Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Namibië Land vol natuurwonderen

16 dagen

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Verre reis | Vliegreis

Een nieuwe reis in het aanbod van Beter Uit en wat voor één. Namibië, een fascinerend, veelzijdig en kleurig land met een overweldigende ongerepte natuur. Verwonder u over God’s Schepping. In woestijnen zoals de Namib- en Kalahariwoestijn, de Sossusvlei waar de zon schaduwen op de rode zandduinen werpt en de adembenemende Fish River Canyon, een van de grootste canyons ter wereld. In het Etosha National Park waar zich rondom de waterplassen wildlife verzamelt: leeuwen, cheeta’s, luipaarden, springbokken, olifanten. . . Er wonen veel verschillende stammen en volkeren. U maakt kennis met de Damara’s, een volk met veel eigen tradities. En tot slot het culturele erfgoed dat Namibië rijk is: van Portugese ontdekkingsreizigers tot aan de tijd dat Namibië een kolonie van Duitsland was - te herkennen in bijvoorbeeld de bouwstijl van Lutherse kerken en talrijke plaatsnamen.

 

Highlights

 • Game drive Etosha National Park
 • Kalahari woestijn
 • Damaraland
 • Wild spotten

Programma

Dag 1, vrijdag: Op reis

In de loop van de middag  vertrek vanaf Amsterdam naar Windhoek per Qatar Airways (overstap in Doha).

 

Dag 2, zaterdag: Aankomst Windhoek en stadstour

In de ochtend aankomst op de luchthaven van Windhoek. Hier staan de touringcar en gids voor u klaar om u naar uw hotel in Windhoek te begeleiden. Inchecken en lunch op eigen gelegenheid.

 

’s Middags volgt een tour door de hoofdstad van Namibië, Windhoek. In de stad ziet u nog talrijke inmiddels mooi gerestaureerde gebouwen uit de tijd dat Namibië een Duitse kolonie was.

Diner in het hotel.

 

Dag 3, zondag: Bezoek Lutherse kerk en vrije tijd

’s Morgens bieden we u de mogelijkheid een Duitstalige viering in de Lutherse kerk van Windhoek bij te wonen. Na de lunch in het hotel is de verdere dag vrij. Diner in het hotel.

 

Dag 4, maandag: Doorreis naar het Kalahari gebied

Vandaag begint uw verdere verkenning van Namibië. Vanuit Windhoek reist u met uw touringcar en gids naar het zuiden. Onderweg wordt diverse keren gestopt en vanuit de bus ziet u een landschap van savannes en lage, rode zandduinen aan u voorbijtrekken. Dit is het landschap van de Kalahari, een relatief vruchtbare woestijn. De kans is groot, dat u in de groenere delen de eerste wilde dieren spot. Na een reis van bijna 300 km. komt u aan in het Hardap Resort, dat zicht biedt op het Hardap Reservoir.

Diner in het resort en overnachting in privé lodges.

 

Dag 5, dinsdag: Naar Quiver Tree, Giants Playground en Fish River Canyon

Er staat u een lange, maar mooie dag te wachten.  Rijdend door de Kalahari bezoekt u de Giants Playground. Het is een bijzonder fenomeen  dat bestaat uit enorme rotsformaties, die door reuzenhanden lijken te zijn gevormd. De echte verklaring voor het ontstaan van Giants Playground is dat de rotsblokken van gehard lava zijn ontstaan door erosie. Samen met uw gids maakt u een wandeling door dit bijzondere fenomeen.

Hierna bezoekt u het bijzondere Quiver Tree Park (in het Afrikaans Kokerboom Woud). De takken van deze bomen werden door de San (of Bosjesmannen) gebruikt om kokers van te maken. Behalve deze bijzondere bomen ziet u hier talrijke vogelsoorten en kleine zoogdieren.

Hierna doorreis naar Fish River Canyon.

 

Dag 6, woensdag: Fish River Canyon en doorreis naar Maltahöhe

De dag begint met een bezoek aan de Fish River Canyon. Het is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de langste canyon ter wereld met een lengte van zo’n 160 km. Met uw gids daalt u in de kloof af en maakt er een korte wandeling langs de Fish River, waar overigens niet het hele jaar water in staat. Na dit indrukwekkende natuurverschijnsel rijdt u richting het noorden, waar in Maltahöhe wordt overnacht. Dit plaatsje ligt op een hoogte van ruim 1300 meter en is gesticht door de Duitsers. Het is de toegangspoort tot de Sossusvlei regio.

 

DAG 7, donderdag: bezoek Sossusvlei

Vandaag bezoekt u de Sossusvlei, een klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. Deze woestijn is veel droger dan de Kalahari. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Gevoed door de rivier de Tsauchab, staat het gebied bekend om de hoge, rode zandduinen die het tot een grote zandzee maken. Vegetatie, zoals de acacia, wordt van water voorzien door zeldzame overstromingen van de Tsauchab, waarbij de bodem zich langzaam volzuigt. De rode zandkleur ontstaat door de hoge ijzerconcentratie. In deze grote droogte leven onder meer slangen, gekko’s, hyena’s gemsbokken en jakhalzen.

 

Dag 8, vrijdag: Naar de kust

Rijdend door het Namib-Naukluft National Park arriveert u in de loop van de middag in het aan de Atlantische kust gelegen Swakopmund. Door de koloniale architectuur waant u zich hier in een Duits stadje. Direct na aankomst maakt u een tour door dit bijzondere kustplaatsje, waar u ook overnacht.

 

Dag 9, zaterdag: Een vrije dag

Een vrije dag om van de indrukken van de eerste week na te genieten! Eventueel kunt u ter plekke een facultatieve excursie boeken. Zo kunt u de oceaan op om op zoek te gaan naar dolfijnen, een township bezoeken of een tocht door de woestijn maken, waarbij u met een gespecialiseerde gids op zoek gaat naar slangen, kameleons en andere woestijnbewoners.

 

Dag 10, zondag: Kerkbezoek en vrije tijd

Uw reisleider verzorgt een samenkomst of u bezoekt een lokale kerkdienst. Lunch in het hotel en de middag is vrij. Diner in het hotel.

 

Dag 11, maandag: Via Twyfelfontein naar Damaraland

Na een aantal ontspannen dagen begint u aan het laatste deel van uw rondreis. U reist noordwaarts naar Twyfelfontein. Het is de naam van een waterbron, die niet altijd water gaf (vandaar de naam). Ook is het de naam van de gelijknamige vallei, waar duizenden (pre) historische rotstekeningen zijn ontdekt. De ouderdom van deze tekeningen is moeilijk in te schatten. U bekijkt een aantal plekken waar deze tekeningen te zien zijn, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. De Damara zijn een volk in Namibië, dat verwant is aan Bantoe volken en zijn oorsprong vindt in het huidige Zambia of Zimbabwe.

 

Dag 12, dinsdag: Naar Etosha

Een reisdag naar Etosha. Onderweg kunt u van het spectaculaire landschap genieten.

 

Dag 13, woensdag: Etosha National Park

De hele dag brengt u door in het grootste wildpark van Namibië, Etosha. Per jeeps gaat u zoek naar wild. Verspreid over het kurkdroge park liggen drinkplaatsen, waar olifanten komen drinken. Ook zebra’s, giraffen en struisvogels komen er hun dorst lessen. De kans is groot dat u er op hun prooi loerende leeuwen ziet. Kortom, een avontuurlijke dag!

 

Dag 14, donderdag: Via Okahandja naar Windhoek

Vandaag terug naar Windhoek. Onderweg bezoekt u een lokale markt in Okahandja. Hier worden door de plaatselijk bevolking gemaakte voorwerpen verkocht.

Diner in de stad.

 

Dag 15, vrijdag: Terugreis naar Nederland

In de loop van de ochtend volgt de transfer naar het vliegveld van Windhoek voor uw terugvlucht via Doha naar Amsterdam

 

Dag 16, zaterdag: Aankomst Amsterdam

In de vroege zaterdagmiddag aankomst in Amsterdam. Een indrukwekkende reis komt tot een eind en u keert huiswaarts met een koffer vol mooie herinneringen.

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
16-10-2020
Alle Leeftijden
Evert-Jan van den Brandhof
Niet te boeken
3.598,-
30-10-2020
Alle Leeftijden
Geertje Douma-Schuring
Niet te boeken
3.598,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 •  Vlucht Amsterdam – Windhoek (met overstap) v.v. incl. heffingen
 •  Eén stuks ruimbagage 30 kilo
 •  Vervoer ter plaatse
 •  13 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 •  Ontbijt en diner
 •  Lunches op zondag
 •  Lokale Engels- of Afrikaanssprekende gids
 •  Excursie- en entreegelden
 •  Beter Uit reisleider
 •  Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 •  Toeslag 1-persoonskamer 265,-
 •  Overige lunches
 •  Optionele excursies
 •  Fooien
 •  Reserveringskosten 25,
 •  Reis-en annuleringsverzekering
 •  Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Paspoortinformatie

 • Uw paspoort dient nog na terugkeer in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Vaccinaties

 • Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Overnachtingen (onder voorvoorbehoud van wijzigingen):

Dag 2 - 4 Windhoek Safari Court Hotel 2 nachten
Dag 4 - 5 Kalahari regio Kalahari Anib Lodge 1 nacht
Dag 5 - 6 Fish River Canyon Village 2 nachten
Dag 6 - 8 Maltahöhe Maltahöhe Hotel 2 nachten
Dag 8 - 11 Swakopmund Prost Hotel 1 nacht
Dag 11 - 12 Damaraland Igowati Country Lodge 2 nachten
Dag 12 - 14 Etosha regio Etotongwe Lodge 2 nachten
Dag 14 - 15 Windhoek Safari Court Hotel 1 nacht
    Totaal 13 nachten

 

Vluchtschema beide vertrekdata Qatar Airways (onder voorvoorbehoud van wijzigingen):

Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
Amsterdan Doha QR 274 16.15 uur 23.35 uur
Doha Windhoek QR 1373 02.10 uur 10.40 uur
         
Windhoek Doha QR 1374 12.55 uur 23.20 uur
Doha Amsterdam QR 273 08.00 uur 13.15 uur

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en uw reisgenoten en ontvangt u, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van beide reizen staan gepland op zaterdag 26 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief