Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Japan

Groepsrondreis | Vliegreis

Sushi met wasabi, mysterieuze geisha’s, indrukwekkende natuur met meren, groene wouden, moerassen, bergen, vulkanen en watervallen en gigantische steden als Tokyo, waar in het verleden vele machtige keizers hebben gewoond. Youkoso in Japan! Bezoek in Tokyo de wijk Old East Side waar je nog kunt genieten van de authentieke Japanse cultuur. In Kyoto zien we de twee mooiste en bekendste tempels: de Ryon-Hi en de Kinkaku-Ji, die ook wel de Gouden Tempel wordt genoemd. Een kasteel wat we zeker niet over mogen slaan tijdens ons bezoek aan Japan is het pikzwarte Crow’s Castle. Samen op naar het land van de rijzende zon!

van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Tokyo

Vandaag vertrekken we voor een bijzondere reis. Vanaf Amsterdam vliegen we met een overstap naar de hoofdstad Tokyo.

 

Dag 2, donderdag: aankomst Tokyo

Na aankomst worden we naar het hotel gebracht en zal de gids ons wegwijs maken met de vele mogelijkheden die deze hypermoderne stad biedt!  De komende  vier nachten verblijven we in Tokyo.

 

Dag 3, vrijdag: Tokyo

Vandaag hebben we de hele dag om er zelf op uit te trekken. Kies je voor cultuur en natuur of ga je voor de laatste elektronische snufjes; Tokyo biedt 24 uur per dag vertier. Voor cultuur ga je naar de Sensoji tempel, deze boeddhistische tempel stamt uit de 7e eeuw. Of maak een wandeling door de keizerlijke tuinen en werp een blik op het keizerlijk paleis. Wanneer je je wilt vergapen aan de nieuwste elektronica breng dan een bezoek aan de wijk Akihabara. Voor trendy winkels en hip geklede jeugd moet je naar de wijk Shibuya. Een must see is ook zeker Tsukiji de grootste vismarkt ter wereld. Je zult je vandaag zeker niet vervelen !

 

Dag 4, zaterdag: Tokyo – Kamakura

Vandaag brengen we per trein een bezoek aan Kamakura, in de 13e eeuw was dit de keizerlijke hoofdstad van Japan. We brengen een bezoek aan het grote bronzen Boeddhabeeld en wandelen langs bijzondere Japanse tuinarchitectuur.

 

Dag 5, zondag: vrije dag Tokyo

Vandaag een vrije dag in Tokyo. De reisleider verzorgt de samenkomst.

 

Dag 6, maandag: Tokyo – Daio Wasabi Farm – Matsumoto

We verlaten Tokyo en rijden per bus naar Matsumoto. Alvorens we hier aankomen brengen we onderweg een bezoek aan de Daio Wasabi boerderij. We krijgen hier het proces van de wasabi uitgelegd en wandelen langs de velden en zien de mooie watermolens. We rijden verder naar het in de Japanse Alpen gelegen plaats Matsumoto. Je vindt hier onder andere het zwarte kasteel. Vanuit het kasteel hebben we een mooi uitzicht over de bergen.

 

Dag 7, dinsdag: Matsumoto – Takayama

Per lokale bus reizen we vandaag door de Japanse Alpen naar het sfeervolle dorpje  Takayama waar we de komende twee nachten verblijven. Takayama bezit nog een oud centrum met vele traditionele huizen. We hebben hier de gelegenheid om het openlucht museum te bezoeken.

 

Dag 8, woensdag: Takayama – Shirakawago

Vandaag staat een bezoek aan het dorpje Shirakawago op het programma. Hier heeft de tijd letterlijk stil gestaan! We wandelen langs rijstvelden en houten huisjes met rieten daken en zien hoe de Japanse bevolking hier al eeuwen leeft.

 

Dag 9, donderdag: Takayama – Kyoto

We verlaten Takayama en reizen per hogesnelheidstrein Shinkansen naar Kyoto waar we aan het begin van de middag arriveren. Kyoto wordt wel de culturele hoofdstad van het land genoemd. Meer dan 1000 jaar was Kyoto de residentie van de keizer en we vinden hier meer dan 2000 tempels. Breng zeker een bezoek aan de Kinkaku-ji, de Gouden Paviljoen Tempel. De komende vier nachten verblijven we in Kyoto.

 

Dag 10, vrijdag: Kyoto

Vandaag maken we een wandeling door de traditionele wijk Gion met de laatste échte Geisha scholen, theehuizen en theaters. Dwaal door de straatjes en voel het leven van weleer. De rest van de middag is ter vrije besteding. Loop bijvoorbeeld een stukje van het Filosofenpad dat ten oosten van de stad gelegen is.

 

Dag 11, zaterdag: Kyoto – Nara

Per trein bezoeken we vandaag Nara. Deze stad was in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. Naast de vele eeuwenoude tempels vinden we hier aan de rand van de stad een prachtig park met vele herten.

 

Dag 12, zondag: Vrije dag Kyoto

Vandaag een vrije dag in Kyoto. De reisleider verzorgt de samenkomst.

 

Dag 13, maandag:  Kyoto – Koyasan

We verlaten Kyoto en reizen per trein naar de Koyasan dat op een voor Japanners heilige berg gelegen is.  Het laatste stukje wordt per kabelbaan afgelegd waarbij we een mooi uitzicht over de omgeving hebben. We overnachten in een traditioneel verblijf met gedeelde badkamerfaciliteiten en genieten van een vegetarische maaltijden. 

 

Dag 14, dinsdag:  Koyasan – Osaka

Na het ontbijt vertrekken we per trein naar Osaka. Osaka is de op twee na grootste stad van Japan, met ongeveer 2,7 miljoen inwoners. Door de vele bedrijven, scholen en winkels stijgt het aantal inwoners overdag naar wel 3,7 miljoen inwoners. We verblijven twee nachten in Osaka.

 

Dag 15, woendag: Osaka

Vandaag hebben we de gehele dag de tijd om deze moderne stad te ontdekken. Breng zeker een bezoek aan het Aquarium Kaiyukan. Dit aquarium is uit één watertank opgebouwd en is het grootste ter wereld. Osaka staat verder bekend om het Nationaal Bunraku. Hier wordt traditioneel poppenspel Bunraku gespeeld. Vanmiddag hebben we de gelegenheid om de laatste souvenirs aan te schaffen in één van de vele winkelstraten. ’s Avonds kunnen we een wandeling maken langs het met neon verlichte borden Dontonbori kanaal.

 

Dag 16, donderdag: Osaka – Amsterdam
Vandaag is alweer de laatste dag aangebroken. Terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Japan 16 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tokyo
 • Vlucht Osaka – Amsterdam
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Logies en ontbijt
 • Volpension op zondag
 • Engelssprekende assistentie op dag 2
 • Engelssprekende gids op dag 6
 • Excursies volgens programma
 • Bezoek Daio Wasabi farm
 • Lokaal vervoer ter plaatse*
 • Beter-uit reisleider
 • Reisinformatiepakket per boeking

 

*Inbegrepen lokaal vervoer is: privé transfer Tokyo – Matsumoto, trein Tokyo – Kamakura v.v. op dag 4, trein Takayama – Nagoya – Kyoto op dag 9, trein Kyoto – Nara v.v. op dag 11, trein Kyoto – Shin-osaka op dag 13, trein Shin-osaka – Namba – Koyasan op dag 13, trein Koyasan – Namba – Osala op dag 14, lokale bus Matsumoto – Takayama op dag 7 en lokale bus Koyasan – Ichinohashi-guchi v.v. op dag 13 en 14

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 345,-
 • Overig vervoer ter plaatse
 • Entreegelden

Overige informatie

Circa drie weken voor vertrek ontvang je van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst zul je onder andere je reisleider en je reisgenoten ontmoeten en krijg je je informatiepakket uitgereikt.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief