Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

shutterstock_454560490
Zuid-Afrika

Looking through God's Window

20 dagen

Groepsrondreis | Vliegreis

Sinds jaar en dag omschrijft Zuid-Afrika zichzelf als De Wereld in één Land. Gezien de veelzijdigheid is dat niet onterecht. De rust, de ruimte en de grandioze natuur, maken dit land tot een unieke reisbestemming. Het avontuurlijke Afrika, met de vele wilde dieren aan de ene kant en de prachtige kleurrijke Kaapprovincie aan de andere kant. Het land van de legende van Zuid-Afrika; Nelson Mandela. Een bezoek aan dit land is geen reis, maar een beleving. Je reist door oeroude landschappen, over uitgestrekte savannes en langs ruige bergen. De onvoorstelbare rijkdom aan flora en fauna wordt gekoesterd in de verschillende parken en wildreservaten, waarvan het Krugerpark verreweg de meeste bekende is. Luipaarden, leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns; bewonder ze allemaal. We zien spectaculaire ravijnen en bezoeken God’s window, volgens velen het mooiste natuurgebied op aarde. Zuid-Afrika, een land om verliefd op te worden.

 

Highlights

 • Ontdek de hoogtepunten van Zuid-Afrika van het noorden naar het zuiden
 • Inclusief twee nachten in Johannesburg en drie nachten in Kaapstad
 • Een volle dag op safari in het Krugerpark, spot de Big Five!
 • Wijn proeven én maken in dé wijnregio
 • Inclusief binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam – Johannesburg

We ontmoeten elkaar op Schiphol en vliegen naar Johannesburg (met overstap), de grootste stad van Zuid-Afrika.

 

Dag 2, dinsdag: Aankomst Johannesburg

Na aankomst worden we naar ons hotel in Johannesburg gebracht.

 

Dag 3, woensdag: Soweto en Pretoria

Na het ontbijt maken we een stadstour door Soweto en Pretoria. In Soweto hebben Nelson Mandela en Desmond Tutu gewoond. Hier krijgen we een beeld van het Afrikaanse straatleven in deze wijk met de mix van oude krottenwijken en nieuwe gerenoveerde straten met veel muziek en gezellige restaurants. Alle lagen van de bevolking zijn in deze enorme stad vertegenwoordigd, van sloppenwijk, tot miljonairslanen. We zien onder andere het Hector Peterson Memorial en het Mandela Huis. We zien in Pretoria Church Square en we rijden langs het Kruger Huis en de Union Building. Via een prachtige route door het noorden van Pretoria rijden we weer terug naar ons hotel.

 

Dag 4, donderdag: Johannesburg – Kruger National Park

Na het ontbijt vertrekken we richting het National Kruger Park. De rit hiernaar toe duurt ongeveer 5 uur. Geniet onderweg van het mooie landschap. Na aankomst is er vrije tijd om te ontspannen of om de omgeving te verkennen. Optioneel is het mogelijk om een Sunset Game Drive in 4WD te boeken in het Kruger Nationaal Park (exclusief).

 

Dag 5, vrijdag: Kruger Nationaal Park

We gaan vroeg uit de veren voor een bezoek aan het beroemde Krugerpark. Geen enkel ander wildpark ter wereld heeft de verscheidenheid van natuur en soorten dieren dan het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. Het is een thuis voor meer dan 130 soorten zoogdieren en meer dan 500 vogelsoorten. Houd je fototoestel bij de hand want de kans is groot dat we vandaag de Big Five spotten. Misschien wel allemaal! We gaan onder begeleiding van ervaren rangers in een open 4x4 voertuig een volle dag op safari. Dit is de ultieme manier om het park te verkennen en de dieren te spotten. Wie weet zien we wel een kudde olifanten of steekt er een leeuw voor ons de weg over.

 

Dag 6, zaterdag: Kruger Nationaal Park – Panoramaroute – Hazyview

Deze dag staat in het teken van de beroemde Panoramaroute. Een van de hoogtepunten is de Blyde River Canyon, een enorme kloof met rotsplateaus in de meest bijzondere vormen. Door de kloof loopt de rivier Blyde, vernoemd naar het Nederlandse woord blij. Bij Bourkes Potholes loopt de rivier samen met de Treurrivier. Bourkes Potholes bestaat uit een aantal indrukwekkende rotsformaties met kleine watervallen. Door het water zijn er in de rotsen enorme gaten geslagen en is er een uniek landschap gevormd. We genieten vandaag van spectaculaire uitzichten, bijvoorbeeld bij de Drie Rondavels welke lijken op de traditionele Afrikaanse ronde hutten. Het meest indrukwekkende uitzicht zien we bij God’s Window. Sta even stil en geniet van Gods schepping, zo ver het oog kan reiken. Je waant je helemaal één met de natuur!

 

In de middag komen we aan bij onze accommodatie in Hazyview. Vanmiddag is het mogelijk om nog een optionele Sunset Safari te maken in het Kruger National Park (exclusief, min 2 personen). Het diner bestaat uit een typische Zuid-Afrikaanse Braai.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

Een heerlijke vrije dag! De reisleider verzorgt een samenkomst en indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst.

 

Dag 8, maandag: Hazyview – Swaziland

Vandaag vertrekken we naar Swaziland, een klein koninkrijk in het oosten van Afrika. Het kleine Swaziland biedt een mix van prachtige landschappen, fascinerende wildlife en een rijke cultuur. We rijden naar het Swazidorp Matsamo. Hier ervaren we hoe het is om te leven in een Afrikaanse stam en maken we een dansvoorstelling mee. Ook bezoeken we de lokale markt.  

 

Dag 9, dinsdag: Swaziland – St. Luciameer – Zululand

We rijden via een prachtige route door Swaziland en Kwa Zulu Natal, land van suikerrietvelden en de

machtige Zulu stam, naar het St. Luciameer, gelegen bij de kust. Het St. Luciameer wordt omringd door het grote UNESCO Wereldefgoed iSimangalise Wetland park. Het park heeft verschillende landvormen zoals koraalriffen, lange zandstranden, duinen, moerassen en waterrijke gebieden. Isimangaliso betekend ‘wonder’ in het Zoeloes en deze naam is geheel terecht. In het park maken we een prachtige afternoon boat cruise van 2 uur. Dit is het terrein van krokodillen, nijlpaarden en vele vogels. De gids vertelt meer over de werking van de monding van de rivier. Met een beetje geluk zien we tijdens de boottocht zonnende krokodillen of een nijlpaardfamilie.

 

We overnachten in Zululand, waar van oorsprong de Zulustam woont en die er nu ook nog volgens de traditionele waarden en tradities leeft. Een provincie vol afwisselende natuur, strand en een subtropisch klimaat.

 

Dag 10, woensdag: Zululand

Vandaag een vrije dag. Je kunt kiezen voor een excursie (exclusief) naar het Hluhluwe Umfolozi Natuurreservaat. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika beslaat de oude jachtgronden van Shaka Zulu, de grondlegger van de Zulu natie. Of we gaan per fiets naar een Zulu dorp, waar we kennismaken met de leefwijze van de Zulubevolking.

 

Dag 11, donderdag: Zululand – Durban – Port Elizabeth

We rijden naar Durban, waar Ghandi heeft gewoond. Hier maken we een stadstour en bezoeken we de Indiase markt. Vervolgens maken we een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth. De stad heeft een drukke en belangrijke haven en wordt ook wel ‘Friendly City’ genoemd wat iets zegt over het karakter van de stad en haar inwoners. In het centrum kom je een aantal mooie Victoriaanse gebouwen tegen en gezellige restaurants en cafés. We dineren en overnachten in Port Elizabeth.

 

Dag 12, vrijdag: Port Elizabeth - Knysna

We vervolgen onze reis over de Tuinroute richting Knysna. In het Tsistikama Nationaal Park maken we een avontuurlijke wandeling naar de hangbrug boven de monding van de Stormrivier. Via Plettenbergbaai rijden we langs de schitterende kust naar Knysna. Bij Knysna vind je de prachtige Knysna Lagune en de Knysna Heads, twee grote rotsblokken bij de monding van de Knysna Rivier. Optioneel is het mogelijk om een twee uur durende boottocht te maken om walvissen te spotten (exclusief).

 

Dag 13, zaterdag: Knysna

Er staat een prachtige excursie naar het Knysna Feartherbed Nationaal Park op het programma. We beginnen met een boottocht over de Knysna Lagune naar de westelijke Head. Rijd in een open voertuig naar de top waar je een schitterend uitzicht hebt op de woeste golven en een panoramisch uitzicht over de omgeving. ’s Middags kunnen we op eigen gelegenheid Knysna gaan verkennen.

 

Dag 14, zondag: Vrije dag

Vandaag hebben we een rustdag met volpension. Indien mogelijk wonen we een lokale kerkdienst bij.

 

Dag 15, maandag: Knysna – Wijnlanden – Paarl

Vandaag maken we een rit door de Kaapse Wijnlanden, beroemd om haar historische stadjes, prachtige bergen en vruchtbare valleien. Midden tussen de akkers liggen witgeverfde wijnboerderijen waar men de heerlijkste wijnen maakt. Stellenbosch is de hoofdstad van de wijnlanden. Na aankomst in ons hotel in de omgeving van Paarl kun je de omgeving op eigen gelegenheid verkennen.

 

Dag 16, dinsdag: Wijnlanden – Kaapstad

Na het ontbijt maken we onze eigen fles wijn. Een leuke ervaring! ’s Middags brengen we een bezoek aan het ‘Medical Knowledge Institute’ in Khayelitsha. Dit project draagt bij aan een verbeterde gezondheidszorg voor alle bevolkingsgroepen. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Kaapstad. Kaapstad ligt aan de voet van de Tafelberg met aan de andere kant de blauwe oceaan. Het uitzonderlijke omliggende landschap bestaat uit bergen, wijngaarden, witte stranden en natuurparken.

 

Dag 17, woensdag: Kaapse Schiereiland

We vertrekken vroeg want het belooft een bijzondere dag te worden! Vandaag zullen we het Kaapse Schiereiland verkennen. Via de kustplaats Hout Bay en Duiker Island, bekend vanwege de duizenden robben, rijden we naar het zuiden. We rijden over de schitterende bergweg Chapmans Peak Drive. Op Kaap Punt heb je een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan, Valsbaai en de Hottentots Hollandbergen. Aan het beschutte strand van Boulders Beach bezoeken we een kolonie pinguïns.

 

Dag 18, donderdag: Kaapstad

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tafelberg waar we per kabelbaan omhooggaan. Het uitzicht over het Schiereiland en de Tafelbaai is overweldigend mooi. De Tafelbaai is de historische plaats waar Jan van Riebeeck in 1652 als eerste Nederlander voor anker ging. In de middag staat een bezoek het V&A Waterfront op het programma, het hart van de haven met meer dan 450 winkels. Hier is er tijd om de vele restaurants, boetieks, cafés, ambachtelijke markten en bars te verkennen. Dit is ook een goed moment om souvenirs te kopen. In de middag kun je optioneel Robbeneiland bezoeken (exclusief). Robbeneiland is de plek waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen gezeten heeft vanwege zijn strijd tegen het apartheidsregime. Na een indrukwekkende tour word je weer naar het vaste land gebracht.

 

Het bezoek aan Tafelberg en Robbeneiland is onder voorbehoud van weersomstandigheden.

 

Dag 19, vrijdag: Kaapstad – Amsterdam

Vandaag moeten we helaas alweer afscheid nemen van het prachtige Zuid-Afrika. Als er genoeg tijd is, neemt de gids ons mee naar het vissersdorpje Hout Bay voor een kort bezoek voordat we naar de luchthaven worden gebracht voor de vlucht terug naar Amsterdam.

 

Dag 20, zaterdag: Amsterdam

Rond het middaguur hopen we aan te komen op Schiphol. We zijn verliefd geworden op Zuid-Afrika!

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
30-9-2019
Alle Leeftijden
Geertje Douma-Schuring
Te boeken
3.295,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Johannesburg en Kaapstad - Amsterdam v.v. per Emirates
 • Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven - hotel retour
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • 17 Overnachtingen in 3 sterren hotels
 • Verblijf in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension (met uitzondering van dag 1, 19 en 20, Afrikaanse Braai op dag 6)
 • Lunch op dag 5, 7, 13 en 14
 • Afrikaans/Nederlandssprekende gids
 • Beter-uit reisleider
 • Excursies en entreegelden volgens programma:

       - Volle safari dag in National Kruger Park op dag 5

       - Panorama route incl. entreegelden Blyde River Canyon,

         Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes en God’s Window op dag 6

       - Matsamo Cultural Show op dag 8

       - 2 uur durende cruise op het St. Luciameer op dag 9

       - Entree Tsitsikamma National Park op dag 12

       - Featherbed Eco Experience incl. boottocht over de

         Knysna Lagune op dag 13

       - Wijnkelder tour en wijn ‘blending’ experience op dag 16

       - Bezoek MKI project in Khayelitsha op dag 16

       - Tour Kaapse Schiereiland incl. entreegelden Kaap Punt

         en Boulders Beach op dag 17

       - Kabelbaan Tafelberg op dag 18

       - Bezoek Hout Bay Fishing Harbour (als de tijd het toelaat) op dag 19

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer  325,-
 • Overige en optionele excursies en entreegelden
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes bij de maaltijden

Overige informatie

 • Je paspoort dient bij terugkomst van de reis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met je huisarts of GG&GD.

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Vluchtschema Emirates (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

30 september 2019

Amsterdam

Dubai

EK 146

11.40 uur

20.15 uur

1 oktober 2019

Dubai

Johannesburg

EK 767

23.20 uur

05.30 uur*

 

 

 

 

 

 

18 oktober 2019

Kaapstad

Dubai

EK 771

18.05 uur

05.30 uur*

19 oktober 2019

Dubai

Amsterdam

EK 147

08.05 uur

13.15 uur

* Aankomst volgende dag

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Tijdens je verblijf in Zuid-Afrika verblijf je in de volgende accommodaties of gelijkwaardig.

Dag 2-4

Birchwood Hotel & O R Tambo Conference Centre

Johannesburg

2 nachten

Dag 4-6

Timbavati Safari Lodge / Kubu Lodge

Kruger Private Reserves

2 nachten

Dag 6-8

Gecko Lodge / Hotel Numbi and Garden Suites

Hazyview

2 nachten

Dag 8-9

Hawane Resort / Mountain Inn

eSwatini

1 nacht

Dag 9-11

Ezulwini Game Lodge / Elephant  Lake Hotel

Hluhluwe

2 nachten

Dag 11-12

Humewoon Hotel / Kelway Hotel

Port Elizabeth

1 nacht

Dag 12-15

Lagoona Inn / Graywoon Hotel

Knysna

3 nachten

Dag 15-16

Pontac Manor Hotel / NH Lord Charles Hotel

Paarl

1 nacht

Dag 16-18

New Kings Hotel / Strand Tower Hotel

Kaapstad

3 nachten

   

Totaal

17 overnachtingen

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

De kennismakingsbijeenkomst van de reis is op zaterdag 7 september 2019.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief