Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Beter-uit israel Jeruzalem koepel uitzicht
Reisinformatie Israël
ons aanbod
Officiële godsdienst: Jodendom
Tijdsverschil: +1 uur
Valuta: Israëlische Shekel
Officiële taal: Hebreeuws
Afstand Utrecht - Jeruzalem: 3317 km
Landcode telefoon: 00972

Eten & drinken

Israël heeft een echte eetcultuur. In Israël worden gerechten opgediend die nergens anders op aarde te vinden zijn. Dit zijn vooral gerechten uit de oude Joodse keukens. 

Israël heeft een echte eetcultuur. Het land is een smeltkroes van culturen, godsdiensten en immigranten. Daardoor is de eetcultuur in Israël zeer divers en van hoog niveau. In Israël worden groenten, fruit en zuivelproducten van zeer hoge kwaliteit geproduceerd. Zo zijn er de beroemde Jaffasinaasappelen. Maar ook kiwi’s, citrusvruchten, tomaten, parika’s, yoghurt en kaas. Als typische gerechten in het land worden falafel, humus en tahini genoemd. De Israëlische eetcultuur is heel modern en volgt de laatste trends. In Israël worden gerechten opgediend die nergens anders op aarde te vinden zijn. Dit zijn vooral gerechten uit de oude Joodse keukens. Koosjer is een woord dat wordt gebruikt voor levensmiddelen die zuiver zijn, bereid en opgediend volgens de 3000 jaar oude Joodse spijswetten. Joden mogen geen varkensvlees en schelpdieren eten en de vermenging van vlees- met melkproducten is ook niet toegestaan. Bijna elk hotel in Israël is koosjer zodat iedereen er kan eten en verblijven. De meeste restaurants zijn echter niet koosjer. Restaurants die wel koosjer zijn, hebben een speciaal kasjroet certificaat. In Israël kan het water overal zonder problemen gedronken worden, het kan soms een wat chloorachtige nasmaak hebben. Heerlijk in Israël zijn de verse vruchtensappen. Er zijn alle mogelijke smaken te krijgen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief