Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kent en Zuid-Engeland

Groepsrondreis | Busreis

Kastelen, forten, Romeinse geschiedenis en Nationale Parken. Tijdens deze busreis naar Kent en Zuid-Engeland zie je het allemaal! Het is alsof je een reis door de tijd maakt. In de Roman Baths in Bath waan je je in de tijd van de Romeinen en in de vele kastelen en forten is het net of je de Middeleeuwen in stapt. In de tunnels van Dover Castle leren we meer over de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en in wereldstad Londen ben je ineens weer midden in het hier en nu. Ga mee op reis door de tijd in het prachtige Kent en Zuid-Engeland!

 

Highlights

 • Bezoek aan Stonehenge
 • Romeinse baden in Bath
 • Dag in wereldstad Londen
 • Echte Engelse High Tea

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Nederland – Calais – Dover

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Terheijden waar we een koffiestop hebben met iets lekkers. We vervolgen de weg naar Calais en steken met de ferry over naar Dover. We zijn in Engeland! Dover Castle, het fort dat boven de witte krijtrotsen uittorent, is de eerste plek die we aan doen. Hierbij horen ook de Secret Wartime Tunnels. Deze tunnels werden in de Tweede Wereldoorlog ingericht als commandocentrum en militair ziekenhuis. Ook verbleven er 2000 soldaten in de tunnels. Er zijn nog veel originele overblijfselen uit de oorlog te zien en er zijn ook veel mooie reconstructies. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 2, vrijdag: Londen

Na het ontbijt vertrekken we naar de hoofdstad van Engeland, Londen! We maken een tour met een lokale gids door deze fascinerende stad. We zien de hoogtepunten zoals Buckingham Palace, de Big Ben, de Tower of London, Picadilly Circus, The London Eye en de Tower Bridge. We sluiten de tour af met een bezoek aan St. Paul’s Cathedral, de grootste kathedraal van Londen (entree exclusief ca. £18.50 p.p.). De kathedraal is gebouwd door de beroemdste architect uit de Londense historie, Sir Cristopher Wren. De kathedraal heeft de op één na grootste koepel ter wereld en binnen staan de tombes van beroemde personen en volkshelden zoals de Hertog van Wellington en de architect zelf. In de kathedraal werd in 1981 het huwelijk tussen Prins Charles en Lady Diana voltrokken. Wist je dat de Amerikaanse mensenrechtenactivist Martin Luther King ooit een preek heeft gegeven voor de deuren van St. Paul’s?

De rest van de middag kun je naar eigen inzicht besteden. Ga bijvoorbeeld winkelen in het beroemde Harrod’s of bekijk de kroonjuwelen in de Tower of London. Wanneer je in Londen bent zijn er een paar dingen die je zeker gezien of gedaan moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan de rode telefooncel die op elke hoek van de straat te vinden is. Laat je rijden in een opvallende taxi of stap in de authentieke rode dubbeldekkers. Even bijkomen? Plof neer op een bankje in Hyde Park of Regents Park en geniet van een stukje rust midden in de stad. Na deze interessante dag worden we terug gebracht naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 3, zaterdag: Leeds Castle – Canterbury

Negenhonderd jaar geschiedenis en een schitterend park van meer dan 200 hectare. De dag begint met een bezoek aan Leeds Castle, één van de mooiste bestemmingen in Kent. Het kasteel heeft vele veldslagen doorstaan en kunstenaars geïnspireerd voor meesterwerken. Door de eeuwen heen functioneerde het als Noormannenfort, als het paleis van koning Henry VIII en als toevluchtsoord voor machtigen en rijken. Het is mogelijk het kasteel binnen te gaan (excl. ca. £24.50 p.p.).

We rijden verder naar het charmante Canterbury waar we een wandeling maken door de stad. We komen ook langs de imposante kathedraal van Canterbury, de beroemdste van Engeland. Hij wordt vaak beschreven als ‘Engeland in steen’ omdat de geschiedenis ervan onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van het land. Optioneel is het mogelijk de kathedraal te bezoeken. (excl. ca. £13,- p.p.)

                         

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst.

 

Dag 5, maandag: Royal Tunbridge Wells – Bournemouth

Een lange, maar zeer interessante reisdag ligt voor ons. Op de weg naar Bournemouth komen we langs Royal Tunbridge Wells. Vroeger stond het stadje bekend om het zien en gezien worden. Na de vondst van thermale bronnen bij de stad groeide het bezoek explosief. Uit die tijd staan er nog mooie gebouwen in de stad, zoals The Pantiles. In deze historische straat bevinden zich winkeltjes met traditionele producten en vele gezellige restaurants en cafés. Je kunt ook een wandeling maken in Calverly Grounds, een fraai park. Na deze tussenstop rijden we verder naar onze eindbestemming Bournemouth voor diner en overnachting.  

 

Dag 6, dinsdag: Stonehenge – Bath 

Eén van Engeland’s bekendste bouwwerken is ongetwijfeld Stonehenge. Tot op de dag van vandaag weet niemand precies hoe de reusachtige stenen daar gekomen zijn en hoe deze formatie tot stand gekomen is. De stenen wegen meer dan 45.000 kilo per stuk. Dit betekent dat meer dan 600 mannen geholpen zouden moeten hebben. Vanochtend zie je Stonehenge met eigen ogen.

Hierna vervolgen we de reis naar Bath, onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad staat bekend om de natuurlijke mineraalbaden en warme bronnen. De torens van Bath Abbey prijken van een afstand al boven de stad uit. We wandelen door de stad en zien de charme en schoonheid van de architectuur. Hierna bezoeken we het Roman Baths Museum, hier is het allemaal om te doen! De Romeinen hebben hier een spa gebouwd rondom de natuurlijke warmtebronnen. In het museum zijn de vondsten van de opgravingen uit de 18e en 19e eeuw tentoongesteld en zie je ook de in oude glorie herstelde baden.

De rest van de middag kun je naar eigen inzicht besteden in Bath. Ga bij mooi weer picknicken op het gras voor de Royal Crescent. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad.  Of haal een broodje bij het historische eethuisje van Sally Lunn. Wereldberoemd zijn de Sally Lunn’s buns. Het eethuis zit in een van de oudste huizen van de stad, en er is ook een klein museum. Ontspan in de moderne ‘Thermae Bath Spa’, gelegen naast de Romeinse baden. Het is een modern complex, met een prachtig bad op het dak, vanwaar je uitzicht hebt over Bath Abbey en de stad.

 

Dag 7, woensdag: New Forest National Park – Bournemouth

Vandaag zien we de prachtige natuur van Zuid-Engeland. We rijden naar New Forest National Park, vroeger één van de officiële jachtgebieden van de koning. Onderweg zul je hier veel pony’s en ezels zien, die grazen op de bosweiden.

Vervolgens zetten we koers terug naar Bournemouth, de bruisende stad aan de kust. We wandelen over het heerlijke zandstrand en langs victoriaanse tuinen. Hier krijgen we ook een echte Engelse High Tea voorgeschoteld. Traditioneel worden hierbij hartige en zoete gerechten geserveerd zoals sandwiches, scones, koekjes en cake. Natuurlijk wordt hierbij Engelse thee gedronken. Bournemouth heeft vele leuke boetiekjes die zeker een bezoekje waard zijn!

 

Dag 8, donderdag: Bournemouth – Dover – Calais – Nederland

Na een vroeg ontbijt rijden we weer richting Dover waar we op de ferry stappen naar Calais. Op de grens met Nederland genieten we nog van een diner waarna we afscheid nemen van elkaar.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Kent en Zuid-Engeland - 8 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Verblijf op basis van tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Kopje koffie op de heenreis

 • Afscheidsdiner

 • Volpension op zondag
 • Kopje koffie met cake op zondag
 • Ferry Calais – Dover retour
 • Entreegelden en tour Secret Wartime Tunnels voor Dover Castle
 • Entreegelden Stonehenge
 • Entreegelden Roman Baths
 • Rondleiding met gids in Londen
 • High tea
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer juni en september 209,-, juli 189,-
 • Overige entreegelden
 • Lunches
 • Fooien
 • Toeristenbelasting

Overige informatie

Busopstapplaatsen 

 Gorinchem  NS Station
 Rotterdam  Metrostation Capelse Brug
 De Meern   Wegrestaurant Autogrill aan de A12, afrit 15
 Driebergen/Zeist   NS Station, Stationsplein bij busstation
 Amersfoort  NS Station, zijkant busstation
 Zwolle   NS Station, achterzijde Hanzelaan
 Terheijden Restaurant de Gouden Leeuw
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief