Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Mediterraans Istrië

Groepsreis vanuit één hotel | Busreis

Het schiereiland Istrië is de Parel van de Adriatische Zee. Er groeien palmen, olijfbomen, agaven en cipressen en overal zie je een keur aan exotische bloemen. Het comfortabele hotel, met binnenzwembad, tennisbanen, terras en tuin ligt in de bekende stad Opatija. Vanuit hier bezoeken we de hoogtepunten van het prachtige Istrië en omgeving.  Reis mee en ontdek zelf het heerlijke Mediterrane klimaat, de helderblauwe zee met mooie baaien, prachtige natuur en historische steden, zoals Rovinj en Porec.

 

Highlights

 • Hotel op loopafstand van het strand
 • Bezoek aan de wereldberoemde Meren van Plitvice
 • Reis op basis van halfpension en zondag volpension

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de voorovernachting en het busopstapschema. 

van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Nederland

Een ontspannen begin van de vakantie. Op eigen gelegenheid en in je eigen tijd reis je af naar Hotel Erika in Berg en Dal. In de avond staat er een heerlijk kopje koffie of thee met lekkers voor je klaar en ontmoet je de reisleider en de rest van de groep.

 

Dag 2, donderdag: Nederland – Zuid-Duitsland

Heerlijk uitgerust beginnen we na het ontbijt aan de reis richting Zuid-Duitsland. Via Frankfurt rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Als we daar aankomen zal het diner voor ons klaar staan.

 

Dag 3, vrijdag: Zuid-Duitsland – Opatija   

We vervolgen de reis naar onze bestemming. Onderweg komen we langs prachtige natuur, dus kijk vooral naar buiten om te kunnen genieten van het landschap. Via Salzburg rijden we Oostenrijk in. Vanaf Spittal rijden we langs de Millstättersee naar Villach. Via Slovenië en Ljubljana bereiken we aan het einde van de dag Opatija. Na aankomst in Hotel Opatija zullen we dineren en uitrusten van de reis.

 

Dag 4, zaterdag: Opatija

Na een heerlijk ontbijt doen we het in de ochtend rustig aan. Aan het eind van de ochtend gaan we op pad om de stad Opatija beter te leren kennen. Deze prachtige stad is de Parel van de Kvarner Rivièra en heeft een lange toeristische geschiedenis. Maak op een ontspannen manier kennis met deze badplaats. Vanaf de boulevard heb je een prachtig uitzicht over het helderblauwe water van de zee. Aan het eind van de middag worden we teruggebracht naar het hotel voor het diner en de overnachting.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een rustdag. De reisleider verzorgt een samenkomst. We verblijven vandaag op basis van volpension in het hotel. Je hebt vandaag genoeg vrije tijd om op eigen gelegenheid eropuit te trekken. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling door de omgeving.

 

Dag 6, maandag: Meren van Plitvice

We rijden naar de meren van Plitvice. Dit Nationale Park is een aaneenschakeling van een zestiental prachtige meren die door grote watervallen met elkaar verbonden zijn. We maken een wandeling door het park. De natuur is hier adembenemend mooi! Hou het fototoestel bij de hand, want na iedere bocht kom je weer een nieuwe fotogenieke plek tegen.

 

Dag 7, dinsdag: Grotten van Postojna

Vandaag gaan we naar de druipsteengrotten van Postojna. Dit is het grootste grottencomplex van Europa! Hiervoor steken we de grens met Slovenië over. Dit bijzondere natuurverschijnsel zien we gedeeltelijk te voet en een ander deel rijden we per ondergrondse trein. Je zult ogen te kort komen. Na deze indrukwekkende dag worden we teruggebracht naar het hotel in Opatija.

 

Dag 8, woensdag: Krk

Na het ontbijt rijden we over de brug bij Kraljevica naar het bekende eiland Krk. Door een mooie streek met olijfbomen en wijnranken bereiken we de gelijknamige plaats. Hier gaan we de oude stadsmuren, de Domkerk en de Frankopanburcht bezichtigen. Krk ademt een gezellige sfeer uit en het is heerlijk om door de straten en over de boulevard te slenteren. Een drankje drinken op één van de terrassen is zeker aan te raden. Kroatië staat ook bekend om het heerlijke schepijs. En wat is er nu lekkerder dan een ijsje na een wandeling door de stad?

 

Dag 9, donderdag: Rovinj en Porec

In de ochtend rijden we naar Rovinj. Dit is een mooie en gezellige plaats met een gemoedelijke sfeer. Rovinj staat bekend als kunstenaarsstad en in de vele nauwe straatjes vind je keramisten, schilders en sieradenmakers. Bezoek ook de Sint Euremiakerk in Venetiaanse barokke stijl. Vanuit de kerktoren heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad. Aansluitend bezoeken we Porec. Dit is een levendige havenstad aan de westkust van Istrië. Over de brede boulevard is het heerlijk om een wandeling te maken. Bezienswaardig is de Euphrasiusbasiliek, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

 

Dag 10, vrijdag: Opatija – Zuid-Duitsland

Nadat we hebben ontbeten laten we Opatija achter ons en rijden we via Italië naar Oostenrijk. De busrit is wederom geen straf: geniet van het mooie uitzicht! Over de Plöckenpas en door de Felbertauerntunnel rijden we langs Kitzbühel naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

 

Dag 11, zaterdag: Zuid-Duitsland – Nederland

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Nederland. Als we de grens zijn gepasseerd staat ons een afscheidsdiner te wachten bij Hotel Erika in Berg en Dal. Na het diner kun je op eigen gelegenheid terug naar huis rijden. Je kunt er ook voor kiezen om er optioneel nog een nacht aan vast te plakken in Nederland.

Accommodaties

Hotel Opatija**

Hotel Opatija bevindt zich op een helling, heeft één van de ruimste en mooiste terrassen van Opatija...

Hotel Opatija**

Hotel Opatija bevindt zich op een helling, heeft één van de ruimste en mooiste terrassen van Opatija en kijkt uit op zee. Het hotel ligt op enkele minuten lopen van het strand en promenade Lungomare. De kamers kijken uit op zee of op een prachtig park. Het hotel beschikt over een prachtige tuin en een binnenzwembad. De kamers hebben een badkamer met bad/douche en een toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Mediterraans Istrië 11 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension en kopje koffie op zondag
 • Afscheidsdiner
 • Beter uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 165,-
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden en drankjes
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief