Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Het Ertsgebergte, Dresden en Praag

6 dagen

Winter | Midden-Europa | Busreis

Een van de vele prachtige scheppingen van God op deze aarde ligt in het voormalige Oost-Duitsland, tegen de grens met Tsjechië: het Ertsgebergte. Sinds 2019 staat dit mijngebied op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ruim 800 jaar mijnbouw heeft hier gezorgd voor een veelzijdige cultuur met tradities en gebruiken in de vorm van hand- en houtsnijwerk, maar ook steden met prachtige architectuur en overdadige kerken die getuigen van rijkdom. Het bekende voorbeeld hiervan is Dresden, ook wel Florence aan de Elbe genoemd, vanwege de prachtige barokke gebouwen. Uiteraard gaat u deze stad bezoeken, evenals het romantische stadscentrum van Annaberg. Een ander hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan de Gouden Stad Praag met de Praagse burcht en de Karelsbrug. Onderweg en vanuit het hotel geniet u van de natuur en de panoramische vergezichten, zoals vanaf het hoogst gelegen kuuroord van Duitsland, Oberwiesenthal.

 

Uw vertrouwde Beter Uit reisleider is er voor u en verzorgt dagelijks een dagsluiting, zodat we naast samen beleven, samen kunnen geloven!

 

Highlights

 • Werelderfgoed van Unesco Ertsgebergte
 • Panoramisch tochten per bus
 • Bezoek aan de steden Dresden en Praag
 • Tocht per paardenslee en oudste kabelbaan van Duitsland

Programma

Dag 1, maandag: Nederland – Marienberg

Vanuit Nederland rijdt u met de bus de grens over naar Duitsland en verder naar het hotel in Marienberg. Onderweg wordt er regelmatig gestopt. Tegen het einde van de middag komt u aan in Hotel Weißes Roß waar u van harte welkom wordt geheten. Uw reisleider verzorgt een dagsluiting waarna u kunt genieten van een heerlijk diner.  

 

Dag 2, dinsdag: Speelgoeddorp Seiffen – paardensleetocht

Het kuuroord Seiffen, gelegen in ongerepte natuur met unieke vergezichten, is het centrum van de beroemde traditionele houtkunst in het prachtige Ertsgebergte. Tijdens een wandeling door dit idyllische dorp ontdekt u in het speelgoed – en openluchtmuseum de wereld van de notenkrakers.  De unieke wereld van ambachtslieden en speelgoedfabrikanten en hun vakmanschap ervaart u van dichtbij. Bijzonder is ook de ronde bergkerk van Seiffen: een evangelisch Lutherse kerk in barokstijl, beroemd om zijn bouwstijl naar het voorbeeld van de Frauenkirche in Dresden.

's Middags maakt u een ontspannen paardensleetocht door het winterbos in het Ertsgebergte. De sneeuw drijft de slee vooruit, glinstert in de zon en sneeuwvlokken dansen. U rijdt als een sneeuwkoning(in) door dit mooie landschap, opgewarmd door dierenhuiden en dekens en misschien een glaasje glühwein! Na afloop staat een heerlijk stukje taart en warme koffie of thee voor u klaar. Aansluitend terug naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 3 , woensdag: Annaberg – Fichtelbahn – Oberwiesenthal

Vandaag staat de hoofdstad van het Ertsgebergte Annaberg op het programma. Allereerst brengt u onder leiding van een gids een bezoek aan de ‘Frohnauer Hammers’. Dit is het oudste smidmuseum van Duitsland waar tot 1904 de werktuigen voor de mijn- en landbouw werden gemaakt. Dankzij de uitleg van de gids krijgt u een goede indruk van deze oude technieken en de mijnbouw in het Ertsgebergte.

Vervolgens bezoekt u het oude centrum van Annaberg met kleine straatjes, mooie gevels en de Sint Annenkerk. Deze kerk die het symbool van de stad is geworden, torent met zijn 78 meter hoogte boven de stad uit. Na een rit door het romantische Sehma-dal komt u aan in Cranzahl, aan de voet van de Fichtelberg. Vanaf hier brengt de historische stoomtrein u naar Oberwiesenthal. Daarna keren we terug naar ons hotel waar uw reisleider een dagsluiting houdt.

 

Dag 4, donderdag: Dresden

Na het ontbijt bezoekt u de indrukwekkende cultuurstad Dresden waar een gids u meeneemt. Bekijk in de Dresdner Neustadt het Blaues Wunder, een stalen hangbrug over de Elbe. Vervolgens rijdt u door de Villenviertel, de villawijken die niet gebombardeerd zijn in de oorlog en nog echte Belle Epoque uitstralen. Wandelt u na afloop door de prachtige Altstadt, waar u oog in oog komt te staan met de Dresdner Zwinger, de Semper Oper en de Frauenkirche.  ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid Dresden verder ontdekken.  

 

Dag 5, vrijdag: Praag

Niet voor niets heeft Praag de bijnaam “De Gouden Stad.” Sta versteld van de indrukwekkende en historische gebouwen die zich op loopafstand van elkaar bevinden. Onder leiding van de gids maakt u kennis met de Praagse Burcht en de Vituskathedraal. Via het Gouden Straatje wandelt u over de wereldberoemde Karelsbrug . Elk heel uur heeft u de kans om het astronomisch uurwerk op het Oude Stadsplein in beweging te zien.

 

Dag 6, zaterdag: Terugreis

Deze reis is helaas weer ten einde. Met een koffer vol herinneringen keert u weer terug in Nederland.

Accommodaties

Hotel Weißes Roß*** Marienberg

Het Hotel Weißes Roß ligt in de oude binnenstad van Marienberg. Dit historische huis heeft 50 kamers...

Hotel Weißes Roß*** Marienberg

Het Hotel Weißes Roß ligt in de oude binnenstad van Marienberg. Dit historische huis heeft 50 kamers, verdeeld over 3 verdiepingen, met lift, en voorzien van een badkamer met douche en haardroger, een woonkamer met tv, radio, telefoon, minibar en gratis internet. Het hotel heeft een stijlvolle lobby met daaraan verbonden een bar. Rust en ontspanning vindt u in de sauna en het stoombad. Het ontbijt en diner gebruikt u in de gezellige restaurants.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
25-1-2021
Alle Leeftijden
Jaap Mackloet
Te boeken
698,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Entrees
 • Excursies volgens programma
 • Lokale Nederlandssprekende of Duitstalige gidsen
 • Beter-uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 75 ,-
 • Lunches
 • Fooien
 • Reserveringskosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds                        

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Geldig identiteitsbewijs is verplicht.

 

Busopstapplaatsen

 • Rotterdam (Metrostation Capelse Brug)
 • Utrecht (P+R Westraven)
 • Duiven (Van der Valk Hotel Duiven bij Arnhem/A12)

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvangt u van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met de reisleider en de reisgenoten en ontvangt u, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

informatiebijeenkomst staat gepland voor zaterdag 2 januari 2021.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief