Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Treinreis Zwitserland - Naar Wilderswil in het Berner Oberland

Groepsreis vanuit één hotel | Treinreis

Ervaar deze meivakantie de schoonheid van de Zwitserse Alpen in het hart van Zwitserland. Per trein reizen we af naar Wilderswil, vlak onder Interlaken, in de regio Berner Oberland. In deze regio geniet je van adembenemende uizichten, ruige bergtoppen, glooiende dalen en glinsterende meren. Met de inbegrepen regiopas Berner Oberland reis je gratis of met hoge kortingen door de regio per kabelbanen, bergbanen en rondvaartboten. Daarnaast krijg je korting op bezienswaardigheden en activiteiten. Wat dacht je van een excursie naar de beroemde bergkam Jungfraujoch of een boottocht op de glasheldere meren Brienzersee of Thunersee? Wacht niet langer en boek deze prachtige treinreis.

 

Highlights

  • Vertrek in de meivakantie
  • Inclusief ontbijt
  • Inclusief regiopas Berner Oberland; reis gratis of met hoge kortingen door het Berner Oberland
  • Hotel op 10 minuten loopafstand van het treinstation

Bestemming

Berner Oberland

De regio Berner Oberland heeft een zeer gevarieerd landschap van ontelbare besneeuwde bergtoppen, meer dan 800 meren en gezellige bergdorpjes. Met het openbaar vervoer kom je op bijna elke plaats in het Berner Oberland en ook veel bergen zijn goed bereikbaar. De kabelbanen, kabeltreinen en tandradtreinen brengen je hoog in de berggebieden. Dichtbij het hotel ligt de bekende stad Interlaken. Vanaf het treinstation in Wilderswil bereik je gemakkelijk de regio Jungfrau met de indrukwekkende bergen Eiger, Mönch en Jungfrau en de heldere meren Brienzersee en Thunersee.

 

Eropuit…

Vanuit Wilderswil kun je veel excursies maken met je regiopass Berner Oberland. In overleg met de reisleider wordt er een programma samengesteld. Eén van de hoogtepunten in het gebied is de Jungfraujoch, de hoogstgelegen spoorlijn in Europa op 3454 meter hoogte! Bijzondere panorama’s op bergen en gletsjers zijn de beloning. Vanaf Interlaken loopt een kabelbaan omhoog naar de huisberg de Harder Kulm, vanwaar je geniet van het uitzicht op de hele Jungfrauregio. Het bergterras Heimwehfluh bereik je met een nostalgische kabelbaan in overwegend originele toestand uit 1906. Of bezoek de St. Beatus druipsteengrotten dichtbij het Thunermeer. De wandelpaden voeren je langs bruisende onderaardse watervallen en naar grotten met bijzondere stalagmieten en stalactieten. Een boottocht op de Thunersee of Brienzersee mag ook niet ontbreken tijdens je vakantie. Bekijk hier alle overige excursies en activiteiten 

 

De reisleidster vertelt.. 

Wat ik zelf mooi vind in Zwitserland en aan dit gebied? De prachtige uitzichten. De gemoedelijkheid van de bewoners, de vele mogelijkheden om er op uit te gaan, zeker met het gebruik van de regiopas. Ook vind ik het heerlijk om stil te genieten  van het prachtige uitzicht en me opnieuw te realiseren dat God ook in Zijn schepping groot en machtig is.

 

Op deze treinreis naar Wilderswill, het mooie gebied van de Jungfrau regio,  gaan we vanuit Nederland naar Keulen en langs een prachtige route  langs de Rijn naar  Frankfurt en verder naar Basel. We zien  het Zwarte Woud aan ons voorbijtrekken met een aantal hoge pieken in onder andere de omgeving van Freiburg.  Ook het reizen per trein in Zwitserland is een aanrader. Er is alle gelegenheid om te genieten van het mooie natuurschoon, doorkijkjes, prachtige spoorbruggen, watervallen en uitzicht op de bergen. Tijdens de treinreis kunnen we nader kennis maken met elkaar en al aangeven wat we mooi vinden en waar onze belangstelling ligt om deze reis voor ons allen onvergetelijk te maken.

 

In Wilderswill kunnen we  gebruik maken van verschillende mogelijkheden. Een dagje treinen en zeker de   verschillende mogelijkheden benutten van onze regiopas in dit prachtige gebied. We kunnen met de trein naar Grindelwald en de baan nemen naar First en genieten van het prachtige uitzicht. Ook kunnen we de trein nemen naar Schynige platte  waar we rond kunnen wandelen en genieten van alle bloemen en de kruidentuin.

De trein naar Kleine Scheidegg brengt ons dichter in de buurt van de Jungfrau. Daarvandaan kan men met een treintje naar de Jungfraujoch. Maar... we kunnen ook wandelen naar Manlichen en vervolgens weer afdalen met de kabelbaan naar het dalstation.  Ook mooi is een tochtje met de boot naar Beatusholen, genoemd naar een Ierse monnik, die zoals de overlevering aangeeft in de 8e eeuw in deze grot  leefde en woonde. 

Met de boot naar de Beatenbucht, eventueel daar de tandradbaan naar Beatenberg en vervolgens met de kabelbaan naar de Niederhorn, waar gewandeld kan worden en er een prachtig uitzicht is op de Thunersee met  de bergen de Niesen, de Stockhorn. Ook zijn er mooie doorkijkjes naar het Justidal. Er zijn voldoende mogelijkheden om veel te zien van dit prachtige gebied. 

 

De treinreis naar Zwitserland naar Wilderswil? Een echte aanrader!

 

Fennie van den Broek-Mulder - Reisleidster

Accommodaties

Hotel Bären ***

Tijdens je reis verblijf je in Wilderswil, een klein dorpje aan de spoorlijn onder Interlaken. In...

Hotel Bären ***

Tijdens je reis verblijf je in Wilderswil, een klein dorpje aan de spoorlijn onder Interlaken. In een oud gebouw uit 1706 vindt je Hotel Bären met traditioneel ingerichte kamers. Het hotel ligt centraal aan het dorpsplein op slechts 10 minuten lopen van het treinstation van Wilderswil. In het restaurant worden traditionele Zwitserse gerechte en lokale specialiteiten geserveerd. In de ochtend staat er een gevarieerd ontbijtbuffet voor je klaar. Het hotel beschikt verder over een lounge en een terras waar je heerlijk kunt ontspannen. De kamers geven uitzicht op de omliggende bergen en het dorp.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Treinreis Zwitserland - 5 dagen

Inbegrepen

  • Trein Utrecht – Wilderswil retour
  • overnachtingen in tweepersoonskamer
  • Verblijf op basis van logies en ontbijt
  • Regiopas Berner Oberland
  • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 289,-
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief