Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Dublin

4 dagen

Winter | Stedentrip | Vliegreis

Wie aan Dublin denkt, denkt aan de Ierse pubs. Op bijna iedere hoek van de straat is wel een Ierse pub te vinden waar de traditionele Guiness geschonken wordt. Maar Dublin is veel meer dan dat. De stad heeft haar identiteit weten te behouden. Overal vind je sporen van de turbulente Ierse geschiedenis, waardoor een bezoek aan Dublin meer dan de moeite waard is.

 

Er is zoveel te ontdekken in deze bruisende stad. Bezoek de bekendste kathedraal St Patricks Cathedral en het Dublin Castle of verwonder je over het  Book of Kells . En tussen al dat moois vergeet je bijna een van de 8000 pubs te bezoeken: dé perfecte  plek om de dag af te sluiten onder het genot van een drankje en een goed gesprek.

 

Dublin

Dublin is gesticht door de Vikingen omstreeks 988 en is de huidige hoofdstad van Ierland. Dwars door de stad loopt de rivier de Liffey. De naam komt van ‘Dubh  Linn’ wat oud Iers is en zwart water of zwarte poel betekent. Dublin heeft een roerige geschiedenis, onder het juk van het Verenigd Koninkrijk. Pas na de Tweede wereldoorlog ontstond het huidige Ierland. De turbulente Ierse geschiedenis heeft zijn sporen in de stad nagelaten.   

 

Kerstsfeer

“It’s the most wonderful time of the year” En Dublin straalt dit rondom de Kerstdagen ook uit. De straten zijn verfraaid met lichtjes, de Ierse pubs zijn versierd en overal vrolijke mensen. Er staan kerstbomen  op verschillende pleinen en in de grote warenhuizen kijk je je ogen uit!

Er op uit!

Dublin is een veelzijdige stad en heeft dan ook veel te bieden. Een paar tips om er op uit te gaan.

 

Saint Patrick’s Cathedral

De mooiste kathedraal van Dublin is gewijd aan de patroonheilige van het land: Saint Patrick. De Saint Patrick’s Cathedral is de hoogste kathedraal van het land en  behoort tot de protestantse ‘Church of Ireland’. De kathedraal werd gebouwd bij de bron waar Saint Patrick in het jaar 450 de Ierse koningin gedoopt zou hebben.

 

Christ Church Cathedral

De tweede belangrijke kathedraal in Dublin is de Christ Church Cathedral. In 1030 liet de Viking koning Sitric Silkenbeard een houten kathedraal bouwen. Op deze plek werd later de huidige kathedraal gebouwd. Leuk detail: In de kathedraal is jaren het gebalsemde hart van de  heilige Laurence O’Toole bewaard, aartsbisschop van de kathedraal. Het hart werd in maart 2012 gestolen, terwijl alle andere kostbaarheden niet meegenomen werden. Een bijzonder verhaal!

 

Dublin Castle

In het historische centrum van Dublin ligt het Normandische kasteel van Dublin uit de 13e eeuw door de Engelsen gebouwd. Alleen de Record Tower dateert nog uit die tijd. De rest is een verzameling van verschillende bouwstijlen uit verschillende periodes. Al meer dan 700 jaar is het Britse bestuur in Ierland hier gevestigd. Tegenwoordig heeft het met name een ceremoniële functie. Het wordt onder andere gebruikt bij staatsbezoeken.  

 

Trinity College

Het Trtinity College is een belangrijke toeristische trekpleister. Het is de oudste universiteit van het land. In een van de prachtige gebouwen is de bibliotheek gevestigd, waar het beroemde boek: “Book of Kells” tentoongesteld wordt. Dit boek bevat de vier evangeliën van het Nieuwe Testament in het Latijn en werd rond het jaar 800 geschreven door Keltische monniken. Dit meesterwerk met prachtige kalligrafie is een ‘must see’

 

Temple Bar

Temple bar is een wijkje in het centrum van Dublin, aan de oevers van de Liffey. De middeleeuwse straatjes, geplaveid met klinkers, zijn heerlijk om door heen te wandelen. Het staat bekend om zijn culturele activiteiten, uitgaan en vele typisch Ierse Pubs. Drink er een ‘pint’ Guinness-bier ('the black stuff') of bezoek de oudste pub van Dublin: de Temple Bar. Deze pub bestaat al meer dan 160 jaar!  

 

Whiskey Distillery

Ook als je niet van whiskey houdt, is het leuk om een distilleerderij te bezoeken. Je leert meer over hoe whiskey gemaakt wordt en wat het verschil is tussen de verschillende whiskey’s

 

Winkelen

Dublin heeft verschillende winkelstraten als: Grafton Street, O’Connel Street en Henry Street. In de kleine zijstraatjes van Grafton Street vind je veel kleine boetiekjes. Ook de grote warenhuizen zijn de moeite waard zoals Stephens Green Shopping. Niet alleen leuk om te shoppen maar dit warenhuis is ook interessant als je van architectuur houdt!

 

Accommodaties

Hotel the Academy Plaza****

Dit fijne hotel is centraal gelegen nabij vele bezienswaardigheden. Zo is Temple Bar District op...

Hotel the Academy Plaza****

Dit fijne hotel is centraal gelegen nabij vele bezienswaardigheden. Zo is Temple Bar District op slechts 10 minuten wandelen. Het hotel heeft moderne kamers, allen voorzien van flat-screen tv, badkamer, wifi en airconditioning. Verder heeft het hotel een ruime ontbijtzaal alsmede een Grill restaurant.

 

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
28-12-2020
Single
Dorien Kleine Rammelkamp
Te boeken
479,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Dublin v.v.
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Beter-Uit reisleider

Niet inbegrepen:

 • Een persoonskamer toeslag 195,-
 • Lunches en diners
 • Ruimbagage
 • Excursie- en entreegelden
 • Drankjes tijdens maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten

Overige informatie:

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Paspoort

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud):

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

28 dec 2020

Amsterdam

Dublin

12.00

12.40

KL935

 

 

 

 

 

 

31 dec 2020

Dublin

Amsterdam

13.25

16.10

KL936

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief