Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag: Nederland – Oberwiesenthal

Vanuit Nederland rijden we met de bus door Duitsland naar ons hotel in het kuuroord Oberwiesental, vlakbij de grens met Tsjechië. Oberwiesenthal is de hoogst gelegen stad in Duitsland op 914 meter en is gelegen aan de voet van de Fichtelberg (1215 meter). Je kunt deze top bereiken met de oudste kabelbaan van Duitsland. Deze omgeving is zeer geschikt voor heerlijke wandelingen en andere activiteiten.

 

Dag 2, zaterdag: Oberwiesenthal & Annaberg

Vandaag staat de hoofdstad van het Ertsgebergte Annaberg-Buchholz op het programma. Allereerst breng je een bezoek aan de ‘Frohnauer Hammers’. Dit is het oudste smidmuseum van Duitsland waar tot 1904 de werktuigen voor de mijn- en landbouw werden gemaakt. Dankzij de uitleg van de gids krijg je een goede indruk van deze oude technieken en de mijnbouw in het Ertsgebergte. Vervolgens bezoeken we het oude centrum van Annaberg met kleine straatjes, mooie gevels en de  Sint  Annenkerk. Deze kerk die het symbool van de stad is geworden, torent met zijn 78 meter hoogte boven de stad uit. Voor terugweg naar het hotel heb je deze dag de keuze uit de bus of de Fichtelbergbahn, een historische stoomtrein die van Cranzel over de Tsjechische grens naar Oberwiesenthal gaat.

 

Dag 3, zondag: Vrije dag

Vandaag verzorgt de reisleider de zondagse samenkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ga heerlijk ontspannen in het hotel of maak een mooie wandeling in de omgeving. 

 

Dag 4, maandag: Dresden

Vandaag bezoeken we de prachtige cultuurstad Dresden waar we met een gids een interessante stadstour maken. We bekijken in de Dresdner Neustadt het Blaues Wunder ,een stalen hangbrug  over de Elbe. Ook rijden we door de Villenviertel, de Villa Wijken die niet gebombardeerd zijn in de oorlog en nog echte Belle Epoque uitstralen. We wandelen door de prachtige Altstadt, waar je oog in oog komt te staan met de Dresdner Zwinger, de Semper Opera en de Frauenkirche. Na de stadstour kun je op eigen gelegenheid de schitterende binnenstad bezichtigen.

 

Dag 5,dinsdag: Praag

Het is niet voor niets dat Praag de bijnaam De Gouden Stad heeft. De stad zal je versteld doen staan van de vele indrukwekkende en historische gebouwen die zich op loopafstand van elkaar bevinden. Onder leiding van de gids maak je kennis met de Praagse Burcht  en de Vituskathedraal. Via het Gouden Straatje wandel je over de wereldberoemde Karelsbrug en langs talloze kerken en torens.  Elk heel uur heb je de kans om het astronomisch uurwerk op het Oude Stadsplein in beweging  te zien.

 

Dag 6, woensdag: Seiffen – Freiberg

Seiffen is het speelgoedstadje van Duitsland. Hier worden de prachtigste houten figuurtjes en notenkrakers nog steeds met de hand gemaakt en beschilderd. Precies zoals dat eeuwenlang door de mijnwerkers in de lange winteravonden werd gedaan. Dit is dé plaats om leuke souvenirs te kopen. Vervolgens gaan we door naar de zilverstad Freiberg. In de Sint Marien Dom staat een bijzonder Silbermannorgel, gebouwd door de beroemde orgelbouwer Silbermann. Wandel door de schilderachtige steegjes en bewonder de prachtige patriciershuizen aan de Ober- en Untermarkt.

 

Dag 7, donderdag: Oberwiesenthal – Nederland

Na het laatste ontbijt in het hotel staat de bus klaar om je weer naar Nederland te brengen. De reis eindigt met een gezamenlijk afscheidsdiner.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief