Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Het midden en noorden van Israël - 8 dagen

Tijdens deze populaire fly-drive bezoekt u de meest belangrijke bezienswaardigheden die Israël te bieden heeft.

Van dag tot dag

Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv - Nethanya 
40 km, circa 45 minuten rijtijd
Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv staat de huurauto klaar op de luchthaven. U rijdt naar Netanya, dat ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee ligt, waar u overnacht.

Dag 2: Middellandse Zee
35 km, circa 35 minuten rijtijd
Vanuit Netanya kunt u bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de wereldstad Tel Aviv. Ga winkelen in een modern winkelcentrum, bezoek één van de vele musea, flaneer aan de boulevard of bekijk de oude stad Jaffa, dat net onder Tel Aviv gelegen is. Of blijf een dagje rustig in Netanya en geniet van een dagje aan het strand. Overnachting in Netanya.

Dag 3: Haifa/Acco/Nazareth/Meer van Tiberias 
161 km, circa 3 uur rijtijd
U rijdt verder naar het noorden van het land. De Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen en de oude kruisvaarderstad Akko zijn zeker de moeite waard. Verder naar het oosten is er de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. U rijdt door naar het Meer van Tiberias. Daar ligt de stad Tiberas, waar u overnacht.

Dag 4: Galilea/Safed/Capernaum 
134 km, circa 2 uur rijtijd
Ontdek vandaag de prachtige natuur van het noorden van Israël bij de bronnen van de rivier de Jordaan. Verder kunt u een bezoek brengen aan Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) met zijn vele prachtige synagogen en de kunstenaarswijk. Terug bij het meer van Tiberias komt u bij Capernaum, waar nog een oude synagoge te bezichtigen is. Via Tabgha en de Berg der Zaligsprekingen rijdt u weer terug naar Tiberias voor overnachting.

Dag 5: Jeruzalem (Oude Stad)
134 km, circa 2 uur rijtijd
We laten het Meer van Tiberias achter ons en gaan zuidwaarts naar Jeruzalem. In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische "suk" en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht u in Jeruzalem.

Dag 6: Jeruzalem (Nieuwe Stad) 
Auto laten staan
Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem hebt gezien kunt u deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar het hotel in Jeruzalem voor overnachting.

Dag 7: Dode Zee/Massada 
168 km, circa 2 uur rijtijd
Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het "drijven" in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen lang stand hield tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. U rijdt terug naar Jeruzalem voor overnachting.

Dag 8: Tel Aviv - Amsterdam
51 km, circa 39 minuten rijtijd Jerusalem-Ben Gurion
De reis zit erop. U vertrekt naar de luchthaven van Tel Aviv waar je de huurauto inlevert. U vliegt terug van Tel Aviv naar Amsterdam. 

Bovenstaande route is een voorbeeld van een te rijden route. U kunt desgewenst van deze route afwijken, mits u maar op de afgesproken nachten in de juiste hotels verblijft.

Hotels

Tijdens de rondreis verblijf je in de volgende hotels of gelijkwaardig:


Netanya:        Residence of Galil (superior room)
Tiberias:        Prima Too of Prima Galil
Jeruzalem:     Prima Park of Rimonim Shalom, Jerusalem Gardens

Autohuur

In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto van Hertz uit de categorie B. Tegen meerprijs kunt u uiteraard een hogere categorie auto huren. 

Prijzen

Beschikbaarheid en prijzen op aanvraag.

Prijsinformatie - Het midden en noorden van Israël 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht vanaf Schiphol met El Al (G-, O-, N- of H-klasse), KLM (G-V-, R- of N-klasse), Austrian (L-, E-, T- of S-klasse) of Swiss (L-,E- of T-klasse). Naar keuze kunt u ook vliegen met EasyJet of Transavia. LET OP: in bovenstaande boekingsklasses zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Indien deze volgeboekt zijn kunt u tegen bijbetaling een hogere boekingsklasse reserveren.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Fly-drive zoals beschreven 
 • 7 dagen autohuur categorie B 
 • 7 overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt 


Niet inbegrepen

 • Benzine 
 • Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking) 
 • Reserveringskosten (€20.- per persoon)
 • Entreegelden 
 • Lunches en diners 
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering 
 • Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) USD38.-, ter plaatse te voldoen.
 • Super CDW en Super TP, hiermee koop je het eigen risico bij schade en diefstal geheel af. De kosten bedragen USD 12.- tot USD21.- per dag afhankelijk van het type auto, deze tarieven kunnen tussentijds wijzigen.
 • PAI (Personal Accident Insurance), dit is een inzittende verzekering. Bij de meeste reisverzekeringen is dit inbegrepen.
 • Extra chauffeur is USD 6.- per dag
 • Kinder- of babyzitje USD 5.- per dag (vooraf reserveren)

 

Overige informatie
Het is belangrijk te weten dat u voor het huren van een auto in het bezit dient te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Tevens dient u paspoort nog zes maanden geldig te zijn op dag van vertrek uit Israël.

Wilt u een fly-drive naar boeken of hebt u vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon (088 - 3100 500) of e-mail (flydrive@beter-uit.nl).

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief