Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Rondreis Israël met VGK Boornbergum

Groepsrondreis | Vliegreis

Deze complete en unieke reis brengt u naar het noorden van het Bijbelse land, Jeruzalem en naar de prachtige omgeving van de Dode Zee! De Bijbel gaat mee en zal dienen als reisgids. Naast de vele bekende plaatsen leren we ook de natuur en de kleurrijke bevolking van Israël kennen. We reizen de poorten van Jeruzalem binnen, brengen een dag door in het imposante gebied rondom de Dode Zee en gaan naar het groene Galilea. Tijdens deze schitterende reis bezoeken we bekende en minder bekende plaatsen, zoals Bethlehem, Ein Gedi, Akko, Tiberias en uiteraard Jeruzalem. Een prachtige rondreis naar het land van Melk en Honing!

 

Reisschema

Dag 1, vrijdag: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

Dag 2, zaterdag: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

Dag 3, zondag: Wandeling over de muren – Vrije tijd

Dag 4, maandag: City of David – Tunnels van Hizkia – Bar Mitswahceremonie – Herdersvelden

Dag 5, dinsdag: Yad Vashem – Herzlberg – Vrije middag

Dag 6, woensdag: Graftuin – Qasr el Yahud – Dode Zee – Ein Gedi – Kfar Hanokdim

Dag 7, donderdag: Gan Hashlosha – Berg der Zaligsprekingen – Boottocht op het Meer van Galilea

Dag 8, vrijdag: Golan Hoogvlakte – Nazareth Village – Netanya

Dag 9, zaterdag: Caesarea – Akko – Haifa -  Netanya

Dag 10, zondag: Netanya – Tel Aviv – Amsterdam

van dag tot dag

Dag 1, vrijdag 27 april 2018: Amsterdam – Tel Aviv – Jeruzalem

We vertrekken vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Na aankomst worden we, voor de komende nacht, naar het Rimonim Shalom Hotel gebracht voor diner en overnachting.

 

Dag 2, zaterdag 28 april 2018: Jeruzalem – Olijfberg – Oude Stad

We beginnen de dag met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg vanaf de Olijfberg. We wandelen naar de Hof van Gethsemané. Hier gaan we verder naar de oude Stefanuspoort en treden binnen in de Oude Stad, waar zich onder andere de Via Dolorosa, Bethesda met de Kerk van Anna en de Joodse, Christelijke, Armeense en Islamitische Wijk zich bevinden. We bezoeken de Grafkerk, de diverse bazaars, de Romeinse Cardo en beleven de oriëntale sfeer. Bij de Sionsberg zien we de Bovenkamer waar het Laatste Avondmaal plaatsgevonden heeft. We eindigen de dag met een bezoek de kerk St. Peter in Gallicantu. Deze is gelegen aan de oostelijke kant van de Sionsberg.

 

Dag 3, zondag 29 april 2018: Wandeling over de muren – Vrije tijd

Na het ontbijt gaan we naar de stadsmuren. We maken onder leiding van Bart Repko een wandeling over de oude muren van Jeruzalem. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 4, maandag 30 april 2018: City of David – Tunnels van Hizkia – Bar Mitswahceremonie – Herdersvelden

Vandaag gaan we naar de City of David. Dit is de geboorteplaats van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het Volk van Israël werd geschreven. Vlakbij bevinden zich de Tunnels van Hizkia. Deze staan deels nog met water. We zullen een wandeling maken door de tunnels en zien hoe ingenieus deze tunnels zijn gemaakt. Vervolgens gaan we naar de Klaagmuur, waar op maandagmorgen traditioneel de Bar Mitswah ceremonie plaatsvindt. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. Erg bijzonder om mee te maken! In de middag brengen we een bezoek aan de Herdersvelden voor een prachtig uitzicht over deze omgeving. Aan het eind van de middag worden we teruggebracht naar het hotel voor het diner en de overnachting.

 

Dag 5, dinsdag 1 mei 2018: Yad Vashem – Herzlberg – Vrije middag

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Yad Vashem. Dit beroemde Holocaust Herdenkingscentrum met de Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken u stil en roepen een groot respect en medeleven op. We nemen er ruim de tijd om alle indrukken op ons in te laten werken. Indien mogelijk hebben we een ontmoeting met een oorlogsoverlevende. Vanaf hier lopen we naar de Herzlberg, waar de grondlegger van het moderne politieke zionisme Theodor Herzl begraven ligt. De middag is ter vrije besteding.                               

 

In de middag is het mogelijk om op eigen gelegenheid naar het Israël Museum te gaan. Hier ziet u het model van de Tweede Tempel en het Shrine of the Book. Kosten: € 7,- per persoon als u met een groep van min. 15 personen gaat en het vooraf via Beter Uit regelt en € 15,- per persoon als u individueel gaat.

 

Dag 6, woensdag 2 mei 2018: Graftuin – Qasr el Yahud – Dode Zee – Ein Gedi – Kfar Hanokdim

In de ochtend bezoeken we allereerst de Graftuin. We rijden door het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea naar de 400 meter onder zeespiegel gelegen oevers van de Dode Zee. Onderweg brengen we een bezoek aan Qasr el Yahud. Dit is de plaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen gedoopt heeft. Vervolgens is het tijd voor ontspanning aan de oevers van de Dode Zee. U kunt ervaren hoe het is om te ‘zwemmen’ in de meest zoute zee ter wereld.  Een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten! Vervolgens rijden we naar de prachtige oase Ein Gedi. Hier verschool David zich voor Saul. Wij rijden naar het noorden van de Negevwoestijn voor een heel unieke overnachtingsplaats. Onder de duizenden sterren zullen we slapen in Bedoeïenententen. We zullen we ook een tocht op een kameel maken en we krijgen een traditioneel diner voorgeschoteld.

 

Dag 7, donderdag 3 mei 2018: Gan Hashlosha – Berg der Zaligsprekingen – Boottocht op het Meer van Galilea

Langs de oevers van de Dode Zee rijden we richting het noorden, door de Jordaanvallei, naar Gan Hashlosha. Hier krijgen we vrije tijd om te zwemmen in de warmwaterbronnen. Vergeet vooral ook geen wandeling te maken, want de omgeving is prachtig! We vervolgen onze weg naar het noorden en komen aan bij de Berg der Zaligsprekingen, een heerlijke plaats van rust met een schitterend uitzicht op het meer. De dag sluiten we af met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer zullen de motoren stilgelegd worden. De stilte die u dan ervaart is indrukwekkend. Na deze mooie dag worden we naar het Astoria Hotel  gebracht in Tiberias voor het diner en de overnachting.

 

Dag 8, vrijdag 4 mei 2018: Golan Hoogvlakte – Nazareth Village – Netanya

We vertrekken vroeg in de morgen uit het hotel voor een prachtige route door de Golan Hoogvlakte. Vervolgens brengen we een bezoek aan openluchtmuseum Nazareth Village over het leven in de tijd van de Heere Jezus. Een unieke plek om te bezoeken! Daarna rijden we richting de Middellandse Zee, naar Netanya. In het Margoa Hotel  zullen we dineren en overnachten.

 

I.o.m. de gids kunt u er voor kiezen om op deze dag een echte Nederlandse activiteit toe te voegen: fietsen! De Hullavallei biedt wandel- en fietspaden, observatiepunten en telescopen voor het observeren van de duizenden vogels die er te vinden zijn. Onder leiding van een gids kunt u meer te weten komen over de in de Hullavallei levende vogels. Water is in de vallei in overvloed aanwezig in de vorm van bronnen, zoals Ein Tina en de Jachula, en de grote noordelijke rivieren zoals de Dan, Snir, Hermon en de Jordaan. Door de overvloed aan water in het gebied groeit en bloeit er van alles, en het bevat tal van natuurgebieden zoals HaTanur, Tel Dan en de Banias.

Kosten: € 15,- per persoon

 

Dag 9, zaterdag 5 mei 2018: Caesarea – Akko – Haifa -  Netanya

Na het ontbijt rijden we naar Caesarea, dit was de voormalige residentie van de Romeinse prefect van Judea. We kunnen hier de opgravingen, het theater en een multimedia show over het oude Caesarea bekijken. Ook hebben we vanaf hier een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. We rijden via Akko naar de berg Karmel in Haifa. Vanaf hier hebben we een fantastisch uitzicht over de baai van Haifa, de Perzische tuinen en de stad. We worden teruggebracht naar het hotel en, indien de tijd het toelaat, hebben we de mogelijkheid om te ontspannen aan het strand.

 

Dag 10, zondag 6 mei 2018: Netanya – Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag van deze reis is aangebroken. We worden teruggebracht naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is...

Kfar HaNokdim

In de woestijn van Judea ligt, in een groene oase, het Bedoeïenkamp Kfar Hanokdim. Het kamp is volledig gebouwd en ingericht volgens de cultuur en levensstijl van de Bedoeïenen. De tenten zijn versierd in traditionele stijl met comfortabele kleden en matrassen. Tijdens het verblijf slaap je in slaaptenten en krijg je een typisch Bedoeïenenontbijt en -diner voorgeschoteld.

terug

Margoa Hotel

Het Margoa Hotel is een volledig gerenoveerd hotel gelegen aan de gezellige boulevard van Netanya...

Margoa Hotel

Het Margoa Hotel is een volledig gerenoveerd hotel gelegen aan de gezellige boulevard van Netanya. Het hotel kijkt uit over de kust van Netanya. Het ligt op vijf minuten lopen van het strand. De kamers zijn netjes ingericht en beschikken over een televisie, zitje en een badkamer met douche/bad en toilet.

terug

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op...

Astoria Hotel

Het Astoria Hotel ligt in het centrum van Tiberias en heeft uitzicht op het Meer van Galilea, dat op 20 minuten lopen gelegen is. Het hotel is in 1933 opgericht en is één van de oudste hotels in Tiberias. Tegenwoordig biedt het moderne en comfortabele kamers en goede faciliteiten, waaronder een buitenzwembad (het zwembad is alleen geopend in de zomermaanden juni, juli en augustus). Safed, Nazareth en de rivier de Jordaan liggen op slechts een kleine afstand rijden van het hotel.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Rondreis Israël met VGK Boornbergum 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv retour per lijndienstvlucht van Transavia
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 20 kilo ruimbagage
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Negen overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Zes en een halve dag vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning
 • Bustransfer naar de Oude Stad op dag 3
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen in Israël (met uitzondering van dag 3)
 • Fooien van 5,50 per persoon per voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • Entreegelden volgens programma*
 • Maaltijden en overnachtingen voor gids en chauffeur
 • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger
 • Reisinformatiepakket per boeking
 • Reisleider van Beter Uit gedurende de gehele reis

 

* Entreegelden welke inbegrepen zijn: Ticket Nationale Parken (voor toegang tot Ein Gedi, Gan Hashlosha en Caesarea), St. Annakerk, St. Peter in Gallicantu, wandeling over de muren, City of David, Tunnels van Hizkia, boottocht op het Meer van Galilea, Nazareth Village, Akko.

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 379,-
 • Administratiekosten van 19,- per boeking bij online reserveren
 • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen en lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal 9 personen per factuur)
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Overige excursies en entreegelden

 

Overige informatie

 

Hotelovernachtingen

 

27 april-2 mei 2018

Jeruzalem

Rimonim Shalom Hotel

www.rimonim.com/rimonim-jerusalem

5 nachten

2-3 mei 2018

Negev

Kfar Hanokdim

www.kfarhanokdim.co.il

1 nacht

3-4 mei 2018

Tiberias

Astoria Hotel

www.astoria.co.il/en

1 nacht

4-6 mei 2018

Netanya

Margoa Hotel

www.hotelmargoa.co.il

2 nachten

 

Prijzen

 

Reissom per persoon:

€ 1490,-                               Bij 40-44 betalende personen*

€ 1515,-                               Bij 35-39 betalende personen*

€ 1555,-                               Bij 30-34 betalende personen*               


*De reissom is gebaseerd op basis van 30-34 deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er 35 of meer deelnemers hebben geboekt, dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief