Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen over de Donau

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Ontdek tijdens deze zeer bijzondere cruise over de Donau de prachtige hoofdsteden Wenen, Boedapest en Bratislava, vroeger toebehorend aan het roemruchte keizerrijk van de Habsburgers. Geniet van een kop Wiener Kaffee met Sachertorte in Wenen, de stad van keizerin Sisi. Bezoek het Burchtpaleis in Boedapest. Laat u overweldigen door het adembenemende uitzicht vanaf de Burcht in Bratislava en bezoek het beroemde benedictijnenklooster in Melk. Aan boord van het comfortabele cruiseschip M.P.S. Esmeralda wordt u uitstekend verzorgd terwijl u geniet van de schitterende vergezichten die aan u voorbij glijden. We staan stil bij God’s mooie schepping en ontmoeten elkaar rondom het christelijk geloof. Deze mooie cruise door vier landen mag u niet missen!

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Nederland – Zuid-Duitsland

Via de verschillende opstapplaatsen rijden we deze dag naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

 

Dag 2, woensdag: Zuid-Duitsland – Linz  

Na het ontbijt vertrekken we per bus richting Linz, waar we aan het einde van de middag zullen inschepen op het schip M.P.S. Esmeralda. Middernacht worden de trossen losgegooid en varen we naar Dürnstein.

 

Dag 3, donderdag: Linz – Dürnstein – Boedapest

Tijdens het ontbijt meren we aan in het pittoreske Dürnstein en hebt u de ochtend ter vrije besteding. Breng een bezoek aan de Burcht Dürnstein, waar koning Richard I van Engeland  in 1192 gevangen werd gehouden door hertog Leopold V van Oostenrijk. Een andere mooie bezienswaardigheid is de Stift Dürnstein. Dit voormalige klooster van de Augustijnen is in weelderige barokstijl opgetrokken. De blauwwit geschilderde kerktoren is een plaatje en een belangrijk oriëntatiepunt voor de omgeving. Tijdens de lunch aan boord van het schip varen we verder naar de Koningin van de Donau, Boedapest.

 

Dag 4, vrijdag: Boedapest – Bratislava

Er staat u een prachtige dag te wachten in de ruim tweeduizend jaar oude hoofdstad van Hongarije. De naam Boedapest komt van de twee stadsdelen die ieder aan een oever van de Donau liggen.  Boedapest is een sfeervolle stad met tal van bezienswaardigheden die als verzameling op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. De stad heeft vele mooie plekjes zoals het Vissersbastion met het prachtige uitzicht over de stad, het Heldenplein , de burchtwijk met de Matthiaskerk, het parlementsgebouw, de Kettingbrug en de vele andere bruggen over de Donau. Laat in de avond zet het schip koers naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije.

 

Indien u het excursiepakket bijgeboekt hebt maakt u een prachtige stadsrondrit door Boedapest. De bus rijdt langs de regeringsgebouwen en gaat via de Margaretbrug over de Donau. Vervolgens rijdt de bus naar de Burcht van Buda en stopt daarna bij de Vissersbastei.  Hier kunt  u rondlopen of een bezoek brengen aan de Matthiaskerk. Na deze stop rijdt de bus de Gellértberg op voor een adembenemend uitzicht. Via de Elisabethbrug rijden we verder naar de Heldenplaats waar u de tijd krijgt om deze te verkennen. Langs de Sint Stefanus Basiliek rijden we weer terug naar het schip.

 

Dag 5, zaterdag: Bratislava

Rond vijf uur in de middag komen we aan in Bratislava. Deze relatief onbekende hoofdstad van Slowakije heeft diverse prachtige bezienswaardigheden als de Burcht (Hrad) en het Primatiaal Paleis. In het oude stadshart Staré Mesto vindt u schilderachtige straten met de barokke Michaeltoren en de Martinsdom. Dit is de grootste kerk van de stad waar eeuwenlang de Hongaars/Oostenrijkse koningen werden gekroond.

 

Stadsrondrit Bratislava  (tweeënhalf uur) 

Indien u het excursiepakket hebt bijgeboekt maakt u een  stadsrondrit in een speciaal stadstreintje langs de hoogtepunten van Bratislava. U komt langs de Philharmonische Hal, het Nationale Slowaakse Theater, het zomerverblijf van de Aartsbisschop, de Blumenthalkerk, de gebouwen van de Technische Universiteit, het gebouw van de Slowaakse Radio, de Nationale Bank, de gebouwen van de Slowaakse regering en de presidentiële tuinen. Vervolgens rijden we naar het Grassalkovich Paleis, het kasteel van Bratislava en door de Wenenpoort naar het uitzichtspunt over de oude stad.

Vervolgens begint de wandeling via de Opera naar het oude historische centrum waar geen bussen zijn toegestaan. De wandeling gaat langs het paleis van de Aartsbisschop, de St. Martins Kathedraal, de Coronation Kerk van de Hongaarse Koningen, de Istropolitana Akademie, de oudste universiteit van de 15e eeuw, het grote plein met het oude Stadhuis en aan het eind van de wandeling, de Opera en de Ganymedes bron. Daarna wordt u met het treintje weer teruggebracht naar het schip.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een rustdag in Bratislava. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst.

 

Dag 7, maandag: Wenen – Melk

Een vrije dag in Wenen! U komt hier werkelijk ogen tekort! Bezoek bijvoorbeeld de Hofburg met de stallen van de Spaanse Rijschool, de Staatsopera: één der mooiste operagebouwen ter wereld, het Burgtheater in renaissancestijl, de indrukwekkende Stephansdom en natuurlijk het beroemde Schloss Schönbrunn. Probeert u ook eens een Wiener Kaffee met een heerlijk stuk Sachertorte in een echt Weens koffiehuis. Om middernacht zetten we koers naar Melk waar we de volgende morgen aankomen.

 

Klassiek Wiener Walzer concert uitgevoerd door het Weense Residentie Orkest:

Indien u het excursiepakket hebt bijgeboekt, geniet u vanavond van een klassiek Wiener Walzer concert. U wordt om 19.30 uur bij het schip opgehaald en naar het concert gebracht. Het concert begint om 20.15 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Vervolgens wordt u weer naar het schip gebracht.

 

Klassieke stadsrondrit Wenen (circa drieënhalf uur):

Indien u het excursiepakket hebt bijgeboekt, maakt u vandaag een klassieke stadsrondrit door Wenen. We maken een zeer mooie stadsrondrit langs de hoogtepunten van Wenen zoals de Schwarzenbergplatz, Musikvereinzaal, Karlsplatz, Opera en naar Albertina. Vervolgens maken we een korte wandeling naar de Augustinerkerk, de Nationale bibliotheek, de wereldberoemde Spaanse Hofrijschool, de Hofburg, de Michaelerkerk en over de Heldenplaats naar het Kunst Historisch Museum. Hierna stappen we weer in de bus en rijden we verder over de Ringstraat, langs het Parlement, het Burgtheater, de Universiteit en de Votivkerk. Dan is er een stop bij de prachtige Stephansdom waar u ongeveer 25 minuten vrije tijd hebt om de kathedraal te bekijken. Aan het einde van de stadsrondrit rijden we weer terug naar het schip.

 

Dag 8, dinsdag: Melk – Linz

Tijdens het ontbijt meren we aan in Melk. Hier hebt u een aantal uur de tijd om de stad in te gaan. Tijdens de lunch zetten we weer koers naar Linz , waar we de volgende morgen vroeg  zullen aanmeren.

 

Klooster Melk (circa drie uur)

Indien u het excursiepakket hebt bijgeboekt, bezoekt u het klooster in Melk. U wordt per bus opgehaald bij het schip en naar het klooster gebracht. Hier krijgt u een rondleiding (te voet) door het zeer mooie klooster. Na de rondleiding kunt u ook nog een bezoek brengen aan de kloostertuinen. Vervolgens wordt u weer naar het schip terug gebracht.

 

Dag 9, woensdag: Linz – Zuid-Duitsland

Na het ontbijt volgt de ontscheping en verlaten we het schip. Indien de tijd het toelaat kunt u  nog de beroemde Linzer Torte  eten die  bekend staat als de oudste bekende  taart ter wereld. Vervolgens rijden we verder naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

 

Dag 10, donderdag: Zuid-Duitsland – Nederland  

De laatste dag van deze bijzondere reis is aangebroken. We rijden naar Nederland, waar we nog van een heerlijk meergangen afscheidsdiner mogen genieten. We kijken terug op een onvergetelijke ervaring!

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Dinsdag ( per bus)

Nederland opstapplaatsen

 

Circa 06.00 uur (eerste opstapplaats)

Dinsdag (per bus)

Zuid-Duitsland

Circa 17.00 uur

 

Woensdag (per bus)

Zuid-Duitsland

 

Circa 09.00 uur

Woensdag (per bus)

Linz

 

 

Woensdag

Linz inschepen

 

16.00 uur

Donderdag

Linz

 

02.00 uur

Donderdag

Melk

08.00 uur

 

Donderdag

Melk

 

12.00 uur

Vrijdag

Boedapest

10.00 uur

 

Vrijdag

Boedapest

 

23.00 uur

Zaterdag

Bratislava

17.00 uur

 

Zondag

Bratislava

 

 

Maandag

Bratislava

 

00.10 uur

Maandag

Wenen

09.00 uur

 

Dinsdag

Wenen

 

04.00 uur

Dinsdag

Dürnstein

12.30 uur

 

Dinsdag

Dürnstein

 

16.00 uur

Dinsdag

Linz

03.00 uur

 

Woensdag

Linz uitschepen

09.00 uur

 

Woensdag (per bus)

Linz

 

09.30 uur

Woensdag (per bus)

Zuid-Duitsland

 

 

Donderdag (per bus)

Zuid-Duitsland

 

 

Donderdag (per bus)

Nederland opstapplaatsen

Circa 19.00 uur (eerste uitstapplaats)

 

Accommodaties

MPS Esmeralda

Het gezellige schip het MPS Esmeralda beschikt over twee passagiersdekken met in totaal 63 hutten...

MPS Esmeralda

Het gezellige schip het MPS Esmeralda beschikt over twee passagiersdekken met in totaal 63 hutten, geschikt voor maximaal 2 personen. Iedere ruime hut heeft een eigen badkamer met
douche, toilet en wastafel. Bovendien zijn de hutten voorzien van gemakken zoals een telefoon
en minikluis. Op het bovendek bevindt zich een sfeervolle, grote Oud-Hollandse salon en de
receptie. Het smaakvol ingerichte restaurant bevindt zich op het hoofddek. Beide passagiersdekken zijn bereikbaar met ene personenlift en er is een stoeltjeslift naar het zonnedek. Het gehele schip is natuurlijk voorzien van airconditioning.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Varen over de Donau 10 dagen

Inbegrepen:

  • Vervoer per comfortabele touringcar vanuit Nederland naar het schip retour
  • Overnachtingen in tweepersoonsvoordeelhut (hoofddek)
  • Overnachtingen in tweepersoonskamer op de heen- en terugreis
  • Volpension tijdens de vaarreis
  • Halfpension op de heen- en terugreis
  • Dagelijks gratis kopje koffie/thee tijdens de vaarreis
  • Afscheidsdiner
  • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen:

  • Fooien (richtbedrag 5,00 per persoon per nacht)
  • Optioneel excursiepakket* (alleen bij boeking mogelijk) 145,- per persoon

 

*Het excursiepakket bestaat uit een: Klassiek concert in Wenen, een stadstour door Boedapest, een stadstour door Wenen, stadsrondrit Bratislava  en een bezoek aan het klooster van Melk. Voor enkele onderdelen uit het excursieprogramma is het noodzakelijk dat u goed ter been bent.

Overige informatie

Prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele brandstoftoeslagen

 

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het schip beschikt over de volgende hutten:

Tweepersoonsvoordeelhut op het hoofddek

Tweepersoonshut op het hoofddek: toeslag 129,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 189,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek en éénpersoonskamer in het overnachtingshotel: toeslag 350,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar. Wanneer deze bij boeking niet meer beschikbaar zijn wordt er contact met u opgenomen om een hut met toeslag te boeken.

 

 

Busopstapplaatsen

 Gorinchem  NS Station
 Rotterdam  Metrostation Capelse Brug
 Driebergen/Zeist  NS Station, Stationsplein bij busstation
 Amersfoort  NS Station, zijkant busstation
 Zwolle  NS Station, achterzijde Hanzelaan
 Babberich  Restaurant 't Centrum

 

Extra opstapplaatsen (bij minimaal 4 personen)*

 Haren  Postillion A28, afrit 38
 Heerenveen  NS Station
 Meppel  NS Station
 Goes  NS Station
 Zierikzee  Busstation Gemeentehuis
 Oude Tonge  Busstation
 Haarlem  NS Station Spaarnwoude/IKEA
 Leiden  Transferium aan de A44
 Alphen aan de Rijn  NS Station, zijkant busstation

 

*Bij minder dan 4 personen geldt een toeslag van 15,- per persoon

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief