Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Kerstreis Zwarte Woud Duitsland

6 dagen

Kerst | Groepsreis vanuit één hotel | Wintersfeer | Busreis

In het Zuidwesten van Duitsland ligt het Zwarte Woud dat met haar bergen, bossen en valleien een van de meest veelzijdige landschappen van Duitsland is. De sfeervolle stadjes zijn vanaf de Adventstijd prachtig versierd. U kunt genieten van de Duitse ‘Gemütlichkeit’ op een van de vele kerstmarkten die tot aan de Kerstdagen geopend zijn. Tijdens deze reis wordt u meegenomen door, hopelijk, de met sneeuw bedekte landschappen, langs indrukwekkende wijnstreken en prachtige meren. U bezoekt het historische Zell am Harmersbach en de gezellige kerstmarkt met de grootste adventskalender van Europa in Gengenbach. Geniet u met elkaar tijdens deze bijzondere dagen waar we ook samen geloven. Kerst viert u samen met Beter Uit!

 

Highlights

- Bezoek aan de grootste adventskalender van Europa in Gegenbach

- Gezellige kerstsfeer in Oberharmersbach

- Panoramische tochten

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Vertrek vanuit Nederland

Uw kerstreis begint! Vanuit Nederland vertrek per touringcar naar het zuiden van Duitsland, waar u verblijft in het prettige hotel Bären in Oberharmersbach.

 

Dag 2, donderdag: Adventskalender Gegenbach – Zell am Harmersbach
In de ochtend rijden we naar Gegenbach. Wandelt u over de feestelijk versierde kerstmarkt en laat u verrassen door de vele ambachten en heerlijke lekkernijen. Hier ziet u ook de grootste adventskalender van Europa; 24 prachtige motieven worden tot aan de Kerst geopend op de klassieke gevel van het stadhuis en deze dag gaat het laatste venster open.

 

Aansluitend rijden we verder naar Zell am Harmersbach met zijn prachtige vakwerkhuizen en huizen met gevels in art nouveau of classicisme. Een bezoek aan de bedevaartskerk “Maria zu den Ketten” mag niet ontbreken. Het christelijke geloof werd naar het Zwarte Woud gebracht door Ierse en Schotse monniken. Men begon een beeld van Maria, dat in een rozenstruik was ontdekt, te aanbidden. Een smid, bevrijd uit de gevangenis nadat hij tot Maria zur Rose had gebeden, bracht zijn kettingen naar Zell am Harmersbach om ze voor het beeld te leggen. Tijdens de dertigjarige oorlog vochten de katholieken en protestanten een hevige strijd uit. In Zell moesten de kettingen voor het beeld van Maria van de protestanten tot hoefijzers gesmeed worden. Bij het smeden verdwenen de kettingen en kwamen vanzelf weer in de kerk te liggen. Hier dankt de kerk nu haar naam Maria zu den Ketten aan. Deze kleine sfeervolle stad aan het einde van het Harmersbachdal kent een rijke historie!

 

Terug naar Oberharmersbach voor het diner. In de avond kunt u in de St. Gallus kerk een kerstviering bij wonen.

 

Dag 3, vrijdag: 1e Kerstdag

Het is 1e Kerstdag. Samen vieren we de geboortedag van Jezus Christus. Wat fijn dat we dit samen met elkaar mogen doen. Uw reisleider organiseert een samenkomst in het hotel. Het is ook mogelijk om een viering in de St. Gallus kerk bij te wonen. Elk jaar, vlak voor kerstavond, wordt in deze kerk de grote kerststal opgesteld. Dit alleen al is een bezoek waard. U kunt ook een viering bijwonen in de Evangelische Kerk van Zell am Harmersbach.

 

Na afloop staat er een heerlijke kerstlunch voor u klaar in het hotel. De rest van de middag is vrij.

 

Dag 4, zaterdag: 2e Kerstdag - Schauinsland

In de ochtend komen we weer bij elkaar om samen te geloven en te bidden. Na de lunch die u op eigen gelegenheid gebruikt, wordt u uitgenodigd om mee te gaan met een bustocht naar Schauinsland. De bus rijdt een prachtige route met panoramische uitzichten via Elztal en Freiburg de hoogte in naar het bergstation Schauinsland op ca. 1200 m. Ook kunt u met de Seilschwebebahn (kabelbaan exclusief) vanaf het dalstation in Horben bij Freiburg im Breisgau naar boven. Eenmaal op de top aangekomen is het uitzicht adembenemend. Met een beetje geluk ziet u de Vogezen of zelfs de Alpen liggen. Er is hier gelegenheid om een lekkere kopje koffie te drinken. Op de terugweg reizen we via een andere mooie route via het Oberrieder dal, over de Thurner, Simonswälderstal, Heidburg en Haslach weer terug naar het hotel.

 

Dag 5, zondag: Schwarzwaldhochstrasse – Mummelsee – Renchdal – Allerheiligenwatervallen – Mummelsee – Sasbachwalden

In de ochtend verzorgt uw reisleider een samenkomst in het hotel. Na de lunch in het hotel kunt u meegaan met een tocht over de Schwarzwaldhochstrasse naar de Mummelsee, de oudste, en volgens velen ook de mooiste, route door het Zwarte Woud. Een must voor elke bezoeker in deze regio. Vervolgens via Sasbachwalden over de Löcherberg naar het Renchdal. Dit dal karakteriseert zich door zijn glooiende wijnbergen, de vele fruitbomen en een aangenaam zacht klimaat. Door de lokale bevolking wordt dit dal niet voor niets het “Toscane van Duitsland” genoemd. Deze ervaring is compleet met een bezoek aan de watervallen bij de Allerheiligen kloosterruïne. Om bij te komen, maken we een korte stop aan de Mummelsee, die zijn naam te danken heeft aan de witte waterlelies (“Mummeln”) die er vroeger talrijk voorkwamen. Via de Badense wijnroute verder naar het Bloemendorp Sasbachwalden. Aansluitend keren we terug naar het hotel in Oberharmersbach.

 

Dag 6, maandag 28 december 2020: Terugreis naar Nederland

De laatste dag alweer. In de ochtend vertrekt u richting Nederland vol mooie herinneringen en unieke ervaringen en genieten met elkaar van een heerlijk afscheidsdiner.

 

NB programma onder voorbehoud ivm covid-19

 

Accommodaties

Hotel Bären ***

Hotel Bären ligt in het centrum van Oberharmersbach in het Zwarte Woud. Het hotel, bestaande uit 4...

Hotel Bären ***

Hotel Bären ligt in het centrum van Oberharmersbach in het Zwarte Woud. Het hotel, bestaande uit 4 gebouwen, is een ideale uitvalbasis om de dichte bossen, magnifieke bergen en sfeervolle historische stadjes van het Zwarte Woud te verkennen. De kamers zijn divers en comfortabel ingericht, voorzien van douche, toilet, tv, kluis en haardroger. In het restaurant kunt u genieten van diverse, regionale specialiteiten.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
23-12-2020
Alle Leeftijden
 
Te boeken
675,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per Comfort Class touringcar met airconditioning
 •  Vijf overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 •  Lunch op 1e Kerstdag en zondag in het hotel
 •  Kerstdiner op Kerstavond 24 december
 •  Afscheidsdiner
 •  Informatiebijeenkomst
 •  Beter Uit Reisleider

Niet inbegrepen                                            

 • Toeslag eenpersoonskamer € 75,-
 • Overige lunches en drankjes
 • Entreegelden/kabelbaan
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds 

Overige informatie

 

Minimum deelname is 20 personen.

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Informatiebijeenkomst

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en uw reisgenoten en ontvangt u, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief