Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Verdiepingsreis Israël - Culturen, tradities en rijke geschiedenis van het Beloofde Land

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze nieuwe reis is speciaal samengesteld voor degenen die meer willen zien dan alleen de highlights van Israël. Uiteraard bezoek je enkele hoogtepunten van het land zoals het Meer van Galilea en de Oude Stad in Jeruzalem. Daarnaast kom je op minder bekende plaatsen zoals het oude Megiddo, een plaats die wel twaalf keer wordt genoemd in het Oude Testament, Magdala, waar je de resten van een synagoge uit de tijd van Jezus ziet en Betsaïda, waar de apostelen Petrus, Filippus en Andreas vandaan kwamen. In Jeruzalem staan onder andere een bijzondere wandeling door de tunnels van de Westelijke Muur en de Stad van David op het programma.

 

Israël is zó divers! Tijdens deze reis maak je naast kennis met de geschiedenis, ook kennis met de inwoners en de lokale religies, tradities en culturen. Je ziet hoe men leeft in een kibboets maar ook in een Druzendorp. Leer over verschillende Joodse gebruiken zoals het welkomstgebed, de Shehechiyanu en de Kabbalat Shabbat, het ontvangen van de sabbat. In Jeruzalem worden we zelfs uitgenodigd bij de familie van een orthodoxe Jodin.

 

Wil je het land Israël met al haar prachtige plaatsen en bezienswaardigheden niet alleen zien, maar het Beloofde Land ook beleven? Ga dan mee met deze reis boordevol hoogtepunten en bijzondere ontmoetingen! Een bijzondere ervaring die je lang bij zal blijven.

 

Highlights:

 • Nieuwe rondreis door Israël
 • Ontdek Bijbelse en culturele bekende én onbekende plaatsen van Israël  
 • Maak kennis met religies, tradities en culturen
 • Reis vanuit een bijbels oogpunt
 • Bijzondere ontmoetingen
 • Wandeling door de Tunnels bij de Westelijke Muur
 • Nederlandssprekende gids
 • Complete reis: halfpension, volpension op zondag, entreegelden, fooien en ruimbagage inbegrepen

Van dag tot dag

Reisschema

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv (met overstap) – Zichron Yaacov

Dag 2, dinsdag: Megiddo – Muhraka – Druzendorp – Zippori – Kana – Tiberias

Dag 3, vrijdag: Magdala – Meer van Galilea – (Kapernaüm) – Chorazim – Beit Saida – Gamla – Uitkijkpunt Peace Vista

Dag 4, donderdag: Kibboets tour – Qasr el Yahud – Ein Gedi – Dode Zee – Wadi Kelt – Shehechiyanu - Jeruzalem

Dag 5, vrijdag: Tunnels Westelijke Muur –Stad van David – Herdersvelden – Haaspromenade – Graftuin – Kabbalat Shabbat

Dag 6, zaterdag: Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad – Israël Museum

Dag 7, zondag: Vrije dag

Dag 8, maandag: Joodse wijk, Batei Mahse – 4 Sefardische Synagogen – Yad Vashem – Mahane Yehuda markt – Mea She’arim

Dag 9, dinsdag Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam (met overstap)

 

Programma

Programma onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse

 

Dag 1, maandag: Amsterdam – Tel Aviv – Zichron Yaakov

Vandaag vliegen we van Amsterdam naar Tel Aviv in Israël. Na aankomst worden we naar Zichron Yaakov gebracht waar we de komende nacht verblijven.

 

Dag 2, dinsdag: Megiddo – Muhraka – Druzendorp – Zippori – Kana – Tiberias

Vanmorgen reizen we naar het oude stadsfort Megiddo, een belangrijke plaats vanaf ongeveer 7000 – 500 voor Christus. In de Bijbel wordt deze plaats meerdere keren genoemd. Koning Salomo verstevigde de stad, koning Saul en koning Josia vonden er de dood en Gideon overwon de Midianieten. Als je bovenop de oude terp staat, met de overblijfselen van meer dan 25 beschavingen onder je voeten, de één op de ander gebouwd, vertelt elke heuvel en vallei een (Bijbels) verhaal.

 

Hierna volgen we de weg naar Haifa. We rijden door de verschillende Druzendorpen naar het klooster op de berg Karmel, Muhraka, waar Elia de profeten van Baäl confronteerde. Vanaf de berg Karmel hebben we een prachtig uitzicht op de baai van Haifa, de Perzische Tuinen en de stad. We bezoeken ook één van de Druzendorpen. Samen met een Druzengids wandelen we door de straatjes van het dorp. We gaan bij een Druzenfamilie op visite en krijgen daar een lunch aangeboden. Een unieke ervaring! We horen onder andere de verhalen over het leven als Druze, de religie en de rol van de Druzenvrouw. Het geloof van de Druzen is geheimzinnig en praten over het geloof gebeurt zelden. Dit komt doordat zij zich in het verleden altijd moesten verdedigen voor omringende groepen die hen als ongelovig zagen. 

 

Na de lunch rijden we verder naar Zippori, de hoofdstad van Galilea in de tijd van de Romeinen, waar we verschillende opgravingen en mozaïeken zullen bezichtigen. De stad is beroemd vanwege haar Byzantijnse mozaïeken zoals de Mona Lisa van Galilea. Zippori zou ook de woonplaats zijn geweest van Joachim en Anne, de ouders van Maria. In Kana, de plaats waar Jezus zijn eerste wonder deed van het water in wijn veranderen op de bruiloft, kunnen we met elkaar het bekende Bijbelverhaal lezen in het kerkje. Aan het einde van de dag komen we aan in Tiberias.

 

Dag 3, woensdag: Magdala – Meer van Galilea – (Kapernaüm) – Chorazim – Beit Saida – Gamla – Uitkijkpunt Peace Vista

In Magdala, de geboorteplaats en woonplaats van Maria Magdalena, bekijken we de opgravingen waaronder de resten van één van de oudste gevonden synagogen uit de tijd van Jezus. Vervolgens maken we een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

We varen van Ginosar naar Kapernaüm.  Als de tijd het toelaat bezoeken we deze stad waar Jezus zo vaak kwam en bekijken we de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Ten noorden van Kapernaüm vinden we Chorazin, een belangrijke Joodse stad uit de tijd van de Tweede Tempel. In Chorazin vinden we één van de best bewaarde historische synagogen van Galilea. Dichtbij ligt Betsaïda, eens een vissersdorp waar de apostelen Petrus, Filippus en Andreas vandaan kwamen. We bekijken de ruïnes waaronder de resten van vissershuizen. In al deze drie steden was Jezus actief. Hij predikte in deze steden en hij heeft er de meeste wonderen en tekenen gedaan. Toch wilden de mensen Jezus niet erkennen als de Messias. Daarom heeft Jezus zijn harde oordeel uitgesproken over Kapernaüm, Chorazin en Betsaïda (Mattheus 11: 20-23) en vinden we  vandaag de dag slechts de ruïnes van deze steden.

 

We gaan verder naar het Gamla natuurpark in de Golan Hoogvlakte waar we een wandeling maken. In het park bevindt zich de hoogste waterval van Israël en onderweg komen we verschillende dolmen tegen. Daarnaast leven er in het park een grote kolonie roofvogels zoals verschillende soorten gieren, arenden en buizerds, vogels die vaker worden genoemd in de Bijbel. Bij het uitkijkpunt van Peace Vista genieten we van een prachtig en weids uitzicht over het Meer van Galilea, Tiberias, de bergen Hermon en Tabor en de Jordaanvallei.

 

Dag 4, donderdag: Kibboets tour – Qasr el Yahud – Ein Gedi – Dode Zee – Wadi Kelt – Shehechiyanu – Jeruzalem

De dag begint met een bezoek aan een kibboets. We krijgen een rondleiding en ontmoeten een bewoner van de kibboets.

 

Vandaar vertrekken we naar het zuiden van Israël. We rijden door de Jordaanvallei en bij de rivier de Jordaan, bij Jericho maken we een tussenstop. Hier, bij Qasr el Yehud, doopte Johannes de Doper Jezus en vele anderen. De rivier is hier zo smal dat we op slechts enkele meters Jordanië zien liggen. Het natuurreservaat Ein Gedi is de grootste oase in de Negev woestijn en de plaats waar David zich verschool voor Saul. Hier maken we gezamenlijk een wandeling door het park.

 

Vervolgens vertrekken we richting de oevers van de Dode zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen. Hier kun je dobberen in de meest zoute zee ter wereld, een bijzondere ervaring! Op weg naar Jeruzalem stoppen we nog bij de kloof van Wadi Kelt en zien we het Klooster van St. George aan de rotswand hangen.

 

Bij de Scopusberg genieten we van ons eerste uitzicht deze reis over Jeruzalem en wonen we een welkomstceremonie bij. Dit is een korte ceremonie om de groep te verwelkomen bij aankomst in Jeruzalem. Het symboliseert de manier waarop de mensen in Bijbelse tijden werden verwelkomd, met een stukje brood en wijn (of druivensap). Ook wordt er een Joods gebed, de Shehechiyanu, opgezegd welke gaat als volgt:

 

Geprezen, U, Eeuwige, onze God, Koning van de wereld die ons het leven heeft geschonken en ons in staat gesteld heeft dit tijdstip te beleven”.

 

Met deze zegening wordt God bedankt. Een goed moment om stil te staan bij alle mooie momenten in het leven die ons door God gegeven worden zoals het feit dat we gezamenlijk in het Beloofde Land aanwezig mogen zijn. 

 

Dag 5, vrijdag: Tunnels Westelijke Muur – Stad van David – Herdersvelden – Haaspromenade – Graftuin – Kabbalat Shabbat

Vandaag is het begin van de sabbatdag. Naast de Klaagmuur is een stukje van de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Het gebedsgedeelte van de muur wordt de Klaagmuur genoemd en is bij de meeste mensen wel bekend. Dankzij moderne tunnels zijn andere gedeeltes van de muur ook zichtbaar en bereikbaar geworden. We maken een wandeling door de tunnels en komen nóg dichter bij de plaats waar ooit de Joodse tempel zich bevond. We ontdekken, naast het belang van de muur voor de Joden, één van de meest indrukwekkende archeologische vondsten van Jeruzalem.

 

We gaan verder naar de Stad van David. De ‘City of David’ is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het volk van Israël werd geschreven. Belangrijke opgravingen zijn de watertunnel van Hizkia en het Siloambad. We bekijken een 3D film over de opgravingen en de stad. Ook krijgen we een rondleiding en gaan we naar het uitkijkpunt, vanwaar er een prachtig uitzicht is over de opgravingen. Tegenover liggen de, onlangs ontdekte, Zuidelijke Trappen. Dit was in de tijd van de tweede tempel een stuk van een pelgrimsroute. Wij zullen er een klein stuk van lopen, richting de tempel. We zien de overblijfselen van de reinigingsbaden en het heilige tempelplein.

 

Niet ver van Bethlehem kijken we uit over de Herdersvelden waar een Engel het nieuws van de geboorte van Jezus aan de herders bracht. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de Haas Promenade voor een mooi uitzicht over Jeruzalem en het Kidrondal.

 

Ook gaan we naar de Graftuin waar we het lege graf van Jezus aanschouwen.

 

Mattheüs 28:5-6

De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

Aan het einde van de dag zijn we opnieuw bij de Westelijke Muur. De Joden bereiden zich hier voor op de sabbat met speciale gebeden die bekend staan als Kabbalat Shabbat. Het verwelkomen van de sabbat is een vrolijk gebeuren en gaat gepaard met stil bidden maar vooral ook met veel zingen, klappen en dansen.

 

Dag 6, zaterdag: Olijfberg – Hof van Gethsemané – Oude Stad – Israël Museum

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg, Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden. De Olijfberg wordt door hen gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt, dit halen zij uit het Bijbelboek Zacharia . Vanaf de Olijfberg heb je uitzicht op de vele graven met witte steentjes.

 

Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen via de weg van Palmzondag. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekend. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren.

 

De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties en komt uit bij de Heilige Grafkerk, waar Jezus begraven en opgestaan zou zijn. Velen geloven echter dat dit gebeurde in de Graftuin waar we gisteren zijn geweest.

 

Als laatste vandaag bezoeken we het Israël Museum. Het huisvest een uitgebreide collectie van onder andere beeldende kunst, kunst uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië en het Verre Oosten, archeologie, zeldzame manuscripten en een collectie historisch glas en beeldhouwkunst. Ook is er de Schrijn van het Boek te zien met de Dode Zeerollen en er is een model van Jeruzalem op het terrein te vinden.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt een samenkomst. Je kunt vandaag genieten van de mooie omgeving van de kibbutz in de heuvels van Judea of bijverblijf in de stad een wandeling maken door Jeruzalem. Indien mogelijk kun je ook een dienst bijwonen in Jeruzalem.

 

Dag 8, maandag: Joodse wijk, Batei Mahse – 4 Sefardische Synagogen – Yad Vashem – Mahane Yehuda markt – Mea She’arim

Vanmorgen gaan we naar de Joodse wijk. Op het Batei-Mahse plein (schuilplaats voor de hulpbehoevenden) zien we huizen die in het midden van de 19e eeuw werden gebouwd door de Nederlands-Duitse organisatie Kolel Hod om de slechte leefomstandigheden van die tijd te verbeteren. Ook bekijken we de vier Sefardische Synagogen, een complex van vier synagogen uit verschillende periodes. Elke synagoge heeft zijn eigen uitstraling en onderling zijn er kleine verschillen. De buitenkant is eenvoudig maar van binnen zien de synagogen er prachtig uit.

 

Vervolgens vertrekken we naar de Nieuwe Stad, naar jet beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.

 

Jesaja 56:5
Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Indien mogelijk hebben we een bijzondere ontmoeting met een nakomeling van een oorlogsoverlevende die ons meer vertelt over het leven voor, tijdens en na de oorlog.

 

De meest bekende markt van Jeruzalem, de Mahane Yehuda markt aan de Jaffa straat. Op deze gezellige en kleurrijke markt vinden we naast schoenen, huishoudwaren en textiel vooral vers fruit, groenten, vis, vlees, brood, gebak en kruiden. Vervolgens komen we bij Mea She’arim, de oudste Joodse wijk van Jeruzalem. Hier krijgen we een interessante rondleiding van een orthodoxe Jodin en ze verteld ons meer over haar leven.

 

Dag 9, dinsdag: Jeruzalem – Tel Aviv - Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. Vanaf Tel Aviv vliegen we terug naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Accommodaties

Eden Inn

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron...

Eden Inn

Dit gemoedelijke hotel bevindt zich in Zichron Yacov, op anderhalve kilometer van de Habaron Promenade. Het hotel heeft een buitenzwembad en wordt omgeven door een groene tuin. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een koelkast, televisie, waterkoker en eigen badkamer met bad/douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar in de lobby.

terug

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20...

Hotel Prima Too

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug

Kibbutz Degania Beit

Kibbutz Degania Beit ligt op korte loopafstand van het Meer van Galilea. De accommodatie biedt tal...

Kibbutz Degania Beit

Kibbutz Degania Beit ligt op korte loopafstand van het Meer van Galilea. De accommodatie biedt tal van recreatieve faciliteiten, waaronder een zwembad (geopend in de zomermaanden) en een indoor voetbal- en basketbalveld. De kamers van Degania Beit zijn voorzien van airconditioning, kabel-tv en een kleine kitchenette met een koffiezetapparaat. In de openbare ruimtes is gratis WiFi beschikbaar.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie verdiepingsreis Israël - 9 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Druzenlunch op dag 2
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien circa 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Headsets (vanaf 25 personen)
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 415,-

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen

 

Hotelbeschrijving

 Dag 1-2

 Zichron Yaacov

 Eden Inn

 1 nacht

 Dag 2-4

 Tiberias

 Prima Too Hotel / Kibbutz Degania Beit

 2 nachten

 Dag 4-9

 Jeruzalem

 Hotel Rimonim Shalom / Jerusalem Gate Hotel

 5 nachten

 

 

 Totaal

 8 nachten

 

Vluchtschema El Al met vertrek op 09 september 2019 (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

09 september 2019

Amsterdam

Tel Aviv

LY 338

11.25 uur

17.00 uur

17 september 2019

Tel Aviv

Amsterdam

LY 339

16.00 uur

20.10 uur

 

Vluchtschema Turkish Airlines met vertrek op 28 oktober 2019 (onder voorbehoud van wijzigingen) 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
28 oktober 2019 Amsterdam Istanbul TK 1958 15.05 uur 20.30 uur
28 oktober 2019 Istanbul Tel Aviv TK 790 22.25 uur 23.35 uur
05 november 2019 Tel Aviv Istanbul TK 787 15.20 uur 18.50 uur
05 november 2019 Istanbul Amsterdam TK 1955 19.55 uur 21.35 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

 

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 09-09-19 is op zaterdag 10 augustus

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 28-10-19 is op zaterdag 5 oktober

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief