Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod
Officiële godsdienst: Jodendom
Tijdsverschil: +1 uur
Valuta: Israëlische Shekel
Officiële taal: Hebreeuws
Afstand Utrecht - Jeruzalem: 3317 km
Landcode telefoon: 00972

Algemene informatie

Cultuur

Israël staat bekend om de heilige stad Jeruzalem, de woestijn, de moderne stad Tel Aviv en de mooie stranden waar je kunt zonnen, zwemmen, windsurfen, zeilen, waterskiën en duiken. Je komt in Israël veel historische gebouwen tegen zoals tempels en kerken. Israël ligt aan de Dode Zee. Deze zee staat bekend om zijn hoge zoutgehalte waardoor je blijft drijven. Israël heeft ook diverse Nationale parken (Natuurreservaten) waar je onder andere watervallen kunt vinden. In Israël leeft ongeveer 35% van de totale Joodse wereldbevolking.

 

Sabbat

De Sabbat is een vrije dag voor je Joden. Het begint op vrijdagavond bij zonsondergang en duurt tot zaterdagavond zodra de eerste ster aan de hemel verschijnt. Het leven ligt stil op deze dag. Er rijden geen bussen en treinen en vele winkels en bezienswaardigheden zijn gesloten. De winkels van Islamitische eigenaren zijn wel geopend. Op Sabbat mogen Joden niet werken of iets creëren.  Dit houdt onder andere in: niet koken, geen telefoon gebruiken, het lichtknopje niet gebruiken, etc.  Alle maaltijden worden dan al klaargezet voordat de Sabbat begint. In veel hotels treft men ook een zogenaamde Sabbat lift aan. Deze stopt op iedere verdieping!

 

Bezienswaardigheden

Jeruzalem is verdeeld in twee delen, de Oude en de Nieuwe Stad. In de Oude Stad is onder andere de Olijfberg en de Hof van Gethsemané. Bewandel de Via Dolorosa en breng ondertussen een bezoek aan de Kerk van Anna en Bethesda. Natuurlijk mag de Klaagmuur niet overgeslagen worden. In de Nieuwe Stad bevindt zich Yad Vashem,  het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigheden, het lichtmonument voor de overleden kinderen en concentratiekampmonument.

 

Bethlehem is de geboorteplaats van Jezus. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Geboortekerk, de Geboortegrot en de nabij gelegen Herdersvelden.

 

Het fort van Massada ligt op een bergtop met steile wanden die uitkijkt over de woestijn. Je bereikt deze plek via een kabelbaan die vertrekt vanuit het toeristisch centrum aan de voet van de berg. Koning Herodes vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek omdat hij in gevaar was.

 

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld een ook het meer met het meeste zout. Hierdoor kun je gemakkelijk drijven op het water.

 

Het dorp Tabgha staat bekend als de plaats waar Jezus een grote menigte te eten gaf met enkel vijf broden en twee vissen. In de Vermenigvuldigingskerk zijn prachtige mozaïeken die dit verhaal uitbeelden.

 

Op de Berg der Zaligsprekingen sprak Jezus tegenover zijn volgelingen de Bergrede uit. De berg ligt in het noorden van het meer van Galilea.

 

In Kapernaüm zijn de fundamenten van de tempel waar Jezus predikte. Ook staan hier de fundamenten van het huis van Petrus, de apostel van Jezus.

 

Een groot deel van het leven van Jezus speelde zich af rond het Meer van Galilea. Een aantal Bijbelverhalen spelen zich hier af, waaronder de wonderbare spijziging en het lopen van Jezus over het water. Er is de mogelijkheid om een boottocht maken over het meer.

 

Ein Gedi is een groene oase midden in de woestijn. Het is gelegen aan de oever van de Dode Zee. Het unieke klimaat en de bijzondere sfeer maken het tot een plaats voor een buitengewoon woestijnavontuur.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief