Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Het midden en zuiden van Israël - 8 dagen

Een mooie fly-drive waarin u vooral Jeruzalem, de Dode Zee, de prachtige Israëlische woestijn en Eilat zult ontdekken.

Van dag tot dag

Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv
Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv staat de huurauto klaar op de luchthaven. Je rijd naar het hotel in Tel Aviv voor overnachting. 

Dag 2: Negev woestijn 
Vanuit Tel Aviv rijd je naar het zuiden, richting Beer Sheva. In deze stad, in het noorden van de woestijn gelegen, wordt wekelijks een bedoeïenenmarkt gehouden.  Je rijd verder zuidwaarts naar Sde Boker, waar het zich het graf van de eerste Minister-President van Israël bevindt, David Ben Gurion. Vervolgens ga je verder naar Mitzpeh Ramon. Deze plaats ligt aan de rand van de Ramon krater, een schitterend natuurgebied met vele vergezichten. Hier bevindt zicht Desert Shade, een eenvoudig overnachtingsadres met gezamenlijk gebruik van sanitair. Een plek waar mens en natuur samenkomen. Overnachting in Desert Shade.

Dag 3: Eilat
Vanuit Desert Shade is er de mogelijkheid om georganiseerde wandel-, fiets-, Jeep- of kameeltochten te maken. Of ontdek je de woestijn liever vanuit de auto? Aan het einde van de dag ga je naar Eilat, een heerlijke badplaats aan de Rode Zee.

Dag 4: Eilat 
Kies je deze dag voor een rustige dag met zon, zee en strand of ben je liever actief? Bezoek dan bijvoorbeeld het onderwaterobservatorium, ga zwemmen met dolfijnen, bezoek natuurpark Timna of maak een ééndaagse excursie naar Petra in Jordanië. Overnachting in Eilat. 

Dag 5: Dode Zee/Massada
Vanuit Eilat loopt een weg langs de Jordaan naar het noorden. Je arriveert bij de Dode Zee. Het "drijven" in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen onder leiding van koning Herodes lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. Hier zijn de overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. Je rijd verder naar Jeruzalem voor overnachting. 

Dag 6: Jeruzalem (Oude Stad)
In Jeruzalem hoef je je geen moment te vervelen. Vandaag kun je bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met onder andere de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische "soek" en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht je in Jeruzalem.

Dag 7: Jeruzalem (Nieuwe Stad)
Omdat je nog lang niet alles van Jeruzalem hebt gezien kun je deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt onder andere het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat je alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar het hotel in Jeruzalem voor overnachting. 

Dag 8: Tel Aviv - Amsterdam
De reis zit erop. Je vertrekt naar de luchthaven van Tel Aviv waar je de huurauto inlevert. Je vliegt terug van Tel Aviv naar Amsterdam. 

Bovenstaande route is een voorbeeld van een te rijden route. Je kunt desgewenst van deze route afwijken, mits je maar op de afgesproken nachten in de juiste hotels verblijft. 

Hotels

Tijdens de rondreis verblijf je in de volgende hotels of gelijkwaardig:


Tel Aviv:            Deborah, Center Chic of Yam
Eilat:                 Rimonim Central Park, Arcadia of Americana 
Jeruzalem:        Prima Music, Vista. Astral Nirvana Club of Americana
Mitzpe Ramon: Desert Shade

Autohuur

In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto van Hertz uit de categorie B. Tegen meerprijs kun je uiteraard een hogere categorie auto huren. 

 

Prijzen

Beschikbaarheid en prijzen op aanvraag.

 

Prijsinformatie - Het midden en noorden van Israël 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht met El Al (G-, O-, N- of H-klasse), KLM (G-V-, R- of N-klasse), Austrian (L-, E-, T- of S-klasse) of Swiss (L-,E- of T-klasse). Naar keuze kunt u ook vliegen met EasyJet of Transavia. LET OP: in bovenstaande boekingsklasses zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Indien deze volgeboekt zijn kunt u tegen bijbetaling een hogere boekingsklasse reserveren.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Fly-drive zoals beschreven 
 • 7 dagen autohuur categorie B 
 • 7 overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt 

 

Niet inbegrepen

 • Benzine 
 • Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking) 
 • Reserveringskosten (€20.- per persoon)
 • Entreegelden 
 • Lunches en diners 
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering 
 • Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) USD38.-, ter plaatse te voldoen.
 • Super CDW en Super TP, hiermee koop je het eigen risico bij schade en diefstal geheel af. De kosten bedragen USD 12.- tot USD21.- per dag afhankelijk van het type auto, deze tarieven kunnen tussentijds wijzigen.
 • PAI (Personal Accident Insurance), dit is een inzittende verzekering. Bij de meeste reisverzekeringen is dit inbegrepen.
 • Extra chauffeur is USD 6.- per dag
 • Kinder- of babyzitje USD 5.- per dag (vooraf reserveren)

 

Overige informatie
Het is belangrijk te weten dat je voor het huren van een auto in het bezit dient te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Tevens dient je paspoort nog zes maanden geldig te zijn op dag van vertrek uit Israël.

Wil je een fly-drive naar boeken of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon (088 - 3100 500) of e-mail (flydrive@beter-uit.nl).

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief