Over deze reis

Zuid-Afrika: een van de mooiste landen van de wereld. Deze unieke reis maakt het prachtige dierenrijk, de uitgestrekte natuur én de spannende samenleving van dit land tot één geheel. Onder leiding van Bram Karels krijgen de deelnemers buffels, antilopes, olifanten, giraffes, leeuwen en neushoorns te zien, ronddwalend in de uitgestrekte savanne-gebieden van o.a. het Kruger Wildpark.

Deze reis naar Zuid-Afrika is meer dan vakantie vieren. De dynamische geschiedenis van Zuid-Afrika maakt de samenleving tot een smeltkroes van volkeren. Het land is met recht multicultureel. Dat geeft reden om met de reisleider het thema Gods oog voor de volkeren te doordenken. De meditatieve momenten zijn geschreven door voorlichters van Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG).

Meerdere keren in de reis zullen onder leiding van Peter Wildeman en Martin Weststrate samenzangmomenten worden gehouden. Het geeft een bijzondere verbinding om samen te zingen in een geheel ander land.

Tenslotte biedt de reis ook de kans om kennis te maken met de gereformeerde gemeente van Randburg. Deze oorspronkelijke kolonistengemeente is een unieke plaatselijke gereformeerde gemeente. De lokalisering in een totaal andere cultuur levert de nodige verschillen op, maar vooral toch ook herkenning rond het Woord van God.

Kortom: deze reis staat garant voor een bijzondere vakantie. De uitstekende verzorging draagt bij aan optimale beleving van natuur, cultuur, zingen en zending. Gaat u mee?

Bestemming

Algemene informatie

Zuid-Afrika, oftewel de Republiek Zuid-Afrika, ligt in het zuiden van Afrika. Het land grenst in het oosten aan Mozambique en Swaziland, in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe. De onafhankelijke staat Lesotho wordt geheel omringd door Zuid-Afrika. Het land heeft drie hoofdsteden. Kaapstad is de wettelijke hoofdstad, Pretoria de bestuurlijke hoofdstad en Bloemfontein de juridische hoofdstad. De economie van Zuid-Afrika is de grootste van het continent. Kenmerkend voor Zuid-Afrika zijn de fascinerende landschappen, de zeldzame diersoorten en nationale parken. Het hoogste punt van Zuid-Afrika ligt in de Drakensbergen.
Het land heeft een rijke koloniale geschiedenis. In 1652 stichtten de Nederlanders een handelspost van de VOC bij Kaap de Goede Hoop. Aan het einde van de 18e eeuw grepen de Britten de macht in Zuid-Afrika. In 1910 werd het land onafhankelijk en kreeg het de naam de Unie van Zuid-Afrika. In de tussentijd groeide de ongelijkheid, dit bereikte z’n hoogtepunt toen de apartheid werd ingevoerd. Formeel werd de apartheid afgeschaft in 1994. In hetzelfde jaar werd Nelson Mandela verkozen tot de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Door de rijke geschiedenis en invloeden van verschillende landen kent Zuid-Afrika en een grote variatie aan culturen.

Informatie over Zuid Afrika

Tijdsverschil
Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Zuid-Afrika dezelfde tijd. Tijdens de Nederlandse wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later. uur
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Zuid Afrika

Beste reistijd

De beste reistijd hangt af van persoonlijke wensen. De temperatuur ligt het gehele jaar door gemiddeld tussen de 20 en 30 graden. De winters zijn droog en koel. De zomers zijn heet en zonnig. Let wel op dat de seizoenen in Zuid-Afrika zijn omgedraaid. Wanneer het in Nederland zomer is, dan is het in Zuid-Afrika winter. De wintermaanden zijn het meest geschikt voor een safari.

Klimaat

Zuid-Afrika kent een grote variatie aan klimaatzones. Over het algemeen heerst er een gematigd klimaat. Hierdoor is het vrijwel altijd warm en valt er weinig neerslag. In het noorden en oosten is het klimaat tropisch tot subtropisch. In delen van het binnenland en in het westen is er een steppe- tot woestijnachtig klimaat. In het zuiden heerst er een mediterraan klimaat.

2

Eten & Drinken

De Zuid-Afrikanen zijn dol op de braai, barbecue op zijn Afrikaans. Ze zien dit als een sociale gelegenheid. Een ander bekend gerecht is bobotie: een kruidige gehaktschotel met daarnaast gele rijst met rozijnen.

Taal

De meest gesproken taal is Zoeloe.

Wist u dat?

- Zuid-Afrika maar liefst 11 officiële talen telt?
- De geranium oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt?
- Het nijlpaard wordt gezien als het gevaarlijkste dier van Zuid-Afrika?

Dagprogramma

dag
1

DI: Amsterdam-Johannesburg

Via een rechtstreekse vlucht vliegen we vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar we dezelfde dag nog hopen aan te komen. Na aankomst rijden we naar ons hotel in Johannesburg.

dag
2

WO: Sowetho en Voortrekkersmonument

Na het heerlijke ontbijt stappen we de bus in voor onze eerste kennismaking met Zuid-Afrika. We brengen een bezoek aan één van de bekendste townships van Zuid-Afrika, Soweto. Soweto staat voor South Western Township en ligt enkele kilometers buiten het centrum van Johannesburg. Hier vindt u belangrijke plekken van de Vrijheidsstrijd. Een lokale gids neemt u mee langs o.a. de woning van Nelson Mandela, Desmond Tutu en het Hector Pietersen museum. Ook brengen we nog een bezoek aan het Voortrekkersmonument voordat we teruggebracht worden naar ons hotel.

dag
3

DO: NP Pilanesberg

Vandaag gaan we op weg naar het eerste park van deze reis, Natuurpark Pilanesberg, ten noorden van Johannesburg gelegen. Een heel mooie rit waar we een heel ander Afrika ontdekken nu we de stad achter ons laten. Halverwege maken we een stop in Rustenburg waar we met elkaar een zang/meditatie moment willen regelen. We overnachten in de lodge bij Pilanesberg zodat we morgenvroeg al op pad kunnen.

dag
4

VR: Safaritocht NP Pilanesberg

We staan al heel vroeg op voor onze safaritocht door het Natuurpark Pilanesberg. Dit is tenslotte het moment dat de dieren het actiefst zijn. We hebben vandaag de kans om gelijk al de Big Five te ontdekken! De ranger zal ons al onderweg veel vertellen over de sporen die we tegenkomen, de dieren en het leven in het Natuurpark. Als het weer het toelaat sluiten we de dag af met een echte braai!

dag
5

ZA: Hartebeespoort Dam

Hartebeespoort Dam (Harties) is prachtig gelegen tegen de Magaliesbergen. Deze dam dient als waterreservoir voor de landbouw ten noorden van deze bergen. De Crocodile Rivier en de Magalies Rivier komen hier samen en maken het een heel indrukwekkende plaats die we vandaag zullen gaan bezoeken voordat we doorrijden naar Pretoria waar we het komende weekend zullen overnachten. In één van de kerken in Pretoria willen we een samenzangmoment organiseren waarbij het orgel ons zal begeleiden.

dag
6

ZO: Vrije dag

Zowel in de ochtend als in de middag willen we de diensten van de Gereformeerde Gemeente in Randburg bezoeken. Als het lukt verdelen we de groep over de gemeenteleden om aansluitend aan de dienst mee naar hun huis te gaan, koffie te drinken en de lunch met elkaar te gebruiken en zo in gesprek te raken en elkaar beter te leren kennen. Als dit niet lukt rijden we na de kerkdienst terug naar het hotel om daar een vrije middag te beleven en bezoeken we later de tweede dienst van deze dag.

dag
7

MA:

Bezoek aan nog nader te kiezen zendingsproject en proberen we een mooi samenzangmoment te organiseren.

dag
8

DI: Sunset Safari - Hoedspruit

Na het ontbijt rijden we richting Hoedspruit. In ongeveer 5 tot 6 uur rijden komt u aan in de provincie Mpumalanga. Vanuit uw lodge gaat u mee op de Sunset safari in een 4WD met ranger door het Timbavati Park. Ook kunt u hier mooie wandelsafari’s, mountainbike safari’s en riviersafari’s maken, dus u zult zich hier geen moment vervelen!

dag
9

WO: 4wd gamedrive Krugerpark

We zijn in Hoedspruit, wat de toegangspoort is van vele Private Game Reserves, welke allemaal grenzen aan het Krugerpark en stuk voor stuk ook de ‘Big Five’ hebben. We maken nu een middag – en avondsafari per 4WD en ranger. Tijdens deze privé avondsafari heeft u de kans dieren te zien die overdag vaak weinig actief zijn. Deze game drive wordt door de lodge georganiseerd en is in een privé reservaat dat direct grenst aan het Krugerpark. Lekker spannend! Na deze safari, die circa 3 uur duurt, wordt u weer naar uw lodge gebracht.

dag
10

DO: Panoramaroute - Hazyview

Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panorama-Route. Vanuit Hoedspruit reist u via de beroemde Panorama Route naar Hazyview, uw laatste stop bij het Krugerpark. Hazyview is de toegangspoort van het zuidelijke gedeelte van het Krugerpark. De route naar Hazyview kent enkele spectaculaire vergezichten, zoals Blyde River Canyon met zijn vreemde rotsformaties, God’s Window, de Drie rondavels en Pelgrims Rest. Een route waar u gerust de heel dag over kunt doen, want u zult uw ogen uitkijken. Onderweg houden we een samenzanguurtje in de open lucht! In de namiddag komt u dan aan in ons gezellige hotel in Hazyview op circa 20 minuten rijden van de poort van het Krugerpark. De volgende dag zal dan ook zeker weer helemaal in het teken staan van safari in dit bijzondere park. Een van de georganiseerde safari’s in een. Een volle dag genieten .

dag
11

VR: Krugerpark

Nog een dag op safari in het Krugerpark. We staan erg vroeg (ca. 06.00 uur vertrek in het park). Op deze manier hebben we de grootste kans zoveel mogelijk de kunnen zien en ontdekken. Hoe mooi zou het zijn als u tijdens het ontbijt in het park al de eerste giraffe ziet lopen. Vergeet vooral uw verrekijker niet! Aan het einde van de middag zijn we weer terug voor onze laatste avond in de mooi gelegen lodge!

dag
12

ZA: Hazyview - Johannesburg

We nemen afscheid van Hazyview en via een prachtige route vangen we de terugreis naar Johannesburg aan. Uiteraard maken we een aantal mooie stops onderweg. Als het lukt proberen we vandaag ook nog een zendingsproject te bezoeken of een zangmoment toe te voegen. Aan het einde van de middag hopen we aan te komen in ons prachtige hotel in Johannesburg. Heerlijk om hier even in de rust na te genieten van al opgedane indrukken van de afgelopen dagen.

dag
13

ZO: Vrije dag

Zowel in de ochtend als in de middag willen we de diensten van de Gereformeerde Gemeente in Randburg bezoeken. Als het lukt verdelen we de groep over de gemeenteleden om aansluitend aan de dienst mee naar hun huis te gaan, koffie te drinken en de lunch met elkaar te gebruiken en zo in gesprek te raken en elkaar beter te leren kennen. Als dit niet lukt rijden we na de kerkdienst terug naar het hotel om daar een vrije middag te beleven en bezoeken we later de tweede dienst van deze dag.

dag
14

MA: Pretoria

Vandaag staat er een prachtige stadstour door Pretoria op het programma. We zien o.a. de regeringsgebouwen (Uniegebouwen) en hebben vanuit het park een prachtig panorama van de stad. Ook brengen we een bezoek aan het Paul Krugermuseum en natuurlijk maken we een stop bij Church Square! Aan het begin van de avond worden we naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

dag
15

DI: Aankomst Amsterdam

Na een nachtvlucht hopen we vanmorgen in Amsterdam aan te komen, vol prachtige indrukken!

Accommodaties

Hotel Birchwood****

Boksburg-Johannesburg, Zuid Afrika
Een prachtig hotel met een heerlijk buitenzwembad en tuin, niet al te ver bij de luchthaven vandaan.

De kamers zijn voorzien van TV, minibar en thee/koffie faciliteiten en uiteraard een eigen badkamer. Ook is er een mooie restaurant waar zowel het ontbijt als het diner geserveerd worden.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Goede uitvalsbasis

Bakubung Bush Lodge

Pilanesberg, Zuid Afrika
Deze lodge is prachtig gelegen bij National Park Pilanesberg en voorzien van alle gemakken. Zo is er een zwembad voor een verfrissende duik en kunt u genieten van de culinaire keuken in het gezellige restaurant.

De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet, goede bedden, airco en natuurlijk is er koffie en thee beschikbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
Badkamer
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Manhattan Hotel Pretoria***

Pretoria, Zuid Afrika
Het Manhattan Hotel is zeer gunstig gelegen t.o.v. de bezienswaardigheden. Het heeft goede voorzieningen zoals een gezellig restaurant en een bar waar u een lekker kopje koffie kunt drinken.

Ook is iedere kamer voorzien van een TV, airco en eigen koffie/thee faciliteiten.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
WIFI
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Goede uitvalsbasis

Timbavati Safari Lodge***

Hoedspruit, Zuid Afrika
De Timbavati Safari Lodge biedt accommodatie in rieten chalets met een kleurrijk, traditioneel Afrikaans design die lijkt op die van de hutten van de Ndebele-stam. De lodge ligt in Mbabat. Deze lodge op nog geen half uur rijden van het Nationaal Park Kruger heeft een zwembad en een bar.

Elk chalet is uitgerust met een plafondventilator en elk bed en elk raam is voorzien van een muskietennet. De kamers beschikken over een eigen veranda en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een douche.

U kunt in het eigen restaurant van de lodge genieten van uw maaltijden. Op verzoek kan er voor speciale dieetmenu's worden gezorgd. Er kunnen ook lunchpakketten worden klaargemaakt. 's Avonds kunt u barbecueën en het is mogelijk bij het zwembad te dineren.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
Bar
Restaurant

Hotel Numbi***

Hazyview, Zuid Afrika
Dit hotel ligt in een tropische tuin en heeft een buitenzwembad met een zonneterras. Het ligt op minder dan 10 minuten rijden van het wereldberoemde Kruger Nationaal Park. Een restaurant en de kapel vindt u op het terrein.

Hotel Numbi & Garden Suites biedt ruime kamers en suites met airconditioning en satelliettelevisie. De eigen patio's bieden een rustige omgeving om van de vogels om u heen te genieten.

Op 45 minuten rijden vindt u verschillende populaire bezienswaardigheden, zoals uitkijkpunt God's Window, de Blyde River Canyon en de watervallen op de Panorama Route.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Bar
Restaurant
24 uurs receptie
In de kamer
Koffie en thee
In de buurt
Natuurlijk gelegen

Hotel Birchwood****

Boksburg-Johannesburg, Zuid Afrika
Een prachtig hotel met een heerlijk buitenzwembad en tuin, niet al te ver bij de luchthaven vandaan.

De kamers zijn voorzien van TV, minibar en thee/koffie faciliteiten en uiteraard een eigen badkamer. Ook is er een mooie restaurant waar zowel het ontbijt als het diner geserveerd worden.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Minibar
Koffie en thee
Telefoon
In de buurt
Goede uitvalsbasis

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam –Johannesburg v.v.
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • 13 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in 2-persoonskamers met eigen bad/douche, toilet
 • Verblijf op basis van halfpension beginnend met ontbijt op dag 2 en eindigt met ontbijt op dag 14, zondag volpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
 • Alle excursies, entreegelden en parkfees zoals in het programma beschreven
 • Afrikaans / Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Reisleider Beter Uit
 • Administratiekosten

Niet inbegrepen

 • 1-Persoonskamertoeslag 435,-
 • Evt. verhoging van brandstoftoeslagen
 • Evt. lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Fooien
 • Optionele excursies en overige entreegelden
 • Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur
 • SGR 5,- p.p.

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 41 personen.

De reissom is nog onder voorbehoud van de uiteindelijke vluchttarieven.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Reisleiding

Bram Karels

Reisleider Beter Uit sinds 1993

In welke landen ben je geweest?

Duitsland, Israël, Jordanië, Zwitserland, Engeland, Noorwegen, Egypte, Gambia, Indonesië, Mexico, Zuid-Afrika, China, Sri Lanka, Luxemburg en Frankrijk.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Wel, dat ik allerlei mensen ontmoet. En samen met hen optrek; samen in een ontspannen vakantiesfeer zoveel uit onze levens met elkaar mogen delen én uit onze levens met God! Momenten dat je samen stil bent van gedeeld verdriet; stil bent van grote verwondering of samen de glorie van God wil uitzingen! Zo ontdek ik steeds meer dat ieder mens uniek is en er uiteindelijk maar één" van bestaat! Daarom moeten we zo zuinig zijn op elkaar!
Zo mooi….

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Samen willen we als christenen luisteren naar en leven vanuit het Woord van God. Dat vraagt openheid en respect. Voor elkaars mening. Voor elkaar als... mens. Vanzelf voel ik mij als reisleider in de eerste plaats verantwoordelijk voor het regelen van veel zaken tijdens de vakantie. Dan ben ik echt een-manusje-van-alles. Ten dienste van de reizigers. Maar ook dit is een onderdeel van samen geloven, samen beleven! En tsja, de sfeer, fijne gesprekken en gezelligheid: dit vraagt om de inzet van iedereen! Zo kan ieders reis de vakantie van je leven worden. Voor jezelf en je groepsgenoten. In een positieve sfeer van onderlinge bemoediging, vriendelijkheid en aanvaarding met elkaar vakantie beleven !