Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Grand Tour Ireland

Najaar | Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Vliegreis

Ierland is ruig, avontuurlijk, gezellig en vol met gezellige pubs en sympathieke mensen. Een ideaal land om een prachtige rondreis te maken.  De ongerepte natuur, ruige kliffen en een smaragdgroen landschap laten je hart sneller kloppen. Cultuur, avontuur en natuur wisselen elkaar af in een programma boordevol inbegrepen excursies en activiteiten. Vanaf het bruisende Dublin reizen we naar de westkust. Maak hier  de mooiste wandelingen in de wildernis van Connemara  en de hoogste klippen van Europa, de Cliffs of Moher. Per ferry varen we naar de Aran Eilanden waar je op de fiets meer ziet van de oude Ierse cultuur. Ontdek de meren van Killarney tijdens een kajaktocht en geniet van indrukwekkende kustlijnen en pittoreske plaatsjes op het schiereiland Dingle. Via een schilderachtige route en een bezoek aan de Nationale Stoeterij van Ierland komen we weer terug in Dublin . Wacht niet langer en ervaar de vriendelijkheid van de Ieren en de gezelligheid van de pubs in het ongerepte Ierland!

 

Highlights

 • Entreegelden en excursies volgens programma inbegrepen!
 • Uitgebreide kennismaking met Dublin en vrij tijd in deze bruisende stad
 • Inclusief bezoeken aan het romantishe Kylemore Abbey, de spectaculaire Cliffs of Moher en het Middeleeuwse Bunratty Castle and Folk Park
 • Ontdek de Aran Eilanden per fiets
 • Wandelingen door indrukwekkende Ierse landschappen
 • Inclusief Killarney kajaktocht

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Loughcrew Cairns – Trim Castle – Dublin / Ashbourne

Onze reis begint! Na aankomst in Dublin staat onze vriendelijke buschauffeur klaar en neemt ons mee naar Loughcrew Cairns in het graafschap Meath. Loughcres Cairns staat voor stenen heuvel en is zo genoemd vanwege de megalieten of stenen monumenten, die hier te vinden zijn verspreid over vier heuvels. In verschillende tombes vinden we versierde stenen met verschillende symbolen. Vervolgens vertrekken we naar Trim Castle, één van de best bewaarde Anglo-Normandische kastelen in Ierland en ook de plek waar scènes uit de film Braveheart zijn opgenomen. Hoe gaaf is het als je daar zelf ook loopt! Nadat we een in het Normandische verleden van Ierland zijn gedoken rijden we naar ons hotel buiten het centrum van Dublin.

 

Dag 2, donderdag: Stadstour Dublin

Een volle dag in het levendige Dublin! Voor een goede eerste kennismaking met deze bruisende stad maken we per bus een stadstour. Dublin is een smeltkroes van culturen. Anglo-Normandisch, Georgisch en zelfs de Vikingen hebben hier hun sporen achtergelaten. We zien de hoogtepunten zoals de twee grote kathedralen van Dublin, Christchurch Cathedral en St. Patricks’Cathedral. Verder rijden we langs de Georgische / Victoriaanse wijk met prachtige oude huizen en panden en O’Connell Street met het historische hoofdpostkantoor. Andere hoogtepunten zijn het Guiness opslaghuis, het grootste stadspark van Europa, Phoenix Park, de Kilmainham gevangenis en de havens.

 

De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele gratis galerieën en musea of ga whiskey proeven in het Irish Whiskey Museum. In Trinity College vindt je het beroemde Book of Kells, een 1200 jaar oud geschreven manuscript van de vier evangeliën. Sla ook zeker Temple Bar niet over! Deze wijk werd gesticht door kunstenaars, musici en schrijvers en er is een geweldige sfeer. Slenter door oude straatjes en maak kennis met de vriendelijke Ieren. Ieren houden van muziek en lekker eten en drinken. Ontdek het zelf in één van de vele pubs en restaurants. Tip: probeer een Beef & Guinness Pie in de Merchant’s Arch! 

 

Dag 3, vrijdag: Dublin – Clonmacnoise – Galway – Clifden

De eerste stop is bij Clonmacnoise. Deze vroegchristelijke plaats was ooit een vooraanstaand centrum voor religie en kennis. Clonmacnoise trok mensen aan uit heel Europa en rond de 11e eeuw woonden en werkten hier wel 1500 – 2000 mensen. De indrukwekkende ruïnes bestaan uit een kathedraal, ronde toren, rijkelijk versierde kruizen en maar liefst zeven kerken. Omdat veel mensen vroeger niet konden lezen moesten monniken creatief zijn met het verspreiden van het evangelie. De versierde hoogkruizen van Ierland zijn voorbeelden van hoe de monniken dit deden. In het bezoekerscentrum bij Clonmacnoise vindt je schitterende hoogkruizen met gedetailleerde figuren en afgebeelde verhalen uit de bijbel.

 

We vervolgen onze weg naar Galway, een mooie grote stad vol leven. Geniet van de sfeer en ontdek de vele winkels, galerieën en pubs die deze studentenstad te bieden heeft. Galway is een magneet voor musici, dichters en toneelschrijvers over de hele wereld en het staat bekend om de geweldige sfeer. We overnachten in het warme en vriendelijke Buttermilk Lodge op 5 minuten lopen van het stadscentum van Clifden.

 

Dag 4, zaterdag: Connemara – Dan O’Hara’s boerderij – Kylemore Abbe – Kinvarra / Ennistymon

Deze morgen trekken we eropuit om de wildernis van Connemara te ontdekken. Deze regio staat bekend om de vele schapenkuddes en honderden kleine meren. Hier zie je de meest indrukwekkende landschappen van heel Ierland. Boven alles torent het Twelve Bens gebergte uit. De stenen muren, kleine boerderijen, geïsoleerde huisjes en heuvels bedekt met heide worden begrensd door de kustlijn met stille kusten. Het is net of je terug gaat in de tijd. Veel inwoners spreken hier nog Gaelic, de oorspronkelijke taal. Ook de Keltische tradities en gewoonten worden hier nog nageleefd.

 

We brengen een bezoek aan Dan O’Hara’s farm, een familieboerderij in het hart van Connemara. De eigenaren Martin en Nora verwelkomen je met open armen en delen familieverhalen en tradities in Connemara met je. Martin laat ons de kunst van het turfsteken zien, een oude en traditionele landbouw methode  waarbij turf uit de aarde wordt gehaald. De naam van de boerderij komt van de boer Dan O’Hara die gedwongen werd om naar New York te emigreren omdat hij de huur niet meer kon betalen. Op de boerderij leren we meer over het harde leven van Ierse boeren. Bij Dan O’Hara’s farm vinden we naast vee, schapen, ezels, kippen ook de bekende Connemara pony’s.

 

Kylemore Abbey staat bekend als één van de meest romantische plekken in Ierland. Het werd gebouwd als buitenhuis voor de familie Mitchel  maar in 1930 werd het een klooster van de Benedictijner nonnen. Het klooster ligt aan de voet van de bergen van Druchruach en kijkt uit op de noordelijke oever van Lough Pollacappal. Aan het einde van de dag rijden we naar Kinvarra of Ennistymon voor diner en overnachting.

 

Dag 5, zondag: Vrije dag

Vandaag is er een vrije dag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst en indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst.


Dag 6, maandag: Fietsen over de Aran Eilanden – Dun Argus

Op de ruige Aran Eilanden, in de monding van de Baai van Galway, is veel van de oude Ierse en Keltische cultuur bewaard gebleven. Vanuit de haven van Doolin maken we de overtocht met de ferry naar één van de Aran Eilanden; Inis Mor. Dit eiland heeft een rol gespeeld in de verspreiding van het vroege Christendom in Ierland en over het eiland zijn oude ruïnes te vinden van kerkjes.

Op Inis Mor maken we een fietstocht en genieten we van prachtige vergezichten. Onderweg komen we langs zeehonden op het strand, koeien in weilanden en ezels bij de huizen. Deze fietstocht brengt je naar het stukje Ierland waar de tijd stil heeft gestaan. We bezoeken ook Dun Argus, een fort op de rand van een klif met spectaculair uitzicht! De ferry brengt ons terug naar het vasteland en we rijden naar Kinvarra / Ennistymon voor de overnachting.


Dag 7, dinsdag: Kinvarra / Ennistymon – Burren – Cliffs of Moher – Bunratty Castle & Folk Park

 Vandaag verkennen we het wilde westen van Ierland! Eerst rijden we door het Burren gebied, een eindeloze vlakte van grijze lime stone, een zogenaamd karstlandschap. Aan de kust zien we kleine havenstadjes en boeren die hun land bewerken. We gaan naar het Cliffs of Moher bezoekerscentrum. Deze klippen behoren tot de hoogste van Europa. We maken een spectaculaire wandeling op de bergrug langs de 200 meter hoge kliffen. Bij helder weer zien we in de verte zelfs de Aran Eilanden liggen!

 

In de middag gaan we terug naar de Middeleeuwen tijdens een bezoek aan Bunratty Castle and Folk Park aan de oever van de Shannon Rivier. Bunratty Castle is gebouwd in 1425 en is de best bewaarde en de meest complete middeleeuwse vesting in Ierland. Het kasteel is prachtig gerestaureerd en het interieur is voorzien van wandtapijten en historische voorwerpen uit de 14e tot de 17e eeuw. In het folklore park van Bunratty vindt je een nagemaakt dorp uit de 18e en 19e eeuw met een school, pubs, winkels en een kerk, allemaal open voor bezoek. Er zijn ook acht landbouwbedrijven, twee watermolens, een smederij en verschillende dieren.

 

Dag 8, woensdag: Killarney National Park – Kajakken – Torc Mountain – Muckross gardens – Dingle – County Kerry

Deze morgen zetten we koers richting avontuur! We bezoeken het Killarney National Park, een park met meren, eikenbossen en bergen.  We worden naar Ross Castle gebracht waar de groep in tweeën word verdeeld. De eerste groep maakt een kajaktocht op de Killarney meren. Deze bijzondere tocht over het water en langs de kalkstenen blijft je nog lang bij! De tweede groep bewandelt het pad naar de top van de Torc waterval en geniet van het uitzicht op Torc Mountain. Vervolgens bezoeken we de kleurrijke tuinen van het prachtige Victoriaanse landhuis Muckross house. Na circa 2 uur wisselen de groepen van activiteit.

 

In de middag gaan staat er een mini eilandtour op het programma over Dingle Peninsula. Dit schiereiland ligt als een uitgestoken vinger in de oceaan. Het schiereiland staat vol met interessante bezienswaardigheden. Afhankelijk van de tijd gaat de route langs afgelegen stranden, hoge kliffen en ruïnes. We maken een stop bij Inch beach en we gaan naar Dingle. Dit is een gezellig, traditioneel vissersdorp. Er wordt gezegd dat dit het meest west gelegen dorp van Europa is. Geniet van de gekleurde huizen, kunstenaars winkeltjes, gezellige restaurants en typische Ierse pubs. De overnachting is in County Kerry.

 

Dag 9, donderdag: County Kerry – Adare – Irish National Stud – Dublin / Ashbourne

Vandaag keren we terug naar Dublin. Onze eerste stop is het pittoreske dorp Adare. Geniet van de mooie huizen met rieten daken, struin heerlijk rond en proef de echte Ierse cultuur. We rijden verder richting Kildare, waar we de Nationale Stoeterij bezoeken. Kildare is de oudste stad van Ierland en de Irish National Stud is een van de weinige stoeterijen die open is voor publiek. Bewonder hier de Ierse volbloed paarden en kom meer te weten over het fenomeen stoeterij. Op het terrein zie je ook nog de beroemde Japanse Tuinen, de St. Fiachra Garden. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel buiten het centrum van Dublin.

 

Dag 10, vrijdag: Dublin - Amsterdam

De laatste dag in Ierland is aangebroken. Doordat we pas aan het eind van de middag terug vliegen (onder voorbehoud) hebben we nog de hele dag in Dublin. Hier gaan we nog even goed van genieten! Een bezoek aan Dublin is natuurlijk niet compleet zonder dat je in het Guinness Storehouse bent geweest. Deze voormalige fabriek is tegenwoordig in gebruik als bezoekerscentrum, waar je alles over het brouwproces van Guinness bier leert. Vanzelfsprekend is een bezoek niet compleet zonder zelf een glas van dit Ierse bier te proeven. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht indelen. Struin nog even heerlijk door de stad en neem de gezellige Ierse cultuur in je op. Scoor de laatste souvenirs en maak nog een foto bij de Temple Bar. Aan het einde van de middag vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Grand Tour Ireland 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Dublin retour

 • Bagage 20 kilo

 • Luchthavenbelasting

 • Transfer luchthaven – hotel retour

 • Vervoer per comfortabele touringcar tijdens de rondreis

 • Overnachtingen in tweepersoonskamers

 • Logies en ontbijt (continentaal ontbijt)

 • Volpension op zondag

 • Excursies en entreegelden volgens programma*

 • Beter Uit reisleider

 

*Inbegrepen excursies en entreegelden

 • loughcrew Cairns
 • Trim Castle
 • Stadstour per bus door Dublin
 • Clonmacnoise kloosterruïnes
 • Kylemore Abbey
 • Dan O'Hara's boerderij
 • Ferry naar Aran Eilanden
 • Fietstour Aran Eilanden
 • Fort Dun Aengus
 • Cliffs of Moher
 • Bunratty Castle en Folk Park
 • Killarney Kajaktocht
 • Nationale Stoeterij
 • Japanse tuinen

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 329,- 
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Maaltijden en drankjes

Overige informatie

Hotelinformatie

Tijdens de rondreis verblijf je in onderstaande hotels of gelijkwaardig.

Dublin: Ashbourne House Hotel - http://www.ashbournehousehotel.ie/

Clifden, Connemara: Buttermilk Lodge - http://www.buttermilklodge.com/

Augustus, Kinvarra, County Galway: Kinvara Guesthouse - http://kinvaraguesthouse.ie/

September, Ennistymon, County Clare: Falls Hotel - https://www.fallshotel.ie/

Augustus, Tralee, County Kerry: Ballyroe Heights Hotel - https://www.ballyroe.com/

September, Tralee, County Kerry: The Ashe Hotel - https://www.theashehotel.ie/

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

12 september 2018

Amsterdam

Dublin

EI 603

09.35 uur

10.20 uur

21 september 2018

Dublin

Amsterdam

EI 610

18.10 uur

20.55 uur

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief