Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Israël en Jordanië - 14 dagen

Ontdek het beste van zowel Israël als Jordanië. Als u deze fly-drive heeft gemaakt, heb je echt kennis gemaakt met beide landen. Van noord tot zuid zie je zowel Israël als Jordanië. Ontdek de verschillen maar zeker ook de overeenkomsten tussen beide landen.

Van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam - Amman
Vlucht van Amsterdam naar Amman met overstap volgens vluchtschema. Aangekomen op de luchthaven van Amman staat er een vertegenwoordiger klaar om je te helpen met de grensformaliteiten en wordt je naar het hotel in Amman gebracht. Overnachting in Amman.

Dag 2 Jerash en Um Qais
Vanuit Amman vertrek je naar Jerash, de grootste Romeinse opgraving van het Midden Oosten. Je ziet o.a. de schitterende tempels, badhuizen, kerken, offerplaatsen en een arena. Na de lunch bezoek je Ajlun Castle en de prachtig gelegen plaats Um Qais (door de Romeinen Gadera gemoemd). Je hebt hier een schitterend uitzicht over het meer van Galilea en de Golan Hoogvlakte. Veel Romeinse overblijfselen zijn nog te zien. Vooral de lange Romeinse hoofweg is prachtig. Hier ligt nog de originele bestrating waar de afdrukken van de wagens nog in te zien zijn. Hierna vertrek je weer naar het hotel in Amman, waar je overnacht.

Dag 3 Nebo, Madaba en Kerak

Vertrek naar de berg Nebo. Hier zou de profeet Mozes voor het eerst het verboden Beloofde Land hebben gezien en hier zou hij sterven en opgenomen worden in de hemel. Het uitzicht is schitterend: je kijkt uit over de Dode Zee en de Jordaan Vallei en bij zeer helder weer kun je de daken van Jeruzalem en Bethlehem zien. Vervolgens rijd je naar Madaba, de stad van het mozaïek, waar de oudste kaart van het Heilige Land bewaard is gebleven (gemaakt uit 2 miljoen stukjes gekleurd steen!). Dan door naar Wadi Mujib, waar zich het kruisvaarderkasteel van Kerak bevindt. Je eindigt de dag in Petra waar je overnacht.

 

Dag 4 Petra
Vandaag bezoek je Petra, waar je een volledige dag kunt doorbrengen. Deze rozerode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Maak dezelfde wandeling door de nauwe, diepe kloof en laat je overweldigen door de "Treasury" (het bekendste monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken. Je overnacht in je hotel in Petra.

 

Dag 5 Petra/Wadi Rum/ Aqaba/Eilat
Je gaat vanuit Petra naar Wadi Rum, een schitterend natuurgebied met een prachtig "maanlandschap". Hier werd de film "Lawrence of Arabia" opgenomen. Je kunt ervoor kiezen hier een Jeeptour te maken, waardoor je meer van dit gebied kunt zien*. Dan rijd je verder naar Aqaba, waar je je huurauto inlevert. Vervolgens ga je met een taxi naar de grensovergang met Israël. Nadat de grensformaliteiten neem je een taxi naar Eilat waar je overnacht.

* Evt. kun je er ook voor kiezen je reis met een extra nacht uit te breiden en te verblijven in een tent in Wadi Rum.

 

Dag 6 Eilat
Vandaag heb je een dag in Eilat om heerlijk uit te rusten en te genieten van zon, zee en strand.

 

Dag 7 Eilat/Dode Zee/Massada

Je haalt de huurauto op in Eilat en rij je naar het noorden, richting de Dode Zee. Het "drijven" in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen onder leiding van koning Herodes lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. Je ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. Je rijdt door naar Jeruzalem. Hier overnacht je.

 

Dag 8 Jeruzalem (Oude Stad incl. Oost Jeruzalem)
In deze stad hoef je je geen moment te vervelen. Vandaag kun je bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische "soek" en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht je in Jeruzalem.

 

Dag 9 Jeruzalem (Nieuwe Stad) 
Omdat je nog lang niet alles van Jeruzalem hebt gezien kun je deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar je hotel in Jeruzalem voor overnachting.

 

Dag 10 Beth Shean/Meer van Tiberias
Na deze dagen in de stad is het tijd om richting het groene noorden te rijden met als bestemming voor vandaag het Meer van Tiberias. Onderweg is een bezoek aan de opgravingen van Beth Shean zeker aan te raden. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 11 Rondje om het meer van Tiberias 
Tijdens een rondje om het meer van Tiberias kom je ogen te kort. Capernaum, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en diverse kibboetsim zijn zeker de moeite van het bekijken waard. En vergeet niet een lekkere frisse duik in het meer te nemen. Terug naar Tiberias voor overnachting.

 

Dag 12 Nazareth/Acco/Haifa 
Je rijdt vandaag naar het westen waarbij je onderweg de mogelijkheid hebt om Nazareth te bezoeken. Ook Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) is zeker de moeite waard. Hier vind je vele prachtige synagogen en een leuke kunstenaarswijk. Verder naar het westen zijn de oude kruisvaarderstad Acco en de Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen zeker de moeite waard. Langs de kust van de Middellandse Zee rij je verder zuidwaarts naar Netanya waar  je overnacht.

 

Dag 13 Middellandse Zee 
Vanuit Netanya kun je diverse uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de moderne wereldstad Tel Aviv en het oude Jaffo. Of ga naar het wijngebied van Zichron Ya'acov. Of blijf je misschien liever een dagje rustig in Netanya en genieten van een dagje aan het strand? Overnachting in Netanya.

 

Dag 14 Tel Aviv - Amsterdam 
De reis zit erop. Van Netanya is het niet ver rijden naar de luchthaven van Tel Aviv, waar je de huurauto inlevert en terug vliegt van Tel Aviv naar Amsterdam (met overstap volgens vluchtschema)


Bovenstaande route is een voorbeeld van een te rijden route. Je kunt desgewenst van deze route afwijken, mits je maar op de afgesproken nachten in de juiste hotels verblijft. 

Autohuur

In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto van Hertz uit de categorie B. Tegen meerprijs kun je uiteraard een hogere categorie auto huren. 

 

Hotels

Tijdens de rondreis verblijf je in de volgende hotels of gelijkwaardig:


Netanya:     Residence of Galil
Tiberias:     Prima Too of Prima Galil
Jeruzalem:  Prima Park, Rimonim Shalom of Jersusalem Gardens
Eilat:           Prima Music, Vista of Astral Nirvana Club
Petra:         Petra Palace
Amman:      Toledo

Prijzen

Beschikbaarheid en prijzen op aanvraag.Prijsinformatie - Jordanië en Israël 14 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht met El Al (G-, O-, N- of H-klasse), KLM (G-V-, R- of N-klasse), Austrian (L-, E-, T- of S-klasse) of Swiss (L-,E- of T-klasse). Naar keuze kun je ook vliegen met EasyJet of Transavia. LET OP: in bovenstaande boekingsklasses zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Indien deze volgeboekt zijn kun je tegen bijbetaling een hogere boekingsklasse reserveren.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Fly-drive zoals beschreven 
 • 8 dagen autohuur Israel cat. B
 • 4 dagen autohuur Jordanie cat. B

 • 13 overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt 


Niet inbegrepen

 • Benzine 
 • Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking) 
 • Grensbelasting
 • Reserveringskosten (€20.- per persoon)
 • Entreegelden 
 • Lunches en diners 
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering (LET OP: je hebt voor deze reis een reisverzekering met werelddekking nodig!)
 • Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) USD42.-, ter plaatse te voldoen.

 

Overige informatie
Je dient in verband met de autohuur in het bezit te zijn van een creditcard (op naam van hoofdbestuurder). Verder dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig is. Voor Jordanië is een visum vereist. Ook worden voor Jordanië inentingen geadviseerd. Neemt contact op met GGD of de huisarts.

Wil je een fly-drive naar boeken of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon (088 - 3100 500) of e-mail (flydrive@beter-uit.nl).

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief