Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

shutterstock_214349656
Tanzania Experience

Tanzania Experience

15 dagen

Groepsrondreis | Actieve groepsreis | Verre reis | Vliegreis

Ga mee naar het indrukwekkende Tanzania, dè safaribestemming van Afrika! Spectaculaire game drives, de ‘big five’, overweldigende natuur en lokale ontmoetingen zijn de rode draad tijdens deze unieke rondreis. We gaan op safari in het wereldberoemde Serengeti National Park, bekend vanwege één van de meest indrukwekkende natuurspektakels in Afrika, de migratie. Ongetwijfeld spot je hier zebra’s gnoes, leeuwen en giraffen. In de immense Ngorongoro krater kom je misschien wel oog in oog te staan met een zeldzame zwarte neushoorn! Probeer de duizenden roze flamingo’s in de krater op één foto te krijgen en zie hoe de olifanten verkoeling zoeken in Lake Manyara National Park.

 

Geniet ook van het gewone dagelijkse leven in Tanzania. Bezoek een lokale kerkdienst, ervaar het Tanzaniaanse leven en bezoek lokale projecten die er toe doen. Tijdens de rondreis verblijf je op unieke plaatsen. Meerdere lodges zijn verbonden aan een lokaal stichtingen. Zo draag je tijdens je reis ook nog eens bij aan de ontwikkeling van en een betere toekomst voor de lokale Tanzaniaanse bevolking.

 

Laat je verrassen door afwisselende landschappen, heel veel dieren en de hartelijke lokale bevolking. Deze reis is de ultieme Afrika ervaring! Kortom: Expect the unexpected! 

 

 • Complete Afrika ervaring!
 • Bezoek en verblijf in het wereldberoemde Serengeti National Park
 • Contact met lokale bevolking en ontmoeting met lokale christenen
 • Bijdrage aan een betere toekomst voor de lokale bevolking
 • Fietstocht langs lokale dorpen en door Tanzaniaanse natuur
 • Heel veel wildlife! Van kudde’s zebra’s en gnoe’s tot leeuwenpopulaties en misschien wel de zwarte neushoorn

Programma

Dag 1, vrijdag: Amsterdam – Kilimanjaro

Het avontuur begint! We verzamelen op Schiphol en vertrekken naar Kilimanjaro met een overstap in Istanbul. Na een lange vlucht komen we de volgende ochtend aan in Tanzania.

 

Dag 2, zaterdag: Kilimanjaro – Moshi

Na aankomst worden we naar onze lodge in Moshi gebracht. De rest van de dag is er geen vast programma maar optioneel kun je in de middag de school dichtbij je loge bezoeken en hier de studenten ontmoeten.

 

Dag 3, zondag: Vrije dag

We zijn uitgenodigd door de school om hun wekelijkse kerkdienst bij te wonen. Na de kerkdienst is er een gezellige en lekkere barbecue lunch bij de accommodatie. Geniet verder van een heerlijke vrije dag!

 

Dag 4, maandag: Moshi – Lokale koffie tour Kahawa Shamba

Vanmorgen bezoeken we het lokale project Kahawa Shamba gebracht. Kahawa Shamba is een ‘koffieboerderij, opgezet door lokale koffieboeren. Het ligt gelegen in een prachtige groene omgeving en aan de voet van de Kilimanjaro. Het project laat het echte lokale leven van Tanzania zien. We krijgen een koffie tour waar kennis wordt gemaakt met de productie van koffie. We zien de koffieplantage, hoe het plukken van koffie in zijn werk gaat en het proces wat hierop volgt: van boon tot kopje! De gids vertelt je ook over het verbouwen van organische koffie. Het doel van Kahawa Shamba is om de koffieboeren extra inkomsten te bieden. Alle opbrengsten gaan dan ook rechtstreeks naar de mensen die bij het project zijn betrokken. Na de rondleiding genieten we van een lokale lunch. Hierna worden we teruggebracht naar Moshi.

 

Dag 5, dinsdag: Moshi – Lake Manyara National Park – Karatu

Vandaag gaan we voor het eerst op safari! We maken een game drive en gaan op zoek naar de zeldzame boomklimmende leeuwen en andere dieren. In ongeveer 3,5 uur rijden we naar Lake Manyara National Park. Dit prachtige park ligt in een tropisch oerwoud, vol apen, watervallen en kabbelende beekjes. Lake Manyara is één van de parken waarin veel dieren en natuur te zien is in een ‘klein’ gebied. In het park vind een zeer divers landschap. Prachtige bossen gevoed door het ondergrondse water, Acacia’s, open grasvlaktes, moerassen en meren. Lake Manyara staat bekend om de vele vogels zoals pelikanen en flamingo’s. Ook is het één van de beste parken om olifanten van heel dichtbij te zien. Door een goede toevoer van water is het park altijd in goede conditie en is er altijd genoeg water voor de dieren. Het park is daarom in alle maanden van het jaar mooi om te bezoeken. Aan het einde van de dag komen we bij onze lodge in Karatu.

 

Dag 6, woensdag: Karatu – Serengeti National Park

Vandaag reizen we over een lange, hobbelige weg naar het wereldberoemde Serengeti National Park. De naam van het park komt van het het Maasai woord ‘Siringitu’ wat eindeloze vlakte betekent. Een groot deel van het park bestaat uit grasvlakten. Verder zijn er de zogenaamde ‘kopjes’, bergen grote kiezelstenen. In de buurt van de kopjes is er vaak meer begroeiing en daardoor zijn hier meer dieren te vinden. Het park is bekend om zijn grote populatie aan luipaarden, cheeta’s, leeuwen en andere katachtigen. Toch is het de migratie waar de Serengeti waarschijnlijk het meest bekend van is. Ongeveer 1,5 miljoen gnoes, 200.000 zebra’s en 350.000 gazelles trekken twee keer per jaar zo’n 1900 kilometer om genoeg water en groen gras te vinden om te kunnen overleven. Dit is een geweldige ervaring om mee te maken. Maar ook wanneer de migratie niet actief is, is een bezoek aan de Serengeti absoluut de moeite waard!

 

Na een rit van ongeveer 4 uur komen we aan in het park. Op weg naar onze overnachtingsplaats is er tijd voor een safari. De komende dagen ga je op zoek naar kudde’s zebra’s, gazelle’s en gnoe’s, leeuwenpopulaties, nijlpaarden en nog veel meer. We verblijven op een campsite midden in de Serengeti.

 

Dag 7, donderdag: Serengeti National Park

Opnieuw een spectaculaire dag. Vandaag brengen we de hele dag door in het Serengeti National Park. De gids overlegt met ons hoe we onze dag willen vullen. De mogelijkheden hangen ook af van het seizoen en waar de dieren zich op dat moment bevinden. De gids weet er alles van informeert ons graag over de beste mogelijkheden. Bij een extra vroege game drive genieten we van een prachtige zonsopgang maar een game drive aan het einde van de middag kan natuurlijk ook. Als we de hele dag op pad willen nemen we een picknick lunch mee. Optioneel is het zelfs mogelijk om een ballonvaart te makenin de Serengeti.

 

Dag 8, vrijdag: Serengeti National Park – Karatu

Vanmorgen maken we een laatste game drive in de Serengeti. Vervolgens verlaten we het park en rijden we naar Karatu, dichtbij de Ngorongoro Krater waar we morgen naartoe gaan. Maak bij je lodge kennis met een heerlijke sundowner, een verfrissend drankje tijdens de zonsondergang.

 

Dag 9, zaterdag: Ngorongoro Krater

Vandaag bezoeken we ‘s werelds grootste krater, de Ngorongoro krater. Een steile klim tot aan de rand brengt ons bij de ingeklapte Ngorongoro vulkaan. Vanaf de rand heb je een prachtig uitzicht over de krater. Op de 600 m lager gelegen kraterbodem zijn leeuwen, olifanten, antilopen en andere dieren vaak tot zeer dichtbij te naderen. Ook is dit één van de weinige plekken waar de zwarte neushoorn nog gezien kan worden! In het meer in de krater zijn vaak flamingo’s te vinden. Ngorongoro wordt niet voor niets wel het achtste wereldwonder genoemd. De krater bevat het hele jaar door zoetwaterbronnen, waardoor dit prachtige natuurgebied één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld is. We gaan vandaag op zoek naar alle leden van de ‘big five’ die op de bodem van de krater leven. Aan het einde van de middag verlaten we de kraterrand en maakt de open vegetatie plaats voor hellingen met tropisch regenwoud. Een korte maar flinke afdaling met prachtige vergezichten brengt ons op weg terug naar onze lodge.

 

Dag 10, zondag: Karatu

Een vrije dag in Karatu. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst. Indien gewenst kun je in de middag tussen 17.00 en 18.00 uur kindertehuis ‘Rhotia Valley’s Childrens’s Home’ bezoeken. Bekijk het complex en ontmoet de kinderen.

 

Dag 11, maandag: Karatu – Arusha

Optioneel maken we vanmorgen onder leiding van een gids een wandeling naar het dorpje Rothia. Ontdek hier meer van het dagelijkse Afrikaanse leven. Je komt bij de mensen thuis, maakt kennis met hun lokale gebruiken, het gezinsleven en het boerenleven. De gids geeft ook uitleg over  het gebruik van lokale planten en kruiden. (Optioneel en excusief, $10,- p.p.)

 

Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid een wandeling in de omgeving te maken. Na de lunch vertrekken we naar Arusha, een aardig stadje aan de voet van Mount Meru met een aantal historische gebouwen, winkeltjes en een levendige markt. We komen aan bij Kiboko Lodge, dat wordt beheerd door voormalige staatkinderen. De lodge is onderdeel van de Watoto Foundatio. Dit is een stichting die straatkinderen ondersteunt door middel van onderdak en opleiding en hen zo een hoopvolle toekomst biedt. Na aankomst krijgen we een rondleiding en uitleg over werkwijze van de logde en het mooie project.

 

Dag 12, dinsdag: Arusha

Vandaag geniet je van een heerlijke vrije dag bij de lodge of kies je uit één van de volgende optionele activiteiten.

 

Maak bijvoorbeeld onder leiding van een gids de “Village walk”. Je bezoekt de lokale kerk, een ziekenhuis en een school (exclusief, $5,- p.p.). Je kunt ook een wandeling maken door de natuur langs bananen-en koffieplantages (exclusief, $5,- p.p.). Of bezoek één van de projecten van Kiboko Lodge. Bij het project ‘Child in de Stars’ worden voormalige straatkinderen tussen de 13 en 15 jaar opgevangen. Ze gaan voor het eerst naar school en leren lezen en schrijven. Er wordt geprobeerd hen weer een ‘normaal’ leven te laten leiden. Het project wat daarop volgt is het ‘Child in the Sky’ project. Hier worden de leerlingen een vak aangeleerd zoals timmerman, metselaar, automonteur, veeteler of kok. Bekijk de klaslokalen, ontmoet de leerlingen en leraren en ga met ze in gesprek. Beide projecten kun je bezoeken voor $10 (exclusief) per project en per persoon.

 

Dag 13, woensdag: Fietstocht Arusha

Vanmorgen maken we een 2-3 uur durende fietstocht door de omliggende dorpjes van Arusha. Je fiets voornamelijk op smalle paden en je komt langs akkers, landerijen en verschillende dorpjes. Onderweg kom je Tanzaniaanse boeren tegen en kinderen die aan het spelen zijn. Tijdens het fietsen krijg je een mooi beeld van het lokale leven.

 

In de middag kun je de grote lokale markt ‘Tengeru Women Market’ bezoeken (exclusief  $10,- p.p.). Op de kleurrijke en levendige markt vind je een veelvoud aan groente en fruit en typische zelfgemaakte souvenirs zoals slippers van autobanden en kralenkettingen.

 

Dag 14, donderdag: Arusha – Kilimanjaro

Geniet van een heerlijke rustige ochtend bij de lodge. Rond 14.00 uur vertrekken we richting onze lodge vlak bij het vliegveld. Je kunt in de middag heerlijk relaxen bij het zwembad van de lodge.

 

Dag 15, vrijdag: Kilimanjaro – Amsterdam

Vroeg in de morgen neem je afscheid van het prachtige Tanzania. Je vertrekt per Turkish Airlines via Istanbul naar Amsterdam, waar je ‘s avonds aankomt. 

Accommodaties

MCF Kilimanjaro Lodge

MCF staat voor Mama Clementina Foundation, waar Kilimanjaro lodge een onderdeel van is. De...

MCF Kilimanjaro Lodge

MCF staat voor Mama Clementina Foundation, waar Kilimanjaro lodge een onderdeel van is. De foundation heeft een middelbare school waar jonge meisjes in Moshi de kans krijgen om te leren en om zich te ontwikkelen. Minder dan 50% van de Tanzaniaanse kinderen maakt de lagere school af en over het algemeen zijn dit jongens. Door te verblijven bij de lodge draag je bij aan het project en een betere toekomst voor deze meisjes. De meisjes werken ook in de lodge waar zij hun kennis over koken en het huishouden in de praktijk brengen.

 

De Lodge ligt net buiten het centrum van Moshi, waardoor je geniet van een rustig en ontspannen verblijf. De eenvoudige kamers hebben een balkon met uitkijk over de tuin. Het hele jaar door zijn temperaturen in de nacht aangenaam vanwege de gunstige ligging naast de Kilimanjaro. Geniet van een drankje op het terras tussen de natuur en met uitzicht op de berg. Het restaurant serveert kwalitatief goede maaltijden gedurende de hele dag en samen met het behulpzame personeel is hier heerlijk vertoeven.

terug

Karatu Simba Lodge

Karatu Simba Lodge licht heel dichtbij Lake Manyara National Park. De Lodge is gelegen in het...

Karatu Simba Lodge

Karatu Simba Lodge licht heel dichtbij Lake Manyara National Park. De Lodge is gelegen in het landbouwgebied van de wijk Karatu en ligt pal naast het Ngorongoro Forest, waar olifanten, buffels, hyena's en tal van andere dieren leven. De kamers beschikken over een goed bed, badkamer, handgemaakt interieur en een veranda met uitzicht op het bos en de velden. Tijdens je verblijf maak je gebruik van de bar, het zwembad en de lounge. De maaltijden worden gemaakt met verse ingrediënten van eigen land. In de avond komen we samen bij het kampvuur en genieten van we van de sterren.

terug

Kenzan Tented Camp

Een overnachting in het Serengeti National Park is een ervaring opzich waar je het Tanzaniaanse...

Kenzan Tented Camp

Een overnachting in het Serengeti National Park is een ervaring opzich waar je het Tanzaniaanse wildleven van dichtbij meemaakt. Het kamp is een mobiel tentenkamp en de tenten beschikken over een toilet en douche. Vanaf je veranda geniet je van het uitzicht op de Serengeti. De maaltijden worden geserveerd in de hoofd tent, het restaurant.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Thema
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
4-10-2019
Single 25-60 jaar
 
Niet te boeken
3.295,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro retour met overstap
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • Vervoer per zevenpersoons 4WD voertuigen tijdens de rondreis
 • Engelssprekende gids tijdens excursiedagen
 • Overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Lunch op dag 4, 12, 13,
 • Diner op dag, 11,
 • Volpension op dag 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10,
 • Drinkwater tijdens de safaridagen
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Beter Uit reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 315,-
 • Overige en optionele excursies en entreegelden
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes bij de maaltijden
 • Visumkosten (circa 50,- per persoon, exclusief administratiekosten van circa €35,- per persoon)

Overige informatie

 • Je paspoort dient bij terugkomst van de reis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met je huisarts of GG&GD.
 • Voor deze bestemming is een visum verplicht. Uiteraard word je hier nog nader over geïnformeerd te zijner tijd.

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Hotelovernachtingen

 Tijdens je verblijf in Tanzania verblijf je in de volgende accommodaties of gelijkwaardig.

Dag 2-5

Moshi

MCF Kilimanjaro Lodge

3 nachten

Dag 5-6

Karatu

Simba Lodge

1 nacht

Dag 6-8

Serengeti National Park

Kenzan Tented Lodge

2 nachten

Dag 8-11

Rhotia

Rhotia Valley Tented Lodge

3 nachten

Dag 11-14

Arusha

Kiboko Lodge

3 nachten

Dag 14-15

Kilimanjaro airport

KIA Lodge

1 nacht

 

 

Totaal

13 overnachtingen

 

Vluchtschema (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
04 oktober 2019 Amsterdam Istanbul TK 1952 11.20 uur 15.50 uur
04 oktober 2019 Istanbul Kilimanjaro TK 567 19.50 uur 05.10 uur*
           
18 oktober 2019 Kilimanjaro Istanbul TK 567 06.00 uur 12.55 uur
18 oktober 2019 Istanbul Amsterdam TK 1953 15.05 uur

17.30 uur

*Aankomst volgende dag

 

Informatiebijeenkomst 

Na het boeken van deze reis en bij ‘gegarandeerd vertrek’ ontvang je van ons een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze reis. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de reisleider en je reisgenoten en ontvang je, naast praktische tips, ook informatie over de reis.

De kennismakingsbijeenkomst van de reis is op zaterdag 14 september 2019.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u / ontvang  je ongeveer 2/3 weken van te voren.

Bij Beter Uit bent u altijd beter uit!

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief