Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Wintersfeer in het Zwarte Woud

Groepsreis vanuit één hotel | Wintersfeer | Wintersport | Busreis

In het Zuidwesten van Duitsland ligt het Zwarte Woud. Met haar bergen, bossen en valleien is het een van de meest veelzijdige landschappen van Duitsland. Geniet van middeleeuwse steden, indrukwekkende wijnstreken en prachtige meren. Daarnaast brengt deze reis u ook naar de Elzas in Frankrijk met het bijzondere Colmar. En niet te vergeten een dagtrip naar de Bodensee en Zwitserland. Deze veelzijdige reis biedt de perfecte combinatie van natuur, cultuur en architectuur en dat alles in een prachtige winterse wereld.

 

Highlights

 • Langs de prachtige wijnroutes van Zuid-Duitsland en de Elzas
 • Bezoek aan meren en watervallen zoals de Bodensee en de watervallen van Schaffhausen
 • Konus Gästekarte (met bus en trein kosteloos reizen door het Schwarzwald)
 • Panoramaroute naar Schainsland

Van dag tot dag

Zell am Harmersbach
Het centrum beschikt over een aantal prachtige vakwerkhuizen en huizen met gevels in art nouveau of classicisme. Zell staat vooral bekend om haar hoogwaardig keramisch serviesgoed. Al meer dan 200 jaar wordt in Zell het bekende Hahn- und Henn serviesgoed gemaakt. In het Keramikmuseum komen zowel de productie als de geschiedenis van de fabriek aan bod. De bedevaartskerk Maria zu den Ketten mag tijdens het verblijf in Zell niet ontbreken. Het Christelijke geloof werd naar het Zwarte Woud gebracht door Ierse en Schotse monniken. Men begon een beeld van Maria, dat in een rozenstruik was ontdekt, te aanbidden. Eeuwenlang kwamen pelgrims naar hier om te bidden voor Maria zur Rose. Een smid die bevrijd werd uit de gevangenis, nadat hij tot Maria zur Rose had gebeden, bracht zijn kettingen naar Zell om ze voor het beeld te leggen. Tijdens de Dertigjarige Oorlog vochten de katholieken en protestanten een hevige strijd uit. In Zell moesten de kettingen voor het beeld van Maria van de protestanten tot hoefijzers gesmeed worden. Bij het smeden verdwenen de kettingen en kwamen vanzelf weer in de kerk te liggen. Hier dankt de kerk nu haar naam Maria zu den Ketten aan. Deze kleine sfeervolle stad aan het einde van het Harmersbachdal kent een rijke historie!

 

Dag 1, maandag: Vertrek vanuit Nederland

De reis begint! Vanuit Nederland vertrek per touringcar naar het zuiden van Duitsland, waar u verblijft in het prettige hotel Kloster Bräustuben.

 

Dag 2, dinsdag: Schwarzwaldhochstrasse – Mummelsee – Renchdal – Allerheiligenwatervallen – Mummelsee – Sasbachwalden

Over de Schwarzwaldhochstrasse gaat de reis naar de Mummelsee, de oudste, en volgens velen ook de mooiste, route door het Zwarte Woud. Een must voor elke bezoeker in deze regio. Vervolgens via Sasbachwalden over de Löcherberg naar het Renchdal. Dit dal karakteriseert zich door zijn glooiende wijnbergen, de vele fruitbomen en een aangenaam zachte klimaat. Door de lokale bevolking wordt dit dal niet voor niets het “Toscane van Duitsland” genoemd. Deze ervaring is compleet met een bezoek aan de watervallen bij de Allerheiligen kloosterruïne. Om bij te komen maken we een korte stop aan de Mummelsee, die zijn naam te danken heeft aan de witte waterlelies (“Mummeln”) die er vroeger talrijk voorkwamen. Via de Badense wijnroute verder naar het Bloemendorp Sasbachwalden. Hier is gelegenheid om een lekker kop koffie te drinken. Via Offenburg keren we terug naar het hotel in Zell am Harmersbach.

 

Dag 3, woensdag: Het Romantische Elsas: Colmar – Kaysersberg – Ribeauville – Kasteel Haut- Königsbourg

Deze dagtocht via de Elzaser wijnroute naar Colmar voert langs Kasteel Haut-Königsbourg, Schönberg, Lahr, Kaiserstuhl en Breisach. Eenmaal in Colmar gearriveerd, ervaart u het pittoreske oude centrum en het beroemde Isenheimer Altaar. Terugreis via de wijnroute langs Kaysersberg – het geboortedorp van Albert Schweitzer. Hier maken we een stop, alvorens langs Riquewihr naar Ribeauville te rijden, de volgende locatie van vandaag. Dit dorpje heeft door de eeuwen heen zijn authentieke karakter weten te behouden. Iets verderop, hoog boven de wijnbergen, torent Haut-Königsbourg uit. Dit kasteel, strategisch geplaatst op een rotskam, sluit deze dag dan ook perfect af. Na afloop terug via Schlettstadt en Lahr terug naar ons hotel.

 

Dag 4, donderdag: Bodensee

Vandaag staat de Bodensee op het programma. Om daar te komen rijden we eerst langs Hornberg, Donaueschingen en Singen om vervolgens aan te komen bij de Bodensee. De eerste stopplek is het eiland Mainau, vlakbij de Zwitserse grens. In de Romeinse tijd werd dit eiland als vlootbasis gebruikt om de Bodensee te controleren. Vervolgens de grens over naar Zwitserse en bezoek aan Stein am Rhein. De beschilderde gevels onderscheiden dit stadje van alle andere plekken in de omgeving. Dit is ook de plaats waar de Bodensee over gaat in de Rijn. Verderop bij Schaffhausen sluiten we de tocht af bij de Rijnwatervallen. Op de terugweg gaat de reis langs Blumberg, Donaueschingen en Triberg.

 

Dag 5, vrijdag: Schauinsland

Via Elztal en Freiburg gaat de tocht de hoogte in. De vele panorama’s die de route naar Schauinsland rijk is, maken deze tocht een geweldige ervaring. Ook kunt u met de Seilschwebebahn (kabelbaan exclusief) naar boven. Eenmaal op de top aangekomen is het uitzicht adembenemend. Met een beetje geluk ziet u de Vogezen of zelfs de Alpen liggen. Er is hier gelegenheid om een lekkere kop koffie te drinken. Op de terugweg reizen we via het Oberrieder dal, over de Thurner, Simonswälderstal, Heidburg en Haslach weer naar het hotel.


Dag 6, zaterdag : Terugreis naar Nederland

De laatste dag alweer. In de ochtend vertrekt u richting Nederland vol mooie herinneringen en unieke ervaringen en genieten met elkaar van een heerlijk afscheidsdiner.

Accommodaties

Hotel Kloster Bräustuben***

Dit rustieke driesterrenhotel ligt in het dorpje Zell am Harmersbach midden in het Schwarzwald. Met...

Hotel Kloster Bräustuben***

Dit rustieke driesterrenhotel ligt in het dorpje Zell am Harmersbach midden in het Schwarzwald. Met zijn knusse kamers en appartementen is dit hotel geschikt voor jong en oud. De wellnessruimte met binnenzwembad, grote sauna’s en infrarood cabines is het hier fijn vertoeven in de winterperiode. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en gratis WiFi. In Kloster Bräustuben verblijft u op basis van halfpension. Alle kamers beschikken over een douche, toilet, telefoon en satelliettelevisie. Verder beschikken de meeste kamers over een balkon. 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Wintersfeerreis naar het Zwarte Woud - 6 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • 5 overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet, 1 x driegangen diner op aankomstdag, 3x driegangendiner met keuze uit drie hoofdgerechten en 1x een koud-warm Schwarzwälder Bauernbuffet)
 • Konus Gästekarte (met bus en trein kosteloos reizen door het Schwarzwald)
 • Gebruik wellnesscenter en binnenzwembad
 • Gratis wifi (in openbare ruimtes)
 • Afscheidsdiner tijdens de terugreis
 • Toeristenbelasting
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 49,-

 • Entreegelden/kabelbaan

 • Overige maaltijden en drankjes

 • Fooien

Overige informatie

Opstapplaatsen voor deze reis

Gorinchem

NS Station

Rotterdam

Metrostation Capelse Brug

De Meern

Wegrestaurant Autogrill aan de A12, afrit 15

Driebergen/Zeist

NS Station, Stationsplein bij het busstation

Amersfoort

NS Station, zijkant busstation

Zwolle

NS Station, achterzijde, Hanzelaan

Babberich

Restaurant ’t Centrum

 

Deze reis krijgt bij 25 personen gegarandeerd vertrek.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief