Over deze reis

Een zonnige winter!

Al sinds jaar en dag is een winterzon vakantie in de sfeervolle kustplaats Almuñécar, even ten oosten van Malaga aan de Costa Tropical, een begrip voor talloze Beter Uit gasten. Ieder jaar opnieuw genieten velen van u er van een heerlijke onderbreking van de Hollandse winter. Ontspannen in het zonnetje, uzelf laten verwennen, leuke uitstapjes maken, maar ook aandacht voor elkaar. En dat alles samen met uw vertrouwde Beter Uit reisleiders. Samen geloven, samen beleven, samen genieten! Kortom, de perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie. De Spaanse Zuidkust behoort tot de zonnigste kusten van Europa. Door de beschutte ligging heerst er bijna altijd een aangename temperatuur. Almuñécar was vroeger een rustig vissersdorp. In het oude centrum zijn daar nog volop sporen van terug te vinden. Nu is het ook en vooral een gezellige en levendige badplaats die veel te bieden heeft! Zo is het elke vrijdag feest tijdens de wekelijkse markt. Een kleurrijk folkloristisch gebeuren waar u ook de andere hier verblijvende Nederlanders kan ontmoeten. Praat bij tijdens een kop koffie of speur naar koopjes!


ALMUNECAR
Ingeklemd tussen de prachtige Andalusische bergen en de mooie, brede stranden van de Middellandse Zee, ligt Almuñécar te baden in de zon. Over de kilometers lange boulevard kunt u heerlijk wandelen of op één van de vele bankjes genieten van de zon en het uitzicht over zee. Boven Almuñécar torent het eeuwenoude San Miguel kasteel uit. Van oorsprong is Almuñécar een vissersplaats. Vissers brengen nog dagelijks de nachtvangst aan wal. De kust wordt hier Costa Tropical, de Tropische Kust, genoemd. Het is een deel van de beroemde Costa del Sol, maar zonder de grote toeristendrukte van Torremolinos of Fuengirola. Almuñécar is een gezellige en sfeervolle badplaats, waar u zich niet zult vervelen. Overal vindt u leuke winkeltjes en sfeervolle terrassen, waar u van een drankje, een hapje én het heerlijke weer kunt genieten.

Bestemming

Algemene informatie

Het aangename klimaat, de heerlijke stranden, de prachtige natuur, hoge bergen en een heel eigen cultuur, maken Spanje een geliefd vakantieland. Het ligt in zuidwest Europa op het Iberisch schiereiland. Met een oppervlakte van ruim 500.000 km2 is het één van de grootste Europese landen. In het westen grenst Spanje aan Portugal en in het noorden aan Frankrijk en Andorra. Hier vormen de Pyreneeën een natuurlijke grens. De oostgrens wordt gevormd door de Middellandse Zee en de hier gelegen stranden en aangrenzende regio’s zijn het populairst bij toeristen. Vergeet echter niet om ook op ontdekking te gaan. De Costa del Sol bijvoorbeeld biedt volop mogelijkheden om het historische stedenschoon van Andalusië te bezoeken. Steden als Sevilla, Cordoba en Granada zijn hier de grote blikvangers.

Naast het vasteland maken ook twee bij toeristen geliefde eilandengroepen deel uit van Spanje: de Balearen met onder meer Mallorca in de Middellandse Zee. De tweede archipel zijn de Canarische eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan.

Informatie over Spanje

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Spanje

Beste reistijd

Spanje is een bestemming voor alle seizoenen. In het binnenland kan de zomer erg warm zijn, aan de kusten is het meestal aangenaam, zeker in het voor- en najaar. Door de beschutte ligging is met name de Costa del Sol de ideale bestemming op de winterzon op te zoeken.

Klimaat

‘s Zomers is het vooral in het binnenland erg warm, de temperaturen kunnen oplopen tot zo’n 40ºC. Aan de kust is het meestal wat aangenamer, ook door de invloed van de zee. In voor- en najaar ligt de temperatuur aan de Costa del Sol rond 25ºC. In de winter is daar ook prettig verblijven met gemiddelde temperaturen tussen de 18 en 22ºC.
In het binnenland en de oost- en zuidkust is de kans op neerslag klein.

Eten & Drinken

Spaans eten is niet alleen lekker en gevarieerd, het is ook vaak veel. Spanjaarden zijn goede eters, soms vraag je je af waar ze het allemaal laten. De etenstijden wijken erg af van wat wij gewend zijn, want zowel ‘s middags en ‘s avonds wordt laat en bovendien warm gegeten. Daarnaast is er ook nog tijd voor verschillende tussendoortjes. Voor het avondeten is het heel normaal, gezellig en lekker om te genieten van tapas, allerlei kleine verschillende hapjes. Tegenwoordig vervangen tapas steeds vaker de uitgebreide warme avondmaaltijd.

Spanje is een van de grootste wijnproducenten ter wereld. Beroemd zijn de wijnen uit Rioja en Navarra. Een populair drankje tijdens een vakantie in Spanje is sangria, een mix van rode wijn, kaneel, suiker en vruchten. Uit de streek rond Jerez de la Frontera komt de sherry, een versterkte wijn.

Taal

De officiële taal van Spanje is Spaans (Castiliaans). Naast Spaans wordt in een aantal autonome regio’s, zoals Catalonië een eigen en officieel erkende taal gesproken. In toeristische gebieden wordt steeds vaker en beter Engels gesproken. In veel gevallen kan Google Translate uitkomst bieden.

Wist u dat?

- Spanje zijn naam dankt aan de Feniciërs, een oud volk, die het land Hispania noemden, vertaald het “Land van de Konijnen?
- Spaanse kinderen twee achternamen hebben: die van zowel hun vader als moeder?
- Spanje het enige Europese land is dat bananen teelt?

Excursies

Het achterland van Almuñecar leent zich uitstekend voor het maken van schitterende natuurwandelingen. Daarnaast zijn er in de omgeving veel leuke plaatsjes en bezienswaardigheden die per bus ontdekt kunnen worden. Steden als Cordoba met de schitterende kathedraal – moskee of Granada waar u het wereldberoemde Alhambra vindt, liggen in de directe nabijheid. Ons excursieprogramma is al jaren een absoluut hoogtepunt en biedt voor elk wat wils.

0

Bustocht langs de kust

Deze tocht is door iedereen te doen, want er hoeft niet gewandeld te worden!!!! Alleen naar het terras voor de koffie.

We vertrekken vanuit het hotel binnendoor richting Marina del Este, dan naar la Herradura, Maro en dan door langs de kust naar Torrox Beach. Op de hoek worden we afgezet en hebben we rustig de tijd om een koffie Americano, of een capuchino met slagroom te drinken.

Daarna gaan we door de bergen, met prachtige vergezichten, richting Frigiliana. Deze keer gaan we dit dorp niet bekijken, maar drinken we wel koffie en voor wie wil, kan er geluncht worden.
Als het weer tijd is, rijden we weer terug naar het hotel.

Kosten ca. 33,50 p.p.

1

Motril

Motril is een mooi stadje en drukke badplaats, het is prachtig om doorheen te lopen. Eeuwenlang werd in Motril suikerriet geteeld en verwerkt, dit was de belangrijkste industrie van de stad. Deze geschiedenis is daar nog altijd te zien, er is namelijk een suikermuseum, gewijd aan het suikerriet. Motril is momenteel de grootste stad aan de Costa Tropical met een bloeiende economie, gebaseerd op visserij, landbouw en zijn vrijetijdshaven. Er zijn uitstekende voorzieningen te vinden, zoals een hypermarkt, winkels, restaurants, bars en een de prachtige kerk (naast het VVV-kantoor).
Kosten: we gaan met het openbaar vervoer.

2

Nerja

We bezoeken het gemoedelijke en sfeervolle plaatsje Nerja. Prachtig gelegen op een rotsplateau boven de zee met veel stranden elk met een eigen karakter. Vanaf Balcon de Europa hebben we een magnifiek uitzicht over de zee en door de typische smalle straatjes in het historische centrum geeft het de plaats een pittoresk uiterlijk. In Nerja vinden we weinig hoogbouw. De plaats wordt omsloten door landbouwgebied aan de ene kant en aan de oostelijke kant door een bergachtig natuurgebied. De plaats is beroemd vanwege haar Cuevas de Nerja, de druipsteengrotten. Tijdens deze excursie bezoeken we de plaats Nerja, de druipsteengrotten (exclusief entree circa 13,50 p.p.) en hebben we uiteraard vrije tijd om heerlijk door de wirwar van straatjes te wandelen.

Kosten: circa €27,50 p.p. kosten: kosten voor taxi en/ of openbaar vervoer.

3

Frigiliana

Wij bezoeken het mooiste stadje van de provincie Granada. Achter Nerja ligt het pittoreske oud-Moorse plaatsje Frigiliana. Het is een karakteristiek dorp met de bekende witgekalkte huisjes en steile kronkelstraatjes. Omdat het dorp op 430 meter boven zeeniveau ligt heeft het een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de imposante bergen van het Almijara gebergte. Een bezoek aan Frigiliana is een ware belevenis. Koffie drinken op het kerkplein, de lokale markt bezoeken, het kerkje bezichtigen en heel ontspannen wijn proeven. In Frigiliana straalt alles kunst en cultuur uit. Frigiliana moet u gezien hebben.

Kosten: circa €27,50 p.p.


4

El Achebuchal

Per minibus trekken we de bergen in en maken een koffiestop in het mooie Torre de la mar. Vervolgens maken we een schitterende tocht langs mooie bergpaden met verrukkelijke uitzichten en bezoeken het dorpje El Achebuchal. Hier vindt u witte huisjes uit een ver verleden en er wordt nog gebruik gemaakt van muilezels. Het dorp heeft het in de tijd van Franco heel zwaar gehad maar de inwoners hebben de traditionele leefstijl nooit opgegeven. Ook is er gelegenheid om een mooie wandeling door het dorp te maken. Veel kunstschilders komen hier om (van de nostalgische omgeving) een schilderij te maken. Daarna vertrekken wij naar ons eindpunt waar wij een heerlijke lunch (exclusief) bestellen.

Kosten: circa €26,- p.p.

5

Cordoba

Wij rijden door een prachtig natuurgebied naar het oude Cordoba. Cordoba was in de oudheid de hoofdstad van Andalusië. Wij maken een rondwandeling door het centrum van Cordoba, bezoeken de joodse synagoge en andere bezienswaardigheden. Daarna gaan wij naar de Moskee. Dit is een wereldwonder, want na de Moorse tijd is in de moskee een pracht van een kathedraal gebouwd (entree exclusief). In de middag krijgt u ook de gelegenheid om het Alcazar te bezoeken. Het Alcazar zijn de vroegere paleizen van Cordoba, omringd door schitterende tuinen.

Kosten: circa €54,00 p.p.

6

Alpujarras

De Alpujaras is een van de mooiste berggebieden van Spanje. Het is een onderdeel van de Siërra Nevada. Ons eerste bezoek is Pampienera. Dit dorp staat bekend om haar bijzondere tapijten, deze worden nog met de hand geweven. Wij bezoeken een weverij waar wij kunnen zien hoe de vervaardiging van deze kleden en tapijten tot stand komt. Daarna gaan wij gratis chocolade proeven in een chocolaterie waar de chocola nog handgemaakt wordt. Wij zetten onze tocht voort naar het hoogste dorp van de Alpujarras, Trez Veilliz. Wij bezoeken hier de hamdrogerijen. Doordat de droge lucht en de temperatuur hier uniek is worden hier hammen van over de hele wereld gedroogd. UIteindelijk gebruiken wij een heerlijk lunch en zetten de tocht voort met een paar heel leuke verrassingen. Op deze tocht staat natuur en gezelligheid voorop.

Kosten: circa €40,- p.p.

7

Salobreña

We bezoeken het unieke dorp Salobreña. Uniek gelegen op een heuvel aan de kust voor de Sierra Nevada. De heuvel is aan de ene kant zo stijl dat er niets op gebouwd kan worden maar de andere kant van de heuvel staat vol met lieflijke witte huisjes. Boven in Salobreña is de burcht waar de broer van de Sultan van Granada gevangen heeft gezeten. De burcht is te bezichtigen in combinatie met het museum (exclusief circa € 4 p.p.). Vanaf de burcht genieten we van prachtige vergezichten en een adembenemend uitzicht op de Sierra Nevada. We maken ook een rondwandeling door het leuke stadje en zullen samen lunchen (exclusief).

Kosten: circa €25,- p.p.

8

Guadix

In het noordoosten van de provincie Granada ligt het stadje Guadix, vooral bekend om zijn grotwoningen en de schitterende kathedraal. De grotwoningen zijn beslist een bezoek waard (entree is inclusief). De van oorsprong grotten zijn door de bewoners omgebouwd tot woningen. Als wij aankomen in Guadix dan drinken wij de koffie in een speciaal Andalusich restaurant waar de Churros geserveerd wordt. Een speciale lekkernij van deze stad. Uiteraard bezoeken we ook de kathedraal van Guadix. De kathedraal is gebouwd op de ruines van de hoofdmoskee en bevat elementen uit de gotiek, barok en renaissance. De tocht (een wat langere dag in de bus) neemt ons mee langs de Sierra Nevada wat op zichzelf al een ware belevenis is.
Kosten: circa €47 p.p.

9

Malaga

Met onze eigen bus vertrekken we naar Malaga. Deze Spaanse stad wordt samen met Mijas, Torremolinos en Granada veel bezocht door toeristen die oude bouwwerken, nostalgische pleinen en de typische Spaanse cultuur willen ervaren. Malaga heeft mooie stranden en leuke winkels maar zeker ook cultureel gezien een rijk historisch centrum met een aantal prachtige pareltjes uit vervlogen tijden en een tal van musea (Picasso). Na aankomst maken we een rondrit door de stad en langs de interessante haven. Malaga is een levendige en bruisende stad. Uiteraard bezoeken we de heuvel Gibralfaro waar ook het fort Alcazaba (entree is inbegrepen) is gelegen en drinken we een heerlijk kopje koffie terwijl we genieten van het uitzicht. Optioneel is het mogelijk om de Kathedraal van Malaga en het museum van Picasso te bezoeken vandaag.

Kosten: circa €37,- p.p.

10

El Torcal de Antequera

Bij aankomst in Antequerra bezoeken wij eerst de Dolmen van Menga. De Dolmen zijn oude grafheuvels die gebouwd zijn ruim 4000 jaar voor Christus. In het bezoekers centrum krijgen wij een film te zien hoe men in die tijd deze grafheuvels heeft gebouwd. De film wordt in het Nederlands gesproken en geeft een geweldig interessant beeld hoe men in die tijd tot zulke grote bouw prestaties kwam. Daarna bezoeken wij de oude stad Antequera. Deze stad ligt 47 kilometer ten noorden van Malaga. Het is teveel om op te noemen wat Antequera ons te bieden heeft. Van Oudheden bekijken tot een heerlijk terrasje pakken. Als laatste bezoeken wij El Torcal. Dit gebergte is een beschermd natuurpark dat bekend staat om zijn grillige bergvormen. El Torcal wordt ook wel het Pannenkoek gebergte genoemd. Het is een ware belevenis om dit bijzondere natuurverschijnsel te bezoeken. Voor de liefhebbersmaken we een wandeling van circa 45 minuten om een indruk te krijgen van dit bijzondere park.

Kosten: circa €46,- p.p.

11

Torremolinos/ Benalmádena/ Mijas

Wij bezoeken de mooie en beroemde badplaats Torremolinos. Wij drinken koffie op de boulevard van Torremolinos en maken daarna een mooie wandeling. Daarna vertrekken wij naar Benamáldena waar wij een prachtige tocht kunnen maken met de kabelbaan van Benamáldena. Deze kabelbaan voert ons naar het hoogste punt van het gebergte. Boven heb je een schitterend uitzicht en ook bevinden zich daar grote arenden. Eenmaal boven kun je ook een prachtige wandeling maken. De mensen die niet naar boven willen, kunnen naar de prachtige jachthaven van Benamáldena waar je heerlijk kunt wandelen, mooie jachten kunt bewonderen en gezellig shoppen. Als we uitgekeken zijn vervolgen wij onze tocht naar Mijas een schitterend dorp wat hoog in de bergen ligt. Wij maken een wandeling door Mijas, gaan winkelen en heerlijk een terrasje pakken. Dit is een prachtige excursie met voor elk wat wils.

Kosten: de prijs volgt ter plaatse

12

Granada

Granada is bij uitstek een sfeervolle cultuur en studentenstad. Granada ademt sfeer uit. Wij bezoeken het schitterende Karthuizerklooster, de Kathedraal en de Koningsgraven. We lunchen (exclusief) in het bruisende stadscentrum van Granada waar ook talloze winkels zijn waar wij heerlijk kunnen shoppen. Vervolgens bezoeken wij de Moorse wijk Albacineen ware belevenis. Tevens bieden wij de mogelijkheid (optioneel) om het Alhambra te bezoeken. Aan het einde van de dag (circa 16.30 uur) vertrekken we weer terug naar ons hotel. Dit keer gaan we door het prachtige berggebied van de Alpujarras. De terug tocht is adembenemend en om nooit te vergeten.

Kosten: circa €42,00,- p.p.

13

Ronda

Ga mee naar Ronda! We rijden een schitterende route over het sneeuw gebergte naar de stad van de diepe kloof en oudste stierenvechters-arena van Spanje. Ronda is een van de oudste steden van Spanje en is gelegen op een soort plateau met wallen in een bergachtig gebied. Door de stad loop de rivier de Guadalevín die de bergen verdeelt. We zien de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals Plaza de Toros arena (stierenvecht arena) en Plaza de España, het belangrijkste plein van Ronda en de Kerk. Vanaf de kloof El Tajo hebben we een adembenemend uitzicht. Vergeet ook zeker niet de lokale Spaanse wijn te proeven.

Kosten: circa €50 p.p.

14

Oranje Groen tocht

De naam oranje groen tocht is ontleend aan twee vruchten namelijk de oranje sinaasappel en de groene olijf. Deze twee vruchten staan de gehele dag centraal tijdens deze excursie. Dit is een schitterende natuurtocht waarbij nauwelijks gelopen hoeft te worden. Wij rijden via Salobrenja naar het dorp Velez de Benaudalla waar wij de schitterende tuinen bezoeken die met dezelfde intentie aangelegd zijn als het Alhambra. Daarna bezoeken wij het olijfmuseum waar wij het proces uitgelegd en te zijn krijgen hoe de olijf van de boom tot olijfolie verwerkt wordt In het olijfmuseum gaan wij onder het genot van een heerlijk glas echte wijn uit de streek, de olijfproducten proeven. De overheerlijke kaas en de salami geven ons het gevoel dat wij een echte lunch hebben gehad. Daarna gaan wij genieten van de streek die hier de Canyan genoemd wordt. In het sinaasappel gebied van deze streek maken wij nog een koffiestop om vervolgens via een schitterende tocht weer huiswaarts te keren.

Kosten: circa €32,- p.p. (excl. entree museum en de tuinen)

15

Alhama de Granada

Alhama de Granada ligt op circa 50 km afstand van Granada en ligt midden in een schitterend natuurgebied. Het staat bekend om zijn warmwaterbronnen. En uiteraard brengen wij een bezoek aan deze bronnen. Vervolgens verkennen wij deze streek die bekend staat om zijn prachtige natuur. Indien mogelijk kunnen wij baden in de warmwaterbronnen. Deze excursie is een echte natuurtocht waar weinig gelopen wordt.

Kosten: circa €38,- p.p.

16

Wandeling Almuñecar

Traditiegetrouw neemt de reisleider u op de eerste of tweede dag mee voor een kennismakingstocht door het oude centrum van Almuñecar. Indien op vrijdag wordt de interessante weekmarkt ook bezocht. De wandeling wordt afgesloten met een eerste kennismaking met de Spaanse keuken in de vorm van een typische Andalusische traditie… de Tapas (exclusief).

Kosten: gratis

17

Fruittocht

We wandelen door de fruitvallei van Almuñecar waar wij de beroemde fruit cherymoya leren kennen en proeven. Ook zullen wij de banaanboom en andere fruitgewassen tegen komen. Sta versteld over de schitterende bloemenpracht die wij zullen zien. Onderweg maken we een gezellige koffie stop (exclusief). Duur van de wandeling is circa 3 uur.

Kosten: € 0

18

Torrecuevas

Wij wandelen Almuñecar uit en vervolgen onze tocht door de Vallei. We steken de Rio Verde over en picknicken in de vrije natuur met ons zelf meegenomen kugje. Vervolgens gaan wij naar Torrecuevas waar wij een koffiestop maken in een oud traditioneel Spaans cafeetje. Door de koffie gelaafd gaan wij terug via de Rio Verde waar wij na een drankje de tocht beëindigen. Voor de deelnemers die liever niet terug lopen vanuit Torrecuevas is er de mogelijkheid om met het openbaar vervoer terug naar Almuñecar te gaan. De lengte van de wandeling is circa 10 kilometer.

Kosten: € 0

19

Steenbokkentocht

Wij gaan met het openbaar vervoer of een taxi (exclusief) naar ons beginpunt in de buurt van La Herradura. Vandaar gaan wij door een schitterend natuurgebied naar Cerra Gorda waar wij de prachtige steenbokken hopen te zien. Als het restaurant open is gebruiken wij de koffie. Restaurant gesloten, dan nemen wij op het terras een welverdiende rustpauze. Daarna vervolgen wij onze tocht door dit schitterende natuurgebied en adembenemende vergezichten over zee en bergen. Het eindpunt van deze wandeling is op een idyllisch mooi strandje. Deze wandeling is de mooiste van alle wandelingen. Wij laten ons terug brengen met de taxi.

Kosten: circa €19,00 p.p. afhankelijk van het aantal deelnemers

20

Marina del Este

Een prachtige wandeling deels over de boulevard en daarna klimmen wij naar een punt waar wij prachtige vergezichten zien. Wij vervolgen een natuurpad en komen aan in Marina Del Este. Waar wij dan toe zijn aan heerlijke tapas (exclusief). Mensen die de wandeling te ver of te zwaar vinden kunnen ook per taxi naar de haven komen. Ook de terugtocht kan per taxi gedaan worden. Duur van de wandeling is circa 5 uur.

21

Playa de Cabria

Een wandeltocht die grotendeels over de boulevard van Almuñecar gaat. Aan het eind van de boulevard drinken wij koffie en vervolgen onze tocht door een schitterend natuurgebied. Het laatste stuk moet wel een beetje geklommen worden. Playa de Cabria is een buurtschap met een paar huisjes en een paar restaurantjes waar wij de lunch gebruiken (exclusief). De deelnemers die slecht ter been zijn kunnen per taxi naar Playa Cabria komen. Duur van de wandeling is circa 5 uur, 14 km.

Kosten: € 0

22

Lentegi

Wij gaan met taxi of busje de bergen in en komen in Lentegi een dorpje in de bergen. Vandaar dalen wij af door een schitterend natuurgebied. Wij gebruiken de lunch in Jete (exclusief) Je kunt ook daar de tocht beëindigen door een taxi terug te nemen of met de reisleider verder te lopen naar Almuñecar. De lengte van de wandeling is circa 20 kilometer.

Kosten: de prijs volgt ter plaatse afhankelijk van het aantal deelnemers

23

La Herradura

La Herradura is het buur dorp van Almuñecar en ligt ± 6 km van Almuñecar. Wij wandelen via de boulevard door de wijk Cotobro door een gebied met prachtige vergezichten naar het nabij gelegen La Herradura. Daar maken we een stop voor een lekker drankje (exclusief). Voor de enthousiastelingen lopen wij terug naar Almuñecar. Voor hen die er genoeg van hebben nemen de bus terug naar Almuñecar. Duur wandeling is circa 5 uur.

Kosten: € 0

26

Velez Benaudalla

- Geschikt voor minder mobiele mensen, weinig lopen.
- Vertrek 9:30 uur; terug 18:00 uur
- lunch om 1330 uur; je kan ook gewoon een broodje pakken

Het is een mooie rit. Ter plekke kunnen we een bezoek brengen aan het olijvenmuseum.
Deze tocht is grotendeels veel rijden, en genieten van de uitzichten, ook heel geschikt voor minder mobiele deelnemers. We rijden na dit bezoek door naar Velez Benaudalla. Je kan wel even wandelen naar het kasteel en of het waterstelsel bekijken dat uitkomt in de Moorse tuin .Daarna richting Los Guajarras, in die omgeving wordt gestopt voor de lunch.
De route gaat vervolgens over berg en dal met prachtige uitzichten en mooie dorpjes, de chauffeur weet waar hij i.v.m. veiligheid mag stoppen de wegen zijn daar smal.

Kosten circa € 34,00 p.p. (prijs vanaf 10 personen) meer deelnemers = goedkoper

27

Overige excursies

In Almuñécar zijn fietsen te huur. Let wel… het achterland van Almuñécar is redelijk bergachtig dus het is wel klimmen geblazen. Uw reisleiders kunnen een aantal prachtige fietsroutes aanraden, die prima gereden kunnen worden. De fietshuur bedraagt circa € 20,- per dag.

Op het strand van Almuñécar kunt u elke dag meedoen met jeu de boules wedstrijden en ook voor de tennisliefhebbers zijn er verschillende tennisbanen tot de beschikking.

In de avond kunt u terecht in ‘Casa de la Cultura’, de schouwburg van Almuñécar. Hier vinden wekelijks prachtige concerten en zanguitvoeringen plaats die u tegen schappelijke prijzen kunt bijwonen

Accommodaties

Almuñécar Playa Spa Hotel****

Chiclana de la Frontera,
Almuñécar Playa Spa Hotel****
Ook dit jaar verblijft u in het viersterren Almuñécar Playa Spa Hotel. Het hotel beschikt over een spa, een minigolfbaan, tafeltennis, een verwarmd binnen/spabad, een buitenzwembad (in het seizoen geopend), een zonneterras met ligbedden, parasols en handdoekservice, een restaurant en verschillende bars. Uw kamer is voorzien van airconditioning, televisie, telefoon, minibar (tegen betaling), kluisje (tegen betaling) en een badkamer met bad (douche in badkuip), toilet en een eigen balkon met zitje. U verblijft op basis van halfpension (ontbijt en diner beiden in buffetvorm). De standaard kamers liggen aan de rivierzijde met zij-zeezicht of de zwembadzijde met zij-zeezicht.
De kamers aan de rivierkant (drooggevallen rivier) hebben zij-zeezicht en ‘s morgens zon op het balkon. De kamers met zwembadzicht en zij-zeezicht hebben geen zon op het balkon.

Kamers met frontaal zeezicht
Het hotel biedt ook kamers met frontaal zeezicht. Deze kijken uit over het zwembad met het zonneterras, de boulevard en uiteraard de zee. Hierdoor heeft u in de middag zon op uw balkon. Deze kamers zijn tegen een toeslag boekbaar.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Zwembad
WIFI
Fitness
Bar
Restaurant
Wellness
Wasservice
Lift
24 uurs receptie
Rookvrij hotel
In de kamer
Airco
TV
Badkamer
Minibar
Kluisje te huur
Telefoon
In de buurt
Strand
Historisch centrum

Vervoer

Uw heenreis
Uw terugreis

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vliegreis Nederland – Malaga retour
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Transfer luchthaven – hotel retour
 • 21 overnachtingen in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Volpension op zondag
 • Koffie/thee en cake op zondag
 • Beter Uit reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag tweepersoonskamer alleengebruik 430,- p.p.
 • Toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik met frontaal zeezicht 599,- p.p.
 • Toeslag frontaal zeezicht 195,- p.p.
 • 20 kilo bagage 70,- p.p.
 • Niet vermelde maaltijden, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds 2,50 per factuur
 • Bijdrage SGR 5,- p.p.
 • Reserveringskosten 25,- per factuur

Overige informatie

Wilt u langer genieten van de Spaanse zon? Geen probleem! U kunt uw overwinteringsreis verlengen met drie weken.
Verlengingsprijzen per persoon per week, excl. luchthaventransfer
2-persoonskamer 295,-
2-persoonskamer zeezicht 345,-
1-persoonskamer 455,-
1-persoonskamer zeezicht 525,-

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor actuele reisinformatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

Conform de ANVR Voorwaarden heeft Beter Uit het recht toeslagen tot 8% van de reissom door te belasten voor een verhoging van de kostprijs van brandstof, andere energiebronnen, belastingen en wisselkoers. Kijk bij de aanvullende voorwaarden voor verdere toelichting.

Reisleiding

David van Ballegooijen

In welke landen ben je geweest?

Egypte, Jordanië, Israël, Turkije, Griekse eilanden, Cyprus, Malta, Madeira, Spanje, Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Slowakije, Italië, Andorra, België, Kroatië, Bosnië Herzegovina, Indonesie, Montenegro en Frankrijk.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Reizen met Beter Uit is de verbondenheid door het geloof. Het omzien naar elkaar. De ontmoeting met mede-christenen samen op vakantie is bijzonder waardevol.

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Het verrijkt en bemoedigt je! De christelijke identiteit van Beter Uit is een meerwaarde. Je ontmoet christenen uit diverse geloofsgemeenschappen. Tijdens de reis ontstaan vaak boeiende gesprekken over tal van onderwerpen. Ook de humor, het groepsgevoel en saamhorigheid zijn waardevol.

Elly Jonkman

Reisleider Beter Uit sinds 1990.

In welke landen ben je geweest?

Vele Europese bestemmingen en Amerika, Sri Lanka, Vietnam, Afrika en Israël.

Wat maakt reizen met Beter Uit zo fijn?

Je bent met gelijkgestemden op reis, kunt je geloof delen; kerkmuren vallen weg. We respecteren elkaars mening, stellen geen hoge eisen; je mag jezelf zijn, wie je ook bent!

Waarom is de missie van Beter Uit: samen geloven, samen beleven belangrijk voor jou?

Zo kunnen we samen genieten van Gods machtige schepping en natuur, van ‘s ochtends (soms héél) vroeg tot in het late uur! Ik zie er naar uit wanneer we weer met elkaar op reis kunnen gaan!