Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Israël met VEG de Genade

10 dagen

Bijbelse groepsreis | Vliegreis

Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende land kennen. Gedurende de reis komt u er achter dat het hele land getuigt van Gods trouw. U  bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes. Uiteraard staat Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op het programma. De gids neemt u mee naar deze unieke plaatsen.

 

Indien u vragen heeft over deze reis, kunt u contact opnemen met mw. E. van Aron:

06-081939099 of esme@degenade.nl

Programma

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv – Ariel

Vandaag begint onze indrukwekkende reis naar het Beloofde Land. Vanaf Schiphol vliegen we naar Tel Aviv. We worden naar Ariel gebracht waar we de komende nacht verblijven.

 

Dag 2: Ariel – Elon Moreh – Berg Gerizim – Shilo – Bethel – Tiberias

De eerste dag in Israël. Na het ontbijt rijden we naar Samaria. Dit gebied wordt meerdere malen in de Bijbel genoemd; zowel in het Oude als het Nieuwe Testament. Ook Jezus predikte in Samaria en in Lucas 10 staat het beroemde verhaal over de barmhartige Samaritaan. Aansluitend rijden we door naar Elon Moreh, een orthodox-joodse Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever, en naar de heilige berg van de Samaritanen: de Berg Gerizim. Ook bezoeken we Shilo. Het Bijbelse Shilo is tegenwoordig een archeologische opgraving. Hier gaan Bijbel verhalen leven, zoals het verhaal van de profeet Samuel. Via Bethel reist u door naar Tiberias.

 

Dag 3: Gan Hasholosha – Nazareth – Nazareth Village – Berg Karmel

We beginnen de dag met een bezoek aan GanHasholosha. Een prachtig natuurgebied met warm water bronnen. Daarna rijden we naar Nazareth  voor een bezoek aan de aankondigingskerk en waar we Nazareth Village bezoeken, een openluchtmuseum. U krijgt hier een goed beeld van het leven in de tijd van Jezus. Voor we terug reizen naar Tiberias, bezoeken we de Karmel berg. Vanaf de berg heeft u een prachtig uitzicht. Aan de voet ziet u Haifa liggen. De bekende strijd van Elia met de Baälpriesters speelt zich af op de Karmel berg. (1 Koningen 18)

 

Dag 4: Meer van Galilea – Kapernaüm – Berg der Zaligsprekingen – Tabgah – Qasr El Yahud – Berg der Verleiding

Deze dag wordt begonnen met een boottocht over het Meer van Galilea. Midden op het meer ligt de boot even stil en gaat de motor uit waardoor we de rust en stilte op het meer ervaren. Erg indrukwekkend!

 

Kapernaüm was in de tijd van Jezus een belangrijke stad, ook voor de Heere Jezus. Jezus woonde in Kapernaüm, Hij preekte in en rond Kapernaüm en Hij heeft er vele wonderen gedaan. We bekijken de fundamenten van de synagoge en dat wat over is van het huis van Petrus. Daarna rijden we naar de Berg der Zaligsprekingen waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Op stenen rondom de kerk vind je de negen zaligsprekingen die Jezus heeft verkondigd. Vanaf de berg hebben we een prachtig uitzicht op het meer en kunnen we ons een goede voorstelling maken van het Bijbelse landschap. Bij de oever van het Meer van Galilea vinden we Tabgha waar de Heere Jezus vijf broden en twee vissen vermenigvuldigde voor een groep van meer dan 5000 mensen. In de Vermenigvuldigingskerk ligt onder het altaar de steen waarop Jezus het brood gedeeld zou hebben.  We verlaten Tiberias en rijden richting het zuiden en maken een stop bij Qasr el Yahud, een unieke doopplaats aan de oever van de rivier de Jordaan. Ook rijden we langs de Berg der verleiding. Hier zou het zijn waar Jezus door de duivel werd verleid. Aan de voet van de berg houden we een korte overdenking.

 

Matteüs 4:2-4 Nadat Hij veertig dagen en veertig nachten had gevast, had Hij grote honger. Nu kwam de beproever naar Hem toe en zei: ‘Als u de Zoon van God bent, beveel dan die stenen in broden te veranderen’. Maar jezus gaf hem ten antwoord: ‘Er staat geschreven: De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God’

 

Dag 5: Yad Vashem – Mahane Yehuda Markt – Klaagmuur (begin Sabbat)

Na het ontbijt bezoeken we het beroemde Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. In dit museum worden de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de vermoorde kinderen, de overzichtstentoonstelling en het concentratiekampenmonument maken je stil en laten een diepe indruk op je achter.

 

Jesaja 56:5 Hem geef ik iets beters dan zonen en dochters: een gedenkteken en een naam (een Yad Vashem) in mijn tempel en binnen de muren van mijn stad. Ik geef hem een eeuwige naam, een naam die onvergankelijk is.

 

Mahane Yehuda markt is de grootste markt van Jeruzalem. Meer dan 250 verkopers bieden hun waren hier aan. Het is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking.  Daarna gaan we naar de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Hier wonen we het begin van de Sabbat bij.

 

Dag 6: Jeruzalem – Sabbat

Vandaag is er geen programma.

 

Dag 7: Qumran – Ein Gedi – Massada – Dode Zee

We rijden richting de oevers van de Dode zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen en zien het woeste en imposante landschap van de woestijn van Judea. We rijden langs de grotten van Qumran waarbij de gids vertelt over de vindplaats van de Dode Zeerollen. We bezoeken het prachtige natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul. Via de kustlijn van de Dode Zee komen we bij Massada, een grote rots in de woestijn. Op de rots heeft Herodes de Grote zijn paleis gebouwd. Per kabelbaan gaat u naar boven voor het prachtige uitzicht, de ruïnes en het verhaal van de moedige Zeloten die zich verdedigden tegen de Romeinen. We maken ook kennis met de Dode Zee. Het water is zo zout dat men er moeiteloos in blijft drijven, een bijzondere ervaring!

 

Dag 8: Olijfberg – Gethsemané – Bar Mitswah – Via Dolorosa – Graftuin

Wij zullen vandaag op plekken komen waar eens onze Messias is geweest. De Olijfberg is de eerste bezienswaardigheid van vandaag en biedt een uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Jezus kwam vaak op de Olijfberg,  Hij huilde er onder andere om het lot van Jeruzalem. De Olijfberg is een populaire begraafplaats voor Joden. De Olijfberg wordt door hun gezien als de plaats van de opstanding van de doden wanneer de Messias komt, dit halen zij uit het Bijbelboek Zacharia . Vanaf de Olijfberg heeft u uitzicht op de vele graven met witte steentjes. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemané waar we naartoe wandelen. In de Hof van Gethsemané werd Jezus erg bang voor wat Hem te wachten stond. Hij zweette bloeddruppels en bad tot Zijn Vader of de beker van het lijden aan Hem voorbij mocht gaan. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis.

 

De oude Stefanuspoort is de entree naar de Oude Stad waar zich de Joodse, de Christelijke, de Armeense en de Islamitische wijk bevinden. We zien Bethesda, wat ‘Huis van Barmhartigheid’ betekend. Het badwater van Bethesda had van tijd tot tijd een genezende werking en in Johannes 5 lezen we hoe Jezus een man genas die al 38 jaar lang ziek was. Naast Bethesda ligt de kerk van Anna, de moeder van Maria, op de plaats waar Maria zou zijn geboren. We lopen waar de Klaagmuur, de Westelijke steunmuur van de tweede Joodse tempel. Deze tempel werd in het jaar 70 na Christus verwoest waarna alleen de Westelijke muur overeind bleef staan. Op maandagmorgen vindt bij de Klaagmuur in de Oude Stad traditioneel de Bar Mitswa ceremonie plaats. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. De Via Dolorosa is de lijdensweg van Jezus waarop verschillende gebeurtenissen plaatsvonden die worden herdacht in 14 staties, vanaf de plaats van Jezus’ veroordeling door Pontius Pilatus, naar de plaats waar Hij in het graf werd gelegd. Ondanks de drukte van winkeltjes, kraampjes en verkopers is het indrukwekkend om hier te lopen en terug te denken aan de gebeurtenissen. De route loopt langs de verschillende staties. Daarna wandelen via de Damascus poort naar de  Graftuin en waar we het lege graf aanschouwen.

.

Mattheüs 28:5-6 - De engel richtte zich tot de vrouwen en zei: ‘Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals Hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

 

In de avond woont u de spectaculaire geluid en lichtshow bij bij de Tower of David.

 

Dag 9: Wandeling over de stadsmuren – Hurva Synagoge – Cardo

Een mooie wandeling over de oude stadsmuren van Jeruzalem staat vandaag op het programma. Vanaf 12 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over de Oude Stad. Aansluitend bezoekt u de Hurva synagoge in de Joodse wijk. Tot de verwoesting in 1948 tijdens de Arabisch-Israëlische oorlog, was het de hoofdsynagoge van de stad. Op de plaats waar de synagoge heeft gestaan is in 2010 een nieuwe synagoge gebouwd.

 

Dag 10: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam

De laatste dag in Israël is aangebroken. In de morgen brengen we een bezoek aan de geboorte plaats van Johannes de Doper en wandelen we naar de Kerk van de Visitatie. Aansluitend transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Nederland. Een indrukwekkende reis is ten einde!

Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
26-10-2020
 
Te boeken
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Tel Aviv v.v. met El Al
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Transfer luchthaven – hotelretour
 • 9 Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de rondreis
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • Entreegelden volgens programma*
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen (Ayala Zion)
 • Bagageservice bij de hotels
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger
 • Toeristenbelasting

* St. Annakerk, Massada incl kabelbaan, Magdala, Ein Geddi, boottocht op het Meer van Galilea,  Kapernaum, Ein Gedi, Hurva synagoge, stadsmuren, Shilo, Nazareth Village, Sound en light show.

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 595,-
 • Verhoging van brandstoftoeslagen, evt. extra lokale reis- en vertrekbelastingen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden
 • Fooien gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Administratiekosten 25,-

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 15 personen.

 

Prijsindicatie

€1859,-  Bij 35 – 39 betalende personen

€1915,-  Bij 30 – 34 betalende personen

€1975,-, Bij 25 – 29 betalende personen

€2085,-  Bij 20 – 24 betalende personen

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2 Ariel Eshel Hashomron 1 nacht
Dag 2-4 Tiberias Days Hotel 2 nachten
Dag 4-10 Jeruzalem Le Jerusalem Hotel 6 nachten
    Totaal 9 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
26 oktober 2020 Amsterdam Tel Aviv LY 338 11.35 uur 17.00 uur
4 november 2020 Tel Aviv Amsterdam LY 339 16.10 uur 20.20 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief