Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen over de Friese Meren

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

De mooiste steden van Nederland vindt u in Friesland! Het weidse landschap, de rust van de provincie en de gezellige sfeer van de plaatsen waar we aanleggen, maken deze reis tot iets bijzonders. Fryslân betekent totale ontspanning. Harlingen, de oude havenstad aan de Waddenzee, Franeker de sterrenstad en uiteraard Sneek staan deze week op het programma. Ook steken we het IJsselmeer over om de Noord-Hollandse vissersplaats Enkhuizen te bereiken. Een prachtige oer-Hollandse reis met het MPS Horizon!

 

Highlights

 • Comfortabel cruisen met het MPS Horizon
 • Verblijf op basis van volpension
 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Welkomstcocktail en captains-dinner
 • Scheep de avond voor vertrek vast in, voor een ontspannen begin van de reis!

van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Kampen

Na de eerste kennismaking aan boord vertrekken we om 09.30 uur vanuit Arnhem naar ons einddoel van vandaag: Kampen. Geniet vanaf de rivier de IJssel van de prachtige skyline van Kampen. Het historische hart kent talloze architectonische hoogstandjes uit het roemrijke verleden. Bijvoorbeeld de Nieuwe Toren, deze heeft maar liefst 47 klokken.

 

Dag 2, vrijdag: Kampen – Harlingen – Franeker

Al vroeg zetten we koers naar het Friese Harlingen. Deze oude havenstad aan de Waddenzee heeft een historisch centrum met vele grachten, oude pakhuizen en in Hollandse stijl gebouwde huizen. De stad heeft veel van zijn charme behouden. Alleen al het historisch centrum kent meer dan 500 bezienswaardige monumentale panden. Tijdens het diner varen we verder naar Franeker waar we in de avond zullen aanmeren. Franeker wordt ook wel de sterrenstad genoemd en is wereldwijd bekend vanwege het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Uiteraard zijn de verschillende historische panden in de binnenstad ook de moeite waard. U kunt er voor kiezen om voor het slapen gaan nog een wandelingentje te maken door de stad.

 

Dag 3, zaterdag: Franeker – Sneek   

Vandaag wordt u weer verrast met een mooie route. We vertrekken vanuit Franeker naar Sneek. Natuurlijk ziet u hét kenmerk van deze stad, de Waterpoort. Twee achtkantige torens met daartussen een brug. Deze poort is het symbool van de watersportstad Sneek geworden. Sneek is ook één van de Friese elf steden die wordt aangedaan tijdens een Elfstedentocht.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Sneek liggen en zal de reisleider de samenkomst verzorgen. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken.

 

Dag 5, maandag: Sneek – Enkhuizen – Hoorn

Tijdens het ontbijt steken we het IJsselmeer over om naar Enkhuizen te gaan. In deze Noord-Hollandse vissersplaats kunt u een wandeling maken door het monumentale centrum of een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum. Aan het eind van de middag zetten we koers naar Hoorn, ook wel bekend als de stad van Jan Pieterszoon Coen.

 

Dag 6, dinsdag: Hoorn – Wijk bij Duurstede

Vroeg in de ochtend varen we richting Wijk bij Duurstede waar we in de loop van de middag aankomen. De stad ligt aan de Lek en de historische binnenstad heeft tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen.

 

Dag 7, woensdag: Wijk bij Duurstede – Arnhem

De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd, moeten we helaas om 14.00 uur weer afscheid van elkaar en de bemanning nemen en keren we op eigen gelegenheid huiswaarts.

 

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag 7 juni 2018

Arnhem inschepen

 

10:00 uur

Donderdag 7 juni 2018

Kampen

17:30 uur

 

Vrijdag 8 juni 2018

Kampen

 

6:00 uur

Vrijdag 8 juni 2018

Harlingen

14:00 uur

 

Vrijdag 8 juni 2018

Harlingen

 

18:00 uur

Vrijdag 8 juni 2018

Franeker

19:30 uur

 

Zaterdag 9 juni 2018

Franeker

 

8:00 uur

Zaterdag 9 juni 2018

Sneek

14:00 uur

 

Zondag 10 juni 2018

Sneek

   

Maandag 11 juni 2018

Sneek

 

8:00 uur

Maandag 11 juni 2018

Enkhuizen

14:00 uur

 

Maandag 11 juni 2018

Enkhuizen

 

18:00 uur

Maandag 11 juni 2018

Hoorn

20:00 uur

 

Dinsdag 12 juni 2018

Hoorn

 

7:00 uur

Dinsdag 12 juni 2018

Wijk bij Duurstede

15:00 uur

 

Woensdag 13 juni 2018

Wijk bij Duurstede

 

9:00 uur

Woensdag 13 juni 2018

Arnhem

14:00 uur

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Varen over de Friese Meren - 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 35,-
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten:

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het hoofddek alleen via trap bereikbaar: toeslag 105,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 185,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift (bed bereikbaar via een opstapje van twee treden van 30 cm): toeslag 255,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek met traplift: toeslag 255,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

 

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet. Let op: deze parkeergarage is op ruim één kilometer loopafstand van de aanlegplaats. 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief