Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Treinreis Glacier & Bernina Express

Groepsrondreis | Treinreis

Wie aan Zwitserland denkt, denkt aan bergen. En wat is er nu mooier dan tijdens je vakantie een treinreis te maken door dit machtige landschap. Tijdens deze treinreis rijd je door een adembenemend deel van Zwitserland. De rijtuigen van de Bernina en Glacier Express zijn zeer comfortabel met grote ruiten, waardoor je het schitterende, ruige berglandschap goed kunt zien. De 61 kilometer lange Albula spoorlijn, die sinds 2008 tot werelderfgoed is benoemd, is een onderdeel van de reis. De Bernina Express gaat op dit deel van de route ook over het Landwasserviaduct. Dit indrukwekkende viaduct is van 65 meter hoog en al 110 jaar oud. Het is één van de hoogtepunten van de reis.

 

Highlights

 • Glacier Express; de langzaamste sneltrein ter wereld
 • Bernina Express; een fantastische treinreis over de Berninapas en UNESCO Werelderfgoedroute
 • Wandeling door St. Moritz, één van de meest beroemde vakantiebestemmingen ter wereld

Van dag tot dag

Graubünden
In het zuidoosten van Zwitserland, grenzend aan Oostenrijk, Italië en Liechtenstein, ligt het grote kanton Graubünden. Er is veel natuur, er zijn veel bergen en er zijn slechts een paar grotere steden. Voor wandelaars is het er prachtig met veel ongerepte gebieden. Afhankelijk van de regio spreken de Bündner (de bewoners van Graubünden) Zwitsers-Duits, Italiaans of Reto-Romaans. Cultuur en architectuur variëren met de lokale talen. De Reto-Romaanse gebieden, en het Engadin in het bijzonder, hebben onmiskenbaar hun eigen charme. Je kunt nog steeds merken hoe deze hoog gelegen gebieden ooit erg geïsoleerd waren van de rest van de wereld, vooral in de winter. En in zekere zin is dat nog steeds zo: er zijn maar weinig snelwegen in Graubünden en men moet de tijd nemen om ergens te komen. Er is een uitstekend spoorwegnet waar wij gedurende deze reis met veel plezier gebruik van zullen maken. Daarnaast zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om mooie uitstapjes te maken of met de kabelbaan naar bergtoppen te gaan en van het uitzicht te genieten.

 
Dag 1, zaterdag: Van Utrecht naar Andermatt

Vanaf Utrecht reizen we comfortabel per ICE naar Basel en vervolgens per trein naar Andermatt (ca. 3,5 uur). Het hotel bevindt zich op loopafstand van het treinstation.

 

Dag 2, zondag: Vrije dag in Andermatt
Vrije dag in Andermatt, een van de mooiste dorpjes in Centraal Zwitserland op de kruising van de Alpenpassen en uitgangspunt van mooie wandeltochten in de omgeving. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of er wordt een bezoek gebracht, indien mogelijk, aan de lokale kerkdienst.
 
Dag 3, maandag: Van Andermatt naar Bergün
Een van de mooiste treinreizen ter wereld is die per Glacier Express van Andermatt naar Bergün (ca. 4 uur). We stappen aan boord in een panoramawagon van deze wereldberoemde Express trein die garant staat voor vele hoogtepunten. De langzaamste sneltrein ter wereld klimt langzaam een kilometer omhoog. Op sommige delen van de reis maakt de smalspoorlijn gebruik van een tandrad. Zonder deze tandrad zou het onmogelijk zijn deze hoogte te overbruggen. De trein kruipt verder door tunnels, dalen en over indrukwekkende bruggen, zoals het Landwasserviaduct bij Fisilur en de Rijnkloof, de Grand Canyon van Zwitserland. Dit viaduct is 65 meter hoog en 135 meter lang. Bijzonder is dat het bouwwerk een bocht maakt van 45 graden over een boogstraal van 100 mete. Wie het imposante viaduct passeert, vraagt zich af hoe men het kunstwerk ooit hebben kunnen maken. Het viaduct is al meer dan 110 jaar oud, de aanleg duurde slechts anderhalf jaar.

 

Dag 4, dinsdag: St. Moritz en Tirano

Na het ontbijt rijden we per regionale trein richting Tirano. Na ca. 45 minuten wordt in St. Moritz wordt de treinreis onderbroken om een wandeling te maken door het centrum, met haar exclusieve winkels, of langs het meer van St. Moritz. Vervolgens reizen we naar Tirano (ca. 2 uur), een stadje dat bekend staat om zijn mooie historische centrum en net over de grens van Italië ligt. Even lekker lunchen in een van de Italiaanse restaurants of pizzeria’s is dan ook een leuke bijkomstigheid. In de middag vertrekt de, net zo beroemde, Bernina Express vanuit Tirano naar Bergün langs de UNESCO Werelderfgoed route.  Van de mediterrane sferen naar de gletsjerwereld!

 
Dag 5, woensdag: Vrijde dag in Bergün
In de omgeving van Bergün zijn hele mooie wandeltochten te maken. Een leuke excursietip is het Bahnmuseum Albula (gratis entree met de Swiss Travel Pass)

Dag 6, donderdag: Van Bergün naar Utrecht
Nog even genieten van het ontbijt en dan helaas weer per trein richting Nederland waar we in de loop van de avond zullen aankomen.

Accommodaties

Hotel Monopol-Metropol in Andermatt***

Centraal gelegen en op loopafstand van het station vind je hotel Monopol-Metropol. Hier voel je de...

Hotel Monopol-Metropol in Andermatt***

Centraal gelegen en op loopafstand van het station vind je hotel Monopol-Metropol. Hier voel je de persoonlijke sfeer en service. In restaurant L aCruva worden heerlijke Italiaanse gerechten bereid, inclusief de versgebakken ovenpizza’s. De kamers zijn eenvoudig maar goed.
Tijdens deze reis verblijven we twee nachten in Andermatt.

terug

Hotel Albula in Bergün***

Dit traditierijke hotel ligt in de dorpskern van Bergün aan de oever van de rivier Albula en op ca...

Hotel Albula in Bergün***

Dit traditierijke hotel ligt in de dorpskern van Bergün aan de oever van de rivier Albula en op ca. 3 minuten lopen van het station en het Bahnmuseum. Het hotel heeft een vriendelijke sfeer, goede keuken en…zelfgemaakt ijs. De kamers zijn eenvoudig maar goed en netjes.
Tijdens deze reis verblijven we drie nachten in Bergün in Hotel Albula.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Treinreis Zwitserland - 6 dagen

Inbegrepen

 • Trein per ICE Utrecht CS – Basel SBB 2e klas, retour (rechtstreeks zonder overstappen)
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Vierdaagse Swiss Travel Pass Flex 2e klas*
 • Gratis entree in het Bahnmuseum Albula
 • Treinreis Glacier Express Andermatt-Bergün 2e klas, incl. zitplaatsreservering in een panoramawagon Treinreis Bernina Express Tirano-Bergün 2e klas, incl. zitplaatsreservering in een panoramawagon
 • Beter Uit Reisleiding 


*Met de Swiss Travel Pass Flex krijgt u tot 50% korting op bus, trein, kabeltrein en kabelbanen op de dagen dat er geen reisdag is.

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 45,- per persoon
 • Halfpension 160,- per persoon 
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en drankjes
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief