Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël en Joodse tradities

Groepsrondreis | Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Deze reis geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met tradities die in de huidige Joodse samenleving nog steeds belangrijk zijn. Deze tradities zijn telkens aan het nageslacht overgeleverd. Op het programma staan belangrijke plaatsen uit de Joodse geschiedenis, zoals Nazareth, waar Jezus opgroeide, Tabgha, waar Hij de broden en de vissen vermenigvuldigde, en de Berg der Zaligsprekingen. Ook ga je naar de Stad van David en lopen in de voetsporen van de vele pelgrims op weg naar de Tempelberg. Uiteraard bezoeken we Safed, één van de vier heilige steden in Israël, de Olijfberg en de Oude Stad. Eén van de bekendste Joodse tradities is de Bar Mitswaceremonie bij de Klaagmuur, welke we zullen bijwonen. En in het hotel komt een Israëlische Jood met ons de Shabbat vieren. Ga mee en leer de tradities van Joods Israël van dichtbij kennen.

 

Zeer complete reis, praktisch alles inbegrepen! 

 

Reisschema

Dag 1, dinsdag: Nederland – Tel Aviv - Ariel

Dag 2, woensdag: Shiloh  –  Druzendorpen – Muhraka –  Nazareth

Dag 3, donderdag: Boottocht Meer van Galilea –  Magdala – Berg der Zaligsprekingen  –  Tabgha – Kapernaüm – Meronberg  – Safed

Dag 4, vrijdag: Kfar Kedem – Qasr-el-Yahud – Dode Zee  –  Scopusberg

Dag 5, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

Dag 6, zondag: Vrije dag

Dag 7, maandag: Stad van David – Bar Mitswaceremonie – Joodse Wijk – Herodian huizen – Knesset  (Menorah) – Yad Vashem

Dag 8, dinsdag: Tel Aviv – Amsterdam

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag: Nederland – Tel Aviv - Ariel

Nadat we elkaar op Schiphol hebben ontmoet, vertrekken we naar Tel Aviv. Na aankomst op de luchthaven Ben Gurion gaan we per bus naar Ariel voor ons overnachtinghotel Eshel Hashomron (of gelijkwaardig) voor het diner en de overnachting.

 

Dag 2, woensdag: Shiloh  –  Druzendorpen – Muhraka –  Nazareth

De dag begint met een bezoek aan de replica van het Tabernakel, gebouwd naar de juiste specificaties volgens de Bijbel. De route wordt vervolgd naar het oude Shiloh, de eerste nederzetting gesticht door Jozua en de plaats waar hij de mensen van Israël bij elkaar bracht en het land verdeelde onder de verschillende stammen. Dit is tevens de plaats waar de Tabernakel 350 jaar lang gestaan heeft. We rijden richting het noorden door de Druzendorpen, gelegen in het Karmelgebergte, naar Muhraka. Dit is de plaats waar de profeet Elia een altaar bouwde en waar hij streed tegen de priesters van Baäl. Aansluitend gaan we naar Nazareth, de plaats waar Jezus is opgegroeid, voor een bezoek aan de Aankondigingkerk. De dag eindigt in Hotel Prima Too (of gelijkwaardig) in Tiberias.

 

Dag 3, donderdag: Boottocht Meer van Galilea –  Magdala – Berg der Zaligsprekingen  –  Tabgha – Kapernaüm – Meronberg  – Safed

’s Ochtends maken we een boottocht over het Meer van Galilea. Als de boot op het midden van het meer drijft, zullen de motoren uitgezet worden. De stilte die je dan ervaart is indrukwekkend! Aansluitend gaan we naar de onlangs geopende opgravingen van Magdala, een vissersdorp en de plaats waar Maria Magdalena gewoond heeft. We bezoeken de restanten van dit dorp en de synagoge, waarvan gezegd wordt dat Jezus hier predikte. De reis gaat verder naar de Berg der Zaligsprekingen, de plek waar Jezus Zijn Bergrede gaf. Aan de oever van het meer ligt Tabgha. Hier vermenigvuldigde Jezus de broden en de vissen aan een grote schare mensen. We rijden naar het nabijgelegen Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus aantreffen. Bij de Meronberg bezoeken we de graftombe van Rabbi Shimon Bar Yochai, de auteur van het Kabbalistische boek De Zohar. De Zohar is het enige boek dat door de Kabbalisten gebruikt werd. Vervolgens gaan we naar Safed. Deze stad is prachtig gelegen bovenop een berg en biedt een adembenemend uitzicht over het landschap van Galilea. Safed is één van de vier heilige steden in Israël waar de oude schilderachtige steegjes van de Joodse Wijk verborgen plekken en prachtige synagogen bevatten. Onder leiding van een gids wandelen we door de oude stad met haar smalle straten en krijgen van een vertegenwoordiger van het Kabbalahcentrum uitleg over de Kabbalistische beweging. Tijdens een bezoek aan de synagoge leer je alles over de functie en tradities van dit gebedshuis. Aan het einde van de dag keren we terug naar Tiberias.

 

Dag 4, vrijdag: Kfar Kedem – Qasr-el-Yahud – Dode Zee  –  Scopusberg

Na het ontbijt gaat de reis naar Kfar Kedem, waar je alles te weten komt over hoe het dagelijkse leven was in een Joods dorp rond het jaar 200. Je gaat graan dorsen, brood bakken, uit olijven olie persen of van uitgeperste druiven wijn maken en dit alles gekleed in klederdracht van die tijd. We rijden we naar het zuiden door de Jordaanvallei naar Qasr-el-Yahud, de doopplaats waar Johannes Jezus en vele anderen doopte. Dit is ook de plaats waar de Israëlieten Het Beloofde Land binnenkwamen. Vervolgens gaan we naar de Dode Zee, de meest zoute zee ter wereld. Er is gelegenheid om te dobberen in de zee, een unieke ervaring! We rijden door de wildernis van Judea naar Jeruzalem. We vervolgen onze route naar de Scopusberg voor een speciale welkomstceremonie voor het betreden van de stad Jeruzalem. De reis gaat verder naar de Oude Stad en gaan bij de Sionspoort naar binnen. We lopen door de Joodse Wijk op het moment dat de laatste Shabbatvoorbereidingen worden getroffen. We dalen de trappen af naar de Klaagmuur om de gelovigen te zien bidden aan het begin van de Shabbat. Voordat de bus verder rijdt naar het hotel is er nog een stop op de Tempelberg voor een prachtig uitzicht. In het Rimonim Shalom Hotel (of gelijkwaardig) krijgen we bezoek van een Israëlische Jood die samen met ons de Shabbat zal vieren met een maaltijd. Ook zal diegene ons meenemen in de betekenis van alle aspecten van deze viering en gaat na de maaltijd graag met ons in gesprek.

 

Dag 5, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

Vandaag rijden we naar de Olijfberg voor een uitzicht over de Oude Stad. We wandelen naar de Hof van Gethsemané. Hier staat olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd dat Jezus er heeft gewandeld. We lopen verder naar de oude Stefanuspoort en treden de Oude Stad binnen. Hier bevinden zicht de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna, de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk. Via de Damascuspoort wandelen we naar de Graftuin en bezoeken tevens de Klaagmuur. We eindigen deze dag bij het Israël Museum. We zien de Schrijn van het Heilige Boek  waarin de Dode Zeerollen zijn bewaard en een maquette van Jeruzalem in de tijd van de tweede tempel. Aan het eind van de dag worden we teruggebracht naar het hotel.

 

Dag 6, zondag: Vrije dag

Vandaag is een ontspannen rustdag. De reisleider verzorgt een samenkomst of je kunt, indien mogelijk, een dienst in Jeruzalem bijwonen.

 

Dag 7, maandag: Stad van David – Bar Mitswaceremonie – Joodse Wijk – Herodian huizen – Knesset  (Menorah) – Yad Vashem

De dag begint met een bezoek aan de Stad van David. Dit is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde. We krijgen een 3Dfilm te zien die een goed beeld geeft over hoe de stad er waarschijnlijk uit heeft gezien in de tijd van David. Vanaf het dak kijk je op de opgravingen en kun je de contouren van Jeruzalem zien. We gaan via een recent ontdekte pelgrimdoorgang naar de zuidelijke trappen. Je loopt nu in de voetsporen van de vele pelgrims op weg naar de Tempelberg in de tijd van de tweede tempelperiode! Ook zie je hier de restanten van een oud ritueel bad waar de pelgrims zich in zuiverden voordat ze de Tempelberg op gingen. We lopen verder naar de Klaagmuur, waar ’s ochtends traditioneel de Bar Mitswaceremonie plaatsvindt. Deze ceremonie van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt met zang, dans en zoetigheid gevierd. De wandeling gaat verder door de Joodse Wijk, met de oude synagogen, de Cardo hoofdstraat en de brede muur uit de eerste tempelperiode. We bezoeken hier ook de Herodian huizen die getuigen van de rijke periode.  Via het Israëlisch parlementsgebouw (Knesset) en de ervoor staande Menorah rijden we naar Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen en het concentratiekampenmonument maken je stil en roepen een groot respect en medeleven op. Na deze indrukwekkende dag rijden we terug naar het hotel.

 

Dag 8, dinsdag: Tel Aviv – Amsterdam

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht. Vanaf hier vertrekt de vlucht richting Nederland. Een prachtige reis is ten einde.

 

Wil je meer weten over het land? Klik hier voor reisinformatie over Israël.

Accommodaties

Hotel Eshel Hashomron

Dit boutique hotel is mooi gelegen in Samaria, in het centrum van de stad Ariel. Het heeft een mooi...

Hotel Eshel Hashomron

Dit boutique hotel is mooi gelegen in Samaria, in het centrum van de stad Ariel. Het heeft een mooi uitzicht over de woestijn en ligt ideaal om het Bijbelse Israël te ontdekken. De kamers zijn ruim en hebben een eenvoudige inrichting in pastelkleuren. Alle kamers hebben airconditioning, radio, telefoon en televisie. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op het buitenzwembad. Het restaurant biedt zowel lokale als internationale gerechten. Ook heeft het hotel een heel bijzondere Bijbelse tuin over Judea en Samaria. In de ruime lobby bevindt zich een bar en kun je gebruik maken van de gezellige zitgelegenheid.

terug

Prima Too Hotel

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20...

Prima Too Hotel

In het centrum van Tiberia ligt het Prima Too Hotel. Lopend bereik je het meer van Galilea in 20 minuten. Het Israëlisch ontbijt bestaat uit salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. In het hotel is een sauna aanwezig en in de gemeenschappelijke ruimte is gratis WiFi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht over de stad en beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje.

terug

Rimonim Shalom Hotel

Het Rimonim Shalom Hotel ligt op een prachtige locatie, hoog op een berg. Het bevindt zich op...

Rimonim Shalom Hotel

Het Rimonim Shalom Hotel ligt op een prachtige locatie, hoog op een berg. Het bevindt zich op slechts tien minuten rijden van het stadscentrum van Jeruzalem en dicht bij het Holocaustmonument Yad Vashem. Het winkelcentrum Malcha en het medisch centrum Hadasa liggen beide op loopafstand. Direct tegenover het hotel vind je toegang tot het openbaar vervoer, voor een aansluiting naar het stadscentrum van Jeruzalem.

De kamers bieden uitzicht op Jeruzalem en zijn voorzien van kamerhoge ramen. Tevens hebben ze een televisie, orthopedische bedden, waterkoker en een badkamer met bad/douche en toilet.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël en Joodse tradities - 8 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • Bagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Halfpension
 • Volpension op vrijdag en zondag
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Fooien 5,50 per persoon per dag
 • Nederlandssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Beter-uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 299
 • Lunches (behalve op vrijdag (eenvoudige lunch) en zondag)
 • Zwemmen in de Dode Zee

Overige informatie

Hotelbeschrijving

 Dag 1-2

 Ariel

 Hotel Eshel HaShomron

  1 nacht

 Dag 2-4

 Tiberias

 Hotel Prima Too

  2 nachten

 Dag 4-8

 Jeruzalem

 Rimonim Shalom Hotel

  4 nachten

 

 

 

   7 nachten

 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast allerlei praktische tips, ook het informatiepakket.

 
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief