Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Van West naar Oost door Italië

12 dagen

Groepsrondreis | Zonvakantie | Vliegreis

Als je het echte Italië wil leren kennen, is deze rondreis echt iets voor jou. Je reisleider, Heleen van Dijk, nodigt je van harte uit om het zuiden van Italië te ontdekken en te proeven. Je avontuur begint in en om Napels, geboorteplaats van de Pizza Margarita en leidt door prachtig natuurschoon en langs mooie steden en dorpen naar Apulië, de “hak van de voet” van Italië. Je vindt hier  eeuwenoude olijfbomen, maar bovenal Trulli, kleine, witte ronde huisjes, die alleen hier te zien zijn. Voldoende redenen om met Heleen van het authentieke Italië te genieten en samen met andere singles een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken!

 

Highlights

 • Trulli
 • Lecce
 • Amalfi kust
 • Napels

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis Napels – Castellammare di Stabia

Met een rechtstreekse vlucht vliegen we van Amsterdam naar Napels. Bij aankomst volgt de transfer naar ons hotel in Castellammare di Stabia, een gezellige kustplaats.

 

Dag 2, dinsdag: Napels

Vandaag bezoeken we Napels. Samen met een Nederlandse gids maken we een stadsrondrit gevolgd door een wandeling door de oude, gezellige binnenstad. De middag is vrij voor eigen ontdekkingen, voordat we per touringcar terug gaan naar ons hotel.

 

Dag 3, woensdag: Naar de Vesuvius en Pompeï

Met onze gids gaan we de Vesuvius op. Het laatste stuk naar de krater doen we wandelend, zodat je een blik kan werpen op deze nog altijd actieve vulkaan. Geniet ook van het bijzondere landschap. Als we afdalen stoppen we bij een wijngaard waar de druiven groeien waar een bijzondere wijn, Lacryma Christi van gemaakt wordt. Op de hellingen van de Vesuvius volgt een proeverij van deze wijn en daarbij wordt een uitgebreide en lekkere lunch geserveerd! Na de lunch brengt de gids ons naar Pompeï, de stad waar het leven in 79 na Chr. abrupt tot stilstand kwam door een enorme uitbarsting van de Vesuvius. De stad werd bedekt met een dikke laag as en pas in de 18e eeuw herontdekt. Nu krijgen we er een goed beeld van het leven in de Romeinse tijd met talrijke mooi bewaarde huizen, winkels, tempels en nog veel meer.

 

Dag 4, donderdag: vrije dag

Een vrije dag. Je kan van het strand genieten of zelf op ontdekking uitgaan door bijvoorbeeld een excursie naar het beroemde eiland Capri te boeken (kosten exclusief).

 

Dag 5, vrijdag: Amalfi kust

Vandaag belooft een prachtige dag te worden. Samen met onze gids maken een dagtocht langs de schitterende Amalfi kust. We mogen genieten van spectaculaire uitzichten op zee, tegen de bergen gebouwde huizen en kleurig bloeiende oleander. Onderweg bezoeken we verschillende gezellige en typisch Italiaanse stadjes als Amalfi, Positano en Ravello.

 

Dag 6, zaterdag: Van Castellammare via Paestum naar Alberobello

We laten Napels achter ons reizen door naar onze volgende bestemming in Apulië, Alberobello. Onderweg bezoeken we een aantal vrij in het landschap liggende Griekse tempels bij Paestum. Het is heel bijzonder om te zien hoe goed ze bewaard zijn gebleven. Hierna rijden we verder naar Alberobello, een stad vol trulli.

 

Dag 7, zondag: Vrije dag

‘s Morgens verzorgt de reisleider een bijeenkomst. De verdere dag is ter vrije besteding. Lunch inclusief.

 

Dag 8, maandag: Matera

Alweer een bijzondere excursie. We gaan op bezoek in Matera, dat op de rand van een diep ravijn ligt. Het heeft een levendige bovenstad en een verstilde benedenstad, Sassi. Hier woonden mensen tot in de jaren zestig van vorige eeuw in uitgehakte grotten. In die rotsen werden ook complete kloosters en ruim 100 kerken uitgehouwen! Matera staat dan ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst.

 

Dag 9, dinsdag: Alberobello en vrije middag

Met onze gids lopen we vanochtend door Alberobello. Hier zien we de grootste concentratie van trulli. Het zijn er bijna 1000! Trulli vinden we alleen in dit deel van Apulië en het zijn ronde, witte huisjes met een puntdak. Over het ontstaan is niet veel bekend. Wat echter zeker is, is dat Alberobello een unieke uitstraling heeft. ’s Middags zijn we vrij en kunnen we Alberobello zelf verder verkennen.

 

Dag 10, woensdag: Ostuni – Lecce

Er staat weer een dagtocht op het programma, die ons om te beginnen naar Ostuni of ‘la città bianca’ (‘het witte stadje’) voert. De inwoners zijn verplicht hun huis elk jaar te witten. Zo biedt dit stadje altijd een stralende en frisse aanblik. Aansluitend ontdekken we één van Italië’s best bewaarde geheimen: Lecce, of het ‘Florence van het Zuiden’. We wandelen door het autovrije, ommuurde en helemaal gerestaureerde hart van de stad. Dit is volledig in een weelderige barokstijl  gebouwd van honingkleurige tufsteen. Geniet van al dit moois en trakteer jezelf op een caffè of een gelato....

 

Dag 11, donderdag: Bari

Ons laatste bezoek tijdens onze Italiaans vakantie wordt gebracht aan Bari, hoofdstad van Apulië. Vroeger is om deze strategisch gelegen havenplaats flink gevochten, zodat we nu overal nog Byzantijnse, Arabische en Normandische invloeden zien. Beschermheilige van de stad is ‘onze’ Sint Nicolaas, die begraven ligt in de Basilica di San Nicola.

 

Dag 12, vrijdag: Terugvlucht Bari – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Bari en terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Ramapendula***- Alberobello

Hotel Ramapendula in Alberobello is een sfeervol 3-sterren hotel iets buiten het centrum van deze...

Hotel Ramapendula***- Alberobello

Hotel Ramapendula in Alberobello is een sfeervol 3-sterren hotel iets buiten het centrum van deze gezellige plaats. Je wandelt er binnen 10 minuten naar toe. Het centrale deel van het hotel, waar je de receptie, het restaurant en de bar vindt, bestaat uit een aantal originele trulli. De verzorgd ingerichte kamers beschikken over bad of douche, toilet, tv, safe (gratis). Gratis Wifi. In de tuin is een zwembad.

terug

Hotel Paradiso***- Castellamare di Stabi

Het hotel biedt uitzicht op de Vesuvius en de Golf van Napels en ligt aan de rand van Castellammare...

Hotel Paradiso***- Castellamare di Stabi

Het hotel biedt uitzicht op de Vesuvius en de Golf van Napels en ligt aan de rand van Castellammare. De keurige kamers bieden een badkamer, airco, flat screen-tv en gratis wifi. Verder heeft het hotel een tuin, een niet verwarmd buitenzwembad, bar, restaurant en terras.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
25-5-2020
Single
Heleen van Dijk-Verhagen
Niet te boeken
1.529,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Napels/Bari – Amsterdam incl. heffingen
 • Vervoer ter plaatse
 • 11 overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op dag 2 en 7
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 295,- (Volgeboekt)
 • Ruimbagage 20 kilo 34,-
 • Overige lunches
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Reserveringskosten 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 17 personen.

 

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
25 mei 2020 Amsterdam Napels HV 6411 17.15 uur 19.35 uur
05 juni 2020 Bari Amsterdam HV 5822 10.30 uur 13.20 uur

 

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief