Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Beter Uit Winterevent

Evenement | Eigen vervoer

Helemaal nieuw dit jaar; het Beter Uit Winterevent! Samen met andere wintersporters skiën of snowboarden op de overdekte skibaan van de Uithof in Den Haag. Tijdens deze gezellige middag en avond maak je kennis met toekomstige reisgenoten en reisleiders en natuurlijk met de sneeuw! Heb je nog nooit op de latten gestaan? Dan is dit de perfecte gelegenheid om het eens te proberen. Wil je weten hoe een groepsreis naar de sneeuw met Beter Uit er uit ziet? Vraag dan de aanwezige reisleiders de hemd van het lijf. Na het skiën of snowboarden lekker opwarmen met een warme chocomel en een heerlijk Hollands buffet. Helemaal in de wintersfeer én met een goodiebag ga je weer naar huis. Heb jij al zin in de wintersport?  

Meer informatie

De Uithof - Den Haag

Op een steenworp afstand van het strand van Kijkduin ligt 365 dagen per jaar echte sneeuw op een piste van 211 meter. Doordat er maar liefst vier skiliften zijn, zijn er nauwelijks wachtrijen. Twee sleepliften brengen je naar de top van de piste en twee bandliften zijn speciaal geschikt de kinderen en beginners. Om de sneeuw van de beste kwaliteit te houden, is de temperatuur op de sneeuwbaan ongeveer -8 graden Celsius. Net zoals in de wintersportgebieden wordt de sneeuw zeer regelmatig geprepareerd. De bezoekers ervaren de sneeuw als zeer goed.

 

Bezoekadres

De Uithof
Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

 

Programma

14.00 - 14.30: Ontvangst 

Ontvangst in het Ski Café met koffie of thee en een petit four. Hier kun je kennis maken met je eventuele toekomstige reisleider en reisgenoten. Het Ski Café heeft uitzicht op de skipiste, hoe kun je beter in de stemming komen? 

 

14.30 - 15.00: Omkleden materiaal ophalen

Tijd om te gaan skiën of snowboarden! In de uitgifte krijg je de uitrusting die je nodig hebt. Bij de balie vertel je je schoenmaat en vervolgens kijk je of deze schoenen je passen. Skischoenen zitten goed als met een gestrekt been je tenen net tegen de voorkant van de schoen aankomen maar als je door je knieën gaat moet je de voorkant van de schoen niet voelen. Als de schoen goed zit houd je één schoen uit, voor het afstellen van de ski's of snowboard. Je loopt naar de balie en geeft je schoen aan de persoon die vervolgens je ski's of snowboard afstelt. Dan kun je allebei je schoenen aandoen en ben je klaar om te gaan! 

Wil je meer weten over wat je allemaal nodig hebt op de piste? Kijk dan hier voor tips en tricks! 

 

15.00 - 17.00: Skiën of snowboarden op de sneeuwbaan

Twee uur lang genieten op de piste! Misschien sta je wel voor het eerst op de ski's. Dan is  dit een mooie gelegenheid om te kijken of je het leuk vind en hoe het gaat. Of misschien ben je al gevorderd of zelfs expert en kom je om je carvetechnieken te oefenen of kunstjes te doen.  

 

17.00 - 17.30: Materiaal inleveren en omkleden

Helaas, de tijd in de sneeuw zit er alweer op. Je levert je materiaal weer in bij de uitgifte dan gaan we naar het Ski Café voor een heerlijk diner. 

 

17.30 - 19.00: Hollands buffet

Van al dat skiën en snowboarden heb je vast trek gekregen! Dat komt mooi uit want er staat een oer Hollands buffet voor ons klaar. Bij het menu is één drankje inbegrepen. Het is natuurlijk mogelijk om meer drankjes te nuttigen, deze zijn dan voor eigen rekening. Het menu bestaat uit: 

 

 • Grootmoeders erwtensoep
 • Andijvie stamppot
 • Hutspot
 • Uitgebakken rookspek van de buik
 • Oer Hollandse rookworst in de jus
 • Huisgemaakte gehaktbal

 

 • Picadilly en Doesburgse mosterd
 • Stokbrood met roomboter
 • Frisse salade

 

Eet smakelijk! 

 

19.00 - ???: Gezelligheid in het Ski Café 

Na het eten is er nog de gelegenheid om gezellig met elkaar te kletsen of een drankje te doen. 

Helemaal klaar voor de wintersport ga je weer naar huis! Nog even wachten tot het echt zover is maar jij hebt in ieder geval de sfeer al te pakken. 

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Beter Uit Winterevent

Inbegrepen

 • Koffie of thee met een petit four
 • Twee uur skiën of snowboarden
 • Materiaal voor skiën of snowboarden (ski-/snowboardschoenen, ski's/snowboard en helm)
 • Hollandsbuffet
 • Een drankje bij het buffet
 • Verzekering voor het skiën/snowboarden
 • Goodiebag

Niet inbegrepen

 • Ski-/snowboardkleding
 • Handschoenen
 • Overige drankjes

Overige informatie

In de Uithof is het mogelijk om ski of snowboardkleding te huren. De kosten hiervoor zijn als volgt: 

Ski/snowboard jas €7,50
Ski/snowboard broek €7,50
Set jas en broek €12,50
Compleet (materiaal en kleding) €21,00

 

Een kleding set is excl. handschoenen, deze kun je kopen voor 5,- in maat M/L. Let op, handschoenen zijn verplicht op de skipiste. Skistokken zijn gratis te leen en vindt je op de sneeuwbaan.  Skischoenen zijn verkrijgbaar in maat 24 t/m 50. Snowboardschoenen zijn verkrijgbaar in maat 30 t/m 49. Kleding is verkrijgbaar in de maten 92 t/m 164 voor kinderen en in de maten XS t/m XXL voor volwassenen. We adviseren om warme kleding te dragen, want het is -8 graden Celsius op de piste. Korte broeken zijn niet toegestaan. Ook adviseren we om een helm te dragen op de piste, tot 16 jaar is een helm verplicht. In de uitgifte zijn kluisjes beschikbaar voor 1,-. Let op, gepast betalen. 

 

Heb je een allergie of dieet? Geef dit bij boeking aan ons door dan kunnen wij hier rekening mee houden. 

 

Bereikbaarheid

Met de auto

 • Vanaf de A4 neemt u de afslag Den Haag-Zuid (Afslag 12). Aan het einde van de afslag gaat u met de bocht mee rechtsaf (richting Wateringen). U rijdt nu op de N211/Wippolderlaan. Na enkele kilometers gaat deze laan over in de Lozerlaan. U ziet vanzelf borden met ‘De Uithof’. Bij de stoplichten gaat u linksaf en rijdt u de Jaap Edenweg op. De Uithof ligt aan het einde van de weg. U kunt gratis parkeren.
 • Komende vanuit Rotterdam neemt u de A13 richting Den Haag (afslag Rijswijk/Den Haag-Zuid nr. 7). U rijdt de A4 op in de richting Rijswijk. Na ongeveer vijf kilometer neemt u de afslag Den Haag-Zuid (Afslag 12).
 • Komende vanuit Utrecht volgt u de A12 richting Den Haag. Op het knooppunt Prins Clausplein volgt u de A4 richting Rijswijk/Den Haag-Zuid. Na ongeveer vijf kilometer neemt u de afslag Den Haag-Zuid (Afslag 12).

 

Met de trein en tram

 • Vanaf het NS-station Den Haag Centraal is De Uithof bereikbaar met RandstadRail 4 en buslijn 25. Halte De Uithof.
Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief