Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Natuurreis Israël

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze reis door Israël laat niet alleen de hoogtepunten van Het Beloofde Land zien, maar ook de prachtige natuur. Je bezoekt vele Bijbelse plaatsen waar je in de voetsporen van Jezus en Zijn discipelen treedt. Je ziet onder andere Kapernaüm, waar Jezus predikte, natuurreservaat Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul en je maakt een boottocht over het Meer van Galilea. In Jeruzalem ben je getuige van de Bar Mitswaceremonie en bezoek je het indrukwekkende Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. Tijdens een avontuurlijke rit door de Negevwoestijn denk je terug aan Abraham, die hier zijn huis bouwde, en de Nabateeërs, die hier met hun karavanen van kamelen langs de specerijenroute kwamen.

 

Zeer complete reis, praktisch alles inbegrepen! 

 

Reisschema
Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Tel Aviv – Tiberias
Dag 2, woensdag: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Zippori – Nazareth Village – Tiberias
Dag 3, donderdag: Tiberias – Banias – Tel Dan – Hula Natuurreservaat – Tiberias
Dag 4, vrijdag: Tiberias – Gan Hashlosha – Tel Megiddo – Ceasarea – Jeruzalem
Dag 5, zaterdag: Oude Stad – Israël Museum
Dag 6, zondag: Vrije dag
Dag 7, maandag: Bar Mitswaceremonie – City of David – Knesset – Menorah – Yad Vashem
Dag 8, dinsdag: Massada – Ein Gedi
Dag 9, woensdag: Vallei van Haela – Negevwoestijn
Dag 10, donderdag: Sde Boker – Ein Avdat – Mitzpe Ramon – Avdat
Dag 11, vrijdag: Tel Aviv – Amsterdam

van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Tel Aviv – Tiberias

We ontmoeten elkaar op Schiphol, voor de vlucht naar Tel Aviv (met overstap). Bij aankomst worden we naar Hotel Astoria (of gelijkwaardig) voor diner en overnachting.

 

Dag 2, woensdag: Meer van Galilea – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Zippori – Nazareth Village – Tiberias

Na het ontbijt begint deze dag met een boottocht over het Meer van Galilea. Op het midden van het meer worden de motoren even stilgezet. De stilte die je dan ervaart is heel indrukwekkend! Hierna bezoek je de Berg der Zaligsprekingen en Tabgha, de plaats waar Jezus de broden en vissen vermenigvuldigde voor een grote schare mensen. Ook staat er een bezoek aan Kapernaüm gepland. Hier krijgt het in de voetstappen van Jezus lopen een nieuwe betekenis. Neem plaats op de stenen banken van de oude synagoge waar Jezus vroeger predikte en zie de ruïnes van het huis van Petrus. In de middag gaan we naar Zippori, het oude Sepphoris, beroemd vanwege haar byzantijnse mozaïeken. Als laatste bezoek je Nazareth Village. Een openluchtmuseum dat je terug in de tijd neemt naar het leven in de tijd van Jezus.

 

Dag 3, donderdag: Tiberias – Banias – Tel Dan – Hula Natuurreservaat – Tiberias

Via de Golan Hoogvlakte rijden we naar Banias, ook wel Caesarea Philippi genoemd. In dit prachtige natuurgebied maken we een mooie wandeling. De reis wordt vervolgd naar Tel Dan, de hoofdstad van het oude koninkrijk. Tel Dan heeft als bijnaam De Hof van Eden. Dit komt omdat het één van de mooiste plekken in Israël is. In de middag bezoeken we het Hula Natuurreservaat. Hier maken we een prachtige wandeling door het moeraslandschap met papyrusplanten en riet. Aan het eind van de dag worden we teruggebracht naar het hotel voor het diner en de overnachting.

 

Dag 4, vrijdag: Tiberias – Gan Hashlosha – Tel Megiddo – Ceasarea – Jeruzalem

De dag begint met een bezoek aan Nationaal Park Gan Hashlosha. In de prachtige natuur liggen warmwaterbronnen waar we een duik zullen nemen. Het zwemmen middenin de natuur is een unieke ervaring! De route gaat verder naar Tel Megiddo. Als je bovenop de oude terp staat, met de overblijfselen van 25 beschavingen onder je voeten, vertelt elke heuvel en vallei een Bijbels verhaal. Daarna gaan we naar de stad Caesarea, de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea. Aan het einde van de dag worden we naar Kibbutz Neveh Ilan (of gelijkwaardig) gebracht voor diner en overnachting.

 

Dag 5, zaterdag: Oude Stad – Israël Museum

Vandaag gaan we allereerst naar de Olijfberg. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over de stad. We wandelen naar beneden, naar de Hof van Gethsemane. Hier staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden toen Jezus door de hof wandelde. Via de Leeuwenpoort gaan we de Oude Stad binnen. We lopen langs alle bekende plaatsen, zoals St. Annakerk, Bethesda, de Via Dolorosa en de Heilige Grafkerk. Je bezoekt ook de Graftuin. In de middag staat een bezoek aan het Israël Museum op het programma. Het museum is gelegen op een heuvel in de wijk Givat Ram. Het huisvest een uitgebreide collectie van onder andere beeldende kunst, kunst uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië en het Verre Oosten, archeologie, zeldzame manuscripten en een collectie historisch glas en beeldhouwkunst. Ook is er de Schrijn van het Boek te zien met de Dode Zeerollen en er is een model van Jeruzalem op het terrein te vinden.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag een rustdag. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst. Indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst. De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling of ontspan bij de kibbutz.

 

Dag 7, maandag: Bar Mitswaceremonie – City of David – Knesset – Menorah – Yad Vashem

Na het ontbijt gaan we naar de Oude Stad. Via de Jaffapoort wandelen we door de Joodse Wijk naar de Klaagmuur. Hier vindt traditioneel op maandagmorgen de Bar Mitswaceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. We lopen verder  en bekijken de ondergrondse en bovengrondse opgravingen in de City of David. Vervolgens gaat de route verder naar de Knesset, het Israëlisch parlementsgebouw. Voor de Knesset staat de Menorah, de zevenarmige kandelaar, het symbool van de staat Israël. Op de Menorah is een beeltenis te zien van de geschiedenis van het land. Vervolgens gaan we naar Yad Vashem, het Holocaust Herdenkingscentrum. Yad Vashem toont de geschiedenis van Joden voor en tijdens de Holocaust door middel van talloze objecten, dagboeken en andere documenten die het leven van toen realistisch en authentiek weergegeven. Dit indrukwekkende museum maakt je stil en roept een groot respect en medeleven op.

 

Dag 8, dinsdag: Massada – Ein Gedi

Het programma begint met een tocht door de vallei van Judea naar Massada. Hier lopen we via de korte Romeinse helling omhoog. Vanaf de top kunnen we genieten van een fantastisch uitzicht over de Dode Zee. Ook krijgen we een bezichtiging van de ruïnes van het fort en we krijgen het verhaal van de moedige Zeloten te horen. Aan de andere kant dalen we met de kabelbaan weer af. We bezoeken het prachtige natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul. ’s Middags is er tijd om te dobberen in de Dode Zee. Een unieke ervaring die je niet mag missen! De tocht gaat verder richting het noorden en onderweg is er een stop bij de kloof van Wadi Kelt, voor een uitzicht over het Klooster van St. George dat aan de rotswand hangt. Aan het einde van de dag komen we weer terug in Jeruzalem.

 

Dag 9, woensdag: Vallei van Haela – Negevwoestijn

Door de Heuvels van Judea rijden we naar de Vallei van Haela. We gaan naar het Beit Guvrin/Maresha National Park. De grotten van Maresha en Beit Guvrin zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grotten vormen een stad onder een stad en zijn een selectie van kunstmatige grotten. Ze getuigen van een grote verscheidenheid aan diverse bouwmethoden over een periode van meer dan 2000 jaar. Later werden ze omgebouwd voor andere landbouwdoeleinden als stallen, kanalen, ondergrondse reservoirs en grafcomplexen. Tijdens moeilijke tijden werden ze tevens als schuilplaatsen gebruikt. We bezoeken de Bijbelse plaats Be’er Sheva, gesticht door Abraham. We vervolgen de weg door de Negevwoestijn. Bij een Bedoeïenenkamp maken we een stop om te kijken naar de traditionele nijverheid die ze daar uitvoeren. We overnachten in Kibbutz Mashabim (of gelijkwaardig) in de woestijn.

 

Dag 10, donderdag: Sde Boker – Ein Avdat – Mitzpe Ramon – Avdat

We zetten koers naar Sde Boker en bezoeken het graf van Ben Gurion. We genieten van het mooie uitzicht over de woestijn van Tzin. We rijden verder naar Ein Avdat. Deze schitterende en smalle kloof in de Negev kent veel bronnen die in watervallen uitkomen, in twee diepe meertjes. Dit gebied behoort toe aan Ein Avdat National Park. We rijden door naar Mitzpe Ramon, waar we langs de rand van de krater Ramon lopen. Tot slot rijden we naar een oude Nabatese stad, waar één van de oudste kerken te vinden is. De laatste nacht in Israël verblijven we wederom in de Negevwoestijn.

 

Dag 11, vrijdag: Tel Aviv – Amsterdam

Vanaf Tel Aviv vliegen we weer terug naar Nederland. Je kunt terugkijken op een prachtige reis!

 

Wil je meer weten over het land? Klik hier voor reisinformatie over Israël.

Accommodaties

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad. Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je...

Neve Ilan

Deze kibbutz ligt op een rustige locatie hoog in de heuvels van Judea. Vanaf deze heuvels heb je prachtige uitzichten op de omgeving en geniet je van de schone en frisse lucht. Het ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Jeruzalem. De kibbutz beschikt over een grote tuin, binnenzwembad, restaurant en bar. De comfortabele en ruime kamers beschikken over airconditioning, minibar en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug

Kibbutz Mashabim

De kibbutz is gelegen in het zuiden van Israël, nabij Be’er Sheva en Mitzpe Ramon. Vanuit de kibbutz...

Kibbutz Mashabim

De kibbutz is gelegen in het zuiden van Israël, nabij Be’er Sheva en Mitzpe Ramon. Vanuit de kibbutz in de Negev heb je een prachtig uitzicht over de woestijn. De kamers zijn netjes ingericht en beschikken over een zitje, airconditioning, televisie en een badkamer met bad/douche en toilet. De kamers hebben ook een klein terras om heerlijk buiten te kunnen zitten. Voor de sportieveling bestaat de mogelijkheid om te zwemmen in het wedstrijdbad.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Natuurreis Israël - 11 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 399,-

Overige informatie

Hotelbeschrijving

 Dag 1-4

 Tiberias

 Astoria Hotel

  3 nachten

 Dag 4-9

 Jerusalem

 Kibbutz Neveh Ilan

  5 nachten

 Dag 9-11

 Negevwoestijn

 Kibbutz Mashabim

  2 nachten

 

 

 

  10 nachten

 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief