Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Down under in Australië

Beleef de echte Australische vibe tijdens deze rondreis naar Perth, Albany en Margaret River. In Perth zien we o.a. het prachtige Swan River en de klokkentoren Swan Bells, we wandelen door Kings Park met de vele groene stroken en botanische tuinen en maken een tour in het Perth Mint gebouw dat in 1896 is geplaatst om goud om te zetten in munten. Vanaf Perth maken we een prachtige rit door schilderachtige Wheatbelt steden en vrijwel onbewoonde outback naar Albany. We rijden naar het mooie Middelton Beach en de Mount Clarence Lookout waar we genieten van de onafgebroken uitzichten van Oyster Harbour en Albany. Spectaculair is ons bezoek aan the Valley of the Giants met de gigantische Karribomen die wel 40 meter hoog zijn! We maken een spectaculaire wandeling over een 400 meter lange brug door de toppen van deze bomen.

 

We brengen een bezoek de Lake Cave, een druipsteengrot met een ondergrondsmeer en proeven te wijn uit de regio. We lopen rond in het Cohunu Wildlife Sanctuary en mengen ons met koala’s, kangoeroes, dingo’s, emoes en papegaaien. We sluiten de reis af met een must see en een waar hoogtepunt! Vanuit Perth rijden we naar Nambung National Park en aanschouwen we het natuurspektakel de bijzondere Pinnacles. Behalve de vele bezienswaardigheden en hoogtepunten van deze reis hopen we ook vijf verschillende concerten te geven in de Wesley Church in Albany, St. Andrews Church in Perth, de St. Patrick’s Basilica met het grootste orgel van Australië in Fremantle en in een bejaardenhuid met veel geëmigreerde Nederlanders. Deze reis wordt er één om nooit te vergeten!

Van dag tot dag

 

Dag 1, maandag: Amsterdam – Perth
Het avontuur gaat beginnen en we stappen aan boord van onze vlucht naar Australië. In meer dan twintig uur vliegen we naar de andere kant van de wereld. Met overstappen bereiken we Perth de volgende dag. Door de verschillende landschappen en klimaten, steden en must sees, zult een fantastische mooie periode tegemoet gaan. De sfeer is kalm en gezellig, 'no worries' is niet voor niets het motto van de Aussies. Door de Engelse invloeden (het land valt onder de Engelse kroon) zult u zich prima redden met de taal, bijvoorbeeld in restaurants bij het kiezen van wat lekkers. Het kleinste werelddeel is tegelijkertijd het grootste eiland op aarde en heeft anderhalf keer het oppervlak van Europa. De vele stranden en grote verlaten vlaktes, de oude koloniale stadjes en de grote wereldsteden. We brengen u naar een continent waar alles kan en waar iedereen wel iets vindt waar hij of zij verliefd op wordt. De unieke Aboriginal cultuur bijvoorbeeld, of de regenwouden en andere natuurwonderen. 

 

Dag 2, dinsdag: aankomst Perth
Vandaag arriveren we, na een lange reis, in de hoofdstad van West Australië Perth. We worden door een touringcar opgehaald en naar Hotel Ambassador (of gelijkwaardig) gebracht voor de komende twee nachten. De rest van de dag is er gelegenheid om uit te rusten of om Perth op eigen gelegenheid te ontdekken. Vanavond diner en overnachting in ons hotel.

 

Dag 3, woensdag: Perth, St. George Cathedral & Perth Mint Tour
We beginnen de dag met een stadstour door Perth, gelegen aan de prachtige Swan River. Met zijn vele zon uren en andere prettige levensomstandigheden behoort deze stad tot de meest leefbare steden ter wereld. Maar ook toeristisch gezien mag het zich bij de grote bestemmingen voegen. Er komen dagelijks zo’n 100.000 bezoekers de stad verkennen. We zien de Swan Bells toren. De klokkentoren aan het Barrack Plein huisvest een set van achttien klokken. De meeste van deze klokken zijn afkomstig uit de St. Martin in the Fields kerk aan de Trafalgar Square in Londen. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de rivier en de stad. Ook bezoeken King’s Park, het ruim vierhonderd hectare tellende stadspark. Er zijn veel groene stroken en botanische tuinen te vinden en heel veel van de begroeiing bestaat uit uitzonderlijke planten en bloemen.
Er zijn verschillende wandelroutes te volgens waarbij u langs vele monumenten, gedenktekens en kunstobjecten loopt.

In de middag maken we de Perth Mint tour. Het gebouw Perth Mint uit 1896 is geplaatst om goud om te zetten in munten. Zeker na de ‘goud koorts’ was het belangrijk om er zo snel mogelijk een betaalmiddel van te maken. Naast een vestiging in Perth werd er ook één in Sydney en één in Melbourne geplaatst. Nog altijd wordt er in dit gebouw goud en ander kostbaar metaal verwerkt. Ook is de geschiedenis en de ambacht van het verwerken hier terug te vinden. Er zijn verschillende tentoonstellingen te bezoeken en kunt u een eigen creatie bedenken.
Aan het einde van de excursiedag worden we naar St. George Cathedral gebracht waar we een concert zullen verzorgen. Direct na het concert worden we weer opgepikt om naar Fraser’s restaurant (of gelijkwaardig) te rijden voor een smakelijk diner.

 

Dag 4, donderdag: Perth – Albany
We verlaten Perth en rijden ruim 400 kilometer zuidwaarts naar Albany. Een prachtige rit door schilderachtige Wheatbelt (agrarische regio) steden en vrijwel onbewoonde outback. Onze route gaat door steden als Williams en Kojonup. Bij The Black Cockatoo Cafe in Kojonup maken we een stop om even de benen te strekken en te lunchen (exclusief). Via het prachtige Stirling Range National Park, een mooie botanisch reservaat, rijden we door en arriveren aan het einde van de middag bij Hotel Ibis Styles Albany voor de komende twee nachten.

 

Dag 5, vrijdag: Albany
Een heerlijke nieuwe dag in Australië. Vandaag maken we een rondrit door de regio van Albany. ’s Morgens rijden we naar het mooie Middelton Beach en de Mount Clarence Lookout waar we genieten van de onafgebroken uitzichten van Oyster Harbour en Albany. Hier kunnen we een aantal liederen ten gehore brengen. We rijden verder naar de Natural Bridge en The Gap, twee prachtige rotsformaties aan de kustlijn. Tevens brengen we een bezoek aan het Whale museum. We worden vervolgens afgezet bij de Wesley Church waar we wederom een concert zullen verzorgen. Na afloopt van het concert rijden we weer terug naar het hotel voor een heerlijk diner.

 

Dag 6, zaterdag: Albany – Margaret River
We nemen afscheid van Albany en rijden via het kustplaatsje Denmark naar the Valley of the Giants. Deze gigantische Karribomen zijn wel 40 meter hoog! We maken een spectaculaire wandeling over een 400 meter lange brug door de toppen van deze bomen. Een alternatieve wandeling op “begane grond” kan ook gemaakt worden. We komen hier boomstammen van wel liefst 5 meter omtrek tegen. Via Gloucester Tree, een 61 meter hoge boom die tevens fungeert als uitkijkpost voor bosbranden, rijden we naar Cape Leeuwin. We bevinden ons dan op het meest zuidwestelijke puntje van Australië. Via Boranup Forest rijden we naar Margaret River waar we ons volgende concert zullen houden. (onderstaand mogelijke kerken in Margaret River). Hierna rijden we naar Hotel Margaret River voor de komende twee nachten. Hier zullen we ook dineren.

 

Dag 7, zondag: Lokale kerkdienst Margaret River & Gnarabup strand
Vanochtend bezoeken we een lokale kerkdienst waar we indien mogelijk onze medewerking zullen verlenen. Vervolgens worden we opgehaald en rijden we naar Gnarabup voor een middag ontspannen op het strand. We lunchen vandaag bij het White Elephant Cafe (of gelijkwaardig). Aan het einde van de dag rijden we naar Settler’s Tavern (of gelijkwaardig) voor ons diner. Hierna verder naar ons hotel.

 

Dag 8, maandag: Margaret River – Perth
Deze morgen brengen we een bezoek aan de Lake Cave, een druipsteengrot met een ondergrondsmeer. We zien de prachtige druipsteenformaties reflecteren in het water. Vanaf deze plek bezoeken we de monding van de Margaret River. Hier worden vanwege de goede golfslag vele internationale surfevenementen gehouden. Aansluitend hebben we gelegenheid om te winkelen. ’s Middags brengen we een bezoek aan een wijngaard om wijn te proeven en eventueel te kopen. En brengen we een bezoek aan de Chocolate Factory. Genieten geblazen! Vervolgens zetten wij de reis verder voort richting Perth. Onderweg maken we nog een stop in Busselton waar we de 2 km. lange pier zullen zien. Via Bunbury en Madurah arriveren we aan het einde van de middag in Perth voor diner en overnachting. De komende vier nachten verblijven we in Hotel Ambassador.

 

Dag 9, dinsdag: Perth – optionele excursie Rottnest Island
Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag. Ontdek Perth op eigen gelegenheid, slaap eens lekker uit, maak een wandeling door Kings Park of ga mee met de excursie naar Rottnest Island (exclusief circa AUS $165 p.p./circa € 110,- p.p.). Na een mooie vaartocht vanuit de haven van Fremantle komen we aan op “Rottnest Island”. Rottnest Island is een zandeiland van 11 kilometer lang en 4,5 kilometer breed. Het werd in 1696 voor het eerst ontdekt door de Nederlander Willem de Vlamingh die voor de VOC onder weg was. In 1838 werd het eiland een gevangenis waar Aboriginals naar toe werden verbannen en pas in 1903 kwam hier een eind aan. We kunnen hier wandelen, fietsen, snorkelen en niet te vergeten de Quokka's bekijken! Deze unieke buideldiertjes vinden we namelijk nergens anders op de wereld. We dineren met elkaar in Gusti Restaurant (of gelijkwaardig) op loopafstand van het hotel.

 

Dag 10, woensdag: Perth – Cohunu Wildlife Sanctuary – Fremantle – Perth
Vanochtend staat een bezoek aan het Cohunu Wildlife Sanctuary op het programma. In dit dierenpark mengen we ons tussen koala’s, kangoeroes, dingo’s, emoes en papegaaien. We bezoek het vogelhuis en hebben de gelegenheid om de dieren te voeden. Vanmiddag rijden we naar de historische haven van Fremantle waar we de tijd hebben om rond te wandelen en te winkelen. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Maritiem Museum. In dit spectaculaire nieuwe gebouw vinden we historische objecten en boten bekend uit de zeilsport.
Hierna worden we naar St. George Anglican Church gebracht voor ons laatste concert van deze reis. Na afloop rijden we naar Restaurant Bathers Beach House voor wederom een smakelijk diner.

 

Dag 11, donderdag: Optionele excursie Pinnacles Tour
Vandaag een vrije dag, maar u kunt deze reis ook afsluiten met een must see en een waar hoogtepunt! (exclusief circa AUS $129 p.p./circa € 85,- p.p.). Vanuit Perth rijden we naar Nambung National Park en aanschouwen we het natuurspektakel de bijzondere Pinnacles. De Pinnacles zijn duizenden rotspilaren in een woestijngebied. In het droge zandlandschap steken ineens duizenden kalkstenen pilaren de lucht in, sommige tot wel 4 meter hoog. Vervolgens gaan we sandboarden bij Jurien Bay. Bij het Caversham Wildlife Park krijgen we ook de kans op koalas met de hand de voeden.

 

Dag 12 & 13, vrijdag & zaterdag: Perth – Amsterdam
De dag van vertrek is weer aangebroken. De ochtend is vrij ter besteding. ’s Middags brengt de touringcar ons naar het vliegveld van Perth voor de terugvlucht naar Nederland. Via enkele overstappen komen we zaterdag weer aan op Schiphol. We kunnen terugkijken op een prachtige muzikale reis!

Tijdens de rondreis zul je verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig

Hotel Ambassador Perth

Het Ambassador Hotel in het hart van Perth biedt accommodaties met airconditioning en gratis internet, een sauna, een fitnesscentrum, een restaurant en een bar.

Hotel Ibis Styles Albany

Ibis Styles ligt op ideale afstand van alle grote bezienswaardigheden en biedt ruime kamers die beschikken over een televisie en WiFi (tegen betaling).

Hotel Margaret River

Het Margaret River Hotel & Holiday Suites is gevestigd in het stadscentrum en biedt comfortabele 3-sterrenaccommodatie. Het pand ligt op 10 minuten rijden van de beroemde wijngaarden en wijnmakerijen...

Australië met Jan Quintus Zwart & Evert v.d. Veen

 

Wil je op de hoogte blijven van deze reis? Laat dan hieronder je gegevens achter en dan nemen we contact met je op.

 

Naam*
Telefoonnummer
Eventuele opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief