Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Budgettopper - Rome: altijd weer anders

Groepsreis vanuit één hotel | Stedentrip | Vliegreis

Rome is een van de meest tot de verbeelding sprekende steden in de wereld. De geschiedenis van de stad voert terug tot 753 voor Christus! Vanaf zijn ontstaan heeft Rome steeds in het middelpunt van de belangstelling gestaan. Eerst als hoofdstad van het machtige Romeinse rijk, daarna als stad waar de katholieke kerk tot vandaag een vooraanstaande rol speelt. Rome is een groot openlucht museum. Het ene moment waan je je in de tijd van de Romeinen, een volgend moment ga je terug naar de dagen van apostelen Paulus en Petrus. Tussen al die kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden is het goed toeven. Want Rome biedt veel meer: geniet van een heerlijke cappuccino op een van de vele terrassen, verbaas je over alle bijzondere straattaferelen en bewonder al het moois, dat op loopafstand van je hotel te vinden is. Elk moment van de dag is Rome weer anders. Dompel jezelf onder in het Romeinse leven en ontdek dat Rome een bezoek meer dan waard is!

 

Highlights

 • Kloosterhotel naast het St. Pietersplein
 • Bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand
 • Deskundige reisleider ter plaatse
 • Rechtstreekse vluchten per KLM met goede tijden

Bestemming

Eropuit

Het moet gezegd worden, de Italiaanse hoofdstad Rome is echt een juweel! Nergens vind je zoveel diversiteit, geschiedenis en cultuur. Je ziet de gladiatoren al vechten en de wagenrennen gaan als je staat bij Circus Maximus of het Colosseum. Brood en Spelen was in die tijd een veel gehoorde uitdrukking! Over brood gesproken, vergeet niet een heerlijke lunch te nuttigen in één van de vele kleine bakkerijtjes in de stad. De lekkerste broodjes worden vers voor je klaargemaakt terwijl je geniet van de Romeinse sfeer. Flaneer op de Spaanse Trappen, doe een wens bij de Trevi Fontein, en ga op de koffie bij de Paus. Om vervolgens neer te ploffen op een gezellig terras op Piazza Navano met een cappuccino en écht Italiaans schepijs.

 

St. Pieter

De grootste blikvanger op het St. Pietersplein is de basiliek van St. Pieter met zijn koepel van bijna 140 meter hoog. De basiliek is gebouwd op de plaats waar Petrus begraven is. Eerst was er alleen een kleine grafkapel. Rond het jaar 300 werd een eerste basiliek gebouwd. Ook toen al kwamen er pelgrims uit wat toen nog het Romeinse rijk was naar deze plek. Met de bouw van de huidige St. Pieter werd in de 16e eeuw begonnen, waarbij ondermeer Michelangelo een belangrijke rol speelde. De St. Pieter is meer dan alleen een kerk. Hij is ook een museum met een aantal beroemde kunstwerken, zoals de Pieta (een beeld van Maria met de gekruisigde Jezus in haar schoot) van Michelangelo en de baldakijn van Bernini boven het hoofdaltaar van de St. Pieter. Bezoek ook de koepel, het is hele klim (ruim 300 traptreden), maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de Eeuwige stad!

 

Forum Romanum en Colosseum

Het Forum Romanum was in de tijd van het Romeinse (keizer)rijk het belangrijkste bestuurs- en handelscentrum van dit uitgestrekte wereldrijk. Je vindt er resten van bestuursgebouwen, tempels en de triomfboog van Titus, die in 70 na Chr. de joodse opstand neersloeg. Op deze triomfboog zie je dan afbeeldingen die zijn geroofd uit de verwoeste tempel in Jeruzalem. Naast het Forum staat het Colosseum. Dit enorme amfitheater is 2000 jaar oud en bood plaats aan 100.000 mensen. Het is tot de dag van vandaag een indrukwekkend bouwwerk en staaltje van de knappe bouwtechnieken uit de Romeinse tijd.

 

Trevi fontein

Rome telt talrijke fonteinen. De beroemdste is zonder twijfel de in Barokstijl gebouwde Trevi fontein. Het verhaal gaat, dat als je achterwaarts een muntje in deze fontein gooit je nog een keer in Rome terugkomt. Jaarlijks wordt er negen- tot tienduizend kilo munten in de Trevi fontein gegooid. Voor het overgrote deel gaat dit om euromuntjes van verschillende waarden. Zelf op muntenjacht gaan in de fontein is ten strengste verboden. De gemeente Rome vist regelmatig het geld uit de vijver, en gaat in de kas van de stad. Het wordt grotendeels gebruikt voor het onderhoud van dit bijzondere monument. Lang was de opbrengst bestemd voor het Rode Kruis, maar het sorteren van alle verschillende munten kostte hen zoveel tijd dat ze er geld op toe moesten leggen.

Accommodaties

Hotel Residenza Madri Pie ***

Je verblijft in Residenza Madri Pie, een kloosteraccommodatie net naast het St. Pietersplein. Je...

Hotel Residenza Madri Pie ***

Je verblijft in Residenza Madri Pie, een kloosteraccommodatie net naast het St. Pietersplein. Je kamer is eenvoudig ingericht en voorzien van douche, toilet, airco, kluisje en satelliet tv. Je vindt er een ruime receptie, bar en kapel. WiFi is gratis beschikbaar. Vanuit de tuin kijk je uit op de koepel van de St. Pieter. Je verblijft op basis van logies/ontbijt. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor het missiewerk in Peru. Met je verblijf in Madri Pie steun je dus indirect dit mooie werk!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Budgettopper Rome - 4 dagen

Inbegrepen

 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Rome retour (incl. belastingen en heffingen)
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • 3x ontbijtbuffet
 • Vervoer luchthaven – hotel bij aankomst en vertrek
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 70,-
 • Ruimbagage
 • Reserveringskosten 19,- per boeking
 • Toeristenbelasting 10,50 per persoon (ter plaatse betalen)
 • Lunches en diners
 • Excursies, entreegelden en fooien

Overige informatie

Let op: de ruimbagage is niet inbegrepen. Wanneer de reis gegarandeerd vertrek krijgt en je de reispapieren ontvangt kun je deze via de website van KLM zelf bij boeken. De kosten hiervoor zijn 50,- retour.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

 Datum

 Van

 Naar

 Vertrek

 Aankomst

 Vluchtnummer

 28 augustus 2017

 Amsterdam

 Rome

 07:15 uur

 09:30 uur

 KL 1597

 31 augustus 2017

 Rome

 Amsterdam

 19:35 uur

 21:55 uur

 KL 1608

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief