Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

IT_ROME_forum_shutterstock_107089340
Stedentrip Rome

Stedentrip Rome

Groepsreis vanuit één hotel | Stedentrip | Vliegreis

Alle wegen leiden naar? Juist, Rome. Wereldstad Rome is zo’n plek waar je eens in je leven geweest moet zijn. De geschiedenis van de stad gaat terug tot 753 voor Christus! Rome is een groot openlucht museum, op geen enkele plek in Europa vind je zoveel bezienswaardigheden bij elkaar als hier. Het ene moment waan je je in de tijd van de Romeinen, een volgend moment ga je terug naar de dagen van apostelen Paulus en Petrus. Tussen al die kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden is het heerlijk genieten. Want Rome biedt veel meer: geniet van een heerlijke cappuccino op een van de vele terrassen, geniet van alle bijzondere straattaferelen en bewonder de winkeletalages van de beroemde Italiaanse modeontwerpers. Natuurlijk moet je ook een echte Italiaanse gelato proeven. Flaneer op de Spaanse Trappen, doe een wens bij de Trevi Fontein, en ga op de koffie bij de Paus. Om vervolgens neer te ploffen op een gezellig terras op Piazza Navano met een cappuccino en écht Italiaans schepijs.  Dompel jezelf onder in het Romeinse leven en ontdek dat Rome een bezoek meer dan waard is!

 

Highlights

 • Bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand
 • Kloosterhotel naast het St. Pietersplein
 • Gratis wifi!

Bestemming

Eropuit

Het moet gezegd worden, de Italiaanse hoofdstad Rome is echt een juweel! Nergens vind je zoveel diversiteit, geschiedenis en cultuur. Je ziet de gladiatoren al vechten en de wagenrennen gaan als je staat bij Circus Maximus of het Colosseum. Brood en Spelen was in die tijd een veel gehoorde uitdrukking! Over brood gesproken, vergeet niet een heerlijke lunch te nuttigen in één van de vele kleine bakkerijtjes in de stad. De lekkerste broodjes worden vers voor je klaargemaakt terwijl je geniet van de Romeinse sfeer. Flaneer op de Spaanse Trappen, doe een wens bij de Trevi Fontein, en ga op de koffie bij de Paus. Om vervolgens neer te ploffen op een gezellig terras op Piazza Navano met een cappuccino en écht Italiaans schepijs.

 

St. Pieter

De grootste blikvanger op het St. Pietersplein is de basiliek van St. Pieter met zijn koepel van bijna 140 meter hoog. De basiliek is gebouwd op de plaats waar Petrus begraven is. Eerst was er alleen een kleine grafkapel. Rond het jaar 300 werd een eerste basiliek gebouwd. Ook toen al kwamen er pelgrims uit wat toen nog het Romeinse rijk was naar deze plek. Met de bouw van de huidige St. Pieter werd in de 16e eeuw begonnen, waarbij onder andere Michelangelo een belangrijke rol speelde. De St. Pieter is meer dan alleen een kerk. Hij is ook een museum met een aantal beroemde kunstwerken, zoals de Pieta (een beeld van Maria met de gekruisigde Jezus in haar schoot) van Michelangelo en de baldakijn van Bernini boven het hoofdaltaar van de St. Pieter. Bezoek ook de koepel, het is hele klim (ruim 300 traptreden), maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de Eeuwige stad!

 

Forum Romanum en Colosseum

Het Forum Romanum was in de tijd van het Romeinse (keizer)rijk het belangrijkste bestuurs- en handelscentrum van dit uitgestrekte wereldrijk. Je vindt er resten van bestuursgebouwen, tempels en de triomfboog van Titus, die in 70 na Chr. de joodse opstand neersloeg. Op deze triomfboog zie je afbeeldingen die zijn geroofd uit de verwoeste tempel in Jeruzalem. Naast het Forum staat het Colosseum. Dit enorme amfitheater is 2000 jaar oud en bood plaats aan 100.000 mensen. Het is tot de dag van vandaag een indrukwekkend bouwwerk en staaltje van de knappe bouwtechnieken uit de Romeinse tijd.

 

Trevi fontein

Rome telt talrijke fonteinen. De beroemdste is zonder twijfel de in Barokstijl gebouwde Trevi fontein. Het verhaal gaat, dat als je achterwaarts een muntje in deze fontein gooit je nog een keer in Rome terugkomt. Jaarlijks wordt er negen- tot tienduizend kilo munten in de Trevi fontein gegooid. Voor het overgrote deel gaat dit om euromuntjes van verschillende waarden. Zelf op muntenjacht gaan in de fontein is ten strengste verboden. De gemeente Rome vist regelmatig het geld uit de vijver, en gaat in de kas van de stad. Het wordt grotendeels gebruikt voor het onderhoud van dit bijzondere monument. Lang was de opbrengst bestemd voor het Rode Kruis, maar het sorteren van alle verschillende munten kostte hen zoveel tijd dat ze er geld op toe moesten leggen.

Accommodaties

Hotel Residenza Madri Pie ***

Je verblijft in Residenza Madri Pie, een kloosteraccommodatie net naast het St. Pietersplein. Je...

Hotel Residenza Madri Pie ***

Je verblijft in Residenza Madri Pie, een kloosteraccommodatie net naast het St. Pietersplein. Je kamer is eenvoudig ingericht en voorzien van douche, toilet, airco, kluisje en satelliet tv. Je vindt er een ruime receptie, bar en kapel. WiFi is gratis beschikbaar. Vanuit de tuin kijk je uit op de koepel van de St. Pieter. Je verblijft op basis van logies/ontbijt. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor het missiewerk in Peru. Met je verblijf in Madri Pie steun je dus indirect dit mooie werk!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Stedentrip Rome - 4 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Rotterdam – Rome retour
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • 3 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 49,-
 • Toeristenbelasting (6,- per persoon, per dag. Ter plaatse te betalen)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies
 • Eventuele toeristenbelasting
 • Fooien

Overige informatie

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

26 februari 2019

Amsterdam

Rome

12.05 uur

14.15 uur

AZ 107

1 maart 2019

Rome

Amsterdam

14.10 uur

16.40 uur

AZ 110

 

Deze reis krijgt gegarandeerd vertrek bij 15 personen

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief