren, soms wild stromend en anderen traag kabbelend. De langste hiervan is de Loire met een totale lengte ruim 1000 kilometer.
Maar Frankrijk staat niet alleen bekend om de prachtige en gevarieerde natuur. Het is ook een bestemming met een rijke en lange geschiedenis, vol met Franse Grandeur. Op veel plekken zijn overblijfselen te vinden uit de tijd van de Romeinen. Uit de periode die hierop volgde getuigen de vele imposante Romaanse en Gotische kerken, de talrijke burchten en kastelen in vooral de Loire streek en uiteraard de vele steden met vaak een goed bewaard gebleven historisch centrum. Vooral Parijs is een soort etalage van het grootse verleden met talloze bekende bezienswaardigheden, de brede avenues en wereldberoemde musea.
Het is dan ook niet voor niets voor Nederlanders de populairste vakantiebestemming met volop mogelijkheden voor een steden trip, actieve- of strandvakantie, wintersport of een culinaire verwenreis.