Over deze reis

Met Hour of Power naar de Turkse Rivièra

Türkiye’ye hosgeldiniz! Welkom in Turkije. Geen land is zo verrassend en veelzijdig als Turkije. Denk aan prachtige uitgestrekte stranden en pittoreske baaien, ongelooflijk rijke cultuur, eeuwenoude geschiedenis, een indrukwekkende natuur en een zeer gastvrije bevolking. Wist u dat Turkije dé bakermat van het christendom is. Het is in Turkije waar bijvoorbeeld de apostelen Paulus en Johannes graag verbleven en hun sporen hebben achtergelaten. Tijdens deze 8-daagse reis naar de Turkse Rivièra met Hour of Power bezoeken we een aantal historische plaatsen, waaronder Laodiceia, Hiërapolis, Perge en Aspendos en laten we ons verwonderen door de witte kalksteenterrassen van Pamukkale en varen we over ondergrondse steden.

Uw reisleiders, Jan van den Bosch en Chris Tims nemen u graag mee om fascinerend Turkije te ontdekken.

Bestemming

Algemene informatie Turkije

Turkije is gelegen in Zuidwest-Azië en Zuidoost-Europa, al ligt het overgrote deel in Azië. Het land wordt omringd door Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Turkije heeft een kustlijn van 6530 km. Het noorden grenst aan de Zwarte Zee en het zuiden grenst aan de Middellandse Zee. De hoofdstad is Ankara, maar Istanboel is de grootste stad. Turkije heeft prachtige stranden, kusten, rotsformaties, berggebieden en bossen. Het land heeft een rijke cultuur en een veelzijdige historie dat duizenden jaren terug gaat met invloeden uit Azië en Europa. Turkije is ook dé bakermat van het christendom.

Een vroegere benaming voor Turkije was Klein-Azië of Anatolië. De eerste grote groep die zich in het land vestigden waren de Hettieten. Tot 546 v. Chr. behoorde het land tot het Perzische Rijk. In de 4e eeuw v. Chr. veroverde Alexander de Grote het land. Rond de 2e eeuw werd het land opnieuw veroverd, dit keer door de Romeinen. Constantijn de Grote vestigde de nieuwe hoofdstad van het Romeinse Rijk, Constantinopel. Na het verval van het westelijke deel van het Romeinse Rijk werd het oosten onderdeel van het Byzantijnse Rijk. In 1204 veroverden de kruisvaarders Constantinopel, waardoor het Byzantijnse Rijk verzwakt raakte. Rond 1300 ontstond het Ottomaanse Rijk, waarna de stad Constantinopel verder ging onder de naam Istanboel, zoals wij nu kennen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vocht Turkije mee aan de kant van Duitsland. De hoop was om zo het Ottomaanse Rijk te redden. In 1922 kwam het Ottomaanse Rijk echter tot zijn einde. Mustafa Kemal Atatürk greep de macht. Hij stichtte het moderne Turkije en moderniseerde het land. De hoofdstad werd verplaatst van Istanboel naar Ankara. Turkije bleef tijdens de Tweede Wereldoorlog lange tijd neutraal. In februari 1945 verklaarde Turkije Duitsland en Japan nog symbolisch de oorlog.

Informatie over Turkije

Tijdsverschil
...
Vlag
Valuta
t

Uitgebreide informatie over Turkije

Beste reistijd

Mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Turkije te reizen. In deze maanden zijn de temperaturen het aangenaamst. In de maanden juli en augustus komt de temperatuur vaak boven de dertig graden uit.

Beste reistijd

Mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Turkije te reizen. In deze maanden zijn de temperaturen het aangenaamst. In de maanden juli en augustus komt de temperatuur vaak boven de dertig graden uit.

Klimaat

Langs de kust heerst er een Middellands Zeeklimaat. Dit zorgt voor warme zomers en zachte winters. Het oosten van het land heeft een landklimaat en het midden van het land heeft een steppeklimaat.

Eten & drinken

De Turkse keuken is enorm gevarieerd. Iedere regio heeft zijn eigen kenmerken. De Turkse keuken is onder andere beïnvloed door de Arabische en Griekse keuken. Enkele bekende gerechten zijn börek, dürüm, köfte en döner. Deze gerechten kunnen ook als snack worden gegeten. Bekende zoetigheden zijn baklava en Turks fruit.

Turken houden van verse, lokale producten. Een typisch Turks ontbijt bestaat uit wit brood, geitenkaas, komkommer, groene pepers, eieren en worst. Vaak wordt er Turkse koffie of thee bij gedronken.

Wist u dat?

- Turkije met maar liefst 16 plekken op de UNESCO WerelderfgoedLijst staat en er meer dan 30 plaatsen genomineerd zijn?
- Een broodje döner kebab officieel niet Turks is. Turkse migranten hebben dit namelijk voor het eerst in Duitsland gegeten?
- Turkse koffie de oudste bereidingswijze voor koffie is, die vooral in de Arabische wereld wordt toegepast?

Excursies

De zuidkust van Turkije biedt tal van mogelijkheden om samen op ontdekking te gaan. Historische en Bijbelse plaatsen, een indrukwekkende natuur, stranden en baaien en gezelligheid. Dat typeert de Turkse Rivièra.

1

Er-op-Uit!

De Turkse Rivièra biedt tal van excursiemogelijkheden. Ter plaatse kunt u bij uw reisleiders een aantal excursies reserveren. U dient deze ter plaatse te betalen. De excursies zijn optioneel. Bij de excursies is altijd het vervoer, een Nederlandssprekende gids en de entree inbegrepen.

2

Perge, Aspendos en Manavgat watervallen incl. lunch

De antieke stad Perge is na Efeze de best bewaarde archeologische plaatsen van Turkije. In Hand. 13:13 staat: Paulus en die met hem waren voeren af van Paphos en kwamen te Perge in Pamphylië. Perge is de eerste stad van Anatolië waar Paulus voet aan wal zette. geweest. Veel van de oude stad is nog te zien: de oude stadspoorten en de brede Pronkstraat. Aansluitend bezoeken we Aspendos waar we een van de mooiste nog steeds dienstdoende klassieke theaters uit de oudheid bekijken. Wandel eens naar boven en geniet van de mooie akoestiek. Tot slot rijden we via de watervallen van Manavgat terug naar ons hotel.

Prijs circa € 57,- p.p.

3

Laodicea-Pammukale-Hiërapolis incl. lunch

Na het ontbijt vertrekt u naar Laodicea, de stad van het compromis. Johannes schreef in zijn brief: "Omdat jullie lauw zijn en noch heet, noch koud, zal Ik jullie uit mijn mond spuwen" (Openb. 3:16). Waarom Johannes dat schreef, wordt u vandaag duidelijk.

Wie kent die prachtige witte kalksteenterrassen van Pamukkale niet? Het is een van ’s werelds bekendste natuurwonderen en wordt ook wel het “katoenkasteel” genoemd. Al vele jaren stroomt warm kalkhoudend water langs de vele terrassen naar beneden. Iedere stroom volgt haar eigen weg. Indrukwekkend om te zien. Achter Pamukkale liggen de ruïnes van de antieke stad Hiërapolis. Prachtige opgravingen waaronder de Necropolis met honderden graven, de indrukwekkende Apollo-tempel en het acht-hoekige kerkje en graf van evangelist Philippus.

Prijs circa € 75,- p.p.

4

Kas-Myra-boottocht Kekova incl. lunch

Vandaag geniet u van de indrukwekkende natuur van de zuidkust. We rijden naar Kaş , gebouwd op de ruïnes van de antieke stad Antiphellos met een oneindige verscheidenheid aan inhammen, baaien en stranden. Van de antieke stad zijn nog enkele oude Lycische graven en sarcofagen te bezichtigen. Aansluiten naar Myra, de plaats waar volgens de overlevering Sinterklaas begraven is. Hier vindt u bijvoorbeeld een indrukwekkende collectie van rotsgraven. Tot slot stappen we aan boord van een boot en varen we naar het eiland Kekova. Onderweg varen we langs antieke steden waaronder Tersane. U zult versteld staan van de schoonheid van deze verzonken stad.

Prijs circa € 75,- p.p.

5

Stadrondrit Antalya

Tijdens deze excursie bezoekt u Antalya en leert deze stad in één dag goed kennen. We maken een wandeling door de historische wijk, een rit met de kabelbaan naar Tunektepe voor een prachtig uitzicht en bezoeken de Düden-watervallen.

Prijsindicatie: € 25,- p.p.

Accommodaties

Hotel Grand Park Lara *****

Antalya, Turkije
Het luxueuze 5-sterren all inclusive hotel Grand Park Lara is ons hotel voor de komende week. Een prachtig hotel met vele faciliteiten waaronder zwembaden met ligbedden, spafaciliteiten, restaurants, bars en een privé zandstrand op 200 meter. Uw kamer is ruim en verzorgd ingericht en van alle gemakken voorzien. een all-inclusivehotel met 2 buitenzwembaden met glijbanen, een kinderbad, spafaciliteiten en een eigen zandstrand op 200 meter afstand.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Lounge
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Sauna
Wasservice
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Telefoon
In de buurt
Strand
Restaurant

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

  • - Vlucht met Corendon Airlines v.v. Amsterdam naar Antalya - Vervoer ter plaatse - 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer - Alle maaltijden - Uw Hour of Power reisleiders

Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 200<-
  • Excursies
  • Bagage 44,- retour
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Calamiteitenfonds
  • Bijdrage SGR

Overige informatie

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart dat bij terugkeer in Nederland nog minimaal zes maanden geldig is.

Nadere informatie omtrent de coronamaatregelen volgt.

Reisleiding

Jan van den Bosch

Ik zie er naar uit om opnieuw een Hour of Power reis te mogen leiden. Met veel vreugde denk ik terug aan de twintig reizen die we in de afgelopen jaren hebben gemaakt. De onderlinge saamhorigheid en verbondenheid maken een Hour of Power reis heel special. Ook vind ik het bijzonder om de kijkers van Hour of Power persoonlijk te mogen ontmoeten. Ik kijk er naar uit om met elkaar kunnen genieten van dit prachtige land en samen ons geloof te beleven.

We leven in onzekere tijden door de Corona crisis. Uw gezondheid en veiligheid staan voorop. We hopen harte dat de reis doorgang mag vinden. Macedonië heeft een lage besmettingsgraad en geen inreisbeperkingen.

Chris Tims

Wat een voorrecht is het om straks met elkaar, als Hour of Power familie, naar Macedonië te mogen reizen. De afgelopen 1,5 jaar is voor de meesten van ons een moeilijke periode geweest. Toch is er ondanks de onzekerheid van de afgelopen tijd voor Hour of Power ook reden voor dankbaarheid. Want ondanks dat de deuren van de fysieke kerkgebouwen dicht gingen, bleven de kerkdeuren van Hour of Power wagenwijd openstaan! Dankbaar zijn we ook dat we straks in het prachtige Macedonië de boodschap van hoop ook met elkaar mogen delen en beleven. Ik kijk ernaar uit om u én Macedonië beter te leren kennen!

Heleen van Dijk-Verhagen (HOP)

Reisleider Beter Uit sinds 2008

Veertien jaar ben ik met veel enthousiasme reisleider bij Beter Uit en ik heb in die jaren heel veel mooie reizen mogen maken.
Nu voor het eerst een reis met maar liefst meer dan honderd enthousiaste Hour of Power kijkers of misschien kan ik beter zeggen: de Hour of Power familie; een reis die ongetwijfeld bij mij in de top drie komt te staan. Ik hoop voor u en jou ook.
Wat maakt reizen voor mij nu zo speciaal…. daar heb ik maar één woord voor: verbondenheid. Ik kijk er dan ook naar uit om dat straks ook in Macedonië te mogen ervaren en dienstbaar te zijn als reisleider.
Het samen op reis zijn is samenbindend en dat is een aspect van het reisleider zijn dat mijn hart heeft; samen op weg, allemaal anders, verschillende achtergronden in velerlei opzicht, maar toch één.