Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Zeilen langs de kust van Kreta

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Vliegreis

Op veler verzoek hebben we het programma voor de populaire zeilreis in Griekenland compleet vernieuwd! Dit jaar hebben we ook wat kortere dagen op het water ingepland, waardoor je meer tijd hebt om de gezellige Griekse havenplaatsen te ontdekken! Zeil mee langs de kust van Kreta en ontdek het eiland vanaf het water. We vertrekken vanuit de haven van Heraklion en gaan het stuk kust ten oosten van deze stad ontdekken. Voel de wind in je haren en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid op de prachtige, blauwe Middellandse Zee.

 

Highlights

 • Avontuurlijke reis aan boord van een mooi zeilschip
 • Aanmeren in gezellige havens langs de kust van Kreta
 • Laatste twee nachten verblijf nabij de mooie stad Heraklion
 • Geen ervaren zeiler? Geen probleem, deze reis is ook geschikt voor je allereerste zeilervaring!

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Heraklion

Zet je zonnebril op, je vakantie is aangebroken! Vanaf de luchthaven van Amsterdam vertrekken we naar de hoofdstad van Kreta, Heraklion. Met een korte transfer worden we naar ons hotel in de buurt van Heraklion gebracht. Hier verblijven we de eerste nacht. Onderweg naar dit hotel stoppen we bij een supermarkt om boodschappen doen voor de eerste dagen van de zeilreis.

 

Dag 2, woensdag: Heraklion – Dia

Na het ontbijt gaan we naar de haven om in te schepen op ons zeilschip. Het is nu tijd voor het echte werk! Allereerst krijgen we uitleg en instructies van de schipper om het verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk te maken.  De schipper leert ons de fijne kneepjes van het vak en gedurende de reis zullen de zeilen zeker gehesen gaan worden! Ook ga je je handen uit de mouwen steken en gezamenlijk met je reisgenoten de huishoudelijke taken aan boord vervullen, zoals het koken van de maaltijden.

Vandaag varen we naar het mooie eiland Dia. Het eiland ligt ten noorden van Heraklion. Hou tijdens het zeilen je ogen ook gericht op de zee. Het kan zijn dat er dolfijnen voorbij zwemmen! Bij aankomst in de haven heb je vrije tijd om de omgeving te verkennen of om een duik te nemen in de zee.

 

Dag 3, donderdag: Dia – Chersonissos

Rise and shine, heb je goed geslapen aan boord van het schip? Met elkaar maken we een heerlijk ontbijtje klaar. We zeilen vandaag weer naar Kreta. Over het helderblauwe water koersen we af op Chersonissos. In deze populaire badplaats kun je genoeg leuke barretjes vinden om met elkaar een gezellige avond te hebben!

 

Dag 4, vrijdag: Chersonissos – Baai

Vandaag is de eindbestemming van de zeildag onbekend! We zeilen daar naartoe waar de wind ons brengt. Zo kunnen we zelf bepalen hoe lang we willen zeilen en blijft het een verrassing waar we uiteindelijk uit zullen komen. In een baai langs de kust zullen we met elkaar de maaltijd klaarmaken en overnachten.

 

Dag 5, zaterdag: Baai – Plaka

We zeilen weer verder richting de volgende haven! Onze bestemming is Plaka, een dorp wat op de lijst staat van één van de mooiste dorpen van Kreta. Het is er rustig en authentiek en er wonen nog geen 1000 inwoners. Er zijn gezellige taverna’s met uitzicht op zee, welke garant staan voor een gezellige plek om met elkaar een drankje te doen! De ideale locatie om dit weekend te verblijven.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag in Plaka

Vandaag hebben we een vrije dag. De reisleider zal een samenkomst houden. Je kunt rondstruinen door Plaka of heerlijk ontspannen aan een strandje.

Indien je dat wilt kun je een excursie naar de voormalige leprakolonie Spinalonga maken. Dit is een eiland voor de kust van Plaka (overtocht duurt acht minuten). De geschiedenis van het eiland is als volgt. Rond 1900 werd Kreta bezet door de Turken. Een paar jaar later besloten de Kretenzers dat de Turken moesten vertrekken van Kreta. Op Spinalonga hadden de Fransen een militaire basis en zij beschermden de Turken. Daardoor trokken alle Turken weg van Kreta naar Spinalonga. Om de Turken ook van dit eiland te verbannen bedacht de regering dat alle Kretenzers met lepra op Spinalonga moesten gaan wonen. Uit angst om ook besmet te raken besloten de Turken om het eiland te verlaten. Op deze manier ontstond de leprakolonie op dit eiland. In de jaren 50 kwam er een medicijn tegen lepra op de markt waardoor veel mensen konden genezen en terug zijn verhuisd naar Kreta.

 

Dag 7, maandag: Plaka – Milatos

Na een heerlijk ontbijtje hijsen we de zeilen weer. Over het kraakheldere water gaan we richting Milatos, een schilderachtig dorp aan de kust. Het is er rustig en heeft een gezellige boulevard met leuke winkels en taverna’s. De ideale plek om wat souvenirs te scoren! In Milatos kun je ook een prachtige grot bezoeken, zeker een aanrader. En als je lekker wilt ontspannen kun je ook een wandeling maken naar een mooi strandje. Er is genoeg te doen!

 

Dag 8, dinsdag: Milatos – Heraklion

De laatste dag aan boord! We verlaten Milatos en zeilen terug naar Heraklion. Dit is de laatste mogelijkheid om nog even een selfie te maken aan boord! Of maak nog snel een actieshot van de kapitein! Aangekomen in de haven van Heraklion worden we per transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. In Heraklion zijn genoeg leuke restaurants en bars om je vanavond goed te vermaken.

 

Dag 9, woensdag: Heraklion

Vandaag heb je een vrije dag in Heraklion. Dit is een levendige stad met veel drukke winkelstraten, terrassen, pleinen, een kleurige dagmarkt en veel restaurants met Kretenzer specialiteiten. Ook zijn er een aantal mooie musea. Je hoeft je dus niet te vervelen!

 

Dag 10, woensdag: Heraklion – Amsterdam  

Deze avontuurlijke reis in nu echt ten einde gekomen en vanaf de luchthaven van Heraklion vliegen we naar Amsterdam.

Accommodaties

Zeilschip

Elk schip heeft maximaal zeven slaapplaatsen, inclusief de reisleider. De verdeling varieert per...

Zeilschip

Elk schip heeft maximaal zeven slaapplaatsen, inclusief de reisleider. De verdeling varieert per boot. Er zijn éénpersoonshutten en hutten met een tweepersoonsbed. In de hut met de tweepersoonsbedden zijn de bovenlakens voor één persoon. De verdeling van de hutten zal pas op het laatste moment gemaakt worden. Er wordt uiteraard wel rekening gehouden met deelnemers die aangeven dat ze samen een hut willen delen. De eilanden en baaitjes die aangedaan worden zijn klein en er zijn beperkte medische voorzieningen aanwezig. Het is belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit, inclusief transport en repatriëring bij ziekte. De maaltijden tijdens de zeilreis zijn niet inbegrepen en dien je zelf te verzorgen. Na aankomst op de luchthaven zal de transferbus stoppen bij een grote supermarkt om boodschappen te kopen voor de eerste dagen. Op de kleine eilanden zijn minisupermarkten aanwezig met een beperkt aanbod aan levensmiddelen, maar je kunt natuurlijk ook uit eten gaan in de traditionele taverna’s op de eilanden. De deelnemers zorgen met elkaar voor de maaltijd van de kapitein.

terug

Hotel nabij Heraklion

Op dag 1, 8 en 9 zul je verblijven in een driesterrenhotel in de buurt van Heraklion. Voorafgaand...

Hotel nabij Heraklion

Op dag 1, 8 en 9 zul je verblijven in een driesterrenhotel in de buurt van Heraklion. Voorafgaand aan de reis is nog niet bekend welk hotel dit zal zijn. Ongeveer twee weken voor vertrek krijg je de reisbescheiden thuisgestuurd. Hierin staat het hoteladres genoemd. Je verblijft in het hotel op basis van logies en ontbijt.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Zeilen langs de kust van Kreta 10 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Heraklion retour
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Transfer hotel – haven retour
 • Drie overnachtingen in tweepersoonskamer in een driesterrenhotel nabij Heraklion
 • Slaapplaats in een één- of tweepersoonsbed op het schip
 • Ontbijt op dag 1, 9 en 10
 • Lakens en een handdoekenset op het schip
 • Brandstof, eindreiniging en havenbelasting
 • Elektriciteit in havens en verzekering passagiers
 • Grieks/Engelssprekende ervaren kapitein
 • Beter uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer in het hotel 69,-

 • Overige maaltijden en drankjes

 • Excursies en entreegelden

 • Eventuele toeristenbelasting

Overige informatie

Belangrijk

Mocht je schade maken aan boord van het schip, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de daaruit voortvloeiende kosten. Ter plaatse dien je de gemaakte schade te vergoeden bij de reisleider.

 

Bagage
Alle bagage moet meegenomen worden in opvouwbare reistassen. Koffers (hard en zacht) mogen niet meegenomen worden aan boord.

 

Lakens en handdoekenset

De lakens zijn schoon bij vertrek en worden niet verwisseld tijdens de zeilweek. Bij aankomst krijg je één handdoekenset per persoon. Er zitten twee handdoeken in de set. Tijdens de zeilweek worden deze niet verwisseld. Als je meer handdoeken nodig hebt dien je die zelf mee te nemen.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief