Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

York, Engeland

4 dagen

Kerst | Advent | Zeecruise

In de decembermaand wordt op veel plekken toegeleefd naar het Kerstfeest. Met name in Engeland is de Adventstijd een bijzondere periode, waarbij het hele land zich in kerstsfeer tooit. Overal zijn er kerstmarkten, klinken op straat kerstliederen en – muziek, etalages worden verbouwd tot fraaie winterlandschappen en  ga zo maar door. Advent en Kerst in Engeland zijn feesten vol tradities, die vooral in een historische stad als York volop te beleven zijn. De combinatie van een middeleeuws centrum, een schitterende kathedraal en winkels, huizen en straten vol kerstversieringen, geven het gevoel dat u in een verhaal van Charles Dickens stapt!

Beter  Uit biedt u de mogelijkheid deze bijzondere sfeer zelf mee te maken met een midweekse cruise vanuit Nederland naar Engeland. En bij Beter Uit is er uiteraard niet alleen aandacht voor al het uiterlijk vertoon, maar ook voor de boodschap van Kerst: de geboorte van Jezus als onze Verlosser. Met uw Beter Uit reisleider en medegelovigen kunt u ook op weg naar het Kerstfeest samen geloven en samen beleven!

 

Hoogtepunten:

 

 • Luxe cruise van Rotterdam naar Hull retour;
 • Prachtig York
 • Volop Advent- en Kerstsfeer

Programma

Dag 1, dinsdag: op reis

Op eigen gelegenheid naar Rotterdam/Europoort, waar u wordt verwelkomd door uw Beter Uit reisleider en inscheept voor uw overtocht naar Hull, in het noorden van Engeland. Aan boord kunt u gebruik maken van de vele faciliteiten, zoals verschillende restaurants en bars. Ook is er live entertainment en ruimte om in alle rust goede gesprekken te voeren.

 

Dag 2, woensdag: York

Na een uitgebreid ontbijtbuffet en aankomst in Hull, staat uw touringcar klaar om u naar het pittoreske York te brengen. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel, dat aan de rand van het historische  centrum ligt. De rijke geschiedenis ligt letterlijk op steenworp afstand binnen de middeleeuwse stadsmuren.  Dompel u onder in de warme Engelse sfeer en eeuwenoude cultuur. Een kijkje in de York-Minster mag niet ontbreken. Deze indrukwekkende Anglicaanse kathedraal is één van de grootste in Engeland. Met de bouw van de huidige kerk werd in de 13e eeuw begonnen en duurde enkele eeuwen. Het  resultaat mag er zijn: een prachtig voorbeeld van een Gotische kathedraal, vol religieuze kunst en magnifieke gebrandschilderde ramen. Bovendien is de kathedraal al helemaal in kersttooi, waardoor hij extra feestelijk oogt!

 

Trakteer uzelf op een “pub lunch” en slenter door de gezellige, smalle winkelstaatjes en proef de alom aanwezige sfeer van het naderende Kerstfeest.

 

Dag 3, donderdag: nog meer York en terugreis

In uw hotel staat een goed ontbijt te wachten, zodat u vol energie aan de dag kan beginnen!

De ochtend kunt u gebruiken om York verder te ontdekken. Zo zijn er nog een bijzonder kasteel en een Viking museum. Als u van chocola houdt, boft u helemaal: ga naar York’s Chocolate Story. Zie hoe chocola gemaakt wordt en proef deze lekkernij! Een zoete afsluiting van uw midweekje?

 

In de loop van de middag volgt de transfer naar Hull en scheept u in voor de overtocht naar Rotterdam/Europoort. Geniet van uw avond aan boord.

 

Dag 4, vrijdag: aankomst Rotterdam - Europoort

Voordat u ontscheept, geniet u aan boord nog van een uitgebreid ontbijtbuffet. Na aankomst in Europoort keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.

 

Accommodaties

Hotel Ibis York Centre ***

Een prima middenklasse hotel in een gerestaureerd historisch pand aan de rand van het middeleeuwse...

Hotel Ibis York Centre ***

Een prima middenklasse hotel in een gerestaureerd historisch pand aan de rand van het middeleeuwse centrum. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en biedt gratis Wifi.

De compacte kamers hebben een eenvoudige, frisse inrichting, een eigen badkamer, tv en thee- en koffiefaciliteiten.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
15-12-2020
Alle Leeftijden
 
Te boeken
339,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

INBEGREPEN

 • Ferry overtocht Rotterdam/Europoort – Hull retour
 • 3 overnachtingen op basis van een 2-persoonshut en –kamer
 • Transfer Hull – York retour
 • Ontbijt
 • Beter Uit reisleider

 

NIET INBEGREPEN

 • Toeslag 1-persoonshut/kamer 145,-
 • Lunches en diners
 • Fooien
 • Reserveringskosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

OVERIGE INFORMATIE

Minimaal aantal deelnemers is 15 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief