Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen over de Rijn & Moezel 2021

7 dagen

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Varen over de Rijn & Moezel, een klassieker die niet in het aanbod van Beter Uit mag ontbreken. Het is een prachtige route die nooit verveelt! Glooiende hellingen met volle wijnranken, pittoreske dorpjes en historische steden als Cochem, Bonn, Koblenz en Keulen. Ze passeren allemaal de revue. Natuurlijk vergeten we niet om in een sfeervolle Weinstube te proeven van de heerlijke wijnen uit deze regio. Geniet van al het moois dat God geschapen heeft.

 

Tijdens deze riviercruise is het op en top genieten: van de faciliteiten aan boord, de comfortabele hutten, een uitstekende verzorging, maar ook van de gezelligheid en goede gesprekken aan boord met mede christenen. En dat alles onder begeleiding van uw vertrouwde reisleiding die er voor u is! Samen beleven, samen geloven, samen genieten!

 

Highlights

 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Comfortabel cruisen met het MPS Horizon
 • Toegewijde reisleiders met oog voor iedereen in de groep
 • Welkomstcocktail en captains-dinner

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Düsseldorf

Welkom aan boord van ons sfeervolle schip, het M.P.S. Horizon! Na een eerste kennismaking met de vriendelijke bemanning en medereisgenoten, zetten wij koers naar Duitsland en varen dwars door het indrukwekkende Ruhrgebied. In de avond komen we aan in Düsseldorf, waar in de Altstadt nog een gezellige drukte heerst.

 

Dag 2, vrijdag: Düsseldorf – Bonn – Andernach

Stroomopwaarts varen we onder andere langs Keulen met zijn prachtige kathedraal. Aan het begin van de middag arriveren we in Bonn: de voormalige hoofdstad en geboortestad van Ludwig von Beethoven. Het mooie centrum ligt op loopafstand van het schip; zeer uitnodigend om een wandeling te maken. De vijf spitse torens van de Munsterkerk kunt u van verre zien en vormde lange tijd het symbool van de stad. Na het diner leggen we aan in Andernach, gelegen aan de linkeroever, waar we overnachten.

 

Dag 3, zaterdag: Andernach – Cochem

Een prachtige vaardag tussen de steile, met wijngaarden bedekte, berghellingen! De bemanning gaat vandaag vroeg uit de veren, want al voor het ontbijt zetten we koers naar Cochem. Bij Koblenz ronden we de Deutsche Eck en verlaten de machtige Rijn om kennis te maken met het romantische Moezeldal. Het indrukwekkend landschap doet u beseffen hoe prachtig en veelzijdig deze aarde gemaakt is. Cochem is een kenmerkende Moezelstad met een sfeervolle oude binnenstad, smalle straten en vakwerkhuizen. Van verre domineert de wereldberoemde Reichsburg die hoog boven de stad te zien is.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Cochem. De reisleiding verzorgt de samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst. Hoe mooi is het dat we zelfs op vakantie in het buitenland mogen luisteren naar Gods woord. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

 

Dag 5, maandag: Cochem – Koblenz

We zetten koers naar Koblenz, waar de Rijn en Moezel samenkomen. Deze stad is een centrum van wijnhandel en heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter  met nauwe straten, romantische steegjes en mooie pleinen met fraaie fonteinen. Bovendien zijn er winkelstraten in overvloed waar het altijd erg gezellig is. In de avond zorgt de reisleiding voor een mooie dagsluiting.

 

Dag 6, dinsdag: Koblenz – Keulen

Rond het middaguur arriveren we in de stad Keulen. De indrukwekkende kathedraal steekt met kop en schouders boven de stad uit. Vlak achter de Dom vinden we de historische binnenstad met gezellige winkelstraatjes, terrasjes en tal van musea. In Keulen is zoveel te doen! Laat u bijvoorbeeld rondrijden in een treintje. Zo krijgt u een goede indruk van de stad.

 

Dag 7, woensdag: Keulen – Arnhem

De reis is helaas ten einde gekomen. U hebt zeven dagen kunnen genieten van al het moois dat de Rijn en Moezel te bieden hebben. Om circa 14.00 uur meren we af in Arnhem en nemen we afscheid.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag 24 juni 2021

Arnhem inschepen

 

9:30 uur

Donderdag 24 juni 2021

Düsseldorf

20:00 uur

 

Vrijdag 25 juni 2021

Düsseldorf

 

6:00 uur

Vrijdag 25 juni 2021

Bonn

13:30 uur

16:00 uur 

Vrijdag 25 juni 2020

Andernach

19:30 uur

 

Zaterdag 26 juni 2021

Andernach

 

6:00 uur

Zaterdag 26 juni 2021

Cochem

14:00 uur

 

Zondag 27 juni 2021

Cochem hele dag

   

Maandag 28 juni 2021

Cochem

 

8:00 uur

Maandag 28 juni 2021

Koblenz

13:00 uur

 

Dinsdag 29 juni 2021

Koblenz

 

8:00 uur

Dinsdag 29 juni 2021

Köln

13:00 uur

 

Woensdag 30 juni 2021

Köln

 

3:00 uur

Woensdag 30 juni 2021

Arnhem uitschepen

14:00 uur

 

 

 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
24-6-2021
Alle Leeftijden
David van Ballegooijen
Maddie van Ballegooijen-van Tilborg
Te boeken
679,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonshutvoordeelhut (hoofddek)
 • Volpension
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 45,-
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Het is niet  mogelijk uw eigen rollator mee te nemen. Wel is het mogelijk om voor 5,- een rollator te huren. Geeft u dit direct aan bij boeking, want het aantal beschikbare rollators aan boord is beperkt.

 

Indien u gebruik maakt van een glutenvrij dieet, geeft u dit dan bij boeking door. De kosten voor het glutenvrije dieet bedragen 4,- per dag, aan boord te voldoen.

Toeslagen:

Tweepersoonshut op het hoofddek: toeslag 115,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 195,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek: toeslag 295,- per persoon

Rollator 5,- per week

Avond van tevoren inschepen 45,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief