Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Fietsreis langs de Neckar

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Busreis

Deze fietsreis volgt grotendeels de rivier de Neckar, door dichters en schilders de meest romantische rivier van het land genoemd. Je fietst (met eigen fiets of huurfiets) langs de rijk begroeide wijnhellingen van de Schwäbische Weinstrasse en door het mooie Odenwald. Laat je onderweg verrassen door de sprookjesachtige kastelen, gelegen op de heuvels langs de rivier. Maar ook de schilderachtige stadjes zoals Tübingen, Ludwigsburg, Besigheim, Kirchberg, Lauffen en Bad Wimpfen. De reis eindigt in het veelbezongen Heidelberg, de oude universiteitsstad met zijn historische centrum. Onderweg is er ruim de tijd om de bezienswaardigheden ook van binnen te bezoeken. Zo ontdek je samen met mede christenen dit prachtige deel van Duitsland en geniet je op de fiets wat God hier geschapen heeft! Dagelijks zal de reisleider een passende dagsluiting verzorgen om samen het geloof te beleven.

van dag tot dag

Dag 1, maandag: Nederland – Ditzingen
Vanaf de opstapplaats Veenendaal (van der Valk hotel) reizen we gezamenlijk per comfortabele fietsbus naar Ditzingen bij Stuttgart. Onderweg naar Duitsland maak je al snel kennis met elkaar en met de reisleider. Er wordt regelmatig gestopt voor koffie en lunch. In de loop van de middag komen we aan bij Hotel Blankenburg voor de eerste vier overnachtingen.

 

Dag 2, dinsdag: Rottenberg – Zizishausen (circa 45 kilometer)
Onze eerste fietsdag in Duitsland! De bus gaat vanaf het hotel naar het startpunt van de route, Rottenburg. Na een bezoek aan de sfeervolle markt van Rottenburg gaat de fietstocht beginnen. Al gauw zie je de historische universiteitsstad Tübingen met de karakteristieke vakwerkhuizen en het slot. Op een terrasje kun je van een lekker drankje genieten en is er tijd voor een persoonlijk gesprek. Aansluitend verder naar het schilderachtig stadscentrum Nürtingen met het bezienswaardige Rathaus. Vanaf dit eindpunt van de route terug per bus naar het hotel.

 

Dag 3, woensdag: Stuttgart – Benningen (circa 45 kilometer)
De bus brengt je naar het startpunt van de route. Vanaf hier fietsen we langs de Neckar door het mooie Schlosspark van Stuttgart. Je hebt ruim de tijd om deze groene metropool te verkennen, de stad met een zeer diverse architectuur: renaissance, barok, rococo, classicisme, jugendstil. Onderweg zie je het Altes Schloss, Schlossgarten, Schlossplatz en de Stiftskirche. Fiets verder door het ‘Natuurparadijs Neckar’ waar wijnhellingen jouw route bepalen. Via het mooie Marbach bereik je het rustieke wijnstadje Benningen. Aan het einde van de middag komen we weer terug in het hotel.

Dag 4, donderdag: Ludwigsburg – Lauffen (circa 48 kilometer)

Vandaag begint de fietsroute bij Slot Ludwigsburg, één van Duitslands grootste barokke kasteel met zijn Marktplatz, Jagdschloss en Residenzschloss. Genietend op de fiets, passeer je de prachtige en schilderachtige dorpen en steden. Zoals Besigheim met zijn historische Altstadt, Kirchheim en Lauffen met de Rathausburg, Alte Olmühle en Alte Neckarbrücke. Allemaal prachtige stadjes die je zeker zullen uitnodigen om een foto te maken. Na al deze indrukken keren we per bus terug naar het hotel.

 

Dag 5, vrijdag: Kloster Schöntal – Bad Wimpfen – Hassmersheim (circa 45/58 kilometer)
Vanmorgen maken we een uitstapje naar een zijrivier van de Neckar, de Jagst. Per bus vanaf het hotel naar het startpunt Kloster Schöntal. Kloster Schöntal is een prachtige, voormalige Cisterciënzer Abdij uit de 12e eeuw met een indrukwekkende barrokkerk. In het glooiende landschap vind je op de route prachtige stadjes met vakwerkhuizen. Na een bezoek aan het historische Bad Wimpfen, met het Kloster en die vakwerkhuizen, stap je weer in de bus voor de terugreis naar het hotel. Als je nog energie over hebt, kun je de laatste kilometers naar Hassmersheim ook fietsen. Aankomst in hotel Adler Lamm voor de komende drie overnachtingen.

    

Dag 6, zaterdag: Hassmersheim – Kleingemund (circa 55 kilometer)

Deze dag fiets je gezamenlijk vanuit het hotel naar Kleingemund. De slingerende Neckar volgend kom je in Eberbach, een prachtig middeleeuws stadje met vakwerkhuizen en gezellig marktplein. Iets verder ligt het historische stadje Hirschhorn, dat je zeker niet mag missen. Aan het eind van de route brengt de fietsbus je weer terug naar het hotel.


Dag 7, zondag: Vrije dag

De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst en is er persoonlijke aandacht voor elkaar. Ook is er gelegenheid tot bezoek aan een kerkdienst in de Evangelische kerk op circa zeven minuten loopafstand van het hotel. Koffie na de dienst en lunch in het hotel. Als je deze dag toch wilt gaan fietsen dan is een bezoek aan het bezienswaardige en historische stadje Mosbach een aanrader (circa. 28 kilometer retour).

 

Dag 8, maandag: Heidelberg – Nederland

Per bus langs het Odenwald, met z’n fraaie uitzichten op kastelen, naar Heidelberg voor een kort bezoek. Loop door de oude binnenstad met de Kornmarkt, langs het slot, het apotheekmuseum, de Alte Brücke en Jesuïtenkirche. Aansluitend nemen we afscheid van Duitsland en gaan terug naar Nederland. Na een afscheidsdiner net over de grens nemen we afscheid van elkaar. Een mooie fietsvakantie met een gezellige groep is helaas ten einde.

Accommodaties

Hotel Blankenburg**** Ditzingen

Het Hotel Blankenburg Ditzingen ligt circa 15 minuten per bus vanaf het centrum van Stuttgart. Het...

Hotel Blankenburg**** Ditzingen

Het Hotel Blankenburg Ditzingen ligt circa 15 minuten per bus vanaf het centrum van Stuttgart. Het Ambiente-restaurant van het hotel serveert heerlijke regionale gerechten en het ontbijtbuffet. Alle kamers hebben een minibar, gratis Wifi, airconditioning, een haardroger en een bureau.

terug

Hotel Adler Lamm*** Hassmersheim

Het door een familie beheerde Gasthof Adler ligt op slechts 100 meter van de rivier de Neckar in het...

Hotel Adler Lamm*** Hassmersheim

Het door een familie beheerde Gasthof Adler ligt op slechts 100 meter van de rivier de Neckar in het rustige stadje Hassmersheim, op 5 minuten lopen van de Hassmersheim aanlegsteiger. Alle eenvoudige kamers zijn voorzien van een tv en een eigen badkamer met douche. Verdere faciliteiten zijn een tv-kamer en tafeltennistafels. Er zijn tal van wandel- en fietspaden te vinden in de omliggende Neckar-vallei.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

INBEGREPEN

 • Vervoer per comfortabele fietstouringcar
 • 7 overnachtingen in 3/4-sterren hotels op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Kopje koffie en lunch op zondag
 • Afscheidsdiner op de terugreis
 • Fietsroutes
 • Beter Uit reisleider

NIET INBEGREPEN

 • Toeslag éénpersoonskamer 149,-
 • Entreegelden
 • Huur toerfiets 69,-
 • Huur e-bike 110,-
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief