Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Wandelen in het Thüringenwald

Actieve groepsreis | Groepsreis vanuit één hotel | Treinreis

In het hart van Duitsland ligt de deelstaat Thüringen, waar cultuur en natuur hand in hand gaan. Grote namen uit de historie als de componist Bach en de reformator Maarten Luther hebben hun sporen hier achter gelaten in steden als Eisenach en Gotha. Vanuit ons hotel maken we de mooiste wandelingen door de bosrijke omgeving  van het Thüringerwald. Zo wandelen we langs kastelen en pittoreske dorpjes tijdens de wandelroutes als het Benedictijner pad, de beroemde Rennsteig en het Lutherpad. Trek je wandelschoenen aan en beleeft de natuur en historie van Thüringen!

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Nederland – Friedrichroda

In Utrecht verzamelen we op het treinstation, waar we als eerste kennis met elkaar maken. We reizen per trein af naar onze bestemming Thüringen. In de middag komen we aan bij Hotel Ahorn Friedrichroda. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een korte wandeling te maken in de omgeving. Op circa drie kilometer ligt Marienglashöle, waar het Marienkristall vervaardigd werd. Een mooie korte wandeling  

 

Dag 2, vrijdag: Benedictijner pad  (circa 15km)

Vandaag wandelen we een mooi pad vanaf het hotel in de omgeving, waar in de bossen vele kasten, klooster en andere woningen elkaar afwisselen. Met een lichte stijging naar Slot Reinhardsbrunn. Een prachtig kasteel waarna we verder lopen over romantische paden door de bossen en langs vijvers. Via de Burgstein en Kräuterwiese nabij Walterhausen komen we aan bij het volgende slot, Tennenberg. Hier kunnen we wat drinken of eten en heb je de gelegenheid om het museum te bezoeken. De weg via Tabarz en de Marienglashöle terug naar Friedrichroda is schitterend door de natuur. Diegene die liever wat korter willen wandelen kunnen met de Waldbahn (soort trein/ tram)  in Tabarz terug naar het hotel.

 

 

Dag 3, zaterdag:  Tabarz – Rennsteig  – Tabarz (circa 13km)

Per Waldbahn vertrekken we naar Tabarz waar onze route start vandaag. We wandelen een gedeelte over de 170 kilometer lange  Rennsteig, zeer bekend in Thüringen. Midden door het woud wandelen we naar de Grote Inselsberg gelegen op 900 meter hoogte. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op de bossen. We wandelen verder naar de Kleine Inseslberg,waar je de gelegenheid krijgt om iets te drinken. We dalen af via de Zimmerberg weer terug in Taberz. Hier nemen we de Waldbahn weer terug naar ons hotel. Door de hoogteverschillen kan deze route wel als inspannend ervaren worden.

 

Dag 4, zondag; Vrije dag

In de morgen verzorgt de reisleider een samenkomst. In de middag heb je uiteraard de gelegenheid om meer te wandelen in de omgeving.

 

Dag 5, maandag: Gotha – Leina – Wandeling over Lutherpad naar Friedrichroda (circa 9km)

Met de Waldbahn reizen we naar de Stad Gotha. Een prachtige stad waarbij we de tijd nemen om het centrum te verkennen. De reformator Maarten Luther heeft in zijn tijd Gotha vaak gebruikt als tussenstop. Het Lutherhaus, het vroegere Pension ‘Zur  Löwenburg'  doet hier aan herinneren en is de plek geweest  waar hij op zijn ziekbed een tijd heeft verbleven. Prachtige gebouwen als het  Augustijnerklooster, de bijbehorende kerke en Slot Friedenstein, zijn zeker een bezoek waard. Met de Waldbahn reizen we af naar Leina waar we beginnen met een wandeling over een deel van het Lutherpad. Via het Schnepfenthal en de Reinhardsbrunn wandelen we naar ons hotel terug.

 

Dag 6, dinsdag: Lutherpad: Candelaber – Catterfeld – Geogenthal – Tambach-Dietharz (circa 14km)

Vanuit het hotel wandelen verder over het Lutherpad, zuidwaarts. We wandelen naar Candelaber, waar op de Johannesberg nog een gedenkteken staat van de eerste Bonifatius kerk. In Catterfeld kan je weer op adem komen. Dit dorp wordt namelijk door de schone lucht als een heilzaam dorp gezien. In Geogenthal bevindt zich de ruïne van het  Zisterzienser klooster, waar we langsheen lopen door naar Tambach-Dietharz. Vanaf hier nemen we de locale bus terug naar het hotel.   

 

Dag 7, woensdag; Eisenach – wandeling Wartburg

Per trein (circa 13,- retour p.p.) vertrekken we naar de historische stad Eisenach. De beroemde componist Johann Sebastian Bach is hier geboren en voor meer informatie over zijn leven en werk kan je  terecht in het museum in het Bachhaus. Daarnaast is Eisenach bekend om de Wartburg waar Luther de Bijbel heeft vertaald naar het Duits. Wandel door de stad en geniet van het uizicht op de omgeving tijdens de wandeling naar de Wartburg.

 

Dag 8, donderdag: Friedrichroda – Nederland

In de morgen heb je nog wat vrije tijd om nog een korte wandeling te maken of gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel, zoals het zwembad. In de middag nemen we trein terug naar Nederland. In Utrecht nemen we afscheid van elkaar en kunnen we terug kijken of een fijne wandelvakantie.

 

Accommodaties

Ahorn Hotel

Het is gelegen in het kuuroord Friedrichroda aan de rand van het Thüringer Woud. Het Ahorn Hotel...

Ahorn Hotel

Het is gelegen in het kuuroord Friedrichroda aan de rand van het Thüringer Woud. Het Ahorn Hotel biedt diverse  recreatieve activiteiten aan, zoals tafeltennissen, darten, voetballen op een veldje en een kinderclub. Alle kamers zijn voorzien van een TV en gratis WiFi. Enkele kamers hebben een balkon. Het hotel heeft een binnenzwembad en sauna. Er wordt dagelijks amusement aangeboden zoals spelletjesavonden.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie – Wandelen in het Thüringenwald 8 dagen

Inbegrepen

 • Dagtrein Utrecht – Friedrichroda retour
 • Transfer station – hotel retour
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer panorama
 • Halfpension
 • Volpension en kopje koffie op zondag
 • Gebruik Waldbaan (soort treintje/tram)
 • Toeristenbelasting
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer panorama 85,-
 • Toeslag éénpersoonskamer standaard 29,- (op aanvraag)
 • Maaltijden tijdens treinreis
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief