Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Duitsland, Tsjechië & Oostenrijk

Groepsrondreis | Eigen vervoer

Een compleet verzorgde autorondreis langs de hoogtepunten van Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. Heb jij de stad Dresden altijd al eens vanaf het water willen bewonderen tijdens een boottocht over de rivier de Elbe? Of het mooie goudgele Schönbrunn Paleis willen zien? Als je hier je ogen sluit, zie je de dames in hun middeleeuwse japonnen in de kleurrijke tuinen wandelen. We ontdekken onder leiding van een stadsgids de Lutherstad Wittenberg, de imposante stad Praag en het lieflijke Wenen. Ook zien we het Terezin Memorial ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Een ander hoogtepunt is een bezoek aan het schilderachtige Český Krumlov. Een gevarieerde reis vol ontdekkingen en onvergetelijke ervaringen!

 

Van dag tot dag

Dinsdag: Nederland – Wittenberg (ca. 600 km)

We rijden vanaf onze woonplaatsen naar ons eerste hotel in Wittenberg, waar deze indrukwekkende reis gaat beginnen. Hier maken we kennis met elkaar, ontdekken we de omgeving en genieten we van een warme maaltijd in het prachtige Luther-hotel Wittenberg.

 

Woensdag: Stadstour Wittenberg – Dresden (ca. 180 km)

In de ochtend krijgen we een stadstour van ca. 1,5 uur door Lutherstad Wittenberg. We bezoeken onder andere de Slotkerk ‘Allerheiligen’ met de beroemde deur, waaraan Luther zijn 95 stellingen ophing, de Stadskerk St. Marien en het woonhuis van Martin Luther. In de middag reizen we door naar onze volgende bestemming, Dresden. Je kunt onderweg optioneel het Colditz kasteel bezoeken (ca. € 9,- p.p.). We overnachten de komende twee nachten in het Ibis hotel in Dresden met vele bezienswaardigheden op max. 10 minuten loopafstand.

 

Donderdag: Boottocht over de Elbe

We maken een prachtige boottocht over de rivier de Elbe om zo Dresden vanaf het water te bewonderen. De rest van de dag heb je ter vrije besteding om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Je kunt eventueel ook het Slot Pillnitz bezoeken (ca. € 9,- p.p.).

 

Vrijdag: Dresden – Terezin Memorial – Praag (ca. 180 km)

Na het ontbijt rijden we naar het indrukwekkende Terezin Memorial bij Theresienstadt. Dit oud-concentratiekamp vertelt het gruwelijke verhaal van een beschamend verleden. Het oude fort Terezin werd in 1942 in gebruik genomen als doorgangskamp voor Joden die hier vandaan op transport werden gesteld naar andere vernietigingskampen. In de middag komen we aan bij ons hotel in Praag, hier kun je de omgeving verkennen of even bijkomen van alle indrukken.

 

Zaterdag: Stadstour Praag

Praag is een beleving op zich, een stad die je eens gezien moet hebben! Onder leiding van een gids maken we een dagtour door Praag, waarbij we de meest interessante bezienswaardigheden van de stad te zien krijgen. Wat dacht je van de Praagse Burcht, de rivier de Moldau, Het Wenceslasplein, de Karelsbrug, het Nationaal Museum en het Oude Stadsplein? Een greep uit de bezienswaardigheden die wij bezoeken.

 

Zondag: Vrije dag

De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. De zondag heb je ter vrije besteding om te genieten van de mooie omgeving.

 

Maandag: Praag – stadstour Český Krumlov – Wenen (ca. 375 km)

Na het ontbijt verlaten we Praag en rijden we naar het prachtige middeleeuwse stadje Český Krumlov waar we een rondleiding krijgen. Dit Zuid-Boheemse stadje heeft zijn schilderachtige charme gehouden tot de dag van vandaag en staat ingeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je vindt er vele smalle en gebogen straatjes met tal van gotische, renaissance en barokke huizen. We bezoeken onder andere het historische centrum, de Mantelbrug en de terrasjes direct aan de rivier de Vltava. Ook bekijken we het imposante exterieur van het kasteel met haar prachtige kasteeltuinen. We vervolgen onze route naar het lieflijke Wenen en verblijven de komende twee nachten in hotel Enziana.

 

Dinsdag: Stadstour Wenen – Schönbrunn Paleis

Vandaag ontdekken we Wenen per toeristenbus onder leiding van een gids. Je zult de Ringstrasse zien met zijn prachtige gebouwen, zoals het Museum Toegepaste Kunsten, de Staatsopera en het Museum voor Schone Kunsten. Ook bezoeken we het Keizerlijke Paleis, het Parlement, het Burgtheater en de universiteit. Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan het prachtige Schönbrunn Paleis, de voormalige zomerresidentie van de keizerlijke familie Habsburg. Om het paleis heen bevinden zich kleurrijke tuinen en botanische kassen met bijzondere bloemen en planten. Het bezoeken waard!

 

Woensdag: Wenen – Mauthausen Memorial – Passau (ca. 300 km)

We nemen afscheid van Oostenrijk en rijden naar Duitsland voor onze overnachting in Passau. Onderweg maken we een stop het Mauthausen Memorial, dit is een concentratiekamp geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Passau wordt ook wel de ‘Drierivierenstad’ genoemd, aangezien de Donau, de Inn en de Ilz in Passau bijeen komen. Ons hotel ligt op korte loopafstand van het historische stadscentrum en dichtbij een winkelstraat. De middag en avond heb je ter vrije besteding om deze bijzondere stad te ontdekken of gezellig op een terrasje te zitten.

 

Donderdag: Passau – Nederland (ca. 800 km)

Na het gezamenlijke ontbijt nemen we afscheid van elkaar en rijden we over de Duitse snelwegen naar de Nederlandse grens, waar een ieder naar zijn eigen woonplaats terugkeert.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Duitsland, Tsjechië & Oostenrijk 10 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension en kopje koffie op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Stadstour Wittenberg
 • Boottocht over de Elbe
 • Stadstour Praag + entreegelden en Nederlandssprekende gids
 • Stadstour Cesky Krumlov onder leiding van Nederlandssprekende gids
 • Stadstour per bus in Wenen onder leiding van Nederlandssprekende gids
 • Entreegelden Schönbrunn kasteel
 • Entreegelden Terezin Memorial
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Eenpersoonskamertoeslag 240,- (vertrek op 13 september 270,-)
 • optionele excursies
 • overige entreegelden
 • Lunches en drankjes
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief