Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Winter, sfeer, wintersport, Beter Uit, Ski, Snowboard (1)
Winteruitrusting
ons aanbod

Wat heb ik nodig?

Wat zijn materialen die je nu echt nodig hebt als je op wintersport gaat? Hoe kun je ervoor zorgen dat je het niet koud krijgt? Waar moet je op letten bij het kopen/huren van materialen? In dit artikel leggen we je het allemaal uit. We hebben ook nog wat goede tips voor je zodat jij goed voorbereid richting de sneeuw gaat. 

Uitrusting

Als je op wintersportvakantie gaat is het belangrijk dat je de juiste kleding aantrekt. Zonder een ademende, waterdichte jas en ski- of snowboardbroek zal je het niet lang volhouden in de sneeuw. Een goede uitrusting kan er voor zorgen dat je meer plezier beleeft en minder gauw last hebt van de kou of van vervelende pijntjes. Een goede uitrusting bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen:

  • Thermisch ondergoed
  • Ski- of snowboardsokken
  • Fleecevest of trui/skipully
  • Waterdichte jas
  • Waterdichte ski- of snowboardbroek
  • Stevige, waterdichte handschoenen
  • Helm
  • Skibril
  • Sjaal/buff

 

In dit filmpje krijg je tips over het goed uitzoeken van je skisokken. Belangrijk voor goed comfort, geen pijn en geen koude tenen! 

 

Wil je weten welke skihelm voor jou het meest geschikt is? In dit filmpje kom je het te weten. 

Tips & tricks

Er zijn ongelofelijk veel verschillende soorten skischoenen. Hoe weet je nu wat de goede schoen voor jou is? In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je de beste schoen kunt kiezen. 

 

En dan komt stap 2; je skischoen aantrekken. Altijd een lastige klus. Met deze tips kost dat voortaan niet meer zoveel moeite en tijd. 

 

En dan heb je eindelijk je schoenen aan en ben je klaar om te gaan. Maar hoe kun je nu eenvoudig én je ski's, én je stokken én je overige spullen dragen? Ook daar is een trucje voor! 

 

Aan het einde van de dag is er niets heerlijker dan je ski/snowboardschoenen weer uit te kunnen trekken! Belangrijk is wel dat je je schoenen goed opbergt. Niets vervelender dan de volgende morgen met natte schoenen te moeten beginnen.. Kijk hoe je ski/snowboardschoenen het beste op kunt bergen. 

 

Bron filmpjes: Snowplaza en Wintersporters

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief