Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Heel Israël - 15 dagen

Deze fly-drive is een combinatie van de Fly-drives één en twee, maar u reist in een iets rustiger tempo. Je ziet Israël van noord tot zuid en hebt tussendoor tijd om te ontspannen of net iets meer van de omgeving te zien.

Van dag tot dag

Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv - Nethanya 
40 km, circa 45 minuten rijtijd
Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Aangekomen in Tel Aviv staat de huurauto klaar op de luchthaven. Je rijd naar Netanya, dat ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee ligt, waar je overnacht.

Dag 2: Middellandse Zee
35 km, circa 35 minuten rijtijd
Vanuit Netanya kun je diverse uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar het noordelijker gelegen Haifa, met de beroemde tuinen van Bahai, en de oude Kruisvaarderstad Acco. Of ga naar het wijngebied van Zichron Ya'acov. Of blijf je misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet je van een dagje aan het strand? Overnachting in Netanya. 

Dag 3: Haifa/Acco/Nazareth/Meer van Tiberias
161 km, circa 2 uur rijtijd 
Je rijd verder naar het noorden van het land. De Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen en de oude kruisvaarderstad Akko zijn zeker de moeite waard. Verder naar het oosten is er de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. Je rijd door naar het Meer van Tiberias. Daar ligt de stad Tiberas, waar je overnacht. 

Dag 4: Rondje om het meer van Tiberias
68 km, rijtijd, 1 uur en 15 minuten
Tijdens een rondje om het meer van Tiberias kom je ogen te kort. Capernaum, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en diverse kibboetsim zijn zeker de moeite van het bekijken waard. En vergeet niet een lekkere frisse duik in het meer te nemen. Terug naar Tiberias voor overnachting. 

Dag 5: Banyas/Golan Hoogvlakte/Safed
180 km, rijtijd 2 uur en 40 minuten
Deze dag staat vooral in het teken van prachtige natuurschoon. Je rijd, via diverse Druzendorpjes, naar de bronnen van de Jordaan (b.v. Banyas) en de berg Hermon. Via de noordelijke stad Kiriat Shmona en de Hulavallei rijd je naar Sefad, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) met zijn vele prachtige synagogen en de kunstenaarswijk. Terug naar Tiberias voor overnachting.

Dag 6: Beth Shean/Jeruzalem
171 km, circa 2 uur en 25 minuten rijtijd
We laten het Meer van Tiberias achter ons en gaan zuidwaarts (via het westen van Israël) richting Jeruzalem. Onderweg is een bezoek aan de opgravingen van Beth Shean zeker aan te raden. Daarna ga je "op naar Jeruzalem" voor overnachting.

Dag 7: Jeruzalem (Oude Stad)
Auto laten staan
In deze stad hoef je je geen moment te vervelen. Vandaag kun je bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met onder andere de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de Klaagmuur, de Via Dolorosa, de Heilige Grafkerk en de Arabische "soek". Overnachting in Jeruzalem.

Dag 8: Jeruzalem (Oude Stad)
Auto laten staan
De oude stad heeft nog veel meer moois om te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld de Joodse, Armeense en Christelijke wijk, de City of David en de Bijbelse Tuin. Of neem eens vanaf het centrale busstation lijn 99 die langs 27 belangrijke attracties rijdt. Overnachting in Jeruzalem.

Dag 9: Jeruzalem (Nieuwe Stad)
Auto laten staan
Ook in het nieuwe gedeelte van de stad liggen zeer interessante bezienswaardigheden. Zoals onder andere het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat je alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar het hotel in Jeruzalem voor overnachting. 

Dag 10: Dode Zee/Massada/Eilat
316 km, 4 uur rijtijd
Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het "drijven" in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen onder leiding van koning Herodes lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. Je ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. Je rijd door naar het zuiden, tot aan de zuidelijkste plaats van Israël: Eilat. Hier is de overnachting.

Dag 11: Eilat
40 km, 35 minuten rijtijd
Een dag waarin u heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand. Of ben je liever actief? Bezoek dan bijvoorbeeld het onderwaterobservatorium, ga zwemmen met dolfijnen, bezoek natuurpark Timna of maak een ééndaagse excursie naar Petra in Jordanië. Overnachting in Eilat.

Dag 12: Negev woestijn
159 km, 1 uur en drie kwartier rijtijd
Vanuit Eilat rijd je noordwaarts naar Mitzpeh Ramon. Deze plaats ligt aan de rand van de Ramon krater, een schitterend natuurgebied met vele vergezichten. Hier bevindt zicht Desert Shade, een eenvoudig overnachtingsadres (tent) met gezamenlijk gebruik van sanitair. Een plek waar mens en natuur samenkomen. Hier worden diverse wandel-, fiets-, Jeep- en kamelentochten georganiseerd. Overnachting in Desert Shade.

Dag 13: Negev woestijn/Tel Aviv
194 km, 2 uur rijtijd
Je rijd verder naar het noorden, langs Sde Boker, waar zich het graf van de eerste Minister-President van Israël bevindt, David Ben Gurion. Vervolgens gaat u naar Beer Sheva, hoofdstad van de Negev woestijn. In deze stad wordt wekelijks een bedoeïenenmarkt gehouden. Vervolgens ga je verder naar Tel Aviv. Overnachting in Tel Aviv. 

Dag 14: Tel Aviv
Auto laten staan
Deze wereldstad bruist! Ga winkelen in een modern winkelcentrum, bezoek één van de vele musea of bekijk de oude stad Jaffa, dat net onder Tel Aviv gelegen is. Maar Tel Aviv heeft ook een prima zandstrand waar het heerlijk flaneren of zonnen is. 's Avonds is een bezoek aan één van de vele restaurantjes aan de oude haven zeker aan te raden.Overnachting in Tel Aviv. 

Dag 15: Tel Aviv - Amsterdam
23 km 30 minuten
De reis zit erop. Je vertrekt naar de luchthaven van Tel Aviv waar je de huurauto inlevert. Je vliegt terug van Tel Aviv naar Amsterdam.

 

Bovenstaande route is een voorbeeld van een te rijden route. Je kunt desgewenst van deze route afwijken, mits je maar op de afgesproken nachten in de juiste hotels verblijft. 

Hotels

Tijdens de rondreis verblijf je in de volgende hotels of gelijkwaardig:


Netanya:            Residence of Galil
Tiberias:            Arcadia of Prima Too
Jeruzalem:         Prima Park of Rimonim
Tel Aviv:             Golden Beach of Deborah
Eilat: Rimonim    Central Park, Arcadia Spa of Americana  
Mitzpe Ramon:   Desert Shade

Autohuur

In dit programma wordt standaard gebruik gemaakt van een huurauto van Hertz uit de categorie B. Tegen meerprijs kun je uiteraard een hogere categorie huren. 

 

Prijzen

Beschikbaarheid en prijzen op aanvraag.

Prijsinformatie - Heel Israël 15 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht met El Al (G-, O-, N- of H-klasse), KLM (G-V-, R- of N-klasse), Austrian (L-, E-, T- of S-klasse) of Swiss (L-,E- of T-klasse). Naar keuze kunt u ook vliegen met EasyJet of Transavia. LET OP: in bovenstaande boekingsklasses zijn slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Indien deze volgeboekt zijn kunt u tegen bijbetaling een hogere boekingsklasse reserveren.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Fly-drive zoals beschreven 
 • 14 dagen autohuur categorie B 
 • 14 overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt 


Niet inbegrepen

 • Benzine 
 • Calamiteitenfonds Reisgelden (€ 2,50 per boeking) 
 • Reserveringskosten (€20.- per persoon)
 • Entreegelden 
 • Lunches en diners 
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering 
 • Airport Service Charge (ophalen/inleveren huurauto op de luchthaven) USD42.-, ter plaatse te voldoen.
 • Super CDW en Super TP, hiermee koop je het eigen risico bij schade en diefstal geheel af. De kosten bedragen USD 12.- tot USD21.- per dag afhankelijk van het type auto, deze tarieven kunnen tussentijds wijzigen.
 • PAI (Personal Accident Insurance), dit is een inzittende verzekering. Bij de meeste reisverzekeringen is dit inbegrepen.
 • Extra chauffeur is USD 6.- per dag
 • Kinder- of babyzitje USD 5.- per dag (vooraf reserveren)

 

Overige informatie
Het is belangrijk te weten dat je voor het huren van een auto in het
bezit dient te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Tevens dient je paspoort nog zes maanden geldig te zijn op dag van vertrek uit Israël.Wil je een fly-drive naar boeken of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via telefoon (088 - 3100 500) of e-mail (flydrive@beter-uit.nl).

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief