Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerst in de Biesbosch

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Eigen vervoer

Wat is Nederland toch mooi in de winter! Deze Kerstdagen brengen we samen door bij Nationaal Park de Biesbosch. Een delta van de Rijn en de Maas. In dit bijzondere zoetwatergetijdengebied genieten we van een doolhof aan rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en kreken met glashelder water. Maar ook een uitstapje naar de sfeervolle Kerstmarkt van Antwerpen, de molens van Kinderdijk  en de historische binnenstad van Dordrecht staan op het programma.  Om de Kerstdagen met sfeer te beginnen bezoeken we de Kerstnachtdienst in ’s Gravensdeel. Samen met de groep maken we er een heerlijk Kerstfeest van.

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag 23 december 2016

Het vervoer naar het hotel is op eigen gelegenheid. Bij aankomst in het hotel zal de Beter-uit reisleider je welkom heten en wegwijs maken. De middag is ter vrije besteding. Je kunt de omgeving alvast gaan verkennen of de reis ontspannen beginnen met een kopje koffie in het hotel. Een leuke plaats op een klein kwartiertje rijden van het hotel is Oudenbosch. Bezoek hier bijvoorbeeld de grote Koepelkerk. Bijzonder vanwege de grootte van de kerk en de Romeins aandoende vorm. De fraaie koepel is vooral aan de binnenkant oogverblindend mooi door de vele beschilderingen. De kerk is gebouwd naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome. ’s Avonds kunnen we elkaar beter leren kennen en genieten van een heerlijk diner in ons hotel.

 

Dag 2, zaterdag 24 december 2016: Antwerpen

Een tripje naar onze zuiderburen staat vandaag op het programma. We brengen een bezoek aan de historische stad aan de Schelde, Antwerpen, dat slechts op een klein uur rijden van ons hotel gelegen is. De grootste trekpleister is de historische binnenstad en in de maand december des te meer want dan vindt de Kerstmarkt van Antwerpen hier plaats. Naast de Kerstmarkt worden ook weer veel andere feestelijkheden georganiseerd en op het Steenplein is er voor de gelegenheid een gezellige ijspiste aangelegd. De Kerstmarkt bestaat uit meer dan honderd kraampjes die een mix van winterse producten aanbieden. Wil je iets anders zien dan alleen de Kerstmarkt? Geen probleem! Een aanrader is een wandeling door de historische stad waarbij je langs de bezienswaardigheden zoals het Steen, de Bourla en de Grote Markt zult komen. Houd je van avontuur? Maak dan een ruienwandeling onder de grond. Een prachtige kerk is de 123 meter hoge Onze-Lieve-Kathedraal ook het middelpunt van de oude binnenstad. Vergeet dan ook zeker de werken van schilder Peter Paul Rubens niet te bekijken. Lekker een dagje winkelen is natuurlijk ook mogelijk. Sla dan ook zeker de grootste en bekendste winkelstraat De Meir niet over. Wat ook leuk is zijn de winkels die een aantal meters van de Meir vandaan liggen. Hier vind je namelijk de meer authentieke en streekproducten als chocolade en kantwerk en de luxere winkels als Louis Vuitton. Na een heerlijke dag in Antwerpen rijden we terug naar ons hotel voor het diner. Na het diner kunnen we met elkaar de Kerstnachtdienst in de Hervormde Kerk van ’s Gravendeel bezoeken, een mooi begin van de Kerstdagen!

 

Dag 3, zondag 25 december 2016: Eerste Kerstdag

Vandaag  is het Eerste Kerstdag en vieren we gezamenlijk de geboorte van Jezus. Samen bezoeken we de Kerstdienst in de Grote Kerk in Breda op slechts op slechts een half uurtje rijden van ons hotel. De middag is ter vrije besteding. Dicht bij het hotel liggen diverse fietsroutes. Bijvoorbeeld de Amerroute waarbij het startpunt in een prachtig gebied ligt. De fietstocht voert door veenpolders, dijkdorpen, voormalige zeedijken en indrukwekkende polderlandschappen. Een tocht door historisch gebied dat in de loop van de tijd getekend is door de eeuwige strijd met het water. Je kunt natuurlijk ook heerlijk ontspannen in het hotel. ’s Avond wordt ons een lekker Kerstdiner aangeboden.

 

Dag 4, maandag 26 december 2016: Tweede Kerstdag – Nationaal Park de Biesbosch

Na een heerlijk Kerstontbijt stappen we in de auto en rijden we met elkaar naar Nationaal Park de Biesbosch. Vandaag kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in het park. Een delta van de Rijn en de Maas. In dit bijzondere zoetwatergetijdengebied genieten we van het doolhof aan rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en kreken met glashelder water. We maken met elkaar een Winters Rondje Hollandse Biesbosch (exclusief € 9,- per persoon) vanaf Biesboschcentrum Dordrecht. Geluidloos varen we met open fluisterboot door de prachtige natuur van de Biesbosch. De schipper is de gids die ons meer vertelt over wat we onderweg tegenkomen. Er zijn dekentjes aan boord zodat we warm blijven en onder genot van een beker warme chocolademelk met Beverkoek genieten we van het winterse landschap. Er zijn ook heel veel wandelroutes beschikbaar die variëren in lengte van twee tot meer dan twintig kilometer, waar in de verschillende bezoekerscentra meer informatie over te verkrijgen is. Eenmaal terug in ons hotel staat er weer een heerlijk Kerstdiner voor ons klaar en maken we er met elkaar een gezellige avond van.

 

Dag 5, dinsdag 27 december: Werelderfgoed Kinderdijk

We genieten van een unieke dag uit bij de molens van Kinderdijk (exclusief € 7,50 per persoon). We ervaren hoe een authentieke windmolen werkt, we bezoeken de molenwerkplaats en bekijken hoe een molen wordt gebouwd en hoe je nu een molenaar wordt. Het is ook heerlijk wandelen in Kinderdijk of als je je eigen fiets hebt meegenomen is er een schitterende molenroute die gemaakt kan worden. Met al dat water kan een rondvaart langs de molens over de lage boezem van de Overwaard natuurlijk ook niet ontbreken (exclusief € 5,- per persoon). Na een heerlijke dag in de natuur keren we terug naar ons hotel waar weer een smakelijk diner op ons wacht.

 

Dag 6, woensdag 28 december: Dordrecht

Voor degene die het leuk vinden kunnen we nog een laatste uitstapje maken. Samen sluiten we deze Kerstreis af met een bezoek aan de historische stad die verscholen ligt tussen machtige rivieren, Dordrecht. Deze stad herbergt ruim 1000 monumenten waar het rijke verleden goed is terug te vinden, vooral in het historische havengebied. Dordrecht is de oudste stad van Nederland en een vaak nog onontdekte parel in Zuid-Holland. De stad was in het verleden al erg geliefd bij beroemde schilders zoals Vincent van Gogh, tegenwoordig wordt Dordrecht vaak nog gebruikt als locaties voor filmproducties. Je kent vast wel de films Zwartboek, Kruimeltje en het Borbardement. Met een dag Dordtse sfeer in een historische omgeving sluiten we deze Kerstreis af en reist  een ieder op eigen gelegenheid weer terug naar huis.

Accommodaties

Hotel Port of Moerdijk***

Het hotel beschikt over de volgende faciliteiten: receptie, lift, lounge, restaurant, bar, tuin...

Hotel Port of Moerdijk***

Het hotel beschikt over de volgende faciliteiten: receptie, lift, lounge, restaurant, bar, tuin, parkeergelegenheid (gratis), fietsenstalling (overdekt/afgesloten), oplaadpunt e-bike, draadloos internet (gratis in de lobby), gezelschapspellen. De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, bureau, WiFi, badkamer met douche en toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Kerst in de Biesbosch 6 dagen

Inbegrepen

  • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
  • Halfpension
  • Introductie over de Biesbosch door middel van een film
  • Toeristenbelasting
  • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

  • Vervoer
  • Toeslag éénpersoonskamer 105,-
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief