Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Praag

4 dagen

Winter | Groepsreis vanuit één hotel | Stedentrip | Vliegreis

Reis je mee naar Praag, een van de mooiste hoofdsteden van Europa vol historie, prachtige bouwwerken, kronkelige straatjes en sfeervolle pleinen. Niet voor niets wordt Praag  ook wel de ‘Gouden Stad’ genoemd. Wandel over de beroemde Karelsbrug, verwonder je bij de astronomische klok, laat je meevoeren naar de middeleeuwen in de wijk Stare Mesto, ervaar de Joodse geschiedenis in de Joodse Wijk Josefov of bekijk Praag vanaf het water. Rondom de feestdagen is Praag nog gezelliger. En hoe leuk is het om deze stad samen met andere christelijke singles te ontdekken!

 

Praag

Praag is al voor de jaartelling ontstaan. In de negende  eeuw werd begonnen aan de bouw van de Praagse Burcht; een van de belangrijkste nederzetting aan de rivier de Moldau. Nog steeds is dit een must-see  tijdens je bezoek aan Praag. Via de beroemde Karelsbrug kom je vanuit het centrum bij de Burcht. Ook het oude centrum, Staré Maesto, met de  smalle, middeleeuwse straatjes  met prachtige gotische bouwkunsten is heerlijk om door heen te slenteren. En ben je moe van al dat wandelen? Dan is er vast wel een leuke koffietentje om de voeten te laten rusten en samen mooie gesprekken te voeren.

 

Kerstsfeer

Rondom de feestdagen heerst er een gezellige sfeer in Praag. De grote verlichte kerstboom op het oude plein en de verschillende sfeervolle kerstmarkten die Tsjechisch handwerk aanbieden, zoals keramiek, houten speelgoed, kerstboomversieringen en borduurwerk. Maar ook lokale specialiteiten als  huisgemaakte Glühwein, diverse snacks en traditionele Tsjechische kerstgerechten. De grootste en bekendste kerstmarkt is op het oude stadsplein,  maar ook op het Wencesla-plein is ieder jaar een populaire markt.

Er op uit!

Praag is een veelzijdige stad en heeft dan ook veel te bieden. Het is een waar openluchtmuseum met tal van bezienswaardigheden. Een paar tips om er op uit te gaan.

 

Praagse Burcht

De Burcht van Praag is de grootste burcht van de wereld met paleizen, kerken, pleinen, straatjes en tuinen.

 

Sint Vituskathedraal, maakt deel uit van de Burcht en is de grootste en bekendste kathedraal van Praag. De grote klokkentoren is een herkenningspunt. De Wenceslas kapel heeft prachtige muurschilderingen met halfedelstenen die het lijden van Jezus tonen. Ook is het mogelijk om de schatkamer met de kroonjuwelen  te bezoeken en de graftombe van St. Johannes van Nepomuk.

Een andere bezienswaardigheid bij de burcht is het gouden straatje. Vroeger was dit het straatje waar de goudsmeden werkten, met bijzonder kleine gekleurde huisjes.

 

Joodse wijk Josefov

Voor de Tweede Wereldoorlog had Praag de grootste Joodse samenleving ter wereld.  Veel van de Joodse inwoners zijn niet meer teruggekeerd na de Tweede wereldoorlog. Wat wel gebleven is, zijn de prachtige synagogen, waaronder de gotische Oude Nieuwe Synagoge uit de 13e eeuw. De Pinkas synagoge is tegenwoordig een gedenkplaats voor de ruim 77.000 Tsjechische Joden die omgekomen zijn tijdens de holocaust.

 

Staré Město

De smalle, middeleeuwse straatjes van Staré Mesto met prachtige gotische bouwkunsten is heerlijk om zonder vooropgezet plan te ontdekken. (Ver)Dwaal door de staatjes om uiteindelijk bij het Oude Stadsplein met de astronomische klok met de 12 apostelen uit te komen. Ieder uur slaat de klok en komt Jezus met zijn apostelen naar buiten. Het skelet (de dood) houdt een zandloper vast en luidt de klok. Nadat de klok heeft geslagen, kraait de haan. Een mooi schouwspel om te zien!

 

Het Oude Stadsplein 

Het Oude Stadsplein (Staromestske Namesti) was en is  nog steeds het hart van Praag en tevens het handelscentrum. Hier werd een grote markt gehouden en stond de schandpaal. Tegenwoordig is het een gezellig plein met veel terrassen.

 

Dansende huis

Ook wel het Fred (Astaire) en Ginger (Roders) huis genoemd; een hyper modern gebouw tussen de oude  monumenten.

 

Petřín toren

De Petřín toren is een stalen uitkijktoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de stad. De toren lijkt wel wat op de Eiffeltoren in Parijs.

 

Winkelen

Praag is de stad van het glas. Je vindt veel winkels in de oude stad met schalen, glazen en andere souvenirs. Er zijn verschillende leuke winkelstraten, zoals Na Pirkope. Maar er zijn ook grote winkelcentra als Palladium met meer dan 200 winkels. De meest exclusieve winkelstraat is Parizska met veel designer winkels.

Accommodaties

Hotel Comfort Praque City east ***

Dit 3 sterren hotel is in een buitenwijk van Praag gelegen op loopafstand van een tramhalte waarmee...

Hotel Comfort Praque City east ***

Dit 3 sterren hotel is in een buitenwijk van Praag gelegen op loopafstand van een tramhalte waarmee je snel in het oude centrum van de stad bent.

De kamers zijn modern en licht in gericht. Het hotel biedt verder een fitnesscentrum, er is een lounge met gratis wifi.

 

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
28-12-2020
Single
Martin de Graaf
Te boeken
389,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Praag v.v.
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Beter-uit reisleider

 

Niet inbegrepen:

 • Een persoonskamer toeslag 90,-
 • Ruimbagage
 • Lunches en diners
 • Excursie- en entreegelden
 • Drankjes tijdens maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Paspoort

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud):

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

28 dec 2020

Amsterdam

Praag

12.15

13.40

KL1355

 

 

 

 

 

 

31 dec 2020

Praag

Amsterdam

14.25

16.00

KL1356

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief