Over deze reis

Kerstsfeer in Engeland

In de decembermaand wordt op veel plekken toegeleefd naar het Kerstfeest. Met name in Engeland is de Adventstijd een bijzondere periode, waarbij het hele land zich in kerstsfeer tooit. Overal zijn er kerstmarkten, klinken op straat kerstliederen en – muziek, etalages worden verbouwd tot fraaie winterlandschappen en ga zo maar door. Advent en Kerst in Engeland zijn feesten vol tradities, die vooral in een historische stad als York volop te beleven zijn. De combinatie van een middeleeuws centrum, een schitterende kathedraal en winkels, huizen en straten vol kerstversieringen, geven het gevoel dat u in een verhaal van Charles Dickens stapt!
Beter Uit biedt u de mogelijkheid deze bijzondere sfeer zelf mee te maken met een midweekse cruise vanuit Nederland naar Engeland. En bij Beter Uit is er uiteraard niet alleen aandacht voor al het uiterlijk vertoon, maar ook voor de boodschap van Kerst: de geboorte van Jezus als onze Verlosser. Met uw Beter Uit reisleider en medegelovigen kunt u ook op weg naar het Kerstfeest samen geloven en samen beleven!

Bestemming

Algemene informatie

Het Verenigd Koninkrijk omvat vier landen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Engeland, Schotland en Wales vormen samen het eiland Groot Brittannië. Daarnaast zijn er nog de noordelijke Orkney en Shetland Islands, Hibriden, Island of Man, Wight en Anglesey. Engeland heeft een gevarieerd landschap; kustlandschap met heidevelden, kiezel- en zandstranden en krijtrotsen, het licht glooiende heuvelland met akkerbouw en open velden, gebergten, dalen en rivieren in de Midlands en Schotland met ruige bergen en heidevelden. De steden bieden voor elke leeftijd een gevarieerd aanbod van historisch tot heel modern, gezellig tot heel hip. Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk; Edinburgh de hoofdstad van Schotland, van Wales is dit Cardiff en van Noord-Ierland Belfast.

Informatie over Verenigd Koninkrijk

Tijdsverschil
-1 uur
Vlag
Valuta
£

Uitgebreide informatie over Verenigd Koninkrijk

Beste reistijd

Voor het Verenigd Koninkrijk is de beste reistijd van juli t/m augustus.

Klimaat

Het weer in Groot-Brittannië is erg wisselvallig. De Britse zomer is mild en vrij droog en zonnig, maar houdt altijd rekening met een regenbui. Het kwik stijgt gemiddeld naar 21ºC. Er kan een flink verschil in temperatuur zijn tussen Schotland en Zuid-Engeland.

Eten & Drinken

Het Engelse ontbijt is befaamd en bestaat uit vruchtensap en cornflakes vooraf, gevolgd door een bord met worstjes (sausages), tomaten, spek, eieren en soms ook witte bonen in tomatensaus. En de toast met jam mag natuurlijk niet ontbreken. In de meeste hotels zult u echter een gewoon continentaal ontbijt voorgeschoteld krijgen, zoals wij dat in Nederland gewend zijn. De lunch wordt genoten in de plaatselijke pub en bestaat uit verschillende kleine gerechten, bijvoorbeeld een pie (stukje hartige taart), soep of iets dergelijks. Rond vier uur in de middag volgt de, eveneens wereldberoemde, afternoon high-tea. Naast de thee of koffie is er de keuze uit sandwiches, cream cakes, gebakken scones met slagroom en jam etc. Het diner is de warme maaltijd van de dag en wijkt in principe niet zoveel af van de onze.

Taal

De Engels taal is misschien wel het bekendste exportproduct van het Groot-Brittannië. Het is eigenlijk het standaard communicatiemiddel van de gehele wereldbevolking. Naast Engels wordt er in Groot-Brittannië nog Welsh en Schots Gaelic gesproken.

Wist u dat:

- De Britten samen elke dag ruim 160 miljoen kopje thee drinken
- De taxichauffeurs in Londen ca. 25.000 straten moeten leren om te slagen voor het examen
- Koningin Elisabeth elk jaar persoonlijk een verjaardagskaart stuurt naar degene die 100 jaar wordt

Dagprogramma

dag
1

DI: Op reis

Op eigen gelegenheid naar Rotterdam/Europoort, waar u wordt verwelkomd door uw Beter Uit reisleider en inscheept voor uw overtocht naar Hull, in het noorden van Engeland. Aan boord kunt u gebruik maken van de vele faciliteiten, zoals verschillende restaurants en bars. Ook is er live entertainment en ruimte om in alle rust goede gesprekken te voeren.

dag
2

WO: York

Na een uitgebreid ontbijtbuffet en aankomst in Hull, staat uw touringcar klaar om u naar het pittoreske York te brengen. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel, dat aan de rand van het historische centrum ligt. De rijke geschiedenis ligt letterlijk op steenworp afstand binnen de middeleeuwse stadsmuren. Dompel u onder in de warme Engelse sfeer en eeuwenoude cultuur. Een kijkje in de York-Minster mag niet ontbreken. Deze indrukwekkende Anglicaanse kathedraal is één van de grootste in Engeland. Met de bouw van de huidige kerk werd in de 13e eeuw begonnen en duurde enkele eeuwen. Het resultaat mag er zijn: een prachtig voorbeeld van een Gotische kathedraal, vol religieuze kunst en magnifieke gebrandschilderde ramen. Bovendien is de kathedraal al helemaal in kersttooi, waardoor hij extra feestelijk oogt!
Trakteer uzelf op een “pub lunch” en slenter door de gezellige, smalle winkelstaatjes en proef de alom aanwezige sfeer van het naderende Kerstfeest.

dag
3

DO: Nog meer York en terugreis

In uw hotel staat een goed ontbijt te wachten, zodat u vol energie aan de dag kan beginnen!
De ochtend kunt u gebruiken om York verder te ontdekken. Zo zijn er nog een bijzonder kasteel en een Viking museum. Als u van chocola houdt, boft u helemaal: ga naar York’s Chocolate Story. Zie hoe chocola gemaakt wordt en proef deze lekkernij! Een zoete afsluiting van uw midweekje?

In de loop van de middag volgt de transfer naar Hull en scheept u in voor de overtocht naar Rotterdam/Europoort. Geniet van uw avond aan boord.

dag
4

VR: Aankomst Rotterdam / Europoort

Voordat u ontscheept, geniet u aan boord nog van een uitgebreid ontbijtbuffet. Na aankomst in Europoort keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Accommodaties

Ferry Rotterdam/ Europoort-Hull

Dover, Verenigd Koninkrijk
Verblijf aan boord tijdens heen- en terugreis in een 2-persoons standaard buitenhut met douche en toilet.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Bar
Restaurant
In de kamer
Airco
Badkamer

Hotel Ibis York Centre**

York, Verenigd Koninkrijk
Een prima middenklasse hotel in een gerestaureerd historisch pand aan de rand van het middeleeuwse centrum. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en biedt gratis Wifi.
De compacte kamers hebben een eenvoudige, frisse inrichting, een eigen badkamer, tv en thee- en koffiefaciliteiten.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
WIFI
Bar
Restaurant
Wasservice
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Telefoon
In de buurt
Historisch centrum

Vervoer

Eigen vervoer
Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer. Circa 10 dagen voor aanvang van de reis versturen wij aanvullende informatie over het begin van het programma en de gewenste aankomsttijd.

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Ferry overtocht Rotterdam/Europoort – Hull retour
 • 3 overnachtingen op basis van een 2-persoonshut en –kamer
 • Transfer Hull – York retour
 • Ontbijt
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonshut/kamer 195,-
 • Lunches en diner
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Bijdrage SGR 5,- per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Reisleiding

Martin de Graaf

Reisleider Beter Uit sinds 2001

In welke landen ben je geweest?

Portugal, Griekenland, Engeland, Spanje, Andorra, Noord-Ierland, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Hongarije, Roemenië, Italië, Israël, Turkije, Frankrijk, Oekraïne, België

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Het reizen met Beter Uit is en blijft vooral bijzonder vanwege de onderlinge ontmoeting, vaak van hart tot hart, en daarnaast wegens de goede sfeer en verzorging. Met recht: reizen met meerwaarde dus!

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Ik vind het waardevol en belangrijk om ook tijdens reizen het geloof met anderen te delen en vanuit dat gedeelde geloof zo’n reis ook meer existentieel te beleven.