Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Berlijn en Krakau 75 jaar vrijheid

Groepsrondreis | Midden-Europa | Busreis

75 jaar Vrijheid….

In 2020 vieren we 75 jaar Vrijheid! Een bijzonder moment; stilstaan bij de roerige tijd uit de Nederlandse geschiedenis gedurende de Tweede Wereldoorlog. Momenten van her- en gedenken, momenten van dankbaarheid voor de vrijheid waarin wij nu leven. Hoe mooi is het om juist nu twee steden te bezoeken die een belangrijke rol hebben gespeeld in die tijd: Berlijn en Krakau; totaal verschillend, maar wel met een gemene deler. Vele bezienswaardigheden zijn bewaard gebleven; plaatsen waar u van onder de indruk zult zijn. En u beleeft dat samen met medechristenen. Indrukwekkend.

 

Vanuit Nederland reizen we met een comfortabele touringcar richting Berlijn. Uiteraard staat er een uitgebreide stadstour op het programma die u langs de belangrijkste bezienswaardigheden leidt. Bijvoorbeeld de Brandenburger Tor, Rijksdag, Checkpoint Charlie en Potzdammer platz. Daarna staat een bezoek aan historisch Krakau op het programma. Indrukwekkend hier is het bezoek aan het beruchte concentratiekamp Auschwitz.

 

Kortom, een bijzondere reis naar een roerige periode van onze geschiedenis.

 

Highlights

 • Berlijn
 • Krakau
 • Auschwitz-Birkenau

Programma

Dag 1, dinsdag: Nederland - Berlijn 

Per luxe touringcar vertrekken we ’s morgens vroeg richting Berlijn. Een lange reis, maar gedurende de rit kunt u nader kennis maken met uw reisgenoten en genieten van het mooie landschap onderweg. Uiteraard worden er verschillende stops gemaakt. Bij aankomst verzorgt uw reisleider  een samenkomst in het hotel, waarna we kunnen genieten van een welkomstdiner.

 

Dag 2, woensdag: Berlijn     

Onze Nederlandssprekende gids neemt ons deze morgen mee voor een uitgebreide stadstour langs de  hoogtepunten van Berlijn.  Zo rijden we langs de Brandenburger Tor, de Rijksdag, het Holocaust Memorial, Hitlers bunker, check point Charlie en Potzdammer Platz; plaatsen die ons herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. ’s Middags gaan we naar Topographie des Terros: het documentatiecentrum over de nazi-misdaden.  Een indrukwekkend bezoek.

 

Dag 3, donderdag: Berlijn – Krakau 

We laten Berlijn achter ons en reizen door naar Polen. Tussen de middag wordt er een stop gemaakt in Wroclaw voor de lunch, waar de reisleider een korte stadstour verzorgt. In de loop van de middag komen we aan in ons hotel in Krakau. ’s Avonds is er wederom een samenkomst in het hotel.

 

Dag 4, vrijdag: Krakau    

Krakau wordt ook wel het Rome van Polen genoemd. Waarom dat is, beleven we vandaag samen. We maken ook in Krakau een uitgebreide stadstour en zien de Grote Markt, Mariakerk,  Raadhuistoren, Barbakan en Kazimierz, de Joodse wijk. ’s Middags is er een optionele excursie (entree exclusief) naar het Oskar Schindlers Emaillefabriek, bekend van de film Schindlers list. Hier krijgen we een goede indruk van hoe het in Krakau gedurende de Tweede Wereldoorlog moet zijn geweest.

 

Dag 5, zaterdag: Auschwitz   

Een must-see tijdens uw bezoek aan Krakau is het concentratiekamp in Auschwitz; indrukwekkend en emotioneel. Samen met Birkenau heeft Auschwitz een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog gedurende de overheersing van de nazi’s. De tekst “ARBEIT MACHT FREI” is bij menigeen bekend en roept beelden op. De onvoorstelbare wreedheden die hier hebben plaatsgevonden, gaan de menselijke geest te boven. Van alle Duitse kampen is Auschwitz het grootste en meest indrukwekkende complex. Tegenwoordig is het een plek waar we de slachtoffers kunnen her- en gedenken. Het bezoek aan Auschwitz en Birkenau laat een diepe indruk achter. Laten we samen bidden; samen geloven.

 

Dag 6, zondag: Zondagse samenkomst   

Het is zondag; een dag van rust en bezinning. We komen rondom een woord uit de Bijbel bij elkaar. De reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. De rest van de dag is vrij. De lunch is in het hotel.

 

Dag 7, maandag Krakau – Dresden 

We vangen de terugreis aan en rijden naar Dresden. Een mooie gelegenheid om alle indrukken van de afgelopen dagen in te laten werken. Samen in de bus erover praten en verwerken. Bij aankomst in Dresden maken we een korte stadstour met een Nederlandssprekende gids. Deze stad heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de bombardementen in 1945.

 

Dag 8, dinsdag Dresden-Nederland   

Terugreis naar Nederland waar u in de loop van de middag (ca. 18:00 uur) aankomt. Onderweg gebruiken we gezamenlijk  een afscheidslunch. Onder de indruk van alles wat we deze week samen met elkaar beleefd hebben, keren we huiswaarts.                                                                                                                             

Accommodaties

Hotel Mark ****

Het 4-sterren hotel Berlin Mark is gelegen in een rustige straat op ongeveer 200 meter van de...

Hotel Mark ****

Het 4-sterren hotel Berlin Mark is gelegen in een rustige straat op ongeveer 200 meter van de beroemde Kurfürstendamm  Het hotel heeft 239 ruime kamers en zijn modern ingericht.

De kamers zijn voorzien van: badkamer met bad of douche, minibar, telefoon, tv, koffie- en thee faciliteiten.

terug

Hotel Vienna House Easy Chopin ***

Het Vienna House Easy Chopin is gelegen in het centrum van Krakau. De Grote Markt is op loop afstand...

Hotel Vienna House Easy Chopin ***

Het Vienna House Easy Chopin is gelegen in het centrum van Krakau. De Grote Markt is op loop afstand.  Het hotel heeft een bar, restaurant, 24-uurs receptie en gratis wifi. De 220 kamers zijn licht en ruim ingericht.

terug

The Westin Bellevue Hotel ****

Dit mooie hotel is gelegen aan de oevers van de Elbe. De meeste kamers hebben uitzicht op de...

The Westin Bellevue Hotel ****

Dit mooie hotel is gelegen aan de oevers van de Elbe. De meeste kamers hebben uitzicht op de historische stad Dresden. Kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals: gratis wifi, minibar, kluis, badkamer met föhn.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Afscheidslunch dag 8
 • Excursies en entrees volgens programma
 • Nederlandssprekende gids in Berlijn, Krakau en Dresden
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 210,-
 • Lunches (m.u.v. zondag en dag acht)
 • Entree Schindlers Emaillefabriek
 • Reserveringskosten 25,-
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds                        

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 22 personen.

Geldig identiteitsbewijs is verplicht.

 

Busopstapplaatsen

 • Rotterdam (Metrostation Capelse Brug)
 • Utrecht (P+R Westraven)
 • Duiven (Van der Valk Hotel Duiven bij Arnhem/A12)

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en de reisgenoten en ontvangt u, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

14 juli staat gepland voor zaterdag 27 juni

21 juli staat gepland voor zaterdag 4 juli

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief