Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Tanzania Experience

15 dagen

Groepsrondreis | Verre reis | Vliegreis

Ben jij een echte natuurliefhebber? En heb je altijd al de ‘big five’ willen spotten? Dan is dit je kans. Ga samen met andere christelijke singles naar dé safaribestemming van Afrika, Tanzania! Hier ervaar je Gods Schepping van dichtbij. Spectaculaire game drives, de ‘big five’, overweldigende natuur en lokale ontmoetingen zijn de rode draad tijdens deze 15-daagse rondreis. Natuurlijk ga je op safari in het wereldberoemde Serengeti National Park. Hier beleef je een van de meest indrukwekkende natuurspektakels in Afrika, de migratie. Houd je fototoestel bij de hand, want ongetwijfeld spot je zebra’s gnoes, leeuwen en giraffen. En in de immense Ngorongoro krater kom je misschien wel oog in oog te staan met een zeldzame zwarte neushoorn! Lukt het jou om de duizenden roze flamingo’s in de krater op één foto te krijgen in Lake Manyara National Park of de olifanten die in het water verkoeling zoeken?

 

Je ervaart ook het echte dagelijkse leven in Tanzania. Bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan een lokale kerkdienst of aan lokale projecten die er toe doen. Meerdere lodges zijn verbonden aan lokale stichtingen. Zo draag je tijdens je reis ook nog eens bij aan de ontwikkeling van een betere toekomst voor de lokale Tanzaniaanse bevolking. Jouw komst heeft impact!

 

Deze reis is de ultieme Afrika ervaring! Kortom: Expect the unexpected! 

 

Highlights

 • De ‘big five’ spotten in het Serengeti National Park
 • Ontmoeting lokale christenen
 • Bijdrage aan een betere toekomst voor de lokale bevolking

Programma

Dag 1, vrijdag: Amsterdam – Kilimanjaro

Het avontuur begint! We verzamelen op Schiphol en vertrekken naar Kilimanjaro met een overstap in Istanbul waar we de volgende ochtend aankomen. 

 

Dag 2, zaterdag: Kilimanjaro – Moshi

Bij aankomst in Kiliimanjaro staat de bus klaar om ons naar onze lodge in Moshi te brengen. De rest van de dag is er geen programma zodat je kunt acclimatiseren. Wil je toch iets ondernemen? Dan kun je (optioneel) de nabijgelegen school bezoeken en de lokale studenten ontmoeten.  

 

Dag 3, zondag: Vrije dag

We zijn uitgenodigd door de nabijgelegen school om hun wekelijkse kerkdienst bij te wonen. Zo ervaar je hoe men in Tanzania het geloof beleeft. Na de kerkdienst is er een gezellige en lekkere barbecue lunch bij de accommodatie. Geniet verder van een heerlijke vrije dag!

 

Dag 4, maandag: Moshi – Lokale koffie tour Kahawa Shamba

Vanmorgen bezoeken we een lokaal project waar je het echte leven van Tanzania kunt ervaren: Kahawa Shamba, een ‘koffieboerderij, opgezet door lokale koffieboeren, gelegen in een prachtige groene omgeving aan de voet van de Kilimanjaro. Het doel van Kahawa Shamba is om de koffieboeren extra inkomsten te bieden. Alle opbrengsten gaan dan ook rechtstreeks naar de mensen die bij het project zijn betrokken. We leren hier van alles over het produceren van koffie; van boon tot kopje! Voordat we teruggaan naar onze lodge, genieten we nog van een heerlijke lunch op de koffieboerderij.

 

Dag 5, dinsdag: Moshi – Lake Manyara National Park – Karatu

En dan gaan we op safari naar het Lake Manyara National Park, gelegen in een tropisch oerwoud met indrukwekkende watervallen en kabbelende beekjes. Het relatief kleine Lake Manyara National Park heeft een zeer divers landschap: prachtige bossen gevoed door het ondergrondse water, Acacia’s, open grasvlaktes, moerassen en meren. Wie spot als eerste een dier? Zie jij de zeldzame boomklimmende leeuwen, aapjes of misschien wel van dichtbij een olifant. Lake Manyara staat bekend om de vele vogels zoals pelikanen en flamingo’s. Aan het einde van de dag komen we bij onze lodge in Karatu.

 

Dag 6, woensdag: Karatu – Serengeti National Park

Na een rit van ongeveer vier uur komen we aan in het wereldberoemde Serengeti (eindeloze vlakte) National Park: een van de hoogtepunten van deze reis. Hier ervaar je Gods Schepping. Een groot deel van het park bestaat uit grasvlakten. Verder zijn er de zogenaamde ‘Kopjes’, bergen en grote kiezelstenen, waar vaak meer begroeiing is. Niet voor niets vinden we juist hier vaak de dieren. Spot jij de ‘big five’? Want in het Serengeti National Park vinden we grote populaties aan luipaarden, gazelles, nijlpaarden, cheeta’s, leeuwen en andere katachtigen. Het meest bekend is Serengeti toch vanwege de migratie. Ongeveer 1,5 miljoen gnoes, 200.000 zebra’s en 350.000 gazelles trekken twee keer per jaar zo’n 1900 kilometer op zoek naar water en gras; geweldige ervaring om mee te maken! En nog mooier we overnachten midden in Serengeti op een campsite!

 

Dag 7, donderdag: Serengeti National Park

Opnieuw een spectaculaire dag. Vandaag brengen we de hele dag door in het Serengeti National Park. We laten ons leiden door het seizoen, het weer en daar waar de dieren zich bevinden. Uiteraard begeleid door onze gids. Bij een extra vroege game drive genieten we van een prachtige zonsopgang maar een game drive aan het einde van de middag kan natuurlijk ook. Optioneel is het zelfs mogelijk om een ballonvaart te maken in de Serengeti.

 

Dag 8, vrijdag: Serengeti National Park – Karatu

Vanmorgen maken we een laatste game drive in de Serengeti. Vervolgens verlaten we het park en rijden we naar Karatu, dichtbij de Ngorongoro Krater waar we morgen naartoe gaan. Maak bij je lodge kennis met een heerlijke sundowner, een verfrissend drankje tijdens de zonsondergang. Een mooi moment om al het moois van de laatste dagen op je in te laten werken.

 

Dag 9, zaterdag: Ngorongoro Krater

Vandaag bezoeken we ‘s werelds grootste krater, de Ngorongoro krater; ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Dat is niets te veel gezegd. Waarom? Daar kom je snel achter. De krater bevat het hele jaar door zoetwaterbronnen, waardoor dit prachtige natuurgebied één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld is. We gaan op zoek naar alle leden van de ‘big five’ die op de bodem van de krater leven. Een steile klim tot aan de rand brengt ons bij de ingeklapte Ngorongoro vulkaan. Vanaf de rand heb je een prachtig uitzicht over de krater. Op de 600 m. lager gelegen kraterbodem leven leeuwen, olifanten, antilopen en andere dieren die vaak tot zeer dichtbij te naderen zijn. Wie weet hebben we geluk, want dit is een van de weinige plekken waar de zwarte neushoorn nog gezien kan worden! In het meer in de krater leven de flamingo’s. Aan het einde van de middag verlaten we de kraterrand en maakt de open vegetatie plaats voor hellingen met tropisch regenwoud. Een korte maar flinke afdaling met prachtige vergezichten brengt ons op weg terug naar onze lodge.

 

Dag 10, zondag: Vrije dag

Een vrije dag in Karatu. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst. Indien gewenst kun je in de middag tussen 17.00 en 18.00 uur het kindertehuis ‘Rhotia Valley’s Childrens’s Home’ bezoeken. Bekijk het complex en ontmoet de kinderen (exclusief ca. € 10,-).

 

Dag 11, maandag: Karatu – Arusha

Optioneel maken we vanmorgen onder leiding van een gids een wandeling naar het dorpje Rothia, waar we meer over het dagelijkse Afrikaanse leven leren. Je komt bij mensen thuis, maakt kennis met hun lokale gebruiken en het gezins-en boerenleven. De gids geeft ook uitleg over het gebruik van lokale planten en kruiden (exclusief € 10,- p.p.).

 

Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid een wandeling in de omgeving te maken. Na de lunch vertrekken we naar Arusha, een aardig stadje aan de voet van Mount Meru met een aantal historische gebouwen, winkeltjes en een levendige markt. We komen aan bij Kiboko Lodge, dat wordt beheerd door voormalige straatkinderen. De lodge is onderdeel van de Watoto Foundation, een stichting die straatkinderen ondersteunt door middel van onderdak en opleiding en hen zo een hoopvolle toekomst biedt. Na aankomst krijgen we een rondleiding en uitleg over de werkwijze van de logde en het mooie project.

 

Dag 12, dinsdag: Arusha

Een heerlijke vrije dag bij de lodge. Liever toch actief bezig zijn? Ook dat kan. Kies uit één van de volgende optionele activiteiten.

 

Maak bijvoorbeeld onder leiding van een gids de “Village walk”. Je bezoekt de lokale kerk, een ziekenhuis en een school. Je kunt ook een wandeling maken door de natuur langs bananen-en koffieplantages. Of bezoek één van de projecten van Kiboko Lodge. Bij het project ‘Child in de Stars’ worden voormalige straatkinderen tussen de 13 en 15 jaar opgevangen. Ze gaan voor het eerst naar school en leren lezen en schrijven. Er wordt geprobeerd hen weer een ‘normaal’ leven te laten leiden. Het project dat daarop volgt, is het ‘Child in the Sky’ project. Hier worden de leerlingen een vak geleerd zoals timmerman, metselaar, automonteur, veeteler of kok. Bekijk de klaslokalen, ontmoet de leerlingen en leraren en ga met ze in gesprek. Beide projecten kun je optioneel bezoeken (exclusief en ter plaatse te betalen).

 

Dag 13, woensdag: Fietstocht Arusha

Vanmorgen maken we een 2-3 uur durende fietstocht door de omliggende dorpjes van Arusha. Je fietst voornamelijk op smalle paden en komt langs akkers, landerijen en verschillende dorpjes. Onderweg kom je Tanzaniaanse boeren tegen en kinderen die aan het spelen zijn. Tijdens het fietsen krijg je een mooi beeld van het lokale leven.

 

Dag 14, donderdag: Arusha – Kilimanjaro

Geniet van een heerlijke rustige ochtend in Arusha. Rond 14.00 uur vertrekken we richting onze lodge vlak bij het vliegveld, waar je een verfrissende duik kunt nemen. 

 

Dag 15, vrijdag: Kilimanjaro – Amsterdam

Vroeg in de morgen neem je afscheid van prachtig Tanzania met een koffer vol herinneringen. Je vertrekt per Turkish Airlines via Istanbul naar Amsterdam, waar je ‘s avonds aankomt. 

Accommodaties

MCF Kilimanjaro Lodge

MCF staat voor Mama Clementina Foundation, waar Kilimanjaro lodge een onderdeel van is. De...

MCF Kilimanjaro Lodge

MCF staat voor Mama Clementina Foundation, waar Kilimanjaro lodge een onderdeel van is. De foundation heeft een middelbare school waar jonge meisjes in Moshi de kans krijgen om te leren en om zich te ontwikkelen. Minder dan 50% van de Tanzaniaanse kinderen maakt de lagere school af en over het algemeen zijn dit jongens. Door te verblijven bij de lodge draag je bij aan het project en een betere toekomst voor deze meisjes. De meisjes werken ook in de lodge waar zij hun kennis over koken en het huishouden in de praktijk brengen.

 

De Lodge ligt net buiten het centrum van Moshi, waardoor je geniet van een rustig en ontspannen verblijf. De eenvoudige kamers hebben een balkon met uitkijk over de tuin. Het hele jaar door zijn temperaturen in de nacht aangenaam vanwege de gunstige ligging naast de Kilimanjaro. Geniet van een drankje op het terras tussen de natuur en met uitzicht op de berg. Het restaurant serveert kwalitatief goede maaltijden gedurende de hele dag en samen met het behulpzame personeel is hier heerlijk vertoeven.

terug

Karatu Simba Lodge

Karatu Simba Lodge licht heel dichtbij Lake Manyara National Park. De Lodge is gelegen in het...

Karatu Simba Lodge

Karatu Simba Lodge licht heel dichtbij Lake Manyara National Park. De Lodge is gelegen in het landbouwgebied van de wijk Karatu en ligt pal naast het Ngorongoro Forest, waar olifanten, buffels, hyena's en tal van andere dieren leven. De kamers beschikken over een goed bed, badkamer, handgemaakt interieur en een veranda met uitzicht op het bos en de velden. Tijdens je verblijf maak je gebruik van de bar, het zwembad en de lounge. De maaltijden worden gemaakt met verse ingrediënten van eigen land. In de avond komen we samen bij het kampvuur en genieten van we van de sterren.

terug

Kenzan Tented Camp

Een overnachting in het Serengeti National Park is een ervaring opzich waar je het Tanzaniaanse...

Kenzan Tented Camp

Een overnachting in het Serengeti National Park is een ervaring opzich waar je het Tanzaniaanse wildleven van dichtbij meemaakt. Het kamp is een mobiel tentenkamp en de tenten beschikken over een toilet en douche. Vanaf je veranda geniet je van het uitzicht op de Serengeti. De maaltijden worden geserveerd in de hoofd tent, het restaurant.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
4-9-2020
Single
Kina Tigelaar
Niet te boeken
3.548,-
9-10-2020
Single
Riet van Winkelhoff-van Dodeweerd
Niet te boeken
3.548,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro retour per Turkish Airlines met overstap in Istanbul incl. heffingen
 • Eén stuks ruimbagage 23 kilo
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer ter plaatse per kleine 7-persoons voertuigen
 • 13 overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Ontbijt
 • Lunches dag 4, 12, 13
 • Diner dag 11
 • Volpension dag 3 en 5 t/m 10
 • Lokale Engelssprekende gids tijdens de safaridagen
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Beter Uit reisleider
 • Informatiebijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies en entreegelden
 • Fooien
 • Visumkosten (circa 100,- p.p.)
 • Reserveringskosten 25.-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Paspoortinformatie

 • Je paspoort dient na terugkeer uit Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Een visum is verplicht. Je dient dit zelf regelen via de ambassade of een bemiddelingsbureau.

 

Vaccinaties

 • Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
4 september 2020  Amsterdam Istanbul TK 1952 11.20 uur 15.50 uur
4 september 2020 Istanbul Kilimanjaro TK 567 19.50 uur 05.10 uur *
           
18 september 2020 Kilimanjaro Istanbul TK 567 06.00 uur 12.55 uur
18 september 2020 Istanbul Amsterdam TK 1953 15.05 uur 17.30 uur

* Aankomst volgende dag

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
9 oktober 2020  Amsterdam Istanbul TK 1952 11.20 uur 15.50 uur
9 oktober 2020 Istanbul Kilimanjaro TK 567 19.50 uur 05.10 uur *
           
23 oktober 2020 Kilimanjaro Istanbul TK 567 06.00 uur 12.55 uur
23 oktober 2020 Istanbul Amsterdam TK 1953 15.05 uur 17.30 uur

* Aankomst volgende dag

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis. De informatiebijeenkomst van de reis met vertrek op:

4 september staat gepland voor zaterdag 22 augustus.

9 oktober staat gepland voor zaterdag 19 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief