Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Varen over de Friese Meren

Groepsreis vanuit één hotel | Riviercruise

Wie aan Friesland denkt, denkt aan water. Friesland is een van de meest waterrijke provincies van ons land. Meren, sloten, poelen, vaarten, grachten en kanalen: Friesland is gezegend! Dat in combinatie met weidse groene vlaktes, bos, en sfeervolle authentieke dorpjes en mooie steden, maken Friesland een uitstekende provincie voor het maken van een riviercruise. De Hanzestad Kampen, de oude havenstad aan de Waddenzee Harlingen, Sneek aan het Sneekermeer en de vissersplaats Enkhuizen staan deze week op het programma. Een oer-Hollandse route!

 

Samen met mede christenen en uw vertrouwde Beter Uit reisleider kunt u heerlijk genieten.  Want dat is een riviercruise met Beter Uit: samen geloven, samen beleven, samen genieten!

 

Highlights

 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Toegewijde reisleiders met oog voor iedereen in de groep
 • Comfortabel cruisen met het M.P.S. Horizon
 • Welkomstcocktail en captains-dinner

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Arnhem – Kampen

Uw kapitein en uw reisleiders heten u van harte welkom aan boord van het M.P.S. de Horizon. Na de eerste kennismaking vertrekken we om 09.30 uur vanuit Arnhem naar de Hanzestad Kampen, waar we aanleggen aan de IJsselkade. Geniet vanaf de rivier de IJssel van de prachtige skyline van Kampen. Het historische hart kent talloze architectonische hoogstandjes uit het roemrijke verleden. Bijvoorbeeld de Nieuwe Toren. Deze heeft maar liefst 47 klokken.

 

Dag 2, vrijdag: Kampen – Harlingen – Franeker

Al vroeg zetten we koers naar het Friese Harlingen. Deze oude havenstad aan de Waddenzee heeft een historisch centrum met vele grachten, oude pakhuizen en in Hollandse stijl gebouwde huizen. De stad heeft veel van zijn charme behouden. Alleen al het historisch centrum kent meer dan 500 bezienswaardige monumentale panden. Tijdens het diner varen we verder naar Franeker waar we in de avond aanmeren. Uw reisleider verzorgt een dagsluiting.

 

Franeker wordt ook wel de sterrenstad genoemd en is wereldwijd bekend vanwege het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Uiteraard zijn de verschillende historische panden in de binnenstad ook de moeite waard. U kunt er voor kiezen om voor het slapen gaan nog een wandelingentje te maken door de stad.

 

Dag 3, zaterdag: Franeker – Sneek   

Vandaag wordt u weer verrast met een mooie route. We vertrekken vanuit Franeker naar Sneek, ook wel Snits genoemd en bekend vanwege de smalle grachten.  Natuurlijk ziet u hét kenmerk van deze stad, de Waterpoort. Twee achtkantige torens met daartussen een brug. Deze poort is het symbool van de watersportstad Sneek geworden. En uiteraard geniet Sneek ook haar bekendheid vanwege de Elfstedentocht. 

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Vandaag blijven we in Sneek liggen en verzorgt uw reisleider een samenkomst. Het is ook mogelijk om een dienst in een lokale kerk bij te wonen. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken.

 

Dag 5, maandag: Sneek – Enkhuizen – Hoorn

Tijdens het ontbijt steken we het IJsselmeer over om naar Enkhuizen te gaan. De geschiedenis van de VOC is hier nog duidelijk zichtbaar. De Drommedaris, de verdedigingstoren aan de haven en het centrum met haar monumentale panden herinneren nog aan deze periode. Samen met uw reisleider kunt u een wandeling maken door het historische centrum. Een bezoek aan het Zuiderzee museum behoort ook tot de mogelijkheden.  Aan het eind van de middag zetten we koers naar Hoorn, ook wel bekend als de stad van Jan Pieterszoon Coen.

 

Dag 6, dinsdag: Hoorn – Wijk bij Duurstede

Vroeg in de ochtend varen we richting Wijk bij Duurstede waar we in de loop van de middag aankomen. De stad ligt aan de Lek en de historische binnenstad heeft tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen.

 

Dag 7, woensdag: Wijk bij Duurstede – Arnhem

De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd, moeten we helaas om 14.00 uur weer afscheid van elkaar en de bemanning nemen en keren we op eigen gelegenheid huiswaarts.

 

Vaarschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

 

Dag

Plaats

Aankomst

Vertrek

Donderdag 16 juli 2020

Arnhem inschepen

 

10:00 uur

Donderdag 16 juli 2020

Kampen

17:30 uur

 

Vrijdag 17 juli 2020

Kampen

 

6:00 uur

Vrijdag 17 juli 2020

Harlingen

14:00 uur

18:00 uur

Vrijdag 17 juli 2020

Franeker

19:30 uur

 

Zaterdag 18 juli 2020

Franeker

 

8:00 uur

Zaterdag 18 juli 2020

Sneek

14:00 uur

 

Zondag 19 juli 2020

Sneek

   

Maandag 20 juli 2020

Sneek

 

8:00 uur

Maandag 20 juli 2020

Enkhuizen

14:00 uur

18:00 uur

Maandag 20 juli 2020

Hoorn

20:00 uur

 

Dinsdag 21 juli 2020

Hoorn

 

7:00 uur

Dinsdag 21 juli 2020

Wijk bij Duurstede

15:00 uur

 

Woensdag 22 juli 2020

Wijk bij Duurstede

 

9:00 uur

Woensdag 22 juli 2020

Arnhem

14:00 uur

 

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoons-voordeelhut (hoofddek)
 • Volpension
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 39,-
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie

Het is met ingang van 2020 niet meer mogelijk uw eigen rollator mee te nemen. Wel is het mogelijk om voor 5,- een rollator te huren. Geeft u dit direct aan bij boeking, want het aantal beschikbare rollators aan boord is beperkt.

 

Indien u gebruik wenst te maken van een glutenvrij dieet, geeft u dit dan bij boeking door. De kosten voor dit dieet bedragen 4,- per dag, ter plaatse te voldoen.

Toeslagen

Tweepersoonshut op het hoofddek: toeslag 115,- per persoon

Tweepersoonshut op het bovendek: toeslag 195,- per persoon

Eénpersoonshut op het hoofddek: toeslag 265,- per persoon

Rollator 5,- per week

Avond van tevoren inschepen 39,- per persoon

 

De tweepersoonsvoordeelhutten zijn slechts beperkt beschikbaar.

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief